Autor Wątek: A co zamiast fajerwerków?  (Przeczytany 33823 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
Odp: A co zamiast fajerwerków?
« Odpowiedź #30 dnia: 5 Maja 2009, 13:44 »
Też racja :D

Offline LittlePoodle

• forumowicz
  • data ślubu: 01. 08. 2009
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Maja 2009, 10:07 »
Fajnie, ze ludzie wymyslaja jakies rozne formy urozmaicenia na swoje wesele- wazne zeby bylo bezpiecznie.( ostatnio widziałam jak w TV pan młody ktory chciał wyladawac przy oltazu na motolotni prawie wyladował na autostradzie a swiadek spadł na samochody i połamał zebra!)

Mi sie np marzylo rockowo- metalowe wesele - z tortem z czarna wstazka  i rockowa orkiestra, ale mysle sobie co tam bede probowała wpajac na siłe moim wujkom moje  swietosci:P  Wystarczy, ze bedzie fontanna czekoladowa, Guns'n Roses na pierwszym tancu i długa biała ( poza małym czarnym akcentem :)) suknia slubna na cywilnym I tak co poniektórzy zwariuja:)

Offline ka.pawlak
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #32 dnia: 30 Maja 2009, 02:44 »
Ja również poproszę adresy, szczecińskich grup fireshow.

Offline puella
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 7 Marca 2010, 17:56 »
a czy kros z was mial na weselu latajace lampiony_
koszt niewielki tylko jak sie sprawdza to na weselach?

Offline Oleandra
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Marca 2010, 01:47 »
bylam na weselu z lampionami i sprawdza sie rewelacyjnie. . . dla mnie samej byla to nowosc,a inni goscie tez byli zachwyceni;) sama zabawa z przygotowaniem lampionu i potem super widoki :)

Offline bebitta
  • nowicjusz
  • *
  • nigdy nie wroci juz..
  • data ślubu: ...........
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Kwietnia 2010, 12:50 »
A na czym te lampiony tak dokładnie polegaja?
nigdy nie wroci juz..

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #36 dnia: 2 Października 2010, 21:32 »
Szczerze mówiąc to ja lapionów nie polecam.. byłam już na paru weselach, gdzie były.. Strasznie niebezpieczna zabawa.. raz się drzewo podpaliło.. nigdy nie wiadomo, gdzie te lampiony polecą no i gdzie wylądują..

Offline puella
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 3 Października 2010, 08:33 »
tez zamierzalam zrobic taka atrakcje ale po wypiciu alkoholu wiadomo jak jeste. Tez Zrezygnowalismy

Offline lalunia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04-09-2011
« Odpowiedź #38 dnia: 25 Stycznia 2011, 00:53 »
nie wiem czemu, ale mnie nie kreca takie ozdoby weselne.
nawet nie wiedzialam, ze to takie popularne, ale dobrze, ze jest to forrum, czlowiek cale zycie sie uczy :)

Offline hiszpanka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Marca 2011, 22:09 »
Dziewczyny!
Ale macie super pomysły.  Byłam na ogromnej liczbie wesel, dużo widziałam i myślałam że nic mnie juz nie zaskoczy :) a jednak.
Może ktoś polecić na śląsku takich "ognio - wymiataczy"?

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 3 Kwietnia 2011, 15:01 »
Chcecie mieć darmowy pokaz fajerwerków na swoim ślubie?
Weźcie go w Sylwestra ;D Polecam!

Offline Emilja
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpień 2012
« Odpowiedź #41 dnia: 6 Maja 2011, 00:08 »
Witam wszystkich,
Czy ma ktoś może jakieś pomysły jak uświetnić imprezę weselną? By każdy potem je wspominał.  :)

Bardzo dziękuje za wszelkie pomysły.  :)

Pozdrawiam

Offline Lilea_com
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 16 Czerwca 2011, 10:16 »
Można przygotować właśnie pokaz fajerwerek :) można postawić na pokazy barmańskie (sam byłem na takim weselu) lub nawet wyjanąć iluzjonistę! :) możliwości jest mnóśtwo :)

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Lipca 2011, 11:43 »
Ja sama też planuję mieć fajerwerki bo je poprostu uuuuwielbiammm  ;D ;D ;D

Z tego co wiem niektóre firmy robią "tansze wersje" zamiast pokazu prowadzonego przez specjalną obsługe, gdzie koszt liczymy w tysiącach, jest opcja zestawów do samodzielnego odpalenia. Moim zdaniem to dobry pomysł, a wygląda to mniej więcej tak... idziemy do takiej firmy, podajemy kwotę jaką dysponujemy a oni szykują zestaw tak, żeby był ładny i mieścił się w naszej kwocie. Wszystko jest w jednym dużym pudle z jednym knotem tak że jest bezpiecznie i łatwo i wystarczy ze np. świadek odpali (szybko wraca do gości) i wszyscy cieszą się pokazem ;D

Offline agnesik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Lipca 2011, 20:38 »
Tak jak już wyżej było pisane fajną alternatywą (tańszą) dla fajerwerków są chińskie lampiony :) Byłam już na kilku weselach gdzie były takie pokazy i naprawde fajnie to wygląda. A z tym, że niebezpieczne? Nie sądze by były bardziej niebezpieczne od fajerwerków, w końcu tutaj też może kogoś trafić przez przypadek, oparzyć, itp. Różnie to bywa. Ja akurat z lampionami mam same pozytywne wspomnienia :)

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
« Odpowiedź #45 dnia: 9 Sierpnia 2011, 17:10 »
Chińskie lampiony sa sliczne, ale np w Anglii są zabronione bo spadały na pola i powodowały pożary.  W dodatku ptaki zjadały te druciki ze środka i umierały. . .  rzucanie ryżem  też tam zabronili ze względu na gołebie, ktore to zjadaly i tez zdychaly bo im brzuszki pęczniały.  O takich rzeczach się nie myśli nam oczy dopiero otworzyli znajomi z Anglii, którzy siedzą w biznesie ślubnym od wielu lat.   

Dlatego dla nas alternatywą dla ryżu będa wysuszone platki kwiatów lub po prostu banki mydlane :) Tez fajnie wyglada a przynajmniej nie bede miala ryzu w staniku przez cale wesele hihihih

Nad atrakcja to sie zastanaiwamy nad tym fireshow, ostatnio taki widzielismy podczas gali slub retro w muzem techniki i byl na prawdę super! Mieli tez tam taka foto budke, co robila zdjęcia.  fajna sprawa, potem z tych zdjec robia  ksiege gosci.  Tez niby cos fajnego, innego.  Ale atrakcje tego typu bedziemy chyba wybierac jak juz zaklepiemy miejsce, bo to bedzie zalezalo od miejsca, czy bedzie, gdzie to wszystko porozstaiwac i gdzie pokazy zrobic. 

Zastanawiamy sie tez nad pokazem barmanskim, bylam na jednym slubie co mial pokaz i bardzo mi sie to podobalo no i drinki byly pierwsza klasa :) Ja osobiscie czystej nie pijam, wiec kolorowe drinki z palemka byly dla mnie rarytasem hehehe Mojito i martinis mniam mniam :)

Offline anikanda

• nowicjusz
  • *
  • just be yourself :)
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Października 2011, 14:05 »
my chcemy mieć barmana na weselu i żeby on zrobił jakiś krótki pokaz (np jak się robi jakieś wymyślne drinki) i oczywiście czętował tym co zrobi :)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #47 dnia: 12 Października 2011, 14:13 »
... i częstował? :) Podaj adres ... :pijaki:

Offline anikanda

• nowicjusz
  • *
  • just be yourself :)
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #48 dnia: 12 Października 2011, 14:18 »
hahahaa :D oj chodzi mi generalnie o to, że poprostu chcemy mieć barmana na weselu.  opłaconego więc to i tak bez znaczenia :P niestety nic za darmo :P jeszcze nie mam konkretnej osoby. .  ale z doświadczenia wiem że ludzie chętniej piją drinki na weselach niż np wodke. .  przynajmniej kobiety. .  :)

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
« Odpowiedź #49 dnia: 12 Października 2011, 22:30 »
anikanda jest taki barman co na weselach pracuje i show robi, on tez na codzien pracyje w Coyocie w Szczecinie, servis bar czy jakos tak sie nazywa :)  :pijaki: