Dominiczko , więc od początku fryzurka bardzo fajna, suknia poprawinowa bardzo w moim stylu wystrzałowa, zawieszki na alkohol fajniutkie no i dodatkowo wybrałyśmy tę samą wódkę i nie martw się ja wiem, że stres jest duży, ale wyrobicie się na bank tylko nie przejmuj się tak bardzo a i butki ślubne też czadowe
Dziękuje za słowa pochwały

i otuchy

Mam nadzieje, że wsio będzie OK.
Dzisiaj odebrałam moja SUKIENKĘ!!!!! Jest śliczna

Niestety fotki będą dopiero poślubie bo z mojego kompa nie da rady wkleic a Krzysiowi nie moge dać zeby wysłał bo nie moze jej widzieć - sukienki oczywiście. Byłam umówiona na odbiór na 8.oo - troche się zamieszania w salonie zrobiło, bo było dużo kobitek do przymierzania, przymiarki i odbioru, ale ostatecznie okazało sie, ze suknia jest taka jak miala być. Dostałam welon gratis i podwiązke i kwiat we wlosy (taki jak przy sukni). Kupiłam pończoszki

dla mężusia

Potem pojechałyślmy z mamą na ostatnie zakupy "spozywcze" tzn. produktow potrzebnych do pieczenia. No i kupiłam jeszcze kolczyki - marzyły mi sie takie z perełka no i ide sobie i patrze, ze sa i czekaja na mnie

Byłam tez w solarium - kiedy pojechalam okazalo sie ze nie ma pradu i musialam po raz drugi pozniej jechac...
No i byliśmy u ksiedza - wyjasnil nam wszystko - kiedy kleczec, kiedy podchodzic do oltarza i udzielil nam kilku dobrych lat. Bardzo cennych moim zdaniem. To nie bylo takie madre gledzenia ale rady prosto z serca

Mianowicie, zebysmy mieli dla siebie zawsze czas (na rozmowe i po prostu bycie ze sobą) i zeby od razu wyjasniac wszelkie konflikty i zatargi ("niech słońce nie zachodzi nad Waszym gniewem"). Bardzo cenne i madre rady - obyśmy nigdy o nich nie zapominali

Jutro musimy jeszcze skoczyc do organisty i koscielnego i bedzie po wszystkim.
Jedyne co mnie martwi, to nasz kierowca. Otoz bedzie nas wiózl do ślubu kuzyn Krzysia (dalszy kuzyn - syn kuzynki tesciowej). Tomek, bo tak mam na imie, ciagle jakies problemy stwarza, moim zdaniem . Najpierw ciągle słyszlam zastanawianie się jak on podjedzie na moj chodnik (poniewaz od strony, ze tak powiem reprezentacyjnej domu, tzn. przedniej nie ma bramy wjazdowej i nie ma obniżenia chodnika). Tłumaczyłam mu wielokrotnie, ze jest podjazd tzn obniżony chodnik odrobine wczesniej, na poziomie domu sasiadów, ale i tak za każdym razem słyszlam jego marudzenie. A wiecie co sie wydarzylo ostatnio. Spotykamy ciotke (mame Tomka), ktora mowi nam, ze Tomek zastanawia sie (juz myslalam ze znowu nad tym podjazdem

) nad tym jak dotzremy do oałacyku gdzie mamy miec sesje zdjeciowa. Ponoc jechal tam ostatnio i jest taka tragiczna droga, ze gdyby nie daj Boze padalo to sie tam zakopiemy. No i wtedy sie wscieklam

Przecież w tym palacyku robi zdjecia wiekszosc ludzi z naszej okolicy i od nikogo nie slyszlam zeby tam problemy z przejazdem byly, tym bardziej, ze tam jest rownoczesnie hotel i sa goscie codziennie. Wkurzylismy sie i pojechalismy tam i okazalo sie droga jest calkiem normalna.... Powiedzialam Krzysiowi, ze jesli jeszcze raz cos na ten temat wspomni to chyba mu podziekujemy i zawiezie nas tam ktos inny. Ale z drugiej strony nie po to ubiera sie samochod zeby potem innym jezdzic ...

Stwierdziłam, ze gdyby Tomek jeszcze doszedl do wniosku ze nie moze tablic rejestracyjnych przywiesic to zrezygnujemy z jego samochodu, nawet jesli mialoby to byc na dzien przed slubem!! Na dodatek zaprosilismy jego zone - pierwszy raz ja widzialam jak im zaproszenie dalismy - bo stwierdzilismy, ze skoro nie bedzie mogl pic to przynajmnie sie z zona pobawi. Ale ona stwierdzila, ze nie przyjdzie na wesele, bo ma zajecia na uczelni niby ( w wakacje !!), no ale pod kosciol przyjdzie. Dziwne to wszystko.... Mam nadzieje, ze nie wyskoczy z nowymi obawami na kilka dni przed slubem - Tomek oczywiscie.
A poza tym to wsio OK. Kupilam swietny antyperspirant - nazywa sie ANTIDRAL i mozna go kupis w aptece (kosztuje ok. 14 zl). Mam ogromne problemy z poceniem sie pod pachami i nie pomagaja mi zadne antyperspiranty, a ten jest genialny - polecam. Mozna go uzywac do dloni lub stop - naprawde genialny.
Ide juz spac - jeszcze 5 dni!!