nooo wreszcie spisane - nawet nie wiedziałam co będzie, bo to mój PM wymyślał
Menu ślubne:
Wesele
1. Obiad 18:00:
Rosół z makaronem;
Mięsa: rolada śląska, sznycel zapiekany z serem, rolada drobiowa ze szpinakiem, warkocz z polędwicy w sosie śliwkowo-bekonowym, schabowy;
Ziemniaki młode, kluski śląskie;
surówki: młoda kapusta zasmażana, czerwona kapusta, marchewka lub biała kapusta w sosie czosnkowym;
kompot;
2. Tort, ciasta, kawa, herbata 19:00
3. Zimna płyta 19:30:
Półmiski mięs pieczonych: karczek, boczek, schab, szynka;
Półmisek wykwintny: pieczone pasztety z jajkami faszerowanymi z kawiorem,
Roladki szynkowe z masłem czosnkowym,
Śledź po kaszubsku, śledź w pierzynce, śledź w śmietanie lub po japońsku, różyczki z łososia wędzonego z serkiem ziołowym,
Sałatka jarzynowa na babeczkach, sałatka z wołowiną (wołowina,ogórek,cebula,fasola konserwowa czerwona,majonez), sałatka ryżowa z kurczakiem wędzonym,
Wiejski stół
Deska serów;
Sushi
4. Lody z musem naturalnym (własnej roboty) i rumem
5. kolacja I: 22:30
Rolada w sosie karmelowym z migdałami i octem balsamicznym, ziemniaki zasmażane, sałatka z kapusty pekińskiej z sosem vinegre i jogurtem naturalnym,
6. Kolacja II: 00:45
Indyk pieczony w całości z żurawiną i brukselką
7. Kolacja III: 2:30
Barszcz z krokietem
8. Kolacja IV: 4:00
Strogonow
Poprawiny:
1. Obiad: 15:30
Żurek z jajkiem w chlebie,
Udko wytrybowane, bez kości, z farszem pieczarkowym w sosie pieczarkowym, ryż czerwony na ostro, surówki
+ mięsko z dnia wcześniejszego
2. Zimna płyta 17:00 - wspomnienie dnia wczorajszego + dorobione świeże; + wiejska płyta; + ciasta
3. Kolacja:
Zupa węgierska na ostro.
Ogólnie dojadamy
Alkohol:
Wódka
Wino
Koniak, metaxa, whiskey,
Piwo
bimber
Obsługa:
1 dzień - 6 kelnerów, 3 kucharz + 3 osoby na kuchnię, + 2 dochodzące na początku; barman;
2 dzień - 3 kelnerów, 3 kucharzy;