Autor Wątek: pierścionek zaręczynowy  (Przeczytany 255259 razy)

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7 czerwca 2008
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #240 dnia: 19 Października 2006, 14:45 »
ja tez mam z niebieskim - szafirek i obok dwa brylanciki

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #241 dnia: 19 Października 2006, 20:24 »
A ja mam same brylanciki - ale moj pierscioneczek już przecież widziałyście :)

Offline anik

• użytkownik
  • **
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #242 dnia: 25 Października 2006, 13:49 »
Vall, mam taki sam :)  :mrgreen:    :hopsa:

Offline kacpersia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2007 r.
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #243 dnia: 26 Października 2006, 10:54 »
Jakie macie wszystkie sliczne te pierscionki ja mam sobie teraz jakis wybrac i juz zupelnie nie wiem jaki..... Czy z ciemnym oczkiem moze byc jako zareczynowy???....

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #244 dnia: 26 Października 2006, 10:57 »
Kolor oczka to Twoj wybor. Kazdy jest dobry. Owocnych poszukiwan  :lol:

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #245 dnia: 26 Października 2006, 12:29 »
Cytat: "kacpersia"
Jakie macie wszystkie sliczne te pierscionki ja mam sobie teraz jakis wybrac i juz zupelnie nie wiem jaki..... Czy z ciemnym oczkiem moze byc jako zareczynowy???....

sama wybierasz sobie pierscionek?? dla mnie mija sie to z magią zareczyn - takie, brzydko to ujmę, bez sensowne.. oświadczyny powinny być zaskoczneniem a nie, że sama sobie oczko wybierasz..

Offline MARTKA

• Chuck Norris
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #246 dnia: 26 Października 2006, 12:35 »
Ja tez wybieralam sama i jest super :!:

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #247 dnia: 26 Października 2006, 12:43 »
ale moim zdaniem, to sie totalnie  z celem.. z sensem zaręczyn - przecież to powinien być moment zaskoczenia a nie taki zaplanowany..

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #248 dnia: 26 Października 2006, 12:46 »
Cytat: "little lady"
sama wybierasz sobie pierscionek?? dla mnie mija sie to z magią zareczyn - takie, brzydko to ujmę, bez sensowne.. oświadczyny powinny być zaskoczneniem a nie, że sama sobie oczko wybierasz..

tez tak myślę..to symbol dla mnie..moge sobie bez okazji pierścionek wybrać, albo na trzecią rocznicę ślubu..

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #249 dnia: 26 Października 2006, 14:10 »

Ja również sama wybrałam swój pierścionek. Ale nie oznaczało to braku zaskoczenia przy oświadczynach bo najpierw były oświadczyny a potem było wybieranie pierścionka :wink:
A wybieraniu pierścionka towarzyszyło takie niespotykane uczucie, że aż trudno je opisać :D
Oczywiście nie twierdzę, że oświadczyny z pierścionkiem są czymś gorszym/lepszym od takich oświadczyn jakie ja miałam.
Ale ja moich przeżyć związanych z oświadczynami i wyborem pierścionka nie zamieniłabym na żadne inne  :wink:
Poza tym codziennie patrząc na mój pierścionek wydaje mi się, że jest jeszcze ładniejszy niż wcześniej. Jak go wybierałam to nie przypuszczałam, że tak bardzo będzie mi się podobał :D

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #250 dnia: 26 Października 2006, 14:34 »
Cytat: "Niki"

Ja również sama wybrałam swój pierścionek. Ale nie oznaczało to braku zaskoczenia przy oświadczynach bo najpierw były oświadczyny a potem było wybieranie pierścionka :wink:
A wybieraniu pierścionka towarzyszyło takie niespotykane uczucie, że aż trudno je opisać :D

oświadczyny bez pierścionka? to co to za oświadczyny?? ja tak uważam, że wybór pierścionka należy do mężczyzny - a to czy trafi w gust partnerki świadczy o tym jak dobrze ją zna. mój trafił w 100%

Offline Niki

• entuzjasta
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #251 dnia: 26 Października 2006, 16:18 »

oświadczyny bez pierścionka? to co to za oświadczyny??

Nie wiem jak Wy ale dla mnie oświadczyny to zapytanie drugiej połowy czy chce spędzić resztę życia z tą pierwszą połową. Pierścionek do tego nie jest niezbędny, ale może ja jestem jakaś dziwna :?:
Te oświadczyny były większym zaskoczeniem dla mnie właśnie dlatego, że były bez pierścionka. Gdyby mój Ł. kupił mi wcześniej pierścionek to na pewno bym się zorientowała, bo razem mieszkamy od ponad półtora roku (nie ma zbyt dużo miejsca w domu na to żeby schować takie cudo jak pierścionek zaręczynowy).

Tak jak już wcześniej napisałam
nie twierdzę, że oświadczyny z pierścionkiem są czymś gorszym/lepszym od takich oświadczyn jakie ja miałam.

W końcu najważniejsze jest to, że to są Nasze zaręczyny z osobą którą kochamy i z któą chcemy być do końca naszych dni :)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #252 dnia: 26 Października 2006, 17:30 »
dla mnie oświadczyny to zapytanie drugiej połowy czy chce spędzić resztę życia z tą pierwszą połową.

no napewno to jest najwazniejsze :)

Niki napisał/a:
nie twierdzę, że oświadczyny z pierścionkiem są czymś gorszym/lepszym od takich oświadczyn jakie ja miałam.

W końcu najważniejsze jest to, że to są Nasze zaręczyny z osobą którą kochamy i z któą chcemy być do końca naszych dni

Exactly :)

Offline Niki

• entuzjasta
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #253 dnia: 27 Października 2006, 10:51 »
Dzięki Vall. Już myślałam, że jestem jakaś dziwna :luzak:

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #254 dnia: 27 Października 2006, 11:18 »
Niki wszystko z Toba w najwiekszym porzadku jest :)

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #255 dnia: 27 Października 2006, 11:22 »
Tez tak myślę...ja jeszce pierścionka nie mam ale wolałabym nakierowć mojego m na odpowiedni model niz dostać coś nie w moim guście. :wink:
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline MARTKA

• Chuck Norris
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #256 dnia: 27 Października 2006, 11:23 »
Niki tez sama wybralam pierscionek  :roll:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #257 dnia: 27 Października 2006, 12:34 »
ja wprawdzie nie wybierałam sobie pierścionka, ale już mieliśmy zaklepaną salę, a potem były oświadczyny..także nie po kolei się to odbyło..

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #258 dnia: 27 Października 2006, 12:40 »
Cytat: "MARTKA"
tez sama wybralam pierscionek

ja tez sama.

Offline Niki

• entuzjasta
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #259 dnia: 27 Października 2006, 15:43 »
Cytat: "skarbek"
Tez tak myślę...ja jeszce pierścionka nie mam ale wolałabym nakierowć mojego m na odpowiedni model niz dostać coś nie w moim guście. :wink:

Mój Ł. powiedział mi, że on by chciał żebyśmy razem poszli i wybrali. W rezultacie to ja wybrałam a on nie protestował ;) Później przyznał się, że wolał żebym ja wybrała pierścionek taki jaki mi się podoba, jaki jest w moim guście, bo w końcu to ja będę go nosiła na palcu.
Mój brat cioteczny zabrał swoją dziewczynę na spacer i jak przechodzili koło jubilera to tak jakoś przypadkiem zaproponował żeby weszli i pooglądali co 'ciekwego' mają, no i wtedy jego dziewczyna powiedziała mu co jej się podoba. Niedługo potem dostała pierścionek od niego właśnie taki jak się jej podobał.
skarbek może pooglądaj w necie pierścionki i pokaż tak 'mimochodem' swojemu lubemu to co Ci się podoba ;)
Powodzenia ;)

Offline myszata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30 czerwiec 2007
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #260 dnia: 27 Października 2006, 19:42 »
To moze ja tez sie wypowiem w kwestii wybierania pierscionka samemu. My tez tak zrobilismy (bo szczerze powiedziwaszy mamy strasznie odmienne gusty z moim mezczyzna wiec wolalam nie ryzykowac) i nawet bylam przy kupnie. wiedzialam tylko ze moj Krzysiek cos tam planuje jak juz kupil pierscionek ale nie moglam od niego wydusic kiedy wreszcie sie oswiadczy.

i powiem szczerze ze mnie po prostu zabil chwila kiedy to zrobil i nie zapomne tego do konca swoich dni :)

Offline 20Aga
  • użytkownik
  • **
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #261 dnia: 28 Października 2006, 15:39 »
A ja uważam,że to indywidualna sprawa każdej pary i czy pierścionek jest kupowany razem czy osobno, czy zareczyny są zaskoczeniem czy też zaplanowane przez obie osoby to chyba nie zmienia nic- każde zaręczyny są wyjątkowe i są ogromnym przeżyciem.Dawniej oświadczyny były oficjalne, wszystko było z góry zaplanowane. I sądze,że napewno były równie magiczne jak te nasze. My kupowaliśmy razem pierścionek i wcale tego nie żałuję. Nie wiedziałam kiedy się oświadczy ale decyzja, że chcemy być razem już na zawsze była wspólna i dobrze przemyślana. Uważam,ze każdy ma swój sposób na przeżycie tych chwil, sposób na wybór pierścionka i robi to tak jak uważa.
Aga

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #262 dnia: 29 Października 2006, 12:25 »
Cytat: "oosta"
ale już mieliśmy zaklepaną salę, a potem były oświadczyny

to tak jak u mnie :)

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #263 dnia: 30 Października 2006, 18:56 »
Pomysł na pierścionek jest autorstwa mojego Ukochanego, a tymczasem nie bardzo mam jak go sfotografować.
tzn. pierścionka, nie Ukochanego ;-P

Jest zrobiony z białego i żółtego złota. Góra, spleciona jest biała, dół żółty.
W splocie umieszczone 2 sliczne brylanty :-)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #264 dnia: 8 Listopada 2006, 11:55 »
A my zrobilismy tak:
od jakiegos czasu przed rozmawialismy o zareczynach ale tak niezobowiazujaco, pewnego dnia zajrzelismy do jubilera popatrzec i wtedy jeszcze moj chlopak a obecnie Maz zaproponowal zebym popatrzyla na pierscionki w powiedziala ktore mi sie najbardziej podobaja - wybralam chyba pięć (ale jeden podobal mi sie najbardziej, ale nie dalam znac po sobie ktory). Mysle ze z samodzielnym wyborem moglby byc problem bo ja nie chodzilam wczesniej w pierscionkach w ogole, a jesli chodzi o gusta to w wiekszosci spraw mamy taki sam. W rezultacie dostalam mojego faworyta.
Pozniej dowiedzialam sie, ze A. czekal 3 tygodnie zanim sie oswiadczyl, co by moment byl najlepszy, a pierscionek jezdzil w samochodzie razem z zapasowym kolem, co bym w domu nie znalazla, a do zapasowego kola z pewnoscia bym nie zajrzala przez przypadek.

Offline xena_music

• forumowicz
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #265 dnia: 8 Listopada 2006, 12:17 »
mój mąż samkupił pierscionek, jako niespodziankę(bo pierwsza, jak sie on smieje oświadczyłam się ja:P:P chyba z 4 mies wcześniej:) ) wiedział jaki typ mi się podoba, ze ja uwazam tylko delikatne pierscioneczki...no i jak już sie okazało ze wreszcie bedzie nas 3 którejś pięknej nocy(no,wiecie, faktycznie pięęęknej :wink: ) spytał czy zostanę jego żoną, na co ja spytałam czy pyta oficjalnie czy tylko ot tak, bo jeśli ot tak, to ja poczekam na oficjalne pytanko:)
i wtedy została mi na brzusiu postawiona mała paczuszka..ehh..kiedy to było:)
ale niestety, w tym roku w lato(w te upały poszłam z dziećmi nad wodę i "strząchnełam" do wody mój skarb:(:( nawet nie zauważyłam w pierwszej chwili....
odnalezienie niestety niemożliwe:(:(
i az mi głupio bo po dziś dzień meżowi nie powiedziałam... :oops:  :roll:  :(  :(

Offline xena_music

• forumowicz
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #266 dnia: 8 Listopada 2006, 12:18 »
a pierscionek jezdzil w samochodzie razem z zapasowym kolem, co bym w domu nie znalazla, a do zapasowego kola z pewnoscia bym nie zajrzala przez przypadek.

grunt to pomysł!!!!!!!!!

:lol:  :lol:  :lol:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #267 dnia: 8 Listopada 2006, 17:01 »
A my poszlismy razem i wybralismy razem

Ja z wrazenia wybralam pierscionek za duzy, musialam go zmniejszac  :lol:

A co do pomyslowosci...moj kolega chcial sie romantycznie oswiadczyc narzeczonej, ale nie mial odwagi. W koncu postanowil, ze oswiadczy sie w jakas tam ich rocznice, czy inna okazje( juz nie pamietam) przy obiedzie. Chcial jakos ukryc pierscionek, zeby ona go znalazla i oniemiala z zachwytu :lol: , wiec wrzucil go jej do...zupy pomidorowej  :hahaha:  Biedna dziewczyna omalo sie nie udlawila przy obiedzie, ale ostatecznie pierscionek przyjela :)

Offline agi_82
  • bywalec
  • data ślubu: 11.08.2007r.     godz. 15:00
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #268 dnia: 7 Grudnia 2006, 18:40 »
My rónież wybieraliśmy razem pierścionek. Oczywiście na samy początku to jeździliśmy po jubilerach i szukaliśmy tego jedynego, później poszukiwaliśmy jakiegoś wzoru w internecie. W końcu któregoś dnia udało się :lol:  i z wzorem pierścionka pojechaliśmy do znajomego jubilera, aby nam go zrobił (oczywiście nie obyło się bez małych zmian aby był jeszcze piękniejszy tj. góra jest z białego złota gdzie jest osadzony szafir i 6 brylancików a obrączka z żółtego złota :D )
A od wczoraj noszę go na palcu  (06.12.2006r) :D
Niestety nie umiem umieścić zdjęcia :(

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
pierścionek zaręczynowy
« Odpowiedź #269 dnia: 12 Grudnia 2006, 12:28 »
Dziewczyny i ja w koncu dostałam mój upragniony pierścioneczek!!!!!!!!!! :mrgreen: W sobotę na spotkaniu rodziców mój M... nagle wyciągnoł małe pudełeczko no i się oswiadczył, powiem szczerze że się nie spodziewałam. Pierścionek jest śliczny- połączenie białego i zółtego złota z brylancikiem.Nie mogę wkleić zdjęcia bo tego pierścionka nie ma w galerii-jest z apartu. Pozdrawiam Marta
"Dzis też bym Cię wybrała"2007