Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2013  (Przeczytany 100472 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2013
« Odpowiedź #60 dnia: 19 Marca 2012, 10:00 »
dididilinka  - mieliśmy tylko Miłosza - fotografa mieliśmy swojego, pracującego stylem reportażowym, co nam bardziej odpowiadało.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #61 dnia: 22 Marca 2012, 14:29 »
Witam serdecznie:) jak duzo z Was jestem tutaj nowa, ale rowniez mam slub w 2013 roku  :) widze, ze chyba wszystkie macie juz zarezerwowane  takie ostateczne sale, a ja. . .  mam zarezerwowane dwie i do konca miesiaca musze podjac ostateczna decyzje, ale nie potrafie sie zdecydowac:P mowie o hotelu Agat i Akor- moze ktoras z Was cos o nich slyszala??
A co do fotografa i DJ to jestesmy pewni i mamy juz "zaklepaneych. " DJ to Piotr Cabaj, a fotografka ktora nam zrobi sesje narzeczeńska, w kosciele, na sali i w plenerze to Aleksandra Sitarek :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #62 dnia: 22 Marca 2012, 17:53 »
KiM ja osobiście odradzam hotel agat. właściciel to kawał***. nie chce mi sie nawet myśleć , że mogłabym z nim współpracować. Mój PM zadzwonił do agata aby sie umówić na spotkanie, bo sala jest naprawde całkiem całkiem, a i ceny noclegowe przystępne. odebrał szanowny pan właściciel i jak usłyszał na ile osób planujemy wesele ( 70 osób) to orzekł że lepiej podać gościom kanapki a nie robić wesele.
nasi przyjaciele również przekonali sie jaki ten człowiek jest niesympatyczny. szczerze odradzam!
natomiast co do hotelu akor to właśnie Ci sami znajomi mają tam wesele we wrześniu. Póki co zachwalają zarówno współpracę, salę, kontakt. jedzonko próbowali , ponoć bardzo smaczne. sama również oglądałam sale w akorze i obie są ładne ( aczkolwiek ta większa na 100 osób ładniejsza).
więc jeśli chodzi o sale to zdecydowanie moge polecić akor, z pewnością będziesz zadowolona.
co do dj to jest z grupy Starskiego i również jest bardzo polecany( i znowu nasi znajomi mają jego właśnie na wesele;D) , my podpisaliśmy umowe ze Straskim ale jestem pewna , że wasz dj też porwie tłum.:)
a o pani fotograf nic nie słyszałam:)

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 22 Marca 2012, 19:00 »
Baardzo dziekuje za odpowiedz :) napewno troche rozwialo to moje niezdecydowanie :D ale oczywiscie kolejne rady z checia przeczytam :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 22 Marca 2012, 19:05 »
niezależnie na co się zdecydujesz, mam nadzieję że będziecie zadowoleni bo to przecież jedyny taki dzień w życiu:) tak apropo akoru to kierownictwo jest bardzo miłe i  można dużo rzeczy wynegocjować:) wiem z pierwszej ręki:P
a tak apropo to jak przejrzysz forum to akorze znajdziesz mnóstwo pozytywnych opinii, natomiast ja nie znalazłam pary która zdecydowała się na wesele w tym właśnie miejscu.
myślę że to też o czymś świadczy.
nie mniej jednak decyzja należy do Was i mam nadzieję, że będziecie zadowoleni z wyboru:)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 22 Marca 2012, 19:10 »
w sensie nie znajdziesz o agacie, zjadłam nazwe:D

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 22 Marca 2012, 19:21 »
no wlasnie czytalam opinie o Akorze, ale par, ktore tam dopiero beda mialy wesele, ale chcialabym sie dowiedziec cos od ludzi, ktorzy sa juz po :D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 22 Marca 2012, 19:24 »
jeżeli wiesz czego sie spodziewać to będziesz na to wyczulona i na pewno podczas podpisywania umowy będziesz w stanie rozwiać wszelkie wątpliwości i wynegocjujesz naprawde korzystną ofertę.
Akor ma ten plus, że podpisując umowe w tym roku cene masz również tego roczną, to sie nie zmieni. nie ma dopisku że mogą ceny skoczyć do np. 15 % , w akorze w tym roku ślubują ludzie z ceną za talerzyk 130 zł, bo umowe podpisali ze dwa lata temu.;)

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 22 Marca 2012, 19:27 »
widze, ze trafilam w odpowiednie miesjce :) dziekuje za pomoc :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 22 Marca 2012, 19:35 »
pewnie że tak, służymy radą:)  a co do opinii  'po' to po sezonie ślubnym będziesz ich miała mnóstwo, bo Akor to dość popularne miejsce na wesela, także czytając w październiku np, będziesz w stanie jeszcze przed wiedzieć na co zwrócić uwagę , a o relacje po z Agata będzie ciężko, bo sama nie znalazłam pary która tam ma podpisaną umowe.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 23 Marca 2012, 09:19 »
w akorze w tym roku ślubują ludzie z ceną za talerzyk 130 zł, bo umowe podpisali ze dwa lata temu.;)

Ślubuje się w Kościele lub USC, na sali ma się wesele :)

Nie brałam pod uwagę tych dwóch sal, o których piszecie, organizując swoje wesele, ale z doświadczenia wiem, że komunikacja z kierownictwem jest bardzo ważna - jeśli się nie dogadacie, to kosztuje to tyle nerwów i łez, ze aż się momentami odechciewa. Wiem, bo niestety, mimo pięknej sali, sama przerabiałam problemy z uzgadanianiem i porozumieniem na polu klient-usługodawca.
Zdecydujcie sie na ten hotel/salę, w której lepiej się dogadujecie z osobą zajmującą sie weselami, zaoszczędzi Wam to mnóstwa nerwów. Pojedźcie tam jeszcze raz i jeszcze raz wszystko obgadajcie. Niestety, ale ten kto teraz nawzdycha na Was i powie, że wydziwiacie, prawdopodobnie może być powodem piętrzenia się problemów później.

Powodzenia! :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 23 Marca 2012, 16:23 »
Precious wiem gdzie sie ślubuje a gdzie bawi.
zwyczajne przejęzyczenie. pewnie też nieraz coś Ci sie pokręciło.

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #72 dnia: 23 Marca 2012, 20:23 »
Muszę powiedzieć Precious że niekoniecznie jest tak jak mówisz! ;) Moja kuzynka bierze ślub we wrześniu przyszłego roku (2 miesiące po mnie), będzie to tylko ślub cywilny, i ceremonia ślubna również odbędzie się na sali, tam, gdzie potem będzie wesele. Więc będą ślubować w sali weselnej :D Ale wiem, co miałaś na myśli. ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 23 Marca 2012, 21:54 »
AlicjaEwa - to nie miało być złośliwe :) ot poprawiłam, bo mnie zakuło w oczy, nic personalnego :)
każdy się czasem myli, mnie również czasem dziewczyny poprawiają :)

Invis  - oczywiście, że są wyjątki, chodziło mi o ogół, tak jak z resztą zauważyłaś :)

Relax :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 23 Marca 2012, 21:55 »
take it easy.;]

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #75 dnia: 24 Marca 2012, 07:24 »
 :) a z tymi cenami, to faktycznie roznie bywa, nalezy sie upewnic czy cena dotyczy naszego roku, a nie obecnego [jesli slubujemy w nastepnych latach]. U mnie Pani sie smiala, bo 3 razy pytałam czy to cena na 2012 i czy nie ulegnie zmianie - bo od tego zalezalo czy zarezerwujemy taka sale, a nie inną.

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 29 Marca 2012, 21:13 »
chce sie pochwalic, ze wlasnie dzisiaj dokonalismy potwierdzenia rezerwacji, wplacilismy zaliczke i 17. 03. 13r.  bawimy sie w AKORZE :D mamy nadzieje, ze podjelismy dobra decyzje :)
a mamy jeszcze pytanko, czy jak kosciol, sale, DJ i fotografa mamy zarezerwowanych to czy jeszcze cos teraz powinnismy zrobic?

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 29 Marca 2012, 21:52 »
Odpoczywać, póki jeszcze nie musicie się spinać :)

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 29 Marca 2012, 23:14 »
O dobrze powiedziane Precious :D My jeszcze robimy zawczasu nauki przedmałżeńskie, żeby mieć mniej roboty na przyszły rok. No i ja "hobbystycznie" przeglądam systematycznie sukienki w necie  ::)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 30 Marca 2012, 13:29 »
My planujemy zakup obrączek na najbliższe miesiące, a teraz w kwietniu również robimy nauki :)

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #80 dnia: 30 Marca 2012, 14:48 »
A tak, zgadza się, przypomniałaś mi że my planujemy też zakup obrączek w wakacje. Podobno rozmiary powinno się przymierzać latem, a latem przyszłego roku to już by było trochę późno ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 30 Marca 2012, 17:30 »
BYłam dziś w Klaryskach na skrzyżowaniu Gdańskiej i Focha i zauważyłam, że maja nauki od 15 kwietnia, czyli jeśli ktoś zainteresowany to może akurat mu się przyda :)

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 31 Marca 2012, 11:50 »
o, o obraczkach tez zapomnialam :) my rowniez je kupujemy w wakacje ( ale mamy juz wybrane), jezeli chodzi o sukienki to ostatnio ogladanie ich stalo sie moim ulubionym zajeciem :) a nauki mamy juz "odbyte" bo mamy zaswiadczenia ze szkol o ukonczeniu kursu :) i jak byslimy w kosciele rezerwowac termin to ksiadz powiedzial, ze jak najbardziej wystarcza :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 31 Marca 2012, 12:43 »
KiM już termin w kościele zarezerwowany? nam ksiądz powiedział że w styczniu najwcześniej możemy. a co do sukien to mam pare typów, ale pewnie zmieni mi sie sto razy:P

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 31 Marca 2012, 16:04 »
My też już mamy termin w kościele zarezerwowany. Ksiądz powiedział, że na inne msze "zapisy" jakoś od listopda, ale na weselne już teraz można więc się zdecydowaliśmy :)

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 2 Kwietnia 2012, 20:38 »
termin i godzina dokladna. . .  bo jak widzielismy ten kalendarz to tam w sierpniu praktycznie kazda sobota zajeta. . .  :)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1 sierpień 2015
« Odpowiedź #86 dnia: 3 Kwietnia 2012, 20:46 »
Szybko zaczynacie zalatwiac niektore sprawy:) Ja o naukach i obraczkach to dopiero bede myskec w przyszlym roku..akurat ja nie widze sensu zalatwiac takich spraw teraz, poltora roku przed...:) ale jak kto woli:) U mnie nic do przodu narazie nie poszlo:P Stoimy w miejscu:)

Offline ddiddilinka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04 Maj 2013
« Odpowiedź #87 dnia: 10 Kwietnia 2012, 11:08 »
No właśnie a co do obrączek.  Macie może jakiegoś sprawdzonego jubilera? Interesują nas cienkie obrączki i tak się zastanawiam aby już się do nich przymierzyć :)

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 10 Kwietnia 2012, 11:23 »
Chyba najbardziej polecanym jubilerem jest jubiler Glebocki z Cieszkowskiego :) Dokładny adres można znaleźć przy pomocy Google :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 10 Kwietnia 2012, 11:43 »
jeśli chodzi o głębockiego, to ja już moją obrączkę noszę 10 miesięcy.
Śpię w niej, noszę cały dzień, ściągam tylko do zmywania i większego szorowania np cifem.
Nic się z nią nie dzieję, ma drobne ryski jak się mocno przyjrzeć, ale nadal się świeci. Brylanty są na swoim miejscu i świetnie leży na palcu, nie odparza ani nic.

Ja mam 7czy 8mm, ale siostra ma 4mm i jest równeiż zadowolona.