Autor Wątek: Cywilny... za jakiś czas kościelny - kiedy prezenty?  (Przeczytany 6065 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aśka

• forumowicz
Cywilny... za jakiś czas kościelny - kiedy prezenty?
« dnia: 22 Kwietnia 2006, 17:51 »
Mam taki problem- w maju będę świadkiem na ślubie cywilnym. Kościelny bedzie dopiero za jakis czas (za około poł roczku) bo tak sie składa, że świadkowa jest w ciaży  :D a młodzi już postanowili i zdania nie zmienią. Zresztą w 7 miesiącu na weselichu troche ciezko podołać obowiązkom swiadkowej :P ... i tu mam pytanie- kiedy daje sie młodym prezenty- na cywilnym czy po kościelnym?
Moja sukienka do sprzedania... [url = http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=17518#17518 [/url]

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Kwietnia 2006, 23:05 »
wiesz asiu...

nie wiem co napisać... generalnie na wesele przychodzi się z prazentami  :roll:

BTW.. to kto w koncu dzidziuje??? ty czy tamta świadkowa??? :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Kwietnia 2006, 23:07 »
Nooo.... Asiu - proszę o wytłumaczenie... Mamy już Wam gratulować?  :D

Offline Aśka

• forumowicz
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Kwietnia 2006, 09:23 »
Dzidziusiuję Moniu ja:) I to mła będzie tą świadkową :D Tylko, że jakos tak głupio przyjść bez niczego, zwłaszcza, że po cywilnym młodzi planuja malutkie przyjęcie. Zastanawiam się, czy nie wybrać takiej opcji: polowa prezentu (zwłaszcza, że wiemy że woleliby raczej kasę bo sie dopiero urzadzają) teraz, a połowa na weselu :twisted:
A Asi juz chyba mogę podziekować za gratulacje :D  aczkolwiek nie chce niczego zapeszać bo to dopiero (albo juz) 4 miesiąc :P
Moja sukienka do sprzedania... [url = http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=17518#17518 [/url]

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Kwietnia 2006, 12:26 »
Asiu po pierwsze to gratulacje ogromniaste :D

A co do prezentu to moze na cywilny jakas mala rzecz-taka bardziej symboliczna,a "normalny" prezent na slub koscielny :?: co Ty na to
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Kwietnia 2006, 19:53 »
no ładnie :mrgreen:  GRATULACJE  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Megii

• bywalec
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Kwietnia 2006, 22:45 »
Gratuluje Gratuluje :D

ja na miejscu pary mlodej wolalabym zmienic swiadkowa  :wink:  (bo ja na Twoim miejscu bym to zrozumiala) i wolalabym zrobic cywilny i Koscielny razem niz po pol roku  :oops:  :oops:  :oops:

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Kwietnia 2006, 22:58 »
Cytat: "Megii"
ja na miejscu pary mlodej wolalabym zmienic swiadkowa  (bo ja na Twoim miejscu bym to zrozumiala) i wolalabym zrobic cywilny i Koscielny razem niz po pol roku  

A ja myślę, ze to bardzo dobrze,że młoda para zaczeka na Asię bo na świadka nie bierze sie pierwszej lepszeej osoby z ulicy tylko kogoś wyjątkowego

Ale to moje osobiste zdanie...

Cytat: "Aśka"
Dzidziusiuję Moniu ja:) I to mła będzie tą świadkową

A Tobie Asiu gratuluje i dzieciątka w brzuszku i przyjaciół, którzy zaczekają na swoją świadkową

:D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Kwietnia 2006, 08:01 »
Asia...gratulacje!!!!  :D  :D A co do prezentu, to może na cywilny przygotuj ten właściwy prezent, a jeżeli później bedzie kościelny i wesele, to może kwiaty i jakiś drobiazg na pamiątkę?.....

Offline Aśka

• forumowicz
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Kwietnia 2006, 08:31 »
Dziękuję wszystkim za cenne rady :D
Myślałam, że uda mi sie dyskretnie podpytać co robi reszta gości - ale okazało się, że mają ten sam dylemat:(  gdyby pomiędzy ślubami była krótsza przerwa nie byłoby klopotu... a najgorzej, że młodzi jeszcze sami nie wiedzą, kiedy chcą to zrobić:( Obecna wersja- to taka, że latem 2007roku. Ale może nawet będą chcieli poczekać aż im dzidzia podrośnie... bo na razie ma 3tygodnie :P Ale znając ich zmienne zdanie równie dobrze może to być nawet w tym roku...

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Kwietnia 2006, 10:35 »
Aśka, gratuluję !  :jupi:  :wink: Dzidzi oczywiście. 4 miesiąc to spokojna głowa, wszystko bedzie dobrze :)

:id_juz:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Kwietnia 2006, 11:17 »
Ja proponuję na cywilny wręczyć kwiaty i jakiś symboliczny drobiazg, a dopiero na kościelny dać prezent własciwy.
Ja osobiście nie uznaję cywilnego jeśli występują oba śluby-dla mnie to taka rejestracja
Tak na marginesie jednak - rozumiem, że jesteście dośc blisko, może sama spytasz  :roll:

Offline Megii

• bywalec
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Kwietnia 2006, 23:14 »
Cytat: "donia"
na świadka nie bierze sie pierwszej lepszeej osoby z ulicy tylko kogoś wyjątkowego

Ale to moje osobiste zdanie...

Ze napislam,ze wolaalbym zmienic to nie znaczy,ze nie uwazam tak jak Ty.. tylko ja mam pare  bardzo bliskich osob i musialam wybierac kogo dac na swiadka..a w takiej sytuacji wzielabym kogos innego,zeby slub miec tak tradycyjnoie koscielny i cywilny rezem...
ale jak para mloda chciala tak to nie krytykuje ich zdania a nawet popieram jesli tak im zalezalo, akurat na swiadkowej Asi :!:  :!:  :!:

Offline Aśka

• forumowicz
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Kwietnia 2006, 10:45 »
Oczywiście :D  tak dla wyjasnienia - tak sie składa, że Pan Młody to mój braciszek - dokładnie kuzyn ale więcej rodzeństwa nie posiadamy. Chyba najbardziej pasuje mi rozwiązanie Maji - mam tylko nadzieję, że sie nie rozmyślą i nie zrezygnują z kościelnego odkładając go "za jakiś czas" bliżej nieokreślony...