Autor Wątek: Hotel Panorama PROŚBA O UWAGI  (Przeczytany 5460 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gaoxia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2008
Hotel Panorama PROŚBA O UWAGI
« dnia: 27 Sierpnia 2007, 12:31 »
Czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat hotelu Panorama? Jakieś uwagi, sugestie? Doświadczenia dobre czy złe? No co uważać? Szukam lokalu na więcej niż 120 osób a tam podobno jest możliwość połączenia sal. . .

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Hotel Panorama PROŚBA O UWAGI
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Sierpnia 2007, 12:38 »
tu poszukaj inf
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=3344.msg77782#msg77782
https://e-wesele.pl/forum/Themes/default/images/polish/new.gif
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=103.0
wydaje mi się, ze 120 os to cieżko tam bedzie upchnać - zadzwoń i zapytaj sie poza tym terminy na 2008 moga byc porezerwowane
poszperaj w wątku szczecinskim - znajdziesz tam dużo informacji

Offline gaoxia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Sierpnia 2007, 13:04 »
dziekuję bardzo:) szukam i czytam.  Z ta ilością miesjc to dziwnie jest, bo jak dzwoniłam to podali 110 osób ale podobno łączy się z drugą salą i jest do 200 osób.  I tak jest nawet podane w bazie. . . .

Aniu, a Ty miałaś tam wesele, prawda? jest gdzieś Twoja relacja?

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Sierpnia 2007, 13:25 »
nie, nie miałam wesela w panoramie, miałam w dworku hetmńskim (link w podpisie)
kiedyś byłam tam ogladac salę i dlatego się dziwie, ze podają az na tyle osób
ja bym na twoim miejscu zobaczyła dokładnie jak to jest z tym łaczeniem sal i iloscią miejsc - w DH też jest sala na 100 osób ale tylko 76 siedzi na głównej sali, reszta gdzieś z boku - dowiedziałam sie o tym w momencie planowania jak usadzic gosći - dlatego ja bym sprawdziła dokładnie jak oni chcą te wszystkie osoby usadzić

Offline a1515
  • forumowicz
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Sierpnia 2007, 15:48 »
moja koleżanka miała w panoramie na ok 70 osób i myślę, że 100 czy 120 to stanowczo za dużo jak na tą salę. sala bardzo przyjemna ale jedno co mi osobiście sie nie podobało to to że sala jest bardzo przeszklona i ludzie przebywający w kaiarni dokladnie widzą co się dzieje na sali. jak m byliśmy to niemcy wcale się nie krępowali, stali bezpośrednio przy oknach, obserwowali, potem nawet zaczęli robić zdjęcia. troche nie poważne :)
acha, i jeszcze a propos pokoi, Młodzi również nie byli za bardzo zadowoleni, ja nie wiem bo nie spałam w hotelu, ale słyszałam że ta część wyremonowana jest ok, a reszta (w tym niestety apartament) nie koniecznie wart jest swej ceny :( ale osobiście nie sprawdzałam

Offline Mona
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Sierpnia 2007, 11:34 »
Ja miałam wesele w Panoramie we wrześniu rok temu. Jestem bardzo zadowolona, zarówno z sali, tarasu z piękny widokiem, jedzenia, pokoju dla Pary Młodej i wogóle ze wszystkiego. Miałam wesele na ok 90 osób i sądzę że max. 100 osób na tej sali się zmieści, tak żeby nie było ścisku. Obok tej głównej sali jest mniejsza sala, gdzie zazwyczaj robią poprawiny i pewnie jak te dwie sale sie połączy to wtedy wejdzie więcej osób.Lokal generalnie polecam!!!

Offline gaoxia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Sierpnia 2007, 14:24 »
Mona, dziekuje bardzo! A mozesz mi cos wiecej napisac? Dekorowalas dodatkowo sale? Jedzonka starczyło? Miałaś zespół?

Offline isiaczek
  • entuzjasta
  • data ślubu: Long time ago ;D
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Sierpnia 2007, 12:58 »
Ja zrezygnowałam z Panoramy bo:
- za drogo (za 150 zł/os prawie nic nie oferowali  musielibyśmy dobierać potrawy a wiadomo ze wtedy cena by rosła do ok 190 zł za os)
- to jest hotel i przede wszystkim z tego żyją wiec obok waszego wesela może być jeszcze u góry dyskoteka, z boku kawiarniai mogą się pojawiać na weselu wycieczki Niemców żądnych wrażeń.
-nasza orkiestra dyskretnie sugerowała nam że tam trzeba się upminac o to by kelnerzy o tobie nie zapomnieli , zwłaszcza że często w tym samym czasie obsługują wsze wesele, dyskotekę i cos tam jeszcze.
Tak naprwdę to nie wiem czy rzeczywiście tak jest że oni średnio dbają o weselników, to były tylko podszepty innych osób, ale my stwierdziliśmy że znajdziemy sobie lokal bardziej w centrum. No i znaleźliśmy. Ale nie odradzam Panoramy bo przeciez byc może to co ja usłyszałam to tylko głupie plotki. Pozdrawiam!!!

Offline gaoxia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Sierpnia 2007, 14:07 »
A gdzie w centrum?...

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Sierpnia 2007, 14:52 »
Takie średnie centrum. Na Pomorzanach w Hetmanie. Tam jest dużo taniej, miła obsługa która zna się na rzeczy. A do tego właścicielką Hetmana jest żona  właściciela Wspomnienia,  a właśnie we Wspomnieniu organizowały wesela moje siostry. Wtedy własciciele spisali się na medal to i teraz musi być dobrze.

Offline Mona
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Sierpnia 2007, 14:59 »
Sale dekorował mi hotel, ja wybierałam tylko kolory dekoracji. Wprawdzie tej dekoracji nie było dużo (papierowe dzwoneczki i jakieś inne ozdoby), ale wystarczało mi to w zupełności. Na stołach byłe "żywe" kwiaty, w małych wazonikach, a za Parą Młodą stał stół z wazonami i wszystkimi kwiatami jakie dostaliśmy. Bardzo ładne "tło" stanowiło to dla Pary Młodej!!Jeśli chodzi o jedzenie, to menu mają bogate i zależy co sobie wybierzesz. Ja stworzyłam swoje menu, z listy dań które oni proponują. Jedzenia było dużo i było dobre. Z boku na sali był stół z owocami i i ciastami, który bardzo ładnie się prezentował. Ciasta były pyszne, z cukierni Alicja na Majowym. Jeśli chodzi o zespół to miałam 3-osobowy (panowie) zespół z Nowogradu - Voices. Polecam ich gorąco!!! Przed weselem dochodziły mnie słuchy że na sali jest zła akustyka, bo sala jest wysoka i przeszklona, ale nic takiego nie dało się odczuć przy grze tego zespołu. Po prostu zespół musi umieć dobrze zagrać:) Pozdrawiam.

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Sierpnia 2007, 15:05 »
sala w Panoramie nieszczególnie przypadła mi do gustu z kilku powodów:
1. brak klimy  - w porze letniej masakra i ukrop
2. obsługa niezbyt zorientowana w temacie i nie bardzo wie co z sobą zrobić
3.Sala na 120 osób - no tak wejdą oczywiście tylko gdzie będą tańczyć?
4. przeszklona galeria i gapiów tłum  - to prawda
więcej grzechów nie pamiętam  - hi hi hi

w skali ocen od 1-10   jak na mój gust  - 3!

Offline gaoxia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Sierpnia 2007, 13:14 »
No nic to, jade zobaczyc. Mam nadzieje, ze czasy sie zmieniaja i lokal sie poprawia z wesela na wesele:) dziekuje za uwagi

Offline irminka.p
  • forumowicz
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Sierpnia 2007, 15:47 »
Co mnie najbardziej dziwi negatywnie wypowiadaja sie o panoarmie ludzie którzy tam wesel nie mieli:) ja miałam w kwietniu tego roku i jestem bardzo zadowolona o czym juz pisalam na innych wątkach w każdym badz razie ja płacilam 150 zl za osobe  zpoprawniami i moim zdaniem menu bylo bogate poza tym wtej cenie jest 0,25 litra wodki na ososbe i litr soku moim zdaniem na tele innych szczecinksich lokali nie wypada wcale tak zle a jezli chodzi oobsluge to calkowicie sie nie zgadzam moja obsluga chyba ok 10 ososb uwijali sie jak w ukropie nikomu z obslugi nie musialam zwracac uwagi  nie musialam sie niczym martwic brak klimy fakt ale jak jest tyle osob i goraco na zewnatrz klima i tak nie dziala patrz slavia międyzdroje i jkikolwiek inny lokal niemeiccy turysci są ale to u mnie bylow  ramach atrakcji no ale moze to przeszkadzac podsumowujac mialam tam wesele bylam na 4 innych w tym roku i dla mnie panorama byla najlepsza

Offline irminka.p
  • forumowicz
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Sierpnia 2007, 16:37 »
aha i jeszcze chche dodac ze u mnie na sali bylo 90 osob i to juz bylo na to ustawienie sali (podwójne e) maks no ale w 2 sali gdzie mialam poprawiny spokojnie zmiesci sie 50 osob wiec razem wychodzi 140 miejsc o wadach 2 sal na weselach wszyscy wiedzą choc ja bylam ostatnio na wesleu w Klubie Pracownikow Nauki na prawie 100 osob i ludzie siedzieli na 2 salach (w tym para mloda i jej rodzice w różnych salach) i weselicho bylo bardzo udane mimo ze na forum piszą KPN jest na nie wiecej niz 60 miejsc
co do udekorowania sali ja zrezygnowalam z dzwonkow mialam kule kawiatowe w ich miejsce oprocz tego żywe kwiaty na stołach plus udekorowanie krzeseł pary młodej serwtki swieczniki dawala panorama
zgadzam sie ciasto tort przepyszne
aha porównując do hetmana standard niższy a czy w cenie są napoje wodka, ciasta , tort owoce tak jak w panoramie jestem bardzo ciekawa

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Sierpnia 2007, 08:15 »
Moja droga nie ma się co tak podniecać. Napisałam o tym dlaczego JA nie wybrałam Panoramy, mimo że miałam tam zaklepany termin. W moim poście wyraźnie napisałam że nie uznaję informacji jakie usłyszałam o tym lokalu jako pewnika, tylko że równie dobrze mogą to być plotki. Napisałam tylko o moich obawach jakie miałam przy wyborze tego lokalu, a nie powiedziałam że ja kategorycznie odradzam Panoramę. A co do Hetmana... Oczywistym jest, iż Panorama ma lepszą prezencję, wyższy standard. Co do porównywalności kosztów...Ja wolałam sama wybrać tort i wódkę, napoje są wliczone do ceny, ale dokupujemy też własne, za to menu jest nieporównywalnie bogatsze niż w Panoramie. Możnaby więc się tu kłócić kto ma lepszą ofertę, tylko nie wiem po co? Poza tym napisłam dlaczego wybrałam Hetmana. Nie sugerowałam się przy wyborze lokalu wyglądem zewnętrznym (bo wewnątrz Hetmana jest bardzo ładnie - to co prawda nie to samo co powalający widok z sali Panoramy, ale ja nie narzekam) tylko tym, że znam właścicieli i wiem że mogę na nich liczyć, bo organizowali już wesela moich sióstr. Bynajmniej nie miałam zamiaru robić reklamy Hetmanowi a szykanować Panoramy, bo nie mam w tym żadnego interesu. Przekazałam tylko to co i ja chciałabym wiedzieć przed wyborem lokalu na wesele.

Offline bethovenik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.09.07
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Sierpnia 2007, 19:50 »
Isiaczek, ja oragnizuje wesele w Panoramie, ale zgadzam sie zupelnie z Twoim podejsciem do sprawy.
Mysle, ze najlepiej organizowac jest Wesele w miejscu ktore jest nam znane i sprawdzone np.  przez kogos znajomego kto tam juz cos organizowal, zwlaszcza, ze tak ja piszesz znasz wlasciciela.

Ja np. , wybralam Panorame, bo nie mialam za bardzo innego wyjscia.  Zalezalo nam na slubie najpozniej we wrzesniu tego roku, a poniewaz dosc pozno zabralismy sie za organizowanie, z miejsc ktore mialy jeszcze wolne terminy w tym czasie, najbardziej przypadla nam do gustu wlasnie Panorama.  U nas bedzie troche gosci z Niemiec, wiec jej polozenie niedaleko granicy jest idealne.  Poza tym spodobala nam sie sala restauracyjna i piekny widok na panorame Szczecina. 
Niestety jesli chodzi o jedzenie i jakosc obslugi, to pewnosci nie mamy czy bedziemy zadowoleni.
Pozostaje miec nadzieje, ze bedzie ok  ::)

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Sierpnia 2007, 21:28 »
Bethovenik ja myślę że będzie pięknie. Rzeczywiście to idealny wybór (zwłaszcza ze względu na bliskość granicy). A co do obsługi to się nie martw. Jak wynika z wyżej umieszczonych postów wesela tam były udane i tym należy się sugerować. Skoro inni byli zadowoleni to i Ty będziesz. Tym bardziej że wiesz na co trzeba zwrócić uwagę i z czym ewentualnie mogą być problemy, a co za tym idzie - jak ich unikać. Nie ma mowy o tym by coś poszło nie tak. A widok na panoramę Szczecina jest rzeczywiście wspaniały. Myślę że goście będą mile zaskoczeni i zachwyceni nie tylko piękną Panną Młodą, ale i cudownym krajobrazem. Uszy do góry!

Offline aniulka2224
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.09.2005r
« Odpowiedź #18 dnia: 2 Września 2007, 18:41 »
JA NIE POLECAM TEGO ZEBY goscie byli podzieleni i siedzieli w dwoch salach. a przede wszystkim radze zeby jednak na wesela w mesiace cieple szukac sali z klimatyzacja!!bo jak jest goraco to jest po prostu masakra!

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #19 dnia: 3 Września 2007, 07:46 »
Hej Bethovenik ja zauważyłam że macie taką samą jak my datę ślubu, więc chyba przejęliście z panoramy nasz termin! Fajnie. Już tylko 26 dni!!! Powodzenia!

Offline bethovenik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 3 Września 2007, 18:27 »
Hehe, rzeczywiscie.  Ta Pani z panoramy mi nawet cos mowila, ze ktos zrezygnowal i dlatego maja wolny ten termin ;)

Oby tylko pogoda nam dopisala.  Trzymam kciuki. . . 

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #21 dnia: 4 Września 2007, 08:39 »
No ja też ma się rozumieć! Musi być ładnie!!!

Offline bethovenik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Października 2007, 00:23 »
Cytat: isiaczek link=topic=8057. msg366932#msg366932 date=1188588502
Bethovenik ja myślę że będzie pięknie.  Rzeczywiście to idealny wybór (zwłaszcza ze względu na bliskość granicy).  A co do obsługi to się nie martw.  Jak wynika z wyżej umieszczonych postów wesela tam były udane i tym należy się sugerować.  Skoro inni byli zadowoleni to i Ty będziesz.  Tym bardziej że wiesz na co trzeba zwrócić uwagę i z czym ewentualnie mogą być problemy, a co za tym idzie - jak ich unikać.  Nie ma mowy o tym by coś poszło nie tak.  A widok na panoramę Szczecina jest rzeczywiście wspaniały.  Myślę że goście będą mile zaskoczeni i zachwyceni nie tylko piękną Panną Młodą, ale i cudownym krajobrazem.  Uszy do góry!

No i bylo pieknie  :D
Moje obawy wcale sie nie potwierdzily.  Jedzenie bylo pyszne, obsluga bardzo mila a widok na panorame Szczecina rzeczywiscie piekny.
Najbardziej spodobalo sie nam zachowanie pań z marketigu odpowiedzialnych za organizacje wesela.  Byly kompetentne i przede wszystkim otwarte na wszelkie pomysly i zmiany (np.  menu).
Jestesmy bardzo zadowoleni, ze wybralismy to a nie inne miejsce.

Isiaczek, mam nadzieje, ze Twoje wesele bylo rownie udane  :)

Ale pogode to mialysmy "zabojcza", brrrrrrr. . . .    ::)

pozdrawiam
bethovenik

Offline irminka.p
  • forumowicz
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Października 2007, 10:35 »
Ja również się cieszę że wszytsko sie udało i że jesteście tak samo zadowoleni z Panoramki jak ja:)

I gorąco pozdrawiamy Panią Dominikę.

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Października 2007, 17:01 »
Bethovenik jak również bawiłam się cudownie w Hetmanie. Powiem nawet że to był najpiękniejszy dzień w moim życiu. Pogoda...niech ją szlag...ale co tam nie zepsuła nawet na sekundkę nam humoru. Pozdrawiam cię i trochę mi szkoda że już po. To był niewiarygodnie cudowny dzień. Pozdrawiam

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Października 2007, 23:36 »
Jesli chodzi o Panoramę , to bawiłam się tam kiedyś jako gość. Ogólnie impreza była udana i nie pamiętam , żeby ktoś przejmował się przeszklonymi oknami :) Jedzenia tez było dużo ( chociaż to zależy od tego co młodzi wybiorą i za ile ) i dobre. Jedyne , na co można ponarzekać , to brak klimy. Nie było zbyt wysokiej temperatury ( bo to był październik ) a mimo to na sali było gorąco , no i trochę główka bolała od hałasu ( bo nawet jak była przerwa i teoretyczna " cisza" , to na sali było bardzo głośno , bo wszystko się tam strasznie niesie ).. Wesele , na którym byłam , było na ok. 60 osób , więc ogólnie nie było tak źle , ale jak wszyscy wyleźli na parkiet( a zdarzyło się kilka razy ) , to momentami brakowało kawałka miejsca , więc nie wiem , jak oni tam mieszczą 100 albo 120 osób....:) Ogólnie bardzo fajne miejsce , mi się tam podobało ,  no i widok faktycznie przepiękny. Powinni zainwestować moim zdaniem w jakieś przenośne klimatyzatory :)

ps. Obsługa była bardzo dobra , więc albo MISIEK źle trafił , albo zmienili ekipę ;)

Offline G_Anka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Lutego 2008, 15:09 »
Witam!! Teraz i mnie ten wątek dotyczy ponieważ mam tam zarezerwowany termin ;D
Najbardziej ujął mnie widok panoramy Szczecina! Ale obawy mam co do klimatyzacji :(
Termin mam na sierpień więc trzeba brać pod uwaę iż będzie gorąco!! Hmm. . Chyba lepiej ślub wziąść późnym wieczorem aby goście nie odczuli upalu. .  Coś wymyślimy
Pozdrawiam!!
I czekam na dalsze opinie na co warto zwracać uwagę!

Offline rudzia30
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Lutego 2008, 17:35 »
Moja koleżanka miała tam ślub i było to w lato.

Największym minusem jest brak klimatyzacji, ukrop był straszny nie szło wytrzynać w środku i do tego mają chyba za mało lodówek, ponieważ jedzenie nie było dobre (podpsute - wygląd), powinni zdecydowanie zainwestować i kupić klimatyzację.

Offline malajustine

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 30 Kwietnia 2011, 19:12 »
Czy ktos ma jakies swieze wrazenia z Panoramy? Wiem,ze juz zainstalowano tam klimatyzacje, to moze wiecie jak to teraz wyglada? Pozdrawiam

Offline speedy911
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.04.2012
« Odpowiedź #29 dnia: 3 Maja 2012, 23:42 »
Świeże (2012) spostrzeżenia z wesela organizowanego w Hotelu Panorama w Szczecinie.

Minusy:
- zamiast soku podawano nektar pomarańczowy (czyli inaczej niż było zapisane w umowie)
- choć umowę podpisywałem kilka miesięcy wcześniej zapomniano zarezerwować moim gościom pokoi (nie pomogło to, że miesiąc przed weselem wszystko potwierdzałem telefonicznie oraz opłaciłem całość z góry)
- zauważyłem, że jeden z dowiezionych przeze mnie soków powędrował z jednym z pracowników hotelu nie do gości weselnych ale w zupełnie innym kierunku (pojedynczy przypadek - proszę interpretować to według własnego uznania)

Informacje neutralne:
- podawane porcje (przystawki, obiad itd. ) były dość małe, na szczęście nikt nie chodził głodny, można powiedzieć, że wszystko było podawane "na styk"
- zamiast pokoi w Panoramie zaproponowano nocleg w innym hotelu (na ulicy Dąbska 7), utargowałem jeszcze darmowy przejazd do i z Dąbskiej do Panoramy, ale niesmak pozostał
- obsługa była, jednak zdarzało się, że zabierano brudne talerzyki a w zamian nie przynoszono czystych

Plusy:
+ klima w sali Kopernik (ta mniejsza, na ok 40 os. ) działała i bardzo się przydała
+ wystrój skromny ale miły dla oka, świeże kwiaty w wazonach
+ po imprezie zapakowano ciasto dla gości w hotelowe kartoniki
+ jedyny zarezerwowany pokój dla nowożeńców (apartament) był przestronny i schludny, czekał na nas tani szampan oraz kosz z owocami i cukierkami (smaczne), piękny widok z tarasu na panoramę Szczecina

Pozostałe:
+ tort zamówiliśmy w cukierni mieszczącej się w Zdrojach na batalionów Chłopskich, całkiem tanio i bardzo smacznie, dowóz gratis!
+ DJ Marek Mądry rozkręcił imprezę na maksa, bardzo polecam, wszyscy się bawili ( i starzy i młodzi), pokaz laserowy także wart swej ceny

PS:
wybaczcie facetowi za to analityczne podejście do tematu ;)
jeżeli będziecie mieli jakieś pytania piszcie śmiało na mojego maila speedy911@o2. pl

Pozdrawiam

Paweł
« Ostatnia zmiana: 7 Maja 2012, 17:59 wysłana przez .:Anka:. »