Dokładnie jest tak jak napisala Agnieszka..
Ceny są różne w różnych firmach to raz, a po drugie uzależnione są takze od tego co wybierasz, czy to ma byc tylko film, jako tako poskłądany, czy mają być jakies przejscia, wstawki,,, jakas czołówka.

Czy w niektórych miejscach ma być podkład muzyczny, czy ciągle tylko rzeczywste odgłosy..
Do tego czy chcesz mieć reportaż -taki skrót z filmu, pomontowany, najciekawsze zdarzenia, ujęcia, podklad muzyczny, różne przejścia, przyspieszenia, zwolnienia itp.
Bo tak na prawdę to własnie ów reportaż jest bardzo drogi, ponieważ wymaga mnóstwa pracy i czasu (wiem cos o tym, bo montowalam pewne rzeczy razem z montażystą). Do tego czy ma być pakiet graficzny, czyli okładka, nadruk na płycie, czy ma być menu na płycie itp.. Takze mnie ceny nie dziwią.
Ja tak jak Agnieszka wybrałam Video Kadr i pakiet ostatni, najdroższy ten za 1650.
A mój reportażyk (który poprawiałam razem z motnażystą wg mojego gustu-ujęcia,muzyka itp) jest po prostu SUPER, wszystkim się bardzo podoba
Także musisz sama zdecydować czego chcesz, jakie masz fundusze... no i terminy.. z tym też jest różnie..