Autor Wątek: ZARĘCZYNY  (Przeczytany 86960 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline atka83

• użytkownik
  • **
Odp: ZARĘCZYNY
« Odpowiedź #240 dnia: 1 Października 2006, 21:44 »
Oświadczyny 10.06.2006   :Serduszka:  
Niespodziewałam się tego,że mój ukochany mi się oświadczy,a tym bardziej w tym roku.Nie zauwazyłam,bo nie zwracałam uwagi nawet i nie brałam pod uwagę że to się akurat stanie w Karpaczu.Nie były one pod żadnym potokiem,czy na Snieżce,czy też w innych okolicznościach.Były one poprostu w Karpaczu,ale w ciepłym łóżeczku.Dla mnie i tak były wyjątkowe,bo z zaskoczenia.  :shock:  :mrgreen:
Lezeliśmy sobie późną nocą w łóżku,rozmawialiśmy sobie o wszystkim i o niczym,ale zanim to właśnie ukochany zaczął mi prawić komplementy,typu jak mnie bardzo kocha itd Nie myślałam,że to przed czym,bo przeciez on tak zawsze.Nagle zadał mi pytanie,które nie zabardzo zrozumiałam i powtórzyłam,spytał się czy zostanę jego żoną,po czym włożył mi pierścionek na palec,a najlepsze było to,że ja tego  nie czułam.Na co ja odpowiedziałam co powiedziałeś?On dobrze usłyszalaś,po czym ja się zapytałam,a czemu się pytasz,ćwiczysz przed czymś??Odpowiedział przed czym?No przed zareczynami,on wtedy odpowiedział,że moim zdaniem to już były i dotyka mój palec i wtedy poczułam,ze oprócz srebnej obrączki mam jeszcze coś-pierścionek,odpowiedziałam dopiero wtedy,że TAK ZOSTANE JEGO ŻONĄ .  :serce: Noi można sie domyslić co było dalej ;)

To tak w telegraficznym skrócie opisałam dzień,w którym mój ukochany mi się oświadczył :D Jechaliśmy tam jako "zwyczajna" para,a wróciliśmy już jako narzeczeni.Ten dzień i cały pobyt w górach będę-będziemy bardzo miło wspominać.........   :i_love_you:  
Warto czekać,marzyć o tak pieknej chwili.   :skacza:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #241 dnia: 2 Października 2006, 09:44 »
ewelinko gratuluje zaraczyn :) w końcu sie doczekałaś :):)

atka83 gratuluję :) kurcze, delikatny ten Twoj facet skoro wsunął Ci poerścionek tak, ze nie poczułaś :D:D

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7 czerwca 2008
« Odpowiedź #242 dnia: 2 Października 2006, 14:38 »
hmm to ja też się pochwalę;)

20.09.2006 mijało dokładnie trzy lata jak się znamy (w sylwestra minie trzy jak jesteśmy razem).. nic nie planowaliśmy na ten dzień tzn ja nie planowałam. jak zawsze wróciłam z pracy, zaczęłam robić obiadek później miałam iść odebrać sukienkę na ślub brata. ale wieczorem mój adaś porwał mnie na spacer. pojechaliśmy na XXX piętro pałacu kultury. ja zupełnie nic się nie spodziewałam. ot zwykłe oglądanie warszawy nocą - fakt ładnie widoki:) w pewnym momencie adaś powiedział, że idzie na chwilę do toalety i żebym poczekała. wrócił za parę minut w ............ garniturze - biorąc na swiadków gwiazdy i całą warszawę, przyciągną mnie do siebie i wyszeptał kilka słów, uklęknął po czym wręczył mi pierścionek. przyznam się, że nie pamiętam co powiedział - :oops:  byłam w wielkim szoku; popłakałam się ze szczęścia i pokiwałam tylko głową. później jeszcze długo staliśmy wtuleni w siebie nic nie mówiąc- tylko przechodzący obok ludzie dziwnie się na nas patrzyli - musieliśmy komicznie wygladać:) on w adidasach i gajerku ja zapłakana hehe.
jak przyszliśmy do domciu i adaś poprosił moich rodziców o moją łąpkę myśleliśmy, że bedziemy musieli ratować moją mamę - popladła i prawie zemdlała:)
hehe

z każdym dniem coraz mocniej kocham moją iskierkę:)

:serce:  

buziaki

Offline atka83

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #243 dnia: 2 Października 2006, 15:37 »
GRATULUJE wszystkim narzeczonym :)

Cytat: "Lilkuś"
atka83 gratuluję  kurcze, delikatny ten Twoj facet skoro wsunął Ci poerścionek tak, ze nie poczułaś
Dziękuje  :mrgreen: No wlaśnie,nie wiem jakim cudem nie poczułam tego,ze mi zakłada pierscionek,chyba musiałam być w niezłym szoku  :shock: :zdziwko:    :hopsa:

Offline piootrek86
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #244 dnia: 12 Października 2006, 11:33 »
A u mnie zareczyny bylo skromniutkie. Z rana wyszedlem na miasto pozalatwiac jakies tam sprawy. wracaja kupilem pierscionek kwiaty i szampana. W domu pierw sie wykapalem i przebralem. Zszedlem na dol gdzie byla moja Madzia. Wreczylem jej kwiaty po czym kleknolem i wyjolem male czerwone pudeleczko z pierscionkiem w srodku no i zapytalem sie jej czy wyjdzie za mnie. troszeczke ja zamurowalo bo nie mowila troszki sie naczekalem ale wkacu odpowiedziala TAK :) (lucky me :D ) a potem sobie swietowalismy przy szampanie. To wszystko odbylo sie dnia 25 wrzesnia 2006 czyli jestesmy jeszcze swiezi :)
piootrek86

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #245 dnia: 12 Października 2006, 11:35 »
Cytat: "piootrek86"
u mnie zareczyny bylo skromniutkie

takie są najlepsze bo są bardzo romantyczne :D

:serce::serce:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #246 dnia: 12 Października 2006, 13:09 »
No prosze jaki mój braciszek potrafi byc romantyczny.Szczerze powiedziawszy to wszystkich zamurowała ta wiadomość...ale ja jestem z tobą i pamietaj wiek sie nie liczy :lol:

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #247 dnia: 7 Kwietnia 2007, 17:04 »
mysle, ze kazda z nas chcialaby obwiescic swiatu o tym wspanialam dla niej dniu, dlugo wyczekiwanym i wymarzonym.
u nas bylo to tak:
w dzien przed Bozym Narodzeniem siedzielismy sobie wspolnie w kuchni z moim ukochanym. ja robilam krokieciki :) a on buszowal po necie. Nagle wpadl na pomysl, zeby zaszalec i pojechac na sylwestra na Teneryfe. Zaczelismy przeszukiwac stronki aby dowiedziec sie jakie byly by to koszty i okazalo sie, ze nie duze, a to dlatego, ze nie szukalismy wycieczki przez biuro tylko sami znalezlismy lot i hotel. Bedac na miejscu w noc sylwestrowa szukalismy lokalu, w ktorym moglibysmy swietowac nowy rok ale wszedzie bylo straszne przepelnienie wiec udalismy sie na plaze. I tak siedzac sobie przytuleni na plazy, pod golym niebem pelnym gwiazd nagle moj K. ukleknal przede mna z pierscionkiem w reku i poprosil mnie o reke. Bylam w takim szoku, ze az sie poplakalam ze wzruszenia, a moj K. mial taka mine jakby sie obawial, ze odmowie  :taktak:  Po powrocie do hotelu moj ukochany pytal sie mnie czy odpowiedzialam mu "tak" bo z nerwow nic nie pamietal, ja rowniez nie pamietam czy powiedzialm "tak" choc bylo to dla nas oczywiste, ze sie zgodzialm  :skacza:
Nigdy nie myslalam, ze moje zareczyny odbeda sie w takiej scenerii. Piekniej byc nie moglo

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #248 dnia: 7 Kwietnia 2007, 19:27 »
baska98  przepiękna historia i taka romantyczna  :Daje_kwiatka:  :Daje_kwiatka:  :Daje_kwiatka:

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #249 dnia: 7 Kwietnia 2007, 20:09 »
dzieki *Mimi*, :)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #250 dnia: 7 Kwietnia 2007, 21:03 »
baska98,  pięknie  :skacza:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #251 dnia: 10 Kwietnia 2007, 09:06 »
baska98, no full wypas romantico...masz faceta z pomysłem :taktak:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #252 dnia: 11 Kwietnia 2007, 20:35 »
Pięknie Basiu, gratuluję!
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #253 dnia: 11 Kwietnia 2007, 21:06 »
dzieki dziewczyny :)

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #254 dnia: 11 Kwietnia 2007, 21:35 »
Ale fajowe zaręczyny :skacza:

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #255 dnia: 18 Kwietnia 2007, 22:29 »
Oświadczyny 13.01.2007 rok (sobota)

W. oswiadczyl mi sie u siebie w domu na jego imprezce urodzinowej (oczywiscie dla mnie oswiadczyny byly totalnym szokiem  :shock:  ) oto Nasza historyjka   :skacza:

Hmmm ale od czego tu zaczac  najlepiej od poczatku wiec prosze   :brewki:

W. 10 stycznia obchodzil 24 urodziny i postanowil,ze 13 stycznia zrobi imprezke ur dla znajomych!! Nasiadowka trwa w najlepsze i ja niczego nie swiadoma siedze sobie i klacham ze znajomymi (bylo to juz jakos o 19.20) i patrze,ze W. gdzies zniknal (slyszalam,ze byl w wc i kuchni)po chwili wola swoja sis io ona zjawia sie w pokoju z aparatem foto i pstryka zdjecia- to ja sobie mysle no normalka w koncu imprezka 3ba uwiecznic ja po czym W. zniknal w piwnicy (a ma domek jednorodzinny) i nie ma Go i nie ma- mysle soboe,ze poszedl sprawdzic czy w piecu nie wygasa a ze siedzialam tylem odwrocona do drzwi od piwnicy to slyszac,ze sie otwieraja obracam sie zagadana a tam W. idzie z ogrooomnym bukietem czerwonych roz i czerwonym otwartym pudeleczkiem a w nim blyszcza sie kamyki z ringu w pierwszej chwili to i patrze tak na niego i pytam sie "ale o co chodzi??" a ten pada na kolano (rece mu sie tak trzesly,ze gdyby mocno nie trzymal pierscionka to ten by wyladowal gdzies pod stolem ) i cos mowi do mnie (ja ani jednego slowa nie zapamietalam ) i w koncu pada pytanie: "Kotek czy zostaniesz moja zona??" a ja patrze na niego oczami wielkimi jak 5 zl, slowa nie potarfilam wydusic i..............zaczelam plakac jak bobr no ale oczywiscie,ze odpowiedzialam TAK kwiaty wyladowaly z mojej lapce i dalej pytam sie zebranych,ze "co ja mm teraz zrobic?" bylam jak w amoku, odlozylam bukiet wystawilam paluszka nio i wlozyl mi W. przesliczny pierscionek wysciskalismy sie, wycalowalismy sie a ja dalej plakalam nie chcialam ryczec ale lzy same mi sie cisnely do oczu bo ani troche sie nie spodziewalam,ze to JUZ nastapi!! owszem chcialam i to bardzo, duzo rozmawialismy na ten temat ale myslam sobie,ze mzoe 17 stycznia w nasza 3 rocznice a moze i za pol roku jak to W. mi ciagle wmawial znajomi byli baaardzo bo o niczym nie wiedzieli (tzn wiedziala tylko moja sis- i jak to stwierdzila "zemsta byla slodka" bo ja tez jej nie pisnelam ani slowa o tym,ze wiem iz w Sylwestra jej chlop jej sie oswiadczy wiedziala takze moja tesciowa i sis W.) i ja sama nie potarfilam dojsc do siebie, do konca imprezki!! radosc ogromna i tak cieplutko na sercu,ze jednak sie W. zdecydowal i ze tak mnie zaskoczyl

P.S
Zawsze sobie powtarzalam,ze bede pamietala co W. bedzie mi mowil i ze nie porycze sie jak bobr (juz tak mam,ze bardzo szybko sie wzruszam) ale niestety okazalo sie inaczej
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #256 dnia: 19 Kwietnia 2007, 00:55 »
kkotek, sliczne oswiadczyny  :skacza:  gratuluje!!!!!

Offline klaudik

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.05.2008
« Odpowiedź #257 dnia: 9 Lipca 2007, 14:28 »
A mój Pawcio zabral mnie na weekend majowy do Paryża, i tam na wieży Eifla na ostatnim poziomie mi się ośwwiadczył  :-* było tak pięknie i romantycznie, warto było wjechać, choć tak się bałam bo mam lęk wyskości ...  ;) ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #258 dnia: 9 Lipca 2007, 15:46 »
myślę, ze teraz już przełamałaś swój lek :) i żadna wysokość u boku kochanego nie będzie Ci straszna :)

Offline Churchillek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #259 dnia: 7 Września 2007, 11:44 »
Witajcie to mój pierwszy post na tym forum ale muszę się pochwalić a zarazem prosić o jakieś wskazówki hehe

Jutro zamierzam się oświadczyć swojemu ukochanemu skarbkowi.  Nie ukrywam jestem strasznie zdenerwowany.  Jesteśmy ze sobą już prawie 4 lata a jednak, niby znamy się dobrze a jednak stres jest :).  Ale do rzeczy - jutro po pracy tj gdzieś ok 17 zaproszę moją wybrankę serca do takiej małej restauracyjki na lamkę wina.  Pretekstem będzię swiętowanie jej urodzin.  Lokalik może nie należy do największych i bardziej o nim ożna powiedzieć, że to taki ekhmm bar?! aniżeli restauracja z prawdziwego zdarzenia.  Ale muszę powiedzieć, że wystrój, klimat jaki tam panuje jest naprawdę fajny.  Więc kiedy już tak będziemy siedzieć i opijać (winko, coś dobrego do jedzenia, świece, nastrojowa muzyczka itp) jej urodzinki poleze sobie pod pretekstem "sily wyzszej" na zaplecze po czekający na mnie już bukiet.  Postaram się też by siedziała bokiem ew.  tyłem do zaplecza na które będę szedł tak by do ostatniej chwili niczego się nie spodziewała.  Następnie jak gdyby nigdy nic wyskocze z bukietem w jednej dłoni i pierścionkiem podejdę do niej uklęknę i wygłoszę jakąś doniosłą mowę - znając życie to pewnie zapomnę tego co miałem powiedzieć i będę musiał improwizować.  Na koniec wypowiem nieodzowną formułkę :) podsuwając jej pierścionek tak by przyprzeć ją do muru :D by nie miała innej możliwości niż tylko się zgodzić hehe.  Oczywiście wszystko z pewną dozą romantyzmu, gracji i precyzji.  Jeżeli sie zgodzi to na znak kelner przyniesie nam szampana.  Jeżeli się nie zgodzi . . .  tego nie biore narazie pod uwagę.
Mniej więcej tak to by wyglądało choć zdaję sobie sprawę, że cos, ktoś może przyczynić się do tego, że trzeba będzie mocno improwizować.  A więc:
- pierścionek - jest
- kwiaty - zamówione - jutro odbiór
- miejscówka w lokalu - jest zarezerwowana
- dogadać szczegóły z właścicielem lokalu - do zrobienia dziś - jestem umówiony z szefem
- szampan - do zamówienia dzis
- no i najważniejsze - wybranka serca - zaproszona.

Czy o czymś zapomniałem? Coś powinienem mieć jeszcze na uwadze? Coś zrobiłem nie tak?

Oczywiście chcę dodać, że nie są to oficjalne zaręczyny tylko takie między nami - na te oficjalne przy rodzinie oczywiście przyjdzie czas.  Chcę jednak by moja ukochana kobietka wiedziała, że bardzo mi na niej zależy.  Chce dać jej do zrozumienia, że to co do niej czuję jest bardzo poważne - choć i tak to już wie.  Mam nadzieje, że mnie rozumiecie hehe

Pozdrawiam - trzymajcie za mnie kciuki.  :D

Offline iwonja
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #260 dnia: 7 Września 2007, 20:54 »
 :brawo_2:   :brawo_2:   :brawo_2:   :brawo_2:   :brawo_2:

Tak trzymaj chłopie :) im więcej romantyzmu tym lepiej... życze powodzenia jak i szczęścia na nowej drodze...:)oby iskierka miłości nigdy Wam nie zgasła...

Offline Churchillek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #261 dnia: 10 Września 2007, 07:06 »
Udało sie!!  :hopsa: Było cudnie :)

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #262 dnia: 18 Września 2007, 11:49 »
ja postaram sie krotko kiedys jak wracalismy do mnie z akademika to Rysik wypalil na tylach autobusu 51 czy zostane jego zona...ot tak ;D pozniej slyszalam to jeszcze kilka razy w dziwnych miejscach  ;D
po jakims czasie szlismy po miescie i sie klocilismy to tez byla zima kolo grudnia 2005 ja bylam bardzo zla i Rysiek zaciagnal mnie do sklepu mowil "codz co ci pokaze" i pokazal pierscionek "podoba ci sie " a ja TAK a on do pani ekspedientki "to poprosze" i tak pierscionek lezal sobie jeszcze z 5 miesiecy ja sie nie dopominalam bo wiedzialam ze jest...kolo kwietnia zaczelismy rozmawiac o zareczynach...ze fajnie zeby rodzice byli wiec wszystko bylo pod nich mieli byc 20 maja 2006 ale jakos wczesniej stwierdzilismy ze chcemy miec swoje wlasne...wiec dokladnioe 18 maja miedzy zajeciami na uczelni a praktyka poszlismy do Kocha kolo Kosmosu i tam zamowilismy co chcielismy bylo slodko i duzo...i tam Rysik bardzo zdenerwowany zapytal czy zostane jego zona oczywiscie sie zgodzilam i juz na praktyke poszlam z pierscionkiem na reku....a jak przyjechali rodzice to byly kwiaty wspolna kolacja rodzice sie poznali ...pozniej poszlismy pokazac sale slubna...bo juz wczesniej byla zamowiona  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline patrychapati
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #263 dnia: 18 Września 2007, 13:00 »
nasze zareczyny odbyly sie w drugi dzien swiat bozego narodzenia w 2005 roku bylam wtedy juz w 5 mies ciazy i to nie bylo takie romantyczne jak u was dziewczyny impreza byla cala para cala rodzinka rodzice rodzenstwo i dziadkowie prawie jak male weslel bo bylo nas 20 osob i tak to moj niedlugo mezulek wyszedl nachwilke z domku poszedl do samochodu po kwiatki przyniosl mi piekny bukiecik prawie jak do slubu z roz z koralikami i piorkami byl cudny i  w pieknym malym pudeleczku w ksztalcie serduszka byl pierscioneczek ukleknal i poprosil mnie o reke oczywiscie sie zgodzilam , byly lzy mama plakala tata sie cieszyl hehe  prawie jak na blogoslawienstwie w dniu slubu :) i tak to juz za miesiac i dwa dni bedziemy malzenstwem

bardzo milo wspominam ten dzien
kocham go bardzo.....[/img]

Offline klaudik

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.05.2008
« Odpowiedź #264 dnia: 18 Września 2007, 13:04 »
nasze zareczyny odbyly sie w drugi dzien swiat bozego narodzenia w 2005 roku bylam wtedy juz w 5 mies ciazy i to nie bylo takie romantyczne jak u was dziewczyny

pewnie że romantycznie  :lol:, tym bardziej że przy rodzinie - odważny facet, dużo musało go stresów kosztować, gratuluję  :tupot:

Offline patrychapati
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #265 dnia: 18 Września 2007, 13:05 »
no napewno bo byl czerwony i troche cicho mowil :)

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #266 dnia: 26 Września 2007, 11:19 »
To ja z chęcią opiszę Wam jak wyglądało to u mnie...

Otóż poznaliśmy się w listopadzie 2006, i w sumie już w grudniu zaczęliśmy coś tam gadać o ślubach itp ;D Może to było dziwne, ale jakoś takie rozmowy sprawiały nad przyjemność. W te wakacje natomiast wybraliśmy się nad morze i w głębi serca liczyłam na to, że mi sie oświadczy. Kiedy w końcu nadszedł ten dzień od rana czułam, że to dziś. Serce mi waliło jak głupie przez cały dzień i muszę przyznać, że z tych nerwów to byłam dla mojego kochanego niezbyt miła.
Poszliśmy na zachód słońca i nagle zaczęłam sie zastanawiać co na to moi rodzice i w ogóle co to będzie, czy czasem za młoda nie jestem (aż się załamałam tymi głupimi myślami). No ale słońce zaszło a ja nadal byłam panną...

W końcu moje kochanie o 22.30 zabrało mnie na plażę (w drodze na plażę dostałam czerowna różę) , było strasznie ciemno. Ostatnie noce były bardzo chłodne i niebo zachmurzone, a tą noc było cieplutko i do tego na niebie było widać cudowne gwiazdy. Mój ukochany wyjął kocyk, winko i plastikowe kubeczki ;D, posiedzieliśmy chwilę, zaczęło mi się kręcić w głowie;D, a on nagle uklęknął przede mną i powiedział, że jestem najważniejszą osobą w jego życiu. Wyjął pierścionek i zapytał czy zechcę spędzić z nim całe życie. I wtedy nie miałam już żadnych wątpliwości.

Jak nauczę się wklejać zdjęcia to wkleję mój pierścionek.

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #267 dnia: 26 Września 2007, 14:42 »
śliczne zaręczyny :) tylko pogratulować narzeczonemu  :brawo_2: :brawo_2:

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #268 dnia: 27 Września 2007, 22:17 »
dziękuje bardzo  :) no sprawił, że to była wyjątkowo piękna chwila :)

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #269 dnia: 28 Września 2007, 22:40 »
a to pierścionek