Autor Wątek: ślubne pazurki  (Przeczytany 158924 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline davyjohn
  • entuzjasta
ślubne pazurki
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Stycznia 2005, 12:51 »
a może tego jest po prostu... ZA DUŻO???

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
ślubne pazurki
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Stycznia 2005, 12:56 »
Sprawdziłam

Poprawiłam

Teraz już moje się nie powtarzają  :wink:

Niech inni też sprawdzą, bo monia się rzeczywiście zamota  :roll:

Offline Agami
  • forumowicz
ślubne pazurki
« Odpowiedź #32 dnia: 15 Lutego 2005, 15:32 »
A ja będę mieć skromniutkie pazurki: krótkie, pomalowane białym perłowym lakierem. Nie dam rady ich wyhodowac, bo strasznie się łamią, a tipsów nie znoszę.

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
ślubne pazurki
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Lutego 2005, 08:43 »
Ja noszę tipsy i uważam że do ślubu powinny one być (no chyba że ktoś ma swoje)...
Jednak ręcę ładniej i zgrabniej wyglądają i wcale nie muszą być takie długie :wink:
A przede wszystkim te paznokcie na tych zdjęciach to są za bardzo "łopatowate" za szerokie.Ja tak sobie wyhodowałam paznokcie pod tipsami,że teraz pani tylko nakłada mi żel a ja pod spodem mam swoje paznokcie i wygląda to bardzo naturalnie  :)
Jeżeli nie macie kogoś kto Wam zrobi dobrze to dajcie znać to podam numer telefonu...
mój mail: apgb@o2.pl

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
ślubne pazurki
« Odpowiedź #34 dnia: 9 Marca 2005, 08:47 »
I jeszcze kilka

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
ślubne pazurki
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Marca 2005, 10:25 »

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
ślubne pazurki
« Odpowiedź #36 dnia: 11 Marca 2005, 20:12 »
Ja się chyba nigdy nie zdecyduję na tipsy....Wyglądają okropnie..... tak nienaturalnie... :( No sa wyjątki oczywiście.
Cieszyć się tylko powinnam, że natura obdarzyła mnie ładnymi paznokciami. Czasem są słabe i łamliwe, ale mam na to patenty  :D . A podobno (tak słyszałam),ze okropnie wygladaja paznokcie własne po zdjeciu takich tipsów....

NO chyba,ze ktos ma nieladny ksztalt, lub jakies problemy z paznokciami swoimi, to sie zgodze, ale nie NA TAKIE DLUGIE BATY!!! brrrrr Wygladaja jak łopaty....
A mojej kumpeli na weselu podczas tanca się !!!!! oberwal, czy oderwał.... nie musze mówic, jak to bolało i jak to wyglądało???

Offline Aśka

• forumowicz
ślubne pazurki
« Odpowiedź #37 dnia: 14 Marca 2005, 13:57 »
Zgadzam się Asiu z Tobą:) Mnie też jak patrzę na niektóre pazurki ciarki przechodzą brrr... ale to oczywiście zależy od Was forumowiczki - ja tylko raz miałam tipsy i już nigdy więcej!!! dziwnie się z nimi czułam
Moja sukienka do sprzedania... [url = http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=17518#17518 [/url]

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
ślubne pazurki
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Marca 2005, 15:36 »

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline unicorn
  • nowicjusz
  • *
ślubne pazurki
« Odpowiedź #39 dnia: 17 Marca 2005, 18:11 »
Przez cały czas przygotowań do ślubu korzystałam z innego forum, trafiłąm tu przypadkiem:) Natomiast co do pazurków to muszę powiedzieć, że własnie dziś byłam w salonie ściągnąć moje tipsy żelowe. Prawie miesiąc temu zrobiłam dla próby, by zobaczyc jak bede wygladac. Podobało mi sie tylko przez 3 dni. Ale teraz jestem załamana kondycja paznokci:( Mam jeszcze 1,5 miesiąca do ślubu (w maju!!) a jeszcze niewiem  co zrobie z pazurami.

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
ślubne pazurki
« Odpowiedź #40 dnia: 17 Marca 2005, 20:33 »
A mnie sie jednak tipsy podobaja, pod warunkiem, ze sa nie za dlugie, estetycznie spilowane, pomalowane i ogolnie ladnie wykonane.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
ślubne pazurki
« Odpowiedź #41 dnia: 17 Marca 2005, 23:00 »
Mnie się tipsy podobają, tylko muszą być gustownie ozdobione stosownie do okazji i nie mogą być bardzo długie, bo wtedy wyglądają nie estetycznie! :wink:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
ślubne pazurki
« Odpowiedź #42 dnia: 18 Marca 2005, 00:28 »
Odpadł jej? To może sobie sama robiła? kupiła zestawik w sklepie i kleiła na ten za przeproszeniem dupny klej? :lol:

Ja jestem za tispikami na ślub... chyba tez sobie zrobię... ale króciutkie.. moje się zbyt pięknie nie prezentują :x

Offline asiek

• Chuck Norris
ślubne pazurki
« Odpowiedź #43 dnia: 19 Marca 2005, 19:51 »
Cytat: "Madzialena"
Odpadł jej? To może sobie sama robiła? kupiła zestawik w sklepie i kleiła na ten za przeproszeniem dupny klej? :lol:

Ja jestem za tispikami na ślub... chyba tez sobie zrobię... ale króciutkie.. moje się zbyt pięknie nie prezentują :x

Koleżanka robiła paznokcie u profesjonalistki - odpadł jej, gdyż ktoś ją w tańcu za mocno chwycił...... Wszystko jest mozliwe, a nie wina kleju....

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
ślubne pazurki
« Odpowiedź #44 dnia: 24 Kwietnia 2005, 16:25 »
Cytat: "unicorn"
Przez cały czas przygotowań do ślubu korzystałam z innego forum, trafiłąm tu przypadkiem:) Natomiast co do pazurków to muszę powiedzieć, że własnie dziś byłam w salonie ściągnąć moje tipsy żelowe. Prawie miesiąc temu zrobiłam dla próby, by zobaczyc jak bede wygladac. Podobało mi sie tylko przez 3 dni. Ale teraz jestem załamana kondycja paznokci:( Mam jeszcze 1,5 miesiąca do ślubu (w maju!!) a jeszcze niewiem  co zrobie z pazurami.

Jeżeli chcesz szybko poprawić stan swoich pazurków kup sobie odżywke do paznokci Sally Hansen , koszt ok 40-50zł ale naprawde się opłaca . Mozesz też smarować pazurki olejkiem rycynowym oraz moczyć w skrzypie polnym , oraz go pić .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Julia
  • Chuck Norris
ślubne pazurki
« Odpowiedź #45 dnia: 12 Maja 2005, 16:58 »
A czy któraś z Was dziewczyny robiła jedwabne tipsy? Podobno łatwo się je usuwa bez szkody dla płytki paznokciowej????

Offline Kiatek
  • użytkownik
  • **
paznokcie
« Odpowiedź #46 dnia: 13 Maja 2005, 21:09 »
w rzeczywistości nie każdej dłoni tipsy pasują
i nie każda kosmetyczka potrafi je dobrze zrobić
ja ich nigdy nie miałam i nigdy mieć nie będę
na wielu dłoniach wyglądają jak łopaty, a niektóre prezentowane tu dłonie wyglądają obrzydliwie
po ich zdjęciu baaaardzo żadko paznokieć jest zdrowy, choćby nie wiem jak były rewelacyjne i delikatne
jeżeli nasze własne paznokcie są słabe, to można jeść witaminki i używać odżywek, do łamliwych i rozdwajających się z wapniem i zwyczajnie często paznokcie malować
ważne by je odpowiednio piłować samej i by w gabinecie kosmetycznym używane były jednorazowe pilniki ( pomyślcie same ile razy przy was kosmetyczka wyciągnęła nowy pilnik, prawie nigdy?! )
przecież w ten sposób roznosi się bakterie!
i bądźmy ostrożniejsze podczas porządków w domu, wszelkie detergenty je osłabiają ( ja bardzo żadko używam rękawiczek i wiem, że sama sobie szkodzę )

zacznijmy dbać na codzień o swoje dłonie i paznokcie, a nie będziemy musiały nakładać tipsów ( zaniedbanej dłoni nie dodadzą nawet one uroku )
Kiatek

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
ślubne pazurki
« Odpowiedź #47 dnia: 13 Maja 2005, 22:37 »
zgadzam się z Tobą Kiatek.ja tez uhodowałam swoje paznokcie.Jadłam tabletki ze skrzypu polnego z mikroelementami(mają dobry wpływ na włosy i paznokcie).I sama więcej uwagi zaczęłam im poświęcaj,Piłowanie,usuwanie skórek, malowanie odżywkami(jest to bardzo ważne ,aby paznokcie były pokryte jakąś powłoką-odżywka lub lakier). I wyglądały tak ładnie jakby były sztuczne(tzn.takie idealne).Manicure dzień przed robiłam u kosmetyczki,tzn.pomalowała mi ozdobnie. I tyle...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline asiek

• Chuck Norris
ślubne pazurki
« Odpowiedź #48 dnia: 13 Maja 2005, 23:51 »
Dokładnie dziewczyny. U mnie jest podobnie.Tylko ja używam odżywki do paznokci z apteki i łykam juz od pół roku folik. To pomaga. A co do kuchennych spraw... niektóre mają juz męża do pomocy :):)
A na marginesie-ja też miałam swoje pazurki na ślubie. Nie martwiłam się, czy mi odpadną, czy ktoś w tańcu urwie....tzn. oderwie :(

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
ślubne pazurki
« Odpowiedź #49 dnia: 14 Maja 2005, 16:38 »
a Ktoś wie, gdzie w Szczecinie mozna zrobic sobie tipsy? tak za 60zika... chciałam w Indygo,ale tam ponoc 100 kosztują.. :x

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
ślubne pazurki
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Maja 2005, 15:54 »
a jak założysz paznokcie żelowe lub akryl, to największa masakra jest po. Wiem z własnego doświadczenia.Wyginały się we wszystkie strony.Takie były słabe. Niektóre z was planują sluby za rok lub dobrych kilka miesięcy.To właśnie jest czas aby zadbać o kondycję paznokci i nie tylko...Włosy i cera teżź potrzebują uwagi
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
ślubne pazurki
« Odpowiedź #51 dnia: 17 Maja 2005, 23:20 »
Cytat: "Madzialena"
a Ktoś wie, gdzie w Szczecinie mozna zrobic sobie tipsy? tak za 60zika... chciałam w Indygo,ale tam ponoc 100 kosztują.. :x

dorzuć 30zika i zrób sobie porządne a nie bele g...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
ślubne pazurki
« Odpowiedź #52 dnia: 17 Maja 2005, 23:53 »
Spoko... już dostałam namiary na 3 "tipsiarki" robiące za 50 czy 60zł...
 dziewczyny robią i są zadowolone, tzn, ze chyba jest ok   :lol: ale jeszcze się zastanowię..

ps. 3 dychy tu, 3 dychy tam  i się uzbiera sumka niezła.......a skąd na to brac? :?
    ja nie pracuję...  :x

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
ślubne pazurki
« Odpowiedź #53 dnia: 18 Maja 2005, 08:06 »
Niby tak Madzia (znam ten ból)...
Ale wiesz mi na słowo, dobra tipsiara to jest bardzo ważne.
Ja noszę tipsy od prawie dwóch lat i wiem co to znaczy
mieć źle zrobione tipsy.Później odpadają, źle się trzymają itd.
Najlepiej iść do sprawdzonej i takiej która zna się na rzeczy.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
ślubne pazurki
« Odpowiedź #54 dnia: 18 Maja 2005, 12:34 »
Moja koleżanka na ślub swojej kuzynki robiła sobie tipsy tzw."tygodniówki" (czy jakoś tak). I muszę powiedzieć, że są one przeznaczone tylko na jedną imprezę. Trzymały się jej dwa tygodnie!Wygladają tak samo jak normalne tipsy. I kosztują 35 zł.
Na targach ślubnych rozmawiałam z kosmetyczką i mówiła,że bardzo dużo dziewczyn je robi tylko na ślub, tak żeby mieć tylko na jeden dzień! :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
ślubne pazurki
« Odpowiedź #55 dnia: 29 Czerwca 2005, 08:33 »
Patrzcie na to, to już przesada  :shock:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
ślubne pazurki
« Odpowiedź #56 dnia: 29 Czerwca 2005, 08:44 »
:shock:
brzyyyydal !!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
ślubne pazurki
« Odpowiedź #57 dnia: 29 Czerwca 2005, 08:45 »
mało powiedziane...  :twisted:

wiem,ze robi sie takie tipsy ale moje zdanie   :?
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
ślubne pazurki
« Odpowiedź #58 dnia: 29 Czerwca 2005, 08:45 »
Te już mi się bardziej podobają (oczywiście mówię o wzorkach, bo jeżeli chodzi o kształt paznokcia to nie każde mi się podobają) :D

[/img]

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
ślubne pazurki
« Odpowiedź #59 dnia: 29 Czerwca 2005, 09:48 »
no cuda wianki te ludziska wymyślają,
moze ktoś zrobi tipsy z "malpką" e-wesele.pl?  :D