Autor Wątek: październikowe panny młode  (Przeczytany 69649 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zielony_groszek79

• użytkownik
  • **
  • Staropanieństwo z wyboru odroczone ;)
  • data ślubu: 18.10.2008 r.
Odp: październikowe panny młode
« Odpowiedź #390 dnia: 21 Lipca 2008, 14:01 »
A wlaśnie... robiłyście może rozeznanie jakie kwiaty są dostępne w październiku? Oprócz wiecznie nieśmiertelnych róż, oczywiście?

Offline ToTylkoJa

• Odliczanie
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.10.2008
« Odpowiedź #391 dnia: 21 Lipca 2008, 14:15 »
Tak ;) ja pytałam o kalie (kale). Poza tym florystka sama wspomniała, że na dobrą sprawę wszystkie kwiaty można kupić w październiku, zmieniają się jedynie ceny - rosną w raz z nastaniem jesieni i zimy. Ostatecznie z kalii zrezygnowałam - ostatnio są aż nadto popularne. Pozostaję przy wiecznych, pięknych, ponadczasowych różach ;)

Offline Gosieńka77

• Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli.
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.10.2008
« Odpowiedź #392 dnia: 21 Lipca 2008, 22:38 »
Ja będę miała pomarańczowe Zantedeschie- taki rodzaj kalii. Mam nadzieję,że będą :-) Mój bukiet będzie miał pomarańczowy kolor i 5 lub 7 sztuk plus to jakieś długie zielone gałązki z pomarańczowymi koralikami. Chciałabym aby tworzyły taką bardziej podłużną  kompozycję :-) Chyba nawet podobną wiązankę widziałam w bukietach na forum.
Kolor pomarańczowy kojarzy mi się z zatrzymaniem lata z jego wydłużeniem,a poza tym będzie mi pasował do całokształtu :-)
Z kolei co do róż to jak dla mnie są takie bardzo oklepane mimo iż to królowe:-) Są na każdą okazję i może dlatego spowszedniały. Bardzo lubię dostawać inne kwiaty i na szczęście mój Misiu o tym wie :-)  Róża jest ponadczasowa i zawsze będzie niezastąpiona ,a le póki co ja wolę inne kwiaty- uważam,że każda z nas jest wyjątkowa aby otaczać się wyjątkowymi  kwiatami :-) Zwłaszcza w tak szczególnym dniu :-)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #393 dnia: 22 Lipca 2008, 19:12 »
ja mialam biale storczyki i pomaranczowe rozyczki:) Bez problemu pani zrobila bukiecik

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #394 dnia: 23 Lipca 2008, 09:32 »
A ja chciałabym mieć herbaciane róże z zielonymi hortensjami (wkleiłabym Wam fotki ale nie puszcza mi ich :( )
Tylko nie wiem właśnie czy hortensje będą w październiku dostępne. Nie specjalnie uśmeicha mi się ściąganie ich np. z Holandii bo chciałabym aby bukiety na stołach były w identycznej stylistyce. No ale jeśli się nie da to może pełne, zielone goździki zamiast tych hortensji? Jak myślicie?

Offline Gosieńka77

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #395 dnia: 23 Lipca 2008, 09:56 »
Hortensje są piękne :-) Jedak ciężko będzie z ich dostępnością jak wspomniałaś. Na pewno coś innego Ci spodoba. Ja  dwa razy już zmieniałam.

Offline ToTylkoJa

• Odliczanie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #396 dnia: 23 Lipca 2008, 11:19 »
A sprawdzałaś jak z trwałością hortensji?

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #397 dnia: 23 Lipca 2008, 13:00 »
A w jakim celu miałam sprawdzać?
Widziałam już bukiety ślubne z hortensją. Zresztą, mało które kwiaty nie wytrzymają 1 dnia. Poza tym hortensję także się często suszy, bo nawet wówczas wygląda ślicznie.
Podpowiedz mi, proszę czemu miałabym sprawdzac jej trwałość, bo nie wiem :(

Offline ToTylkoJa

• Odliczanie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #398 dnia: 23 Lipca 2008, 14:32 »
Słyszałam, ze szybko opadają płatki. Koleżanka miała bukiet z hortensji i hortensje we włosach i była niezadowolona. Może to także kwestia przygotowania kwiatów, ale może warto zapytać florystki. ;)

Offline Gosieńka77

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #399 dnia: 6 Sierpnia 2008, 17:44 »
Październik tuż tuż, a u nas tak cichutko...
U mnie dużo spraw ruszyło kolejną lawinę :-) Fotograf, dokumenty, garnitur..... Teraz zostały już bardziej drobiazgowe sprawy,ale jak same wiecie- bardzo ważne. Diabeł tkwi w szczegółach :-)
Wszystko idzie do przodu.
Póki co nie ma żadnych trudności i oby tak dalej.

Od paru dni myśleliśmy nad grawerem na obrączkach, szukaliśmy czegoś innego ale nic nam sie nie podobało,chcieliśmy czegoś takiego naszego i się narodziło :-)

Moje Szczęście  :serce: Gosia (dla ukochanego)
Moje Szczęście  :serce: Robert (dla mnie)
oraz data.

Trafiliśmy w samo sedno gdyż dość często sobie mówimy o szczęściu,że mamy siebie :-)

Pozdrawim cieplutko i trzymam kciuki aby wszystko się nam wszystkim udało, tak jak tego pragniemy.

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #400 dnia: 7 Sierpnia 2008, 08:36 »
Fajnie, że tak bezproblemowo u Ciebie... ja swoje przeboje z salonem sukien opisałam w wątku regionalnym o salonach :( Masakra. Na szczęście cała reszta jest ok.
Gosiaczek, bardzo fajne te napisy, no i takie osobiste. Super :)

Offline chodasia

• bywalec
  • Ten Pan i ta Pani sa na siebie skazani...
  • data ślubu: 25.10.2008:list_milosny:
« Odpowiedź #401 dnia: 7 Sierpnia 2008, 11:36 »
A u mnie jakos przygotowania stanely ostatnio :( Ale to co najwazniejsze w zasadzie pozalatwiane, a tych drobiazgow to ohoho zostalo. Co sie da mam zamiar pozamawiac przez Internet, no i z wazniejszych spraw, umowic sie do poradni rodzinnej bo wciaz nie mamy :'( . To moj cel na najblizszy tydzien.

No i snilo mi sie dzis ze dwa dni przed slubem skapnelam sie, ze zapomnialam pojsc na solarium (jestem strasznie blada z natury), no i mialam problem czy zdaze sie opalic tak szybko :D

Offline ToTylkoJa

• Odliczanie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #402 dnia: 7 Sierpnia 2008, 13:31 »
U nas tez jakoś powoli. Powoli, choć osobiście wyczuwam już narastające napięcie, z każdym dniem coraz bardziej i bardziej. Największą przyjemność sprawiają mi nasze lekcje tańca... my tańczymy tango argentyńskie - mój ulubiony taniec... i pojawiły się problemy z garniturami dla PM i świadków (mamy dwóch panów)... miały być w salonie, a tu ich nie ma i jakieś głupie tłumaczenie, że przecież są wakacje... szkoda słów... człowiek płaci, czeka i czeka, i nic... do takich salonów, najchętniej wysłałabym przesyłkę-niespodziankę... bum... i po sprawie  :-X

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #403 dnia: 8 Sierpnia 2008, 08:12 »
My jeszcze kurcze zaproszenia roznosimy. Obydwoje pracujemy i tak w tygodniu nie zawsze chce nam się jeszcze po pracy , po obiedzie jeździć. Jeszcze nam gdzieś z  20 zaproszeń zostało. A czas leeeci... W sumie u nas te zaproszenia to pro forma, ponieważ wszyscy u nas są poinformowani o naszym ślubie, a więc tak aby bardziej uroczyście było je rozwozimy.  No i we wtorek idziemy na spisanie protokołu przedślubnego i do USC. A potem na te śmieszne nauki przedślubne, spotkania z psycholożkami i innymi DUCHOWNYMI ( o matko!). Ciężko będzie. No, ale każdy  musi przez to  przejść.  Na ten moment się nie stresuję. Co ma być to będzie. Będę się martwiła jak coś już nie wyjdzie. A teraz się martwić? Szkoda zdrowia. Wszystko jest dla ludzi i przez ludzi robione. Nie jesteśmy w stanie  wszystkiego przewidzieć i wszystkiemu złemu zapobiec. Więc głowy do góry październikowe Panny Młode. Uśmiech na twarzy i pozytywne myślenie!  ;D :D

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #404 dnia: 10 Sierpnia 2008, 13:10 »
Witam
Ja wychodzę za mąż w październiku przyszłego roku-mimo tego mam nadzieję że mnie przyjmiecie ;D ;D
Czytam o Waszych ostatnich przygotowaniach i już mi skóra cierpnie bo ja wszystko załatwiam wszystko przez internet oczywiście tyle ile można-niestety załatwiam na odległośc dogaduję się a prawą ręką jest mamusia bez której nic bym nie zdziałała :o :o :o
Zastanawiam się jak załatwię sprawę nauk bo w internecie jeszcze nie ma takiej opcji ;D ;D ;D
Pozdrawiam WSZYSTKIE przyszłe Panny młode i powodzenia dziewczynki!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #405 dnia: 20 Sierpnia 2008, 21:53 »
witam ja rowniez wszytsko zalatwialam przez internet noi oczywiscie 2 tygodnie urlopu w Polsce wystarczyly mi na zalatwienie reszty rzeczy takich jak sprawy w kosciele (spisnie protokolu i doniesienie wszytskich papierkow), zalatwienie USC, kupienie moich dodatków dla PM garnituru,moja przymiarka i poprawka sukni,poradnia noi rozniesienie zaproszeni nie powiem bylo ciezko bo nie mielismy czasu na nic innego na zaden odpoczynek ale dalo sie. Z tym ze wczesniej w styczniu mielismy zalatwione kilka rzeczy takich jak zespol, fotograf i kamrzesta i wszytskie sprawy obgadane juz wtedy. Nauki robione w anglii. pozdrawiam

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #406 dnia: 20 Sierpnia 2008, 22:48 »
Nikt nie mówił że ma byc lekko, ale napewno warto ;D ;D ;D
pozdrawiam

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #407 dnia: 26 Sierpnia 2008, 10:13 »
Jaka tu cisza. Czyżbyście wszystkie rzuciły się w wir przygotowań? I jak Wam idzie? Pochwalę się, a co ;P Suknia nareszcie wisi w szafie i spokojnie czeka :) Reszta spraw w toku. A dziś jedziemy dać na zapowiedzi.

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #408 dnia: 26 Sierpnia 2008, 20:05 »
My jutro idziemy wreście po obrączki. Zaproszenia prawie rozniesione. Zostały nam jeszcze trzy i mnóstwo  zawiadomień do pracy. we wrześniu wreście przymiarki sukni i reszta bajerów. A i w czwartki ksiądz. Jak bym mogła zapomniec  o czymś  bez czego na marne były by te roczne przygotowania :diabel_3:
A i rozglądam się powoli za dekoracją sali. Może znacie firmy, które zrobią to tanio i ładnie ( nie wiem czy są wogóle takie). serdecznie pozdrawiam.

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #409 dnia: 27 Sierpnia 2008, 09:28 »
Lala, w sprawie pytania o dekorację.. są :)
W zakładce o dekoracjach znajdziesz namiary na różne firmy dekoratorskie. Poczytasz opinię i wybierzesz sobie. A najlepiej umówić się z każdą, przedstawić swoją wizję i poprosić o wycenę. Wtedy wybierzesz sobie najtańszą.

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #410 dnia: 28 Sierpnia 2008, 12:11 »
Właśnie o tym samym pomyślałam, że przecież jest tu baza. No a my juz po wyborze obrączek. Zamówiliśmy u p. Lisaka na Jagielońskiej. No to będę szukać tych dekoracji. Dzięki pa.

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #411 dnia: 29 Sierpnia 2008, 09:03 »
Nam dekorację robo pani Monik, ta która współpracuje z Apollo. Fajna, konkretna babeczka. Jeśli podasz jej cenę w jakiej chcecie się zmieścić, zrobi wszystko by zmieścić się w tej kwocie :)

Offline chodasia

• bywalec
  • Ten Pan i ta Pani sa na siebie skazani...
  • data ślubu: 25.10.2008:list_milosny:
« Odpowiedź #412 dnia: 29 Sierpnia 2008, 11:25 »
U nas roznoszenie (rozsylanie) zaproszen juz zakonczone, teraz czekamy na odpowiedzi od gosci, a przy zapraszaniu wiekszosc mowila, ze przyjada, ale wiadomo, ze moze sie cos niecos pozmieniac. Dodatkowo zakonczylismy spotkania w poradni rodzinnej i zamowilismy ksiage gosci. Do zalatwienia na najbliszy czas drobiazgi typu kieliszki do szampana, muzyczka na podklad do filmu , naklejki na alkochol i tablice rejestracyjne, no i dogadac szczegoly odnosnie samochodu. Uff.... Troche jeszcze zostalo.

Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie gladko i w pazdzierniku dokonczymy zalatwianie na miejscu. Pozdrawiam wszystkie pazdziernikowe ( i nie tylko ;) ) Panny Mlode.

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #413 dnia: 29 Sierpnia 2008, 13:06 »
Bo to tak jest... niby wszystko dograne ale te pierdółki zajmują najwięcej czasu np. wybrać smak tortu, kupic chlebek, tablice na auto i masa innych drobiazgów, które ostatecznie okazują się tak samo ważne jak i reszta. Jak zrobiłam sobie listę wszystkich rzeczy, o których musimy pamiętać żeby je załatwić to wyszła kartka A4  :mdleje:
Ale codziennie sukcesywnie skreślam coś z listy i liczę na to, że tydzień przed ślubem wszystko będzie dopięte na ostatni guzik, a pozostaną przyjemności jak manicure i pedicure, kosmetyczka, solarium, ostatnia lekcja tańca, panieński :)
A propos obrączek, nasze leżą już 2 miesiące w szufladzie u nas w domku... i narzeczony ma zaciechę :P Non stop przymierza i cieszy "michę", że jak to fajnie i w ogóle :P

Offline Gosieńka77

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #414 dnia: 4 Września 2008, 12:00 »
 :) To już miesiąc- równy miesiąc  :)

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #415 dnia: 4 Września 2008, 16:56 »
a ja wam powiem ze te szczegoly nie sa az tak wazne i w dniu  slubu ida na 2 plan...
wiecie po roku doszlam do wniosku ze to jak sie uda wesele bardzo zalezy od gosci i rodzicow:)

Offline KiP

• bywalec
  • data ślubu: 13.X.2007
« Odpowiedź #416 dnia: 4 Września 2008, 17:35 »
Netula zgadzam się w 100%

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #417 dnia: 4 Września 2008, 19:26 »
Ja też się zgadzam.
Właśnie wróciliśmy z ostatnich spotkań z księdzem. A i obrączki 12 września odbieramy. Już się nie mogę  doczekac. ;D

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #418 dnia: 4 Września 2008, 19:30 »
Ja juz prawie rok po slubie i obraczka mi slabiej dziala.. ja do niej "Tadek Tadek " a malzonka jka nie ma tak nie ma

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #419 dnia: 4 Września 2008, 19:32 »
Netula trochę smutny ten Twój ostatni post, ale głowa do góry ... słońce codziennie wstaje nam.