Autor Wątek: wątek starających się o dziecko  (Przeczytany 58121 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
wątek starających się o dziecko
« Odpowiedź #810 dnia: 25 Października 2006, 16:27 »
Qrcze...to ja też zacznę mierzyć temperaturkę...skoro mówicie, że to najlepszy sposób...

Czyli w listopadzie zaczynam... :D:D:D:D:D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #811 dnia: 25 Października 2006, 17:31 »
Powodzenia Lea Trzymam za Ciebie kciuki!!! :)
[/url]

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
« Odpowiedź #812 dnia: 25 Października 2006, 20:07 »
z tmy mierzeniem żeby było oki i wszystkow yszło to niźle się trzeba nagimastykować...w każdym razie jak dla mnie,....kilka razy ię już za to zabierałam, no i dziewczyny sama tempka nie starcza trzeba obserwować położenie szyjki macicy, rozwarcie, śluz...na to nakłada się wiele czynników, sla już wtajemniczonych to nie problem dla mnie jako początkującej....nic nie wiedzialam jak opisywać czy odczytywać  :roll:
także trzeba kilka miesięcy żeby rozpoznać co tak naprawdę się dzieje i jka odczytywać wykresy. życzę wszystkim powodzenia, ja od początku tego miesiąca testuję tą stronkę, może wkońcu się skuszę i wykupię konto...  :mrgreen:
czekam aż szczęście powróci...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #813 dnia: 25 Października 2006, 22:28 »
Cytat: "AnetaM"
trzeba kilka miesięcy żeby rozpoznać co tak naprawdę się dzieje i jka odczytywać wykresy

no to prawda..ja dopero raczkuje, 3 cykl..ale z kazdym wykresm ejst coraz klepiej :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #814 dnia: 26 Października 2006, 08:44 »
u nas już na całego zaczynamy starania :) zobaczymy co z tego będzie dopiero pierwsze próby :) dwa dni temu byliśmy w górach :) Może oprzywieźliśmy ze sobą małą niespodzianke :) poczekamy zobaczymy
Dziewczyny trzymam za nas wszystkie kciuki :) mocno mocno :serce:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #815 dnia: 26 Października 2006, 09:51 »
Cafe, póki co testuję tą stronkę, ja chyba jednak wolę tradycyjne zeszyty obserwacji, zawsze są pod ręka ;-)

Lea, AnetaM ważne są przede wszystkim chęci, bo bez tego z NPR-u nici ;-) a reszty mozna się nauczyć...

AnetaM, nie trzeba obserwować szyjki, to już wyższa szkoła jazdy, wystarczy na początek tempka i śluz, choć śluz trzeba nauczyć się rozpoznawać. Ważne, żeby dobrze robic pomiary temperatury i zaznaczać swoje obserwacje, a w interpretacji ktoś Ci może pomóc!

Lea, powodzenia :-)

Zastanawiam się, czy nie załozyc wątku NPR, gdzie odpowiadałybyśmy sobie na pytania, pomagały w interpretacjach, itp...
Co o tym myślicie?

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #816 dnia: 26 Października 2006, 09:53 »
Zastanawiam się, czy nie załozyc wątku NPR, gdzie odpowiadałybyśmy sobie na pytania, pomagały w interpretacjach, itp...
Co o tym myślicie?

JESTEM ZA :D
No i ogólnie pomagało by sie i radziło jak zajsc :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #817 dnia: 26 Października 2006, 09:58 »
Cytat: "merkunek"
Co o tym myślicie?

TAK !!! Już jakiś czas temu chciałam o to poprosic ale jakoś mi to umknęło.
ale pomysł jest super!!! podpisuję się obiema łapkami (moimi) i czterema mojego maksia (mój pies) z którym własnie siedzę w pracy  :mrgreen:

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #818 dnia: 26 Października 2006, 11:22 »
Co o tym myślicie?

popieram...merkunek doradcą :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #819 dnia: 26 Października 2006, 11:28 »
Cytat: "Lea"
skoro mówicie, że to najlepszy sposób...

ja jestem najlepszym przykładem na to że mierzenie tempki jest najlepszą metodą na zajście w ciąże (nie wiem jak z odkładaniem bo nie próbowałam :lol: )
jeden miesiąc mierzyłam ale sumiennie, kupiłam sobie elektr termom i codziennie rano o tej samej porze mierzyłam a potem szłam dalej spać
ja też miałam wykres na 28 dni ale teraz już z niego nie korzystam bo juz mi niepotrzebny

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #820 dnia: 26 Października 2006, 11:29 »
Co o tym myślicie?

moje zdanie przecież znasz....

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #821 dnia: 26 Października 2006, 12:27 »
Podaje stornke internetowa która pomaga okreslic owulacje itd .
www.fertilityfriend.com
Co prawda jest po angielsku ale jest pomocna .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #822 dnia: 26 Października 2006, 15:41 »
Cytat: "madziulek"
Może oprzywieźliśmy ze sobą małą niespodzianke

trzymam kciuki bardzo bardzo bardzo mocno

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #823 dnia: 26 Października 2006, 15:42 »
A u nas @ chyba mężuś wyjeżdża na 2 tyg akurat wtedy gdy teoretycznie są szanse na zafasolkowanie pozostanie mi chyba robienie wykresów wątek o npr to jest to :D ble i tak mi smutno jakoś :cry:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #824 dnia: 26 Października 2006, 19:23 »
Cytat: "morgaina"
Cytat: "madziulek"
Może oprzywieźliśmy ze sobą małą niespodzianke

trzymam kciuki bardzo bardzo bardzo mocno

I ja sie pod tym podisuje :)
3mam kicukasy :)

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #825 dnia: 26 Października 2006, 22:43 »
witam wszystkich. nie wiem czy powinnam się juz tutaj znaleść, bo prawdę mówiąc to dopiero początek naszych starań. niedawno narzekałam że nie mogę znaleść pracy. przemyśleliśmy całą sytuację z M i stwierdziliśmy, że może to dobry czas na maleństwo. chociaż wedłóg mnie nigdy nie bedzie odpowiedniego czasu. ale wszystko sobie przemyśleliśmy i więcej rzeczy przemawia za. jestem na ostatnim roku studiów, więc może po studiach bedzie łatwiej z pracą i w końcu nie będą mnie pytać o plany na macierzyństwo. więc zobaczymy co czas przyniesie :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #826 dnia: 27 Października 2006, 13:03 »
Cytat: "s.aga"
wedłóg mnie nigdy nie bedzie odpowiedniego czasu.

dlatego nie warto czasem przejmować sie i analizować wszystkiego wokoło bo rzeczywiście zawsze się znajdą rzeczy ważniejsze i pilniejsze bo można jeszcze poczekać ...trzeba sie starać i tyle bez żadnych przemyśleń :)
Dziękuję za kciukasy foremki :)  :serce:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #827 dnia: 30 Października 2006, 09:35 »
dziewczyny mam pytanko:
gdzie w szczecinie robi sie tą bete? wiem że pisałyście cos o okolicach ul Jagielonskiej, ale gdzie to dokladnie jest?

wiem że to było gdzies w tym wątku ale on sie rozrósł tak, że znaleść tego nie mogę :roll:
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #828 dnia: 30 Października 2006, 10:29 »
Klaudio- na Boh.Warszawy 17 (zaraz przy przystanku tramwajowym- na rogu) , laboratorium nazywa się Diagnostica (czy jakoś tak- nie wiem jak się pisze..)

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #829 dnia: 30 Października 2006, 10:36 »
Wiecie co?? To straszne.....

Co się ze mną dzieje??? Zaczynam zazdrościc wszystkim, którym się udało... :cry:  :cry: ..ale przecież ja sie baardzo cieszę!!! Skąd to się wzięło????

Jak mam przestać myśleć o tym, że chcemy mieć dzidziusia???? Przecież nie da się!!!!!!!!
Zaczynam mieć doła.....

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #830 dnia: 30 Października 2006, 10:39 »
dzięki Lea za informacje.

a staraniami sie nie przejmuj( wiem łatwo mówić).
Na pewno będziecie rodzicami , tylko może jeszcze nie teraz. Cieszcie sie sobą. Na dobre rzeczy warto poczekać :serce:
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #831 dnia: 30 Października 2006, 12:44 »
Lea wam na pewno też się uda my też staraliśmy się od czerwca w tym miesiącu postanowiłam mieć trochę świadomie wszystko w 4 literach no i proszę udało się aż sama jestem zaskoczona. Bądź dobrej myśli na pewno się uda. :serce:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #832 dnia: 30 Października 2006, 13:07 »
Zaczynam zazdrościc wszystkim, którym się udało...

Lea,  ale to jest normalne zyślisz że ja nie zazdrościłam? przecież jesteśmy tylko ludzmi
wiadomo że się cieszyłam ale jednocześnie................

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #833 dnia: 30 Października 2006, 13:19 »
Jak mam przestać myśleć o tym, że chcemy mieć dzidziusia????

Skąd ja to znam. Odkąd zaczeliśmy myśleć poważnie że chcemy mieć maleństwo ja tez o tym nonstop myślę i odliczam dni do @ żebym mogła w końcu test zrobić. Szukam sobie zajęcia, ale to nic nie daje. Jedną rzeczą przy której na chwilę zapominam jest pisanie pracy magisterskiej (ale sobie zajęcie wymyśliła :))

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #834 dnia: 30 Października 2006, 20:14 »
Oj tak, tak, strasznie ciężko z tym nie-myśleniem .....

Konieczne jest zajęcie. Urządzanie mieszkania, pisanie pracy, hobby itp.

Ale i tak, zebym nie wiem co robiła to zawsze ta upierdliwa myśl pojawi się w głowie w penym momencie "Uda się, czy się nie uda?" ...........ehhh :wink:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #835 dnia: 30 Października 2006, 20:19 »
Wiecie co?? To straszne.....

Co się ze mną dzieje??? Zaczynam zazdrościc wszystkim, którym się udało...   ..ale przecież ja sie baardzo cieszę!!! Skąd to się wzięło????

Jak mam przestać myśleć o tym, że chcemy mieć dzidziusia???? Przecież nie da się!!!!!!!!
Zaczynam mieć doła.....

Ehh.. to nie jestem sama . Ja mam juz wybrane łozeczko z bajerami typu melodyjki i wibrujacy materac.Zaczynam robic zakupy typu smoczki, rozgladam sie za ciuszkami.W tym miesiacu @ przyszla moze w nastepnym juz sie nie pojawi. Chcielibysmy zrobic prezent rodzicom i "dac im pod choinke" wnuka lub wnuczke.

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #836 dnia: 31 Października 2006, 08:25 »
Hmmm,a u mnie nie wiem co sie dzieje.
Od pół roku miałam regularnie @. Powinnam dostać @ dwa dni temu i nic.może to dlatego ,że odstwiłam ten duphaston i znowu mi się rozregulował cykl??
Dzień przed planowanym przyjazdem @ miałam jakieś różowawe plamienia, a wczoraj myslałam ze już dostałam,bo miałam parę kropelek @. I na tym sie skończyło.Znowu nic.Więc nie wiem co sie dzieje.A brzuch mnie boli jakby miala juz przyjsc

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #837 dnia: 31 Października 2006, 09:51 »
Cytat: "BETI"
Hmmm,a u mnie nie wiem co sie dzieje.
Od pół roku miałam regularnie @. Powinnam dostać @ dwa dni temu i nic.może to dlatego ,że odstwiłam ten duphaston i znowu mi się rozregulował cykl??
Dzień przed planowanym przyjazdem @ miałam jakieś różowawe plamienia, a wczoraj myslałam ze już dostałam,bo miałam parę kropelek @. I na tym sie skończyło.Znowu nic.Więc nie wiem co sie dzieje.A brzuch mnie boli jakby miala juz przyjsc

powiem tyle: trzymam kciuki :-)

a może jakiś teścik???

Cytat: "Antalis"
Ehh.. to nie jestem sama . Ja mam juz wybrane łozeczko z bajerami typu melodyjki i wibrujacy materac.Zaczynam robic zakupy typu smoczki, rozgladam sie za ciuszkami.W tym miesiacu @ przyszla moze w nastepnym juz sie nie pojawi. Chcielibysmy zrobic prezent rodzicom i "dac im pod choinke" wnuka lub wnuczke.

Antalis, mam wrażenie że trochę za bardzo się nakręcasz, wyluzuj trochę, toż nic Was nie goni i pamiętaj nic na siłę...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #838 dnia: 31 Października 2006, 09:58 »
Antalis, mam wrażenie że trochę za bardzo się nakręcasz, wyluzuj trochę, toż nic Was nie goni i pamiętaj nic na siłę...

Merkunku to nie tak do konca z tymi zakupami ( chyba ze tylko tak sobie tłumacze).Znajoma Rafala i mojej siostry za niedlugo rodzi wiec to tak na prawde dla niej te malenkie zakupy,wkrotce idziemy razem po jakis spioszki - dzis kupilam smoczek uspokajajacy z Nuka  :) .Rozgladam sie tez za czyms dla Igraszki bo mamy sie spotkac.Zastanawialam sie co mozemy kupic blizniakom-to taka pamiatka mogla by byc choc moze lepiej cos praktycznego.Poki co czekamy na potwierdzenie ilosci fasolek.
 Ale zeszłam z tematu ...Jesli w tym czasie nam cos "wyskoczy" to nic tylko sie cieszyc. Musze robic te zakupy zeby jakos rozładowac te emocje zwiazane z wrzeszczącym instynktem macierzyńskim :P.
Zdaje sobie  ztego sprawe ze "zrobic dziecko" to nie tak szybko no i zadna sztuka. Sztuka je wychowac. Poki co powiekszam moja wiedze na temat dzieci i ciesze sie ciazami innych :)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #839 dnia: 31 Października 2006, 10:35 »
Cytat: "BETI"
Więc nie wiem co sie dzieje

no to może będzia fasolka??

no i z tego co wyczytałam w wątki sparw codziennych to ponić jakieś nudności cię męczą?????

Trzymam kciukasy