Autor Wątek: Ja też chcę być mamą .....  (Przeczytany 4829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Ja też chcę być mamą .....
« Odpowiedź #60 dnia: 27 Czerwca 2007, 22:17 »
taa i oby ten poziom rósł...i oby przestało boleć i krwawić...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #61 dnia: 28 Czerwca 2007, 08:18 »
agaga czekam niecierpliwie na wynik bety.  :przytul:

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #62 dnia: 28 Czerwca 2007, 15:19 »
agaga, trzeba myśleć pozytywnie :D bardzo pozytywnie, że sie uda, że wszystko będzie w porządku :) a my trzymamy kciuki :)
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline agaga

• zapaleniec
  • data ślubu: 19.08.2006
« Odpowiedź #63 dnia: 28 Czerwca 2007, 22:03 »
Witam niestety z niedobrymi wiadomosciami. Beta spadła do poziomo 662,10. Byłam dzisiaj w szpitalu i po badaniu dowiedziałam sie że ciąża uległa poronieniu. Fizycznie juz dochodzę do siebie, co do psychiki to jeszcze troszke to potrwa :'(.
W następnym tygodniu mam jeszcze raz sobie zrobić betę i z wynikami jechać na kontrol. Pani doktor powiedziała mi, że wówczas porozmawiamy sobie co mi wolno a co nie przy staraniach o dzidzie, jakie badania mam sobie porobic itp.

Muszę się wziąć w garść. Jutro idę na działeczkę zobaczyć co tam się dzieje. Wzieliśmy ją w tym roku i na razie doprowadzamy ją do używalności.
Dobrze mi zrobi przestane myśleć ciągle o jednym

Tak sobie myslę, że coś z tymi bociankami musi być. Przed ciążą wszędzie widziałam przelatujące nade mną bocianki. A wczoraj czy przed wczoraj widziałam jednego, który odlatywał ode mnie tak jakbym miała sobie jeszcze troszke poczekać. Może to już działa wyobraźnia , ale naprawde tak to wyglądało.

Sprzedam sukienke    https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=7389.0

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #64 dnia: 28 Czerwca 2007, 22:21 »
agaga przykro mi bardzo  :uscisk: :przytul:

Mysle ,ze musisz sobie dac z tym wszytskim jakos rade , zawsze mozesz tu liczyc na rozmowy jesli Ci to cos pomoze .

Trzymaj sie cieplutko  :przytul:

Offline agaga

• zapaleniec
« Odpowiedź #65 dnia: 28 Czerwca 2007, 23:38 »
agaga przykro mi bardzo  :uscisk: :przytul:

Mysle ,ze musisz sobie dac z tym wszytskim jakos rade , zawsze mozesz tu liczyc na rozmowy jesli Ci to cos pomoze .

Trzymaj sie cieplutko  :przytul:

Jagna77 dzieki serdeczne za słowa wsparcia. Powoli dochodzę do siebie. Wiem, ze przede mną jeszcze wiele szczęśliwych chwil związanych z macierzyństwem. Jedynie muszę się uzbroic w cierpliwość, która napewno zostanie nagrodzona. Nie mam już sił płakać, dlugo się trzymałam ale dzisiaj puściły hamulce i niestety teraz boli mnie głowa od płaczu.

Ciągle się słyszało, że ta poroniła, tej zdarzyło sie to samo , ale dopóki to nas bezposrednio nie spotka to wydaje się to takie odległe. A w rzeczywistości może to sie przytrafic każdej z nas niezależnie od tego czym sie zajmujemy, ile mamy lat, czy nawet ile "mamy na koncie". I w sumie każda przeżywa smutek z powodu straty małej kruszynki, która za 5,6,7,8 miesiecy miała sie pojawić na tym świecie.

Ja w sumie byłam w ciąży 4-5 tygodni, wiedząc o tym dopier od około 1.5tygodnia.  Nie wyobrażam sobie co przeżywają kobiety które troszkę dłużej noszą pod serduszkiem małą istotkę, którą później tracą. To musi byc po prostu koszmar. Ale podobno to co nas nie zabije to nas wzmocni.

Pozdrawiam wszystkich przeglądających mój wątek :)

Offline Lara_Croft

• maniak
« Odpowiedź #66 dnia: 28 Czerwca 2007, 23:39 »
agaga, działeczka dobrze Ci zrobi :) głowa do góry, w końcu wszystko się ułoży, zobaczysz  :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #67 dnia: 28 Czerwca 2007, 23:52 »
agaga tak mi przykro i smutno  :( :( jesteśmy z Tobą i trzymaj się cieplutko  :uscisk: :przytul: :uscisk: :przytul:

Moja koleżanka też poroniła na początku ciąży, odczekali jakiś czas i teraz mają ślicznego synka. Więc nie zamartwiaj się na pewno uśmiechnie się do Was słoneczko i wszytsko się pomyślnie ułoży :smile: :smile:
Działeczka na pewno ci pomoże, zajmiesz się czymś innym i nie będziesz się zamartwiała i rozmyślała o tym co się stało.
Pozdrowionka i  :uscisk:  :calus:

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #68 dnia: 29 Czerwca 2007, 08:10 »
agaga przykro mi. trzymaj się.  :przytul:

Offline agaga

• zapaleniec
« Odpowiedź #69 dnia: 30 Czerwca 2007, 22:00 »
agaga przykro mi. trzymaj się.  :przytul:

Gosiaa dzieki bardzo, trzymam sie. Najgorszy był pierwszy dzień. Teraz jest dobrze, chociaż czasami nachodzi mnie smutek. Wiem, że jeszcze będę szczęśliwa.

agaga tak mi przykro i smutno  :( :( jesteśmy z Tobą i trzymaj się cieplutko  :uscisk: :przytul: :uscisk: :przytul:

Moja koleżanka też poroniła na początku ciąży, odczekali jakiś czas i teraz mają ślicznego synka. Więc nie zamartwiaj się na pewno uśmiechnie się do Was słoneczko i wszytsko się pomyślnie ułoży :smile: :smile:
Działeczka na pewno ci pomoże, zajmiesz się czymś innym i nie będziesz się zamartwiała i rozmyślała o tym co się stało.
Pozdrowionka i  :uscisk:  :calus:

Szajbik moja siostra i kuzynka też poroniły i już mają duże dzieci. Siostra zaszła w ciąże w 2 miesiące po poronieniu.

agaga, działeczka dobrze Ci zrobi :) głowa do góry, w końcu wszystko się ułoży, zobaczysz  :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:

Oj dobrze mi robi. Ale tak sie zastanawiam czy to nie właśnie działeczka mi zaszkodziła. Działka jest zapuszczona i troszkę się na niej napracowałam. Łącznie z kopaniem i wybieraniem zielska. Prawdę mówiąc to nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Jestem osobą która nie usiedzi spokojnie, a tam jeszcze tyle roboty było. Właśnie powiedziałam mężowi dzisiaj że musimy się wziąć do pracy, żebym jak zajdę w ciążę nic nie musiała tam robić.
Tak poza tym to czekam na wizytę u gina którą mam w środę, aby dowiedzieć sie czy wszystko już w porządku i kiedy możemy zacząć starać się o dzidzię. Mam nadzieję, że tym razem bardziej przygotuję się na ciążę (porobię niezbędne badania) i nie będzie już podobnych niespodzianek.

Właśnie tak sobie uświadomiłam, że u mnie w rodzinie było wiele poronień, moja siostra, kuzynka i ja. Mam jeszcze 3 kuzynki, ale 2 jeszcze nie mają dzieci, bo są młode, a trzecia najstarsza nie miała takiego problemu. 

Offline Lara_Croft

• maniak
« Odpowiedź #70 dnia: 30 Czerwca 2007, 22:10 »
agaga, to że w rodzinie były poronienia, nie musi być wykładnikiem
gdzieś u nas na forum wyczytałam nie dawno, ale jest to na serio prawda, że natura sama niejako dokonuje selekcji (tak jest zawsze, nie ważne czy to ciąża, czy egzamin na studia, matura czy coś innego) i to, że teraz Wam się nie udało, nie musi być Twoją winą  :przytul: po prostu czasami tak jest i z tym się trzeba pogodzić :( co jest czasami bardzo ciężkie
mimo wszystko nie trzeba popadać w jakieś skrajności, badania owszem, bo są potrzebne, ale się nie przemęczać, nie dźwigać i inne takie, ale nikt nie broni coś robić na działce, bo jak się ruszasz, to krew szybciej krąży i mózg i w ogóle wszystko się bardzie dotlenia (ale biologicznie mi się udało)
trzeba wierzyć, że będzie dobrze a my będziemy trzymać kciuki mocno :) i się w końcu uda i będziemy skakać o tak :skacza:

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021