Autor Wątek: Rozpoczęcie przygotowań do wesela  (Przeczytany 14601 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aniutek83
  • maniak
Rozpoczęcie przygotowań do wesela
« Odpowiedź #30 dnia: 5 Marca 2007, 14:46 »
Watpię- to jacyś zdziercy , którzy licza tylko na zysk , nie wiem moze wczesniej ta restauracja była nowa i nie mieli takiego obłożenia a jak wiadomo w 2007 jest duzo slubów no i był juz troche otwarty!
Ja dziekuje za takie coś trzeba było od razu powiedziec a nie nas perfidnie zwodzić- bo KTO DA WIĘCEJ!
Na szczęście było jeszcze troche czasu i znaleźlismy coslepszego i tez mamy ogród a nawet mini park i do tego jeziorko z przystanią!
Dobrze ,ze my mielismy jeszcze czas i znalazło sie cos innego bez problemu ciekawe co by było jakby juz miejsc nie było ZOSTALIBYŚMY NA LODZIE!

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
Rozpoczęcie przygotowań do wesela
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Marca 2007, 21:15 »
Co do tej opini, że biorą tą parę, która ma więcej gości to chyba coś nie tak!!! Ja umowę podpisałam, że będzie u mnie 70 osób i nie było z tym żadnego problemu, poza tym nie chca wiedzieć rok przed weselem ile konkretnie będzie ludzi, bo niby skąd możemy to wiedzieć ile przyjdzie! 3 tygodnie przed weselem należy podać ostateczną liczbę, bo wtedy masz potwierdzone zaproszenia i wiesz czy przyjdzie np. 76 czy 72, dla niech to żaden problem.
Ja przed wyborem Różnej też szukałam opini i tylko od Aniutka były na nie.
W lutym znajoma była tam na weselu i powiedziała, że dokonaliśmy świetnego wyboru  :skacza: .
My jak wstępnie rezerwowaliśmy ją to pani powiedziała, że jeśli będzie inna para chętna na nasz termin to ona do nas zadzwoni i zapyta czy jesteśmy zdecydowani, bo jeśli tak, to w najblizszym czasie musimy podpisać umowę i tak to właśnie było, nie miała miejsca żadna licytacja co do kwoty od osoby, ani do tego która z par ma więcej gości, to ta wygrywa!!!
Zespół który mamy grał tam już kilka razy wesela i teraz w Sylwestra i też powiedział, że sala jest ok :brawo_2: .
A co do tego co jest w menu, to chyba się Aniutek do końca nie dogadałaś, bo to jest tylko przykładowe i można je modyfikować i dla nas jest wysarczające, ja nie wychodzę z założenia nie daj się, a .....
Każdy ma swoje zdanie, które może tu wyrażać. Ja szanuję twoją (Aniutek) opinię, ale nie zgadzam się z nią, mam nadzieję, że się na mnie nie pogniewasz i wypijemy na spotkaniu, które miejmy nadzieję dojdzie do skutku po piweczku :pijaki:

Offline krzychu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.09.2006
Odp: Rozpoczęcie przygotowań do wesela
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Czerwca 2007, 12:02 »
We wrześniu miałem weselę na Różanej Dolinie. Bardzo mi się tam podobało. Obsługa *cenzura* ,jedzenie bardzo dobre. Niktórzy piszą,że ich oszukano z terminem a nikt na was nie będzie czekał w nieskończoność. Ja jestem bardzo zadowolony i nie miałem żadnych takich problemów. Mogę wszystkim polecić ten lokal.

Offline Krolik

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21 września 2008
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Lipca 2007, 18:27 »
Czesc Wam.  Musze sie zglosic do Was z prosba o pomoc w poszukiwaniu sali(najlepiej w Dabrowie Gorniczej).  Planowalismy slub na 7 czerwca 2008 i pytalismy wsrod znajomych o dobra i w miare tania sale.  16 czerwca kuzyna szwagier mial wesele i polecili nam Malibu na Kasprzaka.  Po zobaczeniu sali na necie wydala sie zbyt "cukierkowa", ale w rzeczywistosci nie bylo tak zle i. . . . . chyba sie troche pospieszylismy.  Dalismy zaliczke, bo w sumie od osoby wychodzi 140zl i nas interesuje tylko alkohol (czyli tort, dekoracja i ciasta sa w cenie).  Pozniej przypadkiem bylysmy z mama w poblizu Impresji na Mydlicach, weszlysmy i sala nas olsnila!!! Wygladala slicznie, bardzo elegabcko.  Niestety tu juz cena 150 zl/os i alkohol musimy brac od nich.  Jestem w kropce, bo w sumie nie widzialam zbyt duzo sal, ale po porownaniu tych. . . . W Malibu nie ma klimatyzacji, a bylismy zmuszei przelozyc termin na sierpien (nie damy rady finansowo do czerwca), i pewnie tam sie roztopimy.  Najgorsze jest to, ze ja i moj Adam nie mamy po prostu czasu chodzic i ogladac wszystkich lokali, bo oboje pracujemy na zmiany, a na dodatek on jest z Bytomia (ja Dabrowa) - widujemy sie TYLKO w weekendy, a wtedy, jak wiecie, nie ma mozliwosci ogladania sal.  Prosze wiec jakies namiary (adresy lub najlepiej adresy stron ze zdjeciami) sal gdzie gdzie warunki sa podobne do Malibu - czyli swoj alkohol, reszta w cenie(i najlepiej 150-160 zl/os).  Nestety musimy sie bardzo liczyc z czasem i kosztami, bo od wiosny bedziemy mieli mieszkanie, a tam rowniez fundusze beda potrzebne. . . .  Bardzo prosze, jesli ktos cos wie, nich da mi znac.  Z gory bardzo dziekuje.

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Lipca 2007, 20:20 »
Krolikchętnie bym Ci pomogła, ale w większości lokali terminy na 2008 rok są już porezerwowane  :( Tym bardziej na sierpień  :( Sama mam wesele w kwietniu, bo było prawie ostatnie wolne miejsce na 2008 rok  :roll: W impresji wesele będzie miał mój znajomy, podobno warunki mają bardzo dobre, jest jeszcze Bea na redenie ( koło targu) też jedna z forumek ma tam wesele i chyba bez alkoholu w cenie. Możesz też zobaczyć dom weselny Rafael w sławkowie ( info jest na przeciwko merkurego, w tym pawilonie, tam są też jakieś garnitury itp.)w googlach wpisz dom weselny rafael i zobaczysz sobie wszystko  :) Albo ta Różana Dolina, ale nie wiem czy jeszcze są terminy, jak byliśmy w kwietniu to jeszcze były, ale musisz się dowiedzieć osobiście.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Lipca 2007, 07:55 »
Ja tam Ci Malibu nie polecam - mieszkam obok całe zycie ( kiedys była to Adria)
No cóż wystrój jak wystrój mi sie nie podoba ( ale to rzecz gustu) ale do tego te plastikowe krzesła  dla pary Młodej drewniane
No i co tu duzo mówic otoczenie nie za ciekawe- tam totalnie nie ma gdzie wyjść i na dole menelski bar i non stop tam łazą i obok plac zabaw
Tam jest b.mało wesel- z tego co obserwuje
Jest jeszcze Faust- tez obok mnie przynajmniej w srodku jest ładniej ale tez otoczenie niezbytbo tez sasiaduje z menelskim barem ( ja tam mam obiad na drugi dzien)
Moze zainteresuj sie AStrą na MOrcinka lub California w cZeladzi lub pod FIlarami w CZeladzi
Teraz powstała tez jakas nowa restauracja mAXIM na Łęknicach i w Wojkowicach tez jakas nowa
Bea- no cóż nie robi zbytniego wrazenia ale zależy kto co lubi

Ja miałam to samo z sala bo mój narzeczony jest az z Wodzisławia Śl. a ja z dabrowy i mielismy ten sam problem

Offline Krolik

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Lipca 2007, 19:39 »
Dzieki dziewczyny.  Co do Astry, to tam tez bylam.  Sala jest bardzo ladna, ale niestety mam w planach 60-65 osob, a to za malo (min. 90-100).  Owszem, pani powiedziala, ze mozna zrobic taka impreze, ale w piatek, lub w niedziele. . . .  :|| Maxim ladny, ale sierpien przyszlego roku zajety :( Do Pod Filarami wybierzemy sie w weekend, albo nawet jutro, jesli damy rade, bo dzwonilam i oferte maja nawet nawet, tylko trzeba dokladnie sale zobaczyc, bo ze zdjec, to moge wywnioskowac tylko tyle, ze jest kilka malych pomieszczen i zastanawiam sie, jak to bedzie wygladac przy weselu.  California, szczerze powiem nie za bardzo mi pasuje wizualnie, no ale faktem jest, ze o gustach sie nie dyskutuje.  Dzieki za pomoc :D

Offline Ulik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.05.2008
« Odpowiedź #37 dnia: 26 Sierpnia 2007, 20:21 »
Hej :) jestem tu nowa :D mam poważny problem mam nadzieję że mi pomożecie. .  Co sądzicie o ośrodku chechło w trzebini od jakiegoś czasu są tam organizowane wesela.  Zdecydowaliśmy się na nią bo jest tam dośc tani za talerzyk i nocleg, ale boję się że za tanio i że malo jedzenia dostaniemy  :( może ktoś z was byl tam na weselu ?  ::)  a może macie jakieś sale do zaproponowania tak do 100/120os z noclegami koło Jaworzna i okolic??

Offline ily

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Sierpnia 2007, 14:38 »
Hej ! Co do Różanej Doliny to też mam podobną opinię do Aniutek83.  Właścicielka na wstępie zapytała ile planujemy mieć gości . . .  jak odpowiedzieliśmy że 70-80 to powiedziała,że to za mało, że im się to nie opłaca i minimalna liczba gości to 90. . . W ogóle ta babka nie była miła i jak byliśmy w ponad 10 lokalach tak tam było najbardziej nieprzyjemnie. .  Może teraz się coś zmieniło . . . .

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #39 dnia: 27 Sierpnia 2007, 16:41 »
ily u mnie było dokładnie to samo
Baba okropna, nieprzyjemna liczaca tylko i wyłacznie na zysk- powpisuje 5 par na 1 date a potem czeka kto da wiecej
Z takim nastawieniem długo nie pociagnie- choc fakt sala bbb ładna
A menuu no cóż wcale nie takie imponujace

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 28 Sierpnia 2007, 20:21 »
My 14 lipca mieliśmy wesele w Różanej Dolinie na 83 osoby. Mogę polecić ten lokal z czystym sumieniem, a tort, który również wzieliśmy od nich był rewelacyjny. Niebyło takiego gościa któremu by nie smakował.
Gdybyśmy mieli wybierać jeszcze raz również postawilibyśmy na Różaną Dolinę

Offline superofca

• nowicjusz
  • *
  • Prosisz o rękę ukochanej - a wpadasz w jej ręce :)
  • data ślubu: XXXXXXX
« Odpowiedź #41 dnia: 3 Września 2007, 22:41 »
witam, potrzebuje  opinii na temat Szafranowego Dworu:
*czy jedzenie bylo smaczne i jak ilosciowo?? (i przy ktorym menii)
*jak obsluga

ogolnie za wszystkie uwagi bede wdzieczna :)
SuperOfca

Offline Krolik

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 14 Października 2007, 13:34 »
Hmmm, to znowu ja.  Po malym kryzysie wracamy na prosta.  Czy ktos cos slyszal o Piascie w Sosnowcu? Bylam, widzialam, najgozej wcale nie jest, no i tanio.  Opinie sprzed lat znam(jeszcze z poprzedniego lokalu) i jest bardzo dobra, ale czy ktos jest teraz w temacie wesel tam? To malutki lokal (choc Pani upierala sie, ze 60 osob, to nie problem - hmm, od siebie dodam, ze moze nie problem, ale scisk).  W przyszlym tygodniu jedziemy tam zamawiac sale, ale zawsze jeszcze mam tydzien na zastanowienie, wiec jesli ktos jest na nie, to prosze o opinie. :)

Offline Honey

• bywalec
« Odpowiedź #43 dnia: 15 Października 2007, 21:29 »
Hej w okresie lipiec-sierpien zaliczylam 3 wesela jedno po drugim :) (meczarnia nikomu nie polecam ;), to wam coś napisze o salach bo sama patrzałam pod kątek swojego wesela.

1.  Akademia Sztuki Kulinarnej Anmark w Czeladzi -  jedzenie bardzo dobre, dobrze przyprawione, ogolnie nie brakowało go na stole, kelnerzy symaptyczni i wszyscy tak samo ubrani co bylo bardzo fajne, sala jest na pietrze klimatyzowana jedyne co mi przeszkadzało to dwa filary na srodku sali i sredniej wielkosci miejsce do tańczenia (all na raz gosie sie nie zmieszcza;), toalety eleganckie pachnące, nie zatykały się, przed lokalem stoliki i krzesełka, okolica cicha i spokojna,
2.  Różana Dolina w Będznie (ślub brata) - sala duża i dużo miejsca do tańczenia, jedzenie dobre i dużo choc nie było aż tak dobrze przyprawione, sala klimatyzowana, sala umiejscowiona w okolicy drzew w takim jakby dole,  toaleta ładna i pachnąca choć z czasem to sie mieniło bo sa tylko 2 kabiny w sumie wiec z czasem zaczęło śmierdzeć bo sie zatkała a do tego palące sie świeczki. . . masakra, na zewnątrz wysypany jest wszędze żwirek. . . ładny efekt w połączeniu z kłąbem na środku placu i drewnianymi ławami ale śuknia panny młodej po kilku wyjściach była szara do polowy a nie biała, ach no i ta awaria prądu 2 krotna z niewiadomej przyczyny ;)
3.  Cub Shuma w Dąbrowie Górniczej - okolica przepiękna w sam raz na zdjęcia w plenerze, przed wejsciem cudny skalniak  a wchodzac na sale wrażenie robi rozcigająca sie za okrem tafla wody :) jedzenie bardzo smaczne i strasznie dużo w porównaniu do poprzednich 2ch sal, włascicielka pilnowała całego pierwszego obiadu i kelnerów z którymi nie było problemów, wódka sama na stołach ale Sobieskiego czy Finlandii to sie nie spodziewajcie raczej Eristoffa choć patrząc na cene (205zł) za osobę możnabyłoby sie spodziewać jakiej normalnej wódki.  Sala ogólnie śliczna i duża w sam raz do okrągłych stolików, miejsca do tańczenia dużo, tolety duże i pachnące, nie zatykały sie, na piętrze ładne pokoje, dla pary młodej gratis, dla gości można wynając domki.  Dojazd na sale dość kiepski na szerokosc 1 samochodu w dodatku po płytach i możliwosć złapania sie na zastawę zorganizowaną przez letników i ich dzieci koczujące na cukierki (my tak mieliśmy a ze nie bylismy przygotowani a wódka była w innym aucie to jako świadoma musialam biec w posukiwaniu wódki ;)

Mam nadzieję, że komuś sie przydadzą moje wypociny.

Pozdr.  :)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #44 dnia: 15 Października 2007, 22:41 »
Pewnie się przydadzą, ja mam wesele w Shumie i uważam, że Eristof to normalna wódka  ::) I raczej cenowo się nie różni od innych  ;)

Offline piotrpiter

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 7 Listopada 2007, 18:28 »
hej ! witaj proponuje ci jubilata w bedzinie mają tam hotel na miejscu ewentualnie szefowa ma do załatwienia dodatkowe pokoje. Robiłem tam kilka róznego rodzaju imprez  i nie ma m powodu do narzekania. zespół muzyczny szefowa pomoze znalezc  ,jakis transport dla gosci tez jest . sam niewiem co ci doradzic  jak masz pytania to zaklikaj moge dac ci adres do jubilata hxxp: adresy podajemy na priv   email jeszcze nie działa ale telefony tak . pozdrawiam pioter
« Ostatnia zmiana: 9 Listopada 2007, 08:53 wysłana przez Maja »
pioter