Autor Wątek: CENA muzyki  (Przeczytany 95404 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
CENA muzyki
« Odpowiedź #180 dnia: 12 Lipca 2006, 14:09 »
Michauek, w oklicach Łodzi jest wiele dobrych kapel weselnych, mm ich całą bazę. Niestety koszty są dość wysokie, ale i jkość rewelacyjna. Służe pomocą : deko_life@poczta.fm

Offline Aniutek83
  • maniak
CENA muzyki
« Odpowiedź #181 dnia: 12 Lipca 2006, 15:05 »
a my mamy zespól i płacimy 70 zł za godzinę ( to zespól znajomego od narzeczonego z pracy) jest to zespól 4 osobowy bardzo fajnie grają!

Offline groszek
  • maniak
CENA muzyki
« Odpowiedź #182 dnia: 12 Lipca 2006, 19:55 »
Za godzinę to dobry pomysł... :D

Offline okruszek

• maniak
CENA muzyki
« Odpowiedź #183 dnia: 12 Lipca 2006, 21:22 »
10 godzin ... 700 zł: 4 = 175 zł na osobę ...  :roll:
paranoja za tyle stania, grania, zabawiania ....  :roll:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
CENA muzyki
« Odpowiedź #184 dnia: 12 Lipca 2006, 21:44 »
Wiece, tak sobie czytam te Wasze posty i zastanawiam się. Piszecie, że kapele biorą po 1000 czy 1500 zł, 70 zł za godzinę. U mnie za 2000 nie zagra nawet DJ, za dobrą kapelę trzeba zapłacić 3500, ale nie szkoda tej kasy, kapela jest warta tej ceny. I taka moja refleksja na temat muzyki na weselu...dobra muza na weselu jest absolutnie najważniejsza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i nikt mnie nie przekona , że jest inaczej, nie dekoracja, nie jedzenie, nie super wnętrze , TYLKO DOBRA MUZYKA, nie oszczędzajcie więc na tym, to moja przestroga dla Was. byłam niedawno na weselu, które położyła kapela - wszyscy goście marudzili, że mało grają, robią długie przerwy, wyszło źle, na prawdę. Wszyscy będą pamiętać to wesele z powodu kiepskiej kapeli, nie oszczędzajcie więc na tym!!! I nie zarudniajcie na swoim weselu znajomych, to też dobry zwyczaj. Pozdrawiam :serce:

Offline Agila133

• nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #185 dnia: 15 Lipca 2006, 18:11 »
KAHA podpisuje sie pod Twoim podsumowaniem. :) wszystko prawda.
Wiem za place drogo za orkiestre ale to bezcenne wspomnienia mi wszystko wynagrodza. W tym dniu wszystko musi byc najlepsze, najpiekniejsze a oprawa muzyczna jest bardzo wazna.

Życze przecudownych wrazen w Tym dniu ;)
Pozdrowienia dla wszystkich :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
CENA muzyki
« Odpowiedź #186 dnia: 16 Lipca 2006, 14:10 »
Kaha bardzo mądre słowa...nic dodać ....nic ująć...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Aniutek83
  • maniak
CENA muzyki
« Odpowiedź #187 dnia: 17 Lipca 2006, 08:26 »
dziewczyny ale wybaczcvie czy to oznacza ,że moja kapela za 70 złotych za godzine jest zła? przesłuchiwałam ich, widziałam na żywo i jest SUPER! moz e dlatego ,ze sa z małej miejscowosci i moze dlatego ze to kolega! Mozliwe ze przyjada np w składzie 3 osobowym jak nie bedziemy chcieli wokalistki! A znam i kapele za 2 tys( byłam na takim weselu 3 lata temu) , która grała tak beznadziejnie ,że szok! Nie było zadnych konkursów ani nic! a babka tak wyła ,ze szkoda gadać! W zeszłym roku siostrea narzeczonego miała kapele za 70 zł i za godzinę i była super! wiec nie uogólniajmy ,ze kapele za 2 tys sa SUPER a te poniżej są juz BEE!

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
CENA muzyki
« Odpowiedź #188 dnia: 17 Lipca 2006, 09:09 »
Mój ślub 29 lipca 2006

Oooooooo, masz ślub dokładnie wtedy kiedy ja :) Denerwujesz się???  Mój zespół wziął 2800 z poprawinami ale widziałam że tu dziewczyny i 5000 płacą  :shock:   :shock:  :shock:  To chyba dla mnie nieosiągalna kwota  :lol:

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #189 dnia: 17 Lipca 2006, 09:11 »
oj nie napisałam do kogo pisałam, to było do Groszka, bo mamy w ten sam dzień ślub :)
 :serce:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
CENA muzyki
« Odpowiedź #190 dnia: 17 Lipca 2006, 09:15 »
spokojnie... napewno sama sqbnęła się ,ze to o nią chodzi ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #191 dnia: 17 Lipca 2006, 09:22 »
Aniutek83, Twoja kapela nie musi być zła bo biorą 70 zł za godzinę. Ty jesteś z małej miejscowości i to dlatego, poza tym może być jeszcze tak że kapela jak chce się wypromować i wtedy zawsze bierze mniej. Wiem bo mam dobrego znajomego w kapeli.  Moja bierze 2800 z poprawinami ale po znajomości, normalnie biorą 3200-3500. Fajnie grają, bo bardzo różną muzykę, jest ich pięcioro w tym fajnie bo mam saksofoniste ale szczerze to oni grają z podkładów, jak wszyscy teraz. Mało kto gra na żywo wszystkie piosenki, do tego trzeba mieć orkiestre a nie kapele weselną. Moi znajomi w Częstochowie mieli prawdziwą orkiestrę, z perkusją, dwoma gitarami, wokalistką (pięknie śpiewającą) dwoma keybordami itp. I oni wzieli 2000 z poprawinami a byli nieporównywalni z tymi kapelami drogimi z mojego obszaru i KAHY. Więc wszystko zależy głównie od regionu. Nie martw się, będzie dobrze  :D   :serce:

Offline Aniutek83
  • maniak
CENA muzyki
« Odpowiedź #192 dnia: 17 Lipca 2006, 10:13 »
no ja akurat nie jestem z małej miejscowości ale ta kapela jest( ze Śląska) i moze tez dlatego troche mniej wezmą bo to kolega narzeczonego z pracy! I zawsze to może lepiej sie bedzie z nim dogadać! Byłam juz na paru weselach i były naprawdę bardzo rózne kapele i te za 2 tys i te za 1 tys i naprawde  to nie ma znaczenia ile biorą! my nie bedziewmy mieli poprawin więc odpada nam koszt za drugi dzień! A i owszem proponowali mi kapele( cos ala orkiestra) dośc fajnie grali ale tylko muzyke rockową , a ja musze brać pod uwagę gusta wszystkich gosci na weselu a wiem ,że niektórym taka muzyka by nie odpowuiadała! Moja kapela gra takze śląskie przeboje- u nas tez to jest ważne bo cała rodzina narzeczonego jest stamtad i on tez wiec coś takiego tez musi być ! Ale jednego własnie nie lubie uogólniania- ze coś za 2 czy 3 tys jest super a za 1 tys jest już okropne!

Offline okruszek

• maniak
CENA muzyki
« Odpowiedź #193 dnia: 17 Lipca 2006, 10:37 »
aniutek,. spokojnie ...
To jest Twoje wesele i robisz jak Ci sie podoba.
Nie znaczy ze jak tanio to do niczego. Sama sie o tym przekonałam juz nie jeden raz.
Bierzesz to co Ty uwazasz za dobre. Nie bierz sobie do serca opinie innych.
Jedni wola wydac kupe kasy na kieckę, drudzy na zarcie a trzeci na kapelę. Nie dogodzisz wszystkim, a na weselu i tak znajdzie sie jakaś "ciotka" której nic nie będzie pasowało. Ludzie i tak obgadają choćby kapela była super to na tapetę pojdzie inny temat.
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline groszek
  • maniak
CENA muzyki
« Odpowiedź #194 dnia: 17 Lipca 2006, 12:03 »
Czasem ciesze się, że mieszkam w 100 tysięcznym Słupsku, bo tu też wszystko jest tańsze. Orkiestra za parę tysięcy nie musi być gorsza od tej za kilkaset złotych. To w sumie od ludzi zależy. Rozmawiałam niedawno z osoba z biznesu weselnego (muzyk) i powiedziała mi, że sporo "kapel" liczy sobie grubo ponad 1000 zł za usługę, za duet, który gra z playbacku, a czasem nawet śpiewa z playbacku  :shock:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
CENA muzyki
« Odpowiedź #195 dnia: 17 Lipca 2006, 12:17 »
Cytat: "groszek"
Orkiestra za parę tysięcy nie musi być gorsza od tej za kilkaset złotych.

zgadzam się w zupełności..na naszym terenie jest duża konkurencja, jesli chodzi o muzykę, i przez to ceny nie są wywindowane..można wybierać i negocjować ceny..do 2000 zł można mieć świetne kapele..

Offline busia

• bywalec
CENA muzyki
« Odpowiedź #196 dnia: 17 Lipca 2006, 12:23 »
A ja mam dylemat. Ostatnio na festynie rodzinnym słyszałam super kapele. Chcą 2700 za dzień grania. Terminy mają zajęte do września przyszłego roku. Ale obawiam się czy im woda sodowa nie uderzyła do głowy, bo ostanio wydali płytę. I czy 2700 na śląsku to  wygórowana cena? Poradźcie...
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline Aniutek83
  • maniak
CENA muzyki
« Odpowiedź #197 dnia: 17 Lipca 2006, 13:28 »
ja nie wiem ale 2700 to jak dla mnie kwota troche astronomiczna za jeden dzien-no chyba ,ze znowu odezwa się głosy ,ze kapela za tyle musi być najlepsza! Jeśli rzeczywiscie Ci się bardzo podobali i stac  Cie na to i decydujesz sie przeznaczyc tak dużą kwotę to nie masz sie nad czym zastanawiać- BIERZ ICH ! jak juz mówiłam ja bym tyle nie dała bo mnie nie stać, ja mam kapele , która gra za 70 zł za godzine i niczym się nie różni od kapel za 2 tys , które słyszałam i widziałam na wielu weselach!

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #198 dnia: 18 Lipca 2006, 12:39 »
Zacznijmy od tego, że wszystkiego trzeba dokładnie przesłuchać, bo inaczej nie dowiemy się przecież jak grają. Moja kapela nie mówiła nic o pieniądzach  ich nie zobaczyliśmy, zaproponowali nam żebyśmy podjechali na wesele u nas w mieście gdzie grali i jak ich zobaczyliśmy to nie mieliśmy wątpliwości więc to że biorą 2800 nie ma znaczenia. POPROSTU TZREBA SŁUCHAĆ! Jeśli nam się podoba to wystarczy, może kosztować zarówno 5000 jak i 1000.  Tylko trzeba uważać na oszustów, bo mój kolega kiedyś był u jednej kapeli i puścili nie swoją muzykę. Tak samo z kamerzystami, trzeba bardzo uważać bo często pokazują nam kasety innych kamerzystów!!! Dziewuszki, uważajcie!!!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
CENA muzyki
« Odpowiedź #199 dnia: 18 Lipca 2006, 12:43 »
Cytat: "ooppoonnkkaa"
Tylko trzeba uważać na oszustów, bo mój kolega kiedyś był u jednej kapeli i puścili nie swoją muzykę.

nie płacić im wtedy..nie cierpie takich ludzi, którzy żerują na innych..

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #200 dnia: 18 Lipca 2006, 12:45 »
a tak w ogóle to przypomniała mi się fajna sytuacja związana z kapelą. Słuchajcie u nas w mieście, moja dobra koleżanka planowała i zamaowiała wszystko na trochę ponad rok wcześniej. Noi orkiestre również. Spisali umowę, wpłacili zaliczkę noi wiecie, każdy zajmuje się swoimi sprawami i wraca się do tego dopiero przed samym weselem. Było chyba 1 miesiąc do ślubu i jej mama z niepokojem jakimś dziwnym zadzwoniła do nich, tak poprostu się przypomnieć. A oni powiedzieli, że ich nie będzie, bo mają wesele brata!!!! Mieli ją zapisaną ale poprostu nie zadzwonili nawet poinformować że nie mogą! TO ŚWINIAKI, CO???!!! I ona biedna przez miesiąc przed ślubem a musiała szukać orkiestry! Ale na szczęście znalazła jeszce fajniejszą, bo zgodzili się bez problemu chociaż jeden musiał z wakacji wcześniej wrócić i bardzo ładnie grali..... A teraz to BĘDĄ U MNIE GRAĆ!!!   :mrgreen:   :mrgreen:   :mrgreen:   :mrgreen:   :mrgreen:   :mrgreen:

Offline ainka
  • forumowicz
CENA muzyki
« Odpowiedź #201 dnia: 18 Lipca 2006, 14:01 »
Cytat: "ooppoonnkkaa"
Było chyba 1 miesiąc do ślubu i jej mama z niepokojem jakimś dziwnym zadzwoniła do nich, tak poprostu się przypomnieć. A oni powiedzieli, że ich nie będzie, bo mają wesele brata!!!!

Poprostu straszne. My rowniez mamy podpisana umowe i wplacona zaliczke. Jednak to kolega mojego taty wiec mam nadzieje ze nie wywinie nam numeru.
I jestesmy razem ;-)

[img]https://e-wesele.pl/forum/co

Offline paarabola

• nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #202 dnia: 19 Lipca 2006, 11:03 »
Czołem !
Śledzę ten wątek od niedawna i mam wrażenie, że w rozważaniach na temat cen kapel powinienno się wziąć pod uwagę region kraju, w którym kapela pracuje. Znam trochę rynek bo sam gram. Na Pomorzu Zachodnim jak i w zach. Wielkopolsce te ceny są niskie. Powodów nie będę tu wymieniał, choć jest kilka, ale na pewno nie jest to kwestia poziomu kapel. W Poznaniu mamy już ceny wyższe (2000-3500) A na Mazowszu jest jeszcze drożej. Oczywiście są to kalkulacje w odniesieniu do zespołu 4-5 osobowego, grającego na żywo (cenników dyskieciarzy nie znam ale na pewno są niższe) a skład i rodzaj grupy to kolejny aspekt wpływający na cenę.
Osobną sprawą są regionalne zwyczaje weselne do których kapele muszą się dostosować i tak w każdej części kraju zespoły oferują inny rodzaj oprawy muzycznej. Np. W "Pyrlandii" nie ma zwyczaju grania "za stołami", bez czego trudno sobie wyobrazić wesele np. na Mazowszu, czy w Świętokrzyskiem. Przykłady można by mnożyć. Stąd też wynikają min. różnice cen.
Tak na prawdę to "temat rzeka" więc już się nie rozpisuję.  :)
pozdrawiam
paarabola

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #203 dnia: 19 Lipca 2006, 12:02 »
Cytat: "paarabola"
Tak na prawdę to "temat rzeka" więc już się nie rozpisuję.

No i masz świętą rację.
Ja też tak pisałam :)  Pozdrawiam

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
CENA muzyki
« Odpowiedź #204 dnia: 19 Lipca 2006, 16:11 »
A co powiecie o takiej sytuacji. Po dlugich poszukiwaniach, przesluchaniu wielu plyt demo, zebraniu opinii (oczywiscie rowniez z tego forum) zdecydowalismy sie na zespol. nie bede wymieniac nazwy ale powiem ze czesto tutaj o nich byla mowa. Zespol jest ze Szczecina wiec pozostal nam na razie kontakt telefoniczny. Poczatkowo padla cena 2300 +dojazd i nocleg. Cena wysoka jak dla nas ale po przesluchaniu ich plytki stwierdzilismy ze warto. Wiec zarezerwowalismy termin 7.7.07. Po kilku dniach a(prawie tydzien) otrzymalismy maila od zespolu ze po naradzie i przemysleniach cena ulegla zmianie...z 2300 na 2900+nocleg. Czyli wychodzi ze zespol policzyl sobie 600 wiecej!!!! :shock: Paranoja!
No i w ten sposb stracili klienta. Pewnie na nasze miejsce od razu wskoczy ktos inny, bo naprawde fajnie graja ale bardzo nie spodobalo nam sie takie podejscie do sprawy. Nie oni to inni. Oprocz grania musza tez prezentowac soba cos wiecej tym bardziej jak tak wysoko sie cenia.

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline paarabola

• nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #205 dnia: 20 Lipca 2006, 10:37 »
Cytat: "Zaneta_81"
zespol policzyl sobie 600 wiecej!!!!  Paranoja!
To rzeczywiście paranoja. Nie spotkałem się z tak niepoważnym podejściem kapeli. Nie powini w ten sposób zmieniać warunków o ile Wy ich nie zmieniliście a myślę że nie. Sądzę że postanowili wynająć sobie transport na wasze wesele, bo jak...
Cytat: "Zaneta_81"
2900+nocleg
jak widzisz ta cena nie uwzględnia już kosztu dojazdu jak to było w poprzedniej kalkulacji.
Za taki numer łatwo wylecieć z "rynku", który jak wiemy jest bezlitosny. Szanujący się muzyk tak nie postępuje  :x .
Akurat tyle samo (600,-) kasuje gość który nas wiezie za kilka tygodni z Poznania do Warszawy na wesele. Zdecydowaliśmy się na taki krok (choć mamy swoje auta), bo następnego dnia gramy w Poznaniu i .... wiadomo.  :|  Sęk w tym że organizatorzy (wesela w Wawie) od początku zakładali takie rozwiązanie i nie była to żadna niespodzianka a punkt umowy, który sami zaproponowali.
pozdrawiam
paarabola

Offline busia

• bywalec
CENA muzyki
« Odpowiedź #206 dnia: 20 Lipca 2006, 16:30 »
Właśnie przesłuchuję kawałki demo znajdujące się na stronach poszczególnych kapel i to wszystko jest mniejsza lub większa kaszanka! Tylko jeden zespół podobał mi się tak w miarę, ale nie rzucił mnie na kolana. Wygląda na to, że pewnie zdecydujemy sie na dj i muzyka będzie oryginalna. Przeraża mnie przedewszystkim poziom wokali. Pewnie z resztą też nie jest lepiej, ale na tyle nie znam się na muzyce zeby to wychwycić.
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline mati
  • nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #207 dnia: 21 Lipca 2006, 08:36 »
Cytat: "busia"
Właśnie przesłuchuję kawałki demo znajdujące się na stronach poszczególnych kapel i to wszystko jest mniejsza lub większa kaszanka! Tylko jeden zespół podobał mi się tak w miarę, ale nie rzucił mnie na kolana. Wygląda na to, że pewnie zdecydujemy sie na dj i muzyka będzie oryginalna. Przeraża mnie przedewszystkim poziom wokali. Pewnie z resztą też nie jest lepiej, ale na tyle nie znam się na muzyce zeby to wychwycić.

:i_love_you: :brawo:
"Urodziłem sie aby grać"

Offline Lilkuś

• uzależniony
CENA muzyki
« Odpowiedź #208 dnia: 3 Sierpnia 2006, 10:38 »
My płacimy 1700 za zespół 3 osobowy (ale na weselu moze już byc czwarta osoba bez dodatkowej opłaty) :) grają jakos 10 godzin :D z błogosławieństwem i wyprowadzeniem państwa młodych z domu :) niestety nie grają porzy wyściu z kościoła ale jak to Pan z zespołu powiedział - nie daliby rady potem pojechać na sale rozpakowac sprzet itp :D w sumie racja :)

...i te 2 saksofony...  :jupi:   :hopsa:    :brawo_2:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #209 dnia: 3 Sierpnia 2006, 11:39 »
My płacimy 2000 zł za dwa dni ( 3 osoby w składzie ). Niezgodze sie z opiniami ze jesli drodzy to źli. Czasem by "miec" trzeba "zapłacić", za renome też sie płaci.