Autor Wątek: przedluzanie wlosow  (Przeczytany 54675 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #30 dnia: 8 Marca 2007, 02:18 »
Cytat: "gosiaczekk"
Na dniach będę szła na podciągnięcie włosów więc postaram się specjalnie dla Was o foty

Ok to czekamy :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Monisia_666
  • nowicjusz
  • *
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Marca 2007, 08:07 »
ja tez czekam na fotki :) a powiedz niw idac ci ringow?? bo ja tez mam zamiar zrobic sobie wloski ringami i sie troche obawiam czy nie bede sie martwi ze mi co chiwle jakis ring wystaje   ?tez jestem ze strgardu i jak mozesz to napisz gdzie robilas wlosy i jaka dlugoscia pasm ja chciala bym 60cm jakies 120-150 pasemek jak mozesz to dodaj te twoje fotki chciala bym zerknac jak te wloski wygladaja:) Pzdr

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Marca 2007, 15:38 »
Monisia_666, ja robię na Namiary podajemy na priv-ie Polecam ten zakładzik i p. Ewelinkę :) Mam założone 40 centymetrowe i jak dla mnie już są bardzo długie. U mnie nie widac ringów, bo mam dość gęste swoje włosy. Wszyscy mi mówią, że naprawdę nie widać żadnej różnicy. Bardzo dobrze mi dziewczyny dobrały pasemka kolorystycznie.Teraz mam już dośc duży odrost (robiłam w październiku) i gdzie nie gdzie po boku mozna juz ringi zobaczyć jak sie ktoś dobrze przyjrzy. Powinnam już iść na podciągnięcie, ale ciągle zwlekam :) bo kasy na razie nie mam :)

Zdjęcia mam tylko takie, sorki, że niezbyt dobrej jakości i nie widać na nich dostatecznie dobrze włosów, ale wklejam to co mam:

Jak będę mieć cos lepszego od fryzjera to na pewno wkleję!

Offline Anogete
  • zapaleniec
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #33 dnia: 22 Marca 2007, 15:45 »
jak dla mnie super wyglądasz  :brawo_2:  jeżeli mozesz to  powiedz mi ile masz tych pasemek i ile płacic za założenie!
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Marca 2007, 15:50 »
DZięki Anogete, pasemek mam 75, a płaciłam 20zł od pasemka. Troche drogo, ale raz się żyje  :skacza:

Offline belonka
  • zapaleniec
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Marca 2007, 16:12 »
gosiaczekk a powiedz mi moze mi ty doradzisz bo ja mam juz takiej dlugosci jak ty mniej wiecej moze troche dłuzsze i zastanawiam sie czy jest sens robienia za tyle kasy bo wtedy chyba musza mi juz robic 60 cm
a moze je tylko zagescic?
i jak bedzie wygladac fryzurka subna z tak dlugich wlosow ?

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Marca 2007, 16:27 »
belonka, skoro masz takiej długości jak ja po doczepianiu to rzeczywiście nie ma sensu. Ja bym już kasy nie wydawała na Twoim miejscu.  Uważam, że właśnie z długich włosów można wyczarować wspaniałe fryzury.

Offline belonka
  • zapaleniec
przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #37 dnia: 22 Marca 2007, 16:32 »
Tez tak mysle to jednak 1500zl moze jednak zainwestuje w cos innego np kosmetyczke
a mam jeszcze 3 miesiace to jeszcze z 3 cm mi podrosna dzieki za rade
A twoje wloski sa sliczne ladnie ci w takiej dlugosci :skacza:

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
Odp: przedluzanie wlosow
« Odpowiedź #38 dnia: 1 Lipca 2009, 11:51 »
Ja miałam przedłużane włosy dwiema metodami - mikroringami oraz metodą na ciepło (keratyna).

W moim przypadku nie sprawdziła się żadna z tych metod - przy ringach okazało się że jestem uczulona na jakis składnik metalu z któego wykonane są ringi i po kilku dniach od założenia włosów myślałam że oszaleję - tak swędziała mnie głowa - ringi zdjełam po tygodniu od założenia. Mówi się że zaletą tej metody jest to, że nie ingeruje sie w strukturę włosa gdyż jest to metoda na zimno - oprócz tego włosy nie powinny być cięte na w miejscach łączeń, gdyż ringi zwykle są wypełnione w środku silikonem, dzięki czemu włos nie jest uszkadzany. Dla mnie wielką wadą tej metody jest to że położenie głowy na czymkolwiek to jest straszna katorga - wyobraźcie sobie uczucie gdy macie na głowie około 100 (w moim wypadku było to 140) metalowych spłaszczonych ringów....140 wbijających się w głowę ringów. Podobno można się do tego uczucia przyzwyczaić - ja bym nie dała rady. Trzeba również uważać przy pielęgnacji (myciu i czesaniu) by nie ściągnąć włosów - odpowiednie czesanie i nie nakładanie odżywek na całą głowę to konieczność. Nie można uczesać włosów do góry bo ringi są widoczne (mimo iż mam swoje bardzo gęste włosy ciężko mi było ukryć łączenia przy np kitce związanej wyżej niż przy karku. Ściąganie jest proste i szybkie (ja je zdjełam sama nie uszadzając włosów).

Metoda z keratyną - szkoły są różne - źle bo na ciepło, że bardziej inwazyjna, przy ściąganiu używa się specjalnego płynu który może osłabiać włosy - inni mówią że dobrze, że keratyna to budulec włosa itp. (takie info można odszukać w necie). Podobno ta metoda jest polecana osobom które mają słabe włosy...

Moje doświadczenia są następujące - zgrzewy są o wiele wygodniejsze przy spaniu - są bardziej miekkie i dopasowują się do głowy, są bardziej trwałe - nie jest łatwo wyczesać sobie pasmo zgrzane do swoich włosów. Mówi się że zgrzewy są mniej widoczne od ringów - zależy jaką keratyną zostaną zrobione - jeśli masz ciemne włosy i będzie to ciemna keratyna - są mało widoczne, przy przezroczystej - widać je jak wiatr zawieje, lub odgarnie się włosy - czyli podobnie jak przy ringach. Przy keratynie również swędziała mnie głowa po kilku dniach noszenia (była bardzo dobrze płukana po myciu - więc to nie jest kwestia kosmetyków, tylko chyba mojej skóry...). Oczywiście włosy zdjełam (tym razem wytrzymałam niecały tydzień) - zdjełam włosy sama, bez rozpuszczalników i nie uszkodziłam sobie włosów ani głowy (mam sporą wprawę z obchodzeniem się z moimi włosami) - aczkolwiek tu ściąganie to o wiele bardziej skomplikowany i długotrwały proces...

Wnioski - nigdy więcej nie przedłużę sobie włosów - chyba moja skóra głowy tego nie lubi. Wkurza mnie to że i ringi i keratyna są niewygodne i czuje się je gdy położymy głowę. Nie można się uczesać we wszystko co by się chciało gdyż trzeba uważać by nie było widać łączeń.

Pamiętajcie też że o doczepione włosy trzeba odpowiednio dbać - nawilżać, rozczesywać (moim zdaniem trzeba im poświęcić trochę więcej czasu niż swoim naturalnym).  Są specjalne kosmetyki i szczotki do włosów przedłużanych. Polecam również zainwestować we włosy (nie kupować najtańszych - jakość bardzo przekłada się na pielęgnację i wygląd) - chociaż może przy pierwszym założeniu nie warto od razu inwestować kilku tysięcy tylko spróbować z włosami tańszymi bo może się okazać że również macie uczulenie na metal w ringach).

Ja osobiście, po swoich doświadczeniach i eksperymentach uważam że naturalne włosy są najlepsze i najładniejsze oraz najwygodniejsze :)

Offline 01bonita

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Lipca 2009, 12:37 »
czesc , ja przedłużam włosy już prawie 2 lata, na microringi, moje włosy są cienkie i słabe w dodatku rozjaśniam więc napewno podniszczone, ale dzięki doczepieniu poprawiłam ich stan, po pierwsze nie musiałam farbować spodniej części włosów, zaczęlam od 60 pasm, póxniej dorzuciłam 40 więc miałam 100, a teraz to średnio 50 pasm mam na głowie.  głównie chodziło mi o zagęszczenie niż przedłużenie, pasma mam słowiańskie/polskie, w sumie to mniej musze im poświęcać uwagi niż moim włosom, które przez farbowanie musze wciąż regenerować i odżywiać. 
Fakt na samym początku niewygodnie się śpi i trzeba się przyzwyczaić do ringów, ale po takim czasie to już nawet zapominam że mam jakieś ringi. 
Nie wiem jakie fryzurki można by wyczarować na ślub, ale opcje napewno są w jakimś sensie ograniczone, chociażby przez fakt że jak podniesiesz całe włosy w kok to będzie widać ringi.  Ja planuję mieć pół rozpuszczone pół spięte pofalowane, ale to dopiero luźna wizja ;)

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #40 dnia: 30 Lipca 2009, 15:53 »
01bonita   z jakiego miasta jestes? Ze Szczenina moze?
Jesli tak to bardzo serdecznie prosze o informacje w jakim salonie mikro ringi robisz i moze jakas fotka?
 :blagam:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 6 Września 2009, 01:14 »
Di, bardzo Ci dziękuję za tego posta. Stanowczo rezygnuję z takich pomysłów w takim razie ;)

Zastanawiałam się czy nie przedłużyć i przy okazji zagęścić włosów przed ślubem... ale jak to ma być i niewygodne i widoczne to jednak podziękuję ;)

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #42 dnia: 6 Września 2009, 09:53 »
Nie ma za co - opisałam moje doświadczenia :) Znam dziewczyny (są też u nas na forum) które noszą doczepiane włosy już długo i są zadowolone...w moim przypadku jednak było tak, jak opisałam....

Offline Li

• forumowicz
  • data ślubu: 15-05-2010
« Odpowiedź #43 dnia: 6 Października 2009, 11:38 »
Ja miałam już jedna przygodę z przedłużaniem, i w sumie nie narzekałam, było to tylko jakieś 30 pasemek, taka asymetryczna fryzurka, jedna strona króciutka a 2 sporo za ramię, za bardzo nie wypadały, to było ze 4 latka temu. Ostatnio  przedłużałam włosy koleżance(fryzjerka nie jestem z zawodu, ale bardzo to lubię) i minęły 3 miesiące i dalej się jej trzymają. Sama myślę o tym czy na ślub troszkę nie przedłużyć sobie(na razie mam do ramion, ale licząc że 12 miesięcy przede mną to może nie będzie konieczne) Swoje mam gęste, wiec jeśli będą rosły w tempie 1 cm na miesiąc to będą idealne na ślub, Ale troszkę odbiegam od tematu.  Ogólnie to przedłużanie w moim wypadku się sprawdziło

Offline kezza

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #44 dnia: 23 Lutego 2010, 14:22 »
Zastanawiam sie nad przedluzeniem wlosow w salonie Enjoy, metoda sklejania ultradzwiekami, czy jakos tak.
Macie moje jakies doswiadczenia z tym salonem?
Małżeństwo, jak każda sztuka, nie może się obejść bez scen. 
                                                             — Jerzy Jurandot

Offline caarola

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Marca 2010, 11:21 »
Hej hej, ponawiam pytanie kezzy, bo zastanawiam sie dokladnie nad tym samym!

Offline lila1980
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.10.2010r
« Odpowiedź #46 dnia: 8 Lipca 2010, 19:38 »
 :)Podzielę się z wami moim doświadczeniem w przedłuzaniu włosów.  Wykonywałam je u pani Alicji w Katowicach salon gabriel. Super babka umie wyczarować fajne fryzurki przy przedłużaniu.
Ale co wazne
-po zabiegu 3,4 dni bolą cebulki /więc nie robimy przed ważnym wyjściem/
-potem trochę włosów wypada nie wystraszyć sie to te żle przyczepione.
-po 3 tyg potrzebna jest mała korekta
-cieszymy się włoskami do 3 mcy
-bo po tym okresie musimy ściągnąć i ewentualnie założyć drugi raz
Koszt wysoki, efekt dla lubiących szokować extra, ja byłam zadowolona

Offline k8libby

• forumowicz
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #47 dnia: 8 Lipca 2010, 20:45 »
Miałam przedłużane włosy i na zgrzew i na mikroringi... i szczerze... nie polecam, choć sama przedłużaniem na chleb swego czasu zarabiałam...
Jeśli ktos chce mieć długie włosy, na jedna imprezę, polecam włosy na tasmie, takie z klipami. Łatwe do zakładania, nie niszczą włosów...
Sama uzywam i polecam.
Jak macie pytania, zapraszam na priv

Offline Angelaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16-07-2011
« Odpowiedź #48 dnia: 23 Września 2011, 17:20 »
Cześć dziewczyny
Ja przed ślubem w lipcu zdecydowalam się przedłużyć włoski gdyż moje były za krótkie.  Poszłam do P. Ani, ma dobre ceny, chociaż nie całkowicie najtańsze ale i tak bardziej się opłaca niż w salonie.  Byłam zachwycona jakością wykonania i jakością włosków.  Myślałam że włosy po ślubie zdejmę a jednak wyglądają tak ślicznie że za miesiąc idę na podciagnięcie.  P. Ania włoski zakłądała mi w domu, ale dostałam rachunek za wykonana usługę.  I coś mówiła że hce otworzyć salon.  A i to co było fajne to, to że są dostępne wszytskie kolory na miejscu, więc mozna od razu zakłądać włoski an pierwszym spotkaniu konsultacyjnym :)
Może komuś się przydać to podam numer nie podajemy nr telefonu na forum
Pozdrawiam wszytskie mężatki i narzeczone :)
« Ostatnia zmiana: 24 Września 2011, 09:30 wysłana przez asia »

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 3 Października 2011, 23:50 »
Ja nosze przedłużone włosy od połowy czerwca, mam założone 150 pasemek na zgrzewy. Jestem zachwycona, uwielbiam je i nosić będę tak do listopada/grudnia, potem ze względu na duży odrost muszę je odpiąć. Ale do 6 miesięcy trzymają się rewelacyjnie. Spory koszt bo ja płaciłam w Warszawie ponad 2000 - ale robota rewelacyjna, absolutnie warta ceny.
Ja polecam!

Offline queenie777
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: kwiecień 2012
« Odpowiedź #50 dnia: 5 Października 2011, 10:18 »
Jeśli ktoś jest z Bydgoszczy albo z okolic to jest dziewczyna, która zakłada włosy naprawdę super i naprawdę tanio :-) Za pasemko bierze 3 zł.  A ich jakość jest naprawdę świetna :-)
Ja z kolei myślałam o ściągnięciu włosów do ślubu, ale nie zrobię tego, bo wyglądają naprawdę naturalnie, a efekt jest zachwycający.  Myślę, że burza fal na ślubie to niezły pomysł :-)

Offline agnieleczka13

• użytkownik
  • **
  • co przyniesie nowy dzień:)
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #51 dnia: 29 Grudnia 2014, 08:12 »
ja przedluzałam metoda clip ale po odczepieniu miałam okrpne wlosy po szarpane po nieszczone nie polecam
carpe diem

Offline Aniewa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21-07-2016
« Odpowiedź #52 dnia: 26 Lutego 2015, 22:48 »
Planuję przede wszystkim zagęszczenie włosów (niestety po porodzie bardzo mi się przerzedziły:( ) i chcę wybrać najlepszą metodę.
Dziewczyny miałyście zakładane włosy GReat Lengths albo Racoon? Może są jeszcze inne, znane marki?

Offline marciaa122
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.05.2013
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Lutego 2015, 15:36 »
Ja myślę, że lepiej mieć swoje, nawet krótkie.  Włosy do ucha, czy nawet za ucho, bo pewnie zdążą Ci trochę urosnąć, moga wyglądać słodko.  Może pomyśl o fryzurze typu "bob"? Polecam z grzywką.  :)

Offline marciaa122
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.05.2013
« Odpowiedź #54 dnia: 4 Marca 2015, 09:32 »
Dziewczyny! Myślę, że nie dajmy się zwariować.  Nie ma co niszczyć włosów przedłużaniem czy zagęszczaniem, lepiej zainwestować w dobre kosmetyki czy zabiegi fryzjerskie i dbać o nasze naturalne włosy, a nam się na pewno odwdzięczą.  Tak uważam.  A krótkie fryzury potrafią dodać niesamowitego charakteru.  Popatrzcie na Robin Wright.  Przepięknie jej w tych krótkich włosach!

Offline wadek33
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 12 Marca 2015, 14:04 »
Przedłużanie włosów na ślub to głupota. Jeśli ktoś od zawsze ma krótkie włosy i nagle wydłuży je sobie o 40cm to efekt może być różny... może się okazać, że włosy będą za trudne w układaniu lub nie spodoba się taki image i co potem? kolejny drogi zabieg odpinania takich włosów?

Offline welonek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 17 Marca 2015, 08:10 »
Przedłużenia niszczą włosy.  Jeżeli nieustannie nosisz na włosach przedłużenia, niewątpliwie osłabi to Twoje włókna włosowe.  Jeżeli natomiast stosujesz je z umiarem, tj.  dwa razy do roku, nie powinnaś mieć z tym żadnych problemów! „Zalecamy utrzymywać przedłużenia na włosach przez ok.  trzy miesiące, a następnie odczekać przynajmniej miesiąc zanim przystąpi się do kolejnego zabiegu wydłużającego. ”

Offline anielkaw1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21-07-2016
« Odpowiedź #57 dnia: 18 Marca 2015, 21:47 »
Ja też bym się nie zdecydowała na taki zabieg.  Jeśli już bym bardzo chciała mieć długie włosy to zakupiłabym sobie treskę, teraz są piękne treski i można dobrać do koloru własnych włosów.  Są też tak upinane że nie widać że to treska :-) Na Allegro jest spory wybór. 

Offline patrycja15
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 20 Marca 2015, 13:10 »
ja nie polecam przedłużania.  w końcu o slubie wiemy duzo wczesniej, mozna wtedy odpowiednio zadbać o włosy.  nawet jesli nie beda na maksa długie, to beda zdrowe, a moim zdaniem to jest wybor lepszy niż meczenie sie z takimi metodami, chodzi tez o naturalny wyglad :) ja tez mam krotkie włosy no ale zniszczone i łamliwe.  i postanowiłam ze bede probować wszystkiego zeby je odżywić, zaczełam od maseczek, olejowania.  teraz koncze 2 miesieczna kuracje z vitapilem na włosy.  i juz widze fajne efekty, włosy są zdrowsze, nie wypadaja i pojawiaja sie na głowie małe baby hair.  bardzo polecam :) odżywiajcie włosy! nie niszczcie ich, nie warto.

Offline Salamandra
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.03.2015
« Odpowiedź #59 dnia: 2 Kwietnia 2015, 13:09 »
Ja Ci moge polecic metodę przedłużania tulejkową :)