Autor Wątek: Cena makijażu  (Przeczytany 55787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kemaya

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 8 czerwca 2007
Cena makijażu
« Odpowiedź #60 dnia: 8 Kwietnia 2007, 20:27 »
Aneczka 7 - bierzesz ślub w ten sam dzień co ja!!!

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
  • data ślubu: 08.06.2007
Cena makijażu
« Odpowiedź #61 dnia: 13 Kwietnia 2007, 00:21 »
Hejo!
Jesteś pierwszą osobą jaką spotkałam o identycznej dacie ślubu!!! Co macie już załatwione? Stresa masz??

Offline kemaya

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 8 czerwca 2007
Cena makijażu
« Odpowiedź #62 dnia: 14 Kwietnia 2007, 16:12 »
Hej!
Nie mam stresa - pewnie dlatego, że to jest "tylko" ślub cywilny. Wszystko już załatwione, tylko  jeszcze musimy wybrać menu w restauracji (ale to można zrobić nawet 3 dni przed) no i ja muszę sobie kupić sukienkę. Przylatuję do Polski tydzień przed ślubem i mam 3 dni na znalezienie sukienki  - mam nadzieję, że zdążę hihihihihi.
A jak przygotowania idą u Ciebie?

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
Odp: Cena makijażu
« Odpowiedź #63 dnia: 10 Września 2007, 22:51 »
Witam was!!
Mam wielką prosbę i pytanie...Poszukuje makijażystki z Krakowa!!! Moja upatrzona rzuciła mi cene 80zł probny, 100zł slubny!!!!Z tego co tu czytam to raczej dużo...Może któraś z was ma jakąś sprawdzoną, tansza makijażystke??Bardzo prosze o namiary na priva jak coś...TO PILNE!! :)

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #64 dnia: 27 Lutego 2008, 12:56 »
u mnie slubny to 50-60zł, a próbny 30.

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #65 dnia: 27 Lutego 2008, 14:48 »
u mnie makijaż 60 zł , próbny nawet nie pytałam  :drapanie:

Offline polamiss31

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 20 Marca 2008, 19:05 »
Trafny temat z tymi cenami makijaży w dniu ślubu. 
Moim zdaniem makijaż ślubny to nic innego jak każdy inny makijaż dopasowany do typu urody:) wiec nie powinien kosztowac wiecej niz zwykly makijaz dzienny:) aaale moje drogie - kosmetyki jakich sie uzywa typu- fiksery, matujace pudry transparentne, roswietlacze, sztuczne rzesy, kepki - to wszystko kosztuje:/ wiec nie dziwmy sie , ze makijaz taki kosztuje ok 100 zł lub wiecej.  Mysl, ze gorna granica za oba makijaze powinna zamykac sie w 150zł
Dobra rada, to jest dzien, w ktorym zadna z nas nie powinna oszczedzac na takich przyjemnościach:)
pozdrawiam :)

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #67 dnia: 20 Marca 2008, 19:48 »
czy ty przypadkiem nie jestes z branzy? bo jakos dziwnie mi to brzmi..makijaz za 150zł..wybacz..dziekuje, wychodze..a zeby w Tym Dniu nie oszczedzac na sobie to mysle ze nikt zabardzo tego nie robi ale kazdy ma zdrowy rozsadek;-) oizdrawiam

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #68 dnia: 20 Marca 2008, 22:27 »
Ale 150 zł to bardzo dużoooooooo
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 21 Marca 2008, 10:42 »
myślę ,że to lekka przesada. no chyba ze w cenę wliczony jest też próbny  ;).

Offline polamiss31

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 21 Marca 2008, 13:26 »
150 zł za oba makijaże !dla mnie to cena akurat:) Jesli mozna taniej - to owszem-ale ja ostatnio wlasnie sie zastanawiam - jakimi kosmetykami te Panie maluja - ze biora za oba makijaze np 60 zł ;/ . .  w sumie to kwestia wyboru. . to samo jest z fryzjerem. .  jedna osoba pojdzie do fryzjera i zaplaci za farbowanie i sciecie 150 zl , a gdzie indziej za ta sama usluge zaplaci 70zł.  pozdrawiam :)

Offline poleczka_n

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008 roku
« Odpowiedź #71 dnia: 27 Marca 2008, 16:49 »
ceny są takie bo to nie jest taki zwykły makijaż :) używamy baz, profesjonalnych podkładów, kleimy sztuczne rzęsy, używamy pudrów transparentnych,  dojeżdżamy do klientek, dobieramy makijaż do typu urody. . .  pozdrawiam

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 27 Marca 2008, 17:13 »
ja uważam ,że  cena do 100 zł za makijaż ślubny jest do przeżycia. pewna kosmetyczka robi makijaż za 35 zł, troszkę mi się to wydało podejrzane więc zapytałam jakich kosmetyków używa i jak sobie poradzi z moimi rumieńcami ( wyskakującymi pod wpływem emocji), i co odpowiedziała? ze musi sie zastanowić co zrobić, nie używa żadnych utrwalaczy itp. no to taki makijaż sama mogę sobie zrobić, prawda?
szkoda poleczka_n ,ze tak daleko mieszkasz ;)

Offline poleczka_n

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008 roku
« Odpowiedź #73 dnia: 27 Marca 2008, 17:14 »
;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #74 dnia: 27 Kwietnia 2008, 10:40 »
Witam.

Zapisałam się na makijaż w dniu ślubu w salonie. Pani mówiła coś o jakichś utrwalaczach itd...koszt mojego makijażu to 100 pln

w salonie lub 150 z dojazdem..ale na terenie Szczecina. Ja mieszkam za tablicą Szczecin - jakieś 8 km.

I niestety za ten fakt w wielu miejscach musiałabym dopłacać dużo więcej, więc nawet nie zapytałam o koszta.

Nie wnikam już nawet w fakt, że niektóre dzielnice Szczecina są dwa lub trzy razy dalej od centrum niż ja a nie

mają dodatkowych opłat naliczanych.

Czy płace dużo ? Sama nie wiem...będę też mieć coś jak kępkowe zagęszczanie rzęs - czy mógłby mi  ktoś to wyjaśnić ?

Wstyd się przyznać, ale nigdy nie korzystałam z takich zabiegów i jestem w tym temacie  zielona jak dzisiejsza trawa za oknem  :-\

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #75 dnia: 28 Kwietnia 2008, 10:31 »
Adiana Myślę , że pani , która powiedziała Ci o kępkowym zagęszczniu rzęs , miała na myśli nic innego jak doklejanie kępek sztucznych rzęs :)  , tak jak całe rzęsy , ale kępki moim zdaniem wyglądają bardziej naturalnie i zazwyczaj nie dokleja się ich na całej długości , a tylko od zewnętrznego kącika , mniej więcej do połowy. Fajny jest efekt końcowy , bo rzęsy są dłuższe i gęściejsze , a nie jest to przerysowane. Cena , o której piszesz , nie wydaje mi się duża , no cóż , takie są realia , wszystko idzie do góry , więc czemu makijaż miałby stać w miejscu? :)

Poza tym , jak już wcześniej wspominano , kosmetyki profesjonalne sporo kosztują , więc nie dziwmy się cenom , bo taka makijażystka nie kupuje jednego podkładu , jednego cienia itd. musi zainwestować w pełen asortyment , a to koszt nawet 3-4 tys ( na same podstawowe kosmetyki ). Poza tym , że towar musi się zwrócić , to jeszcze chciałoby się kilka groszy zarobić za usługę , nie? Nikt przecież nie lubi pracowac za darmo? :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 28 Kwietnia 2008, 10:36 »
Dziękuję za wyjaśnienia ;)

Cena akurat była jak dla mnie do przyjęcia - zwłaszcza, że to jeden jedyny raz w życiu ;) Zastanawia mnie tylko,

czemu taka różnica przy dojeździe??? Rozumiem, że musi spakować kosmetyki i koszta benzyny...nic to, będzie dobrze.

I taki fachowy makijaż powinien być trwalszy niż te codzienne tak ? Martwi mnie tylko całowanie podczas życzeń, te ślady szminek.

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #77 dnia: 28 Kwietnia 2008, 10:47 »
taki fachowy makijaż powinien być trwalszy niż te codzienne tak ?
.......
    No jeśli używa takich kosmetyków , jak wspominałaś wcześniej np. o bazie pod podkład......do tego profesjonalne cienie i fixator ( czy fixer inaczej ) na koniec , to nie ma bata , musi być trwały :)
W zależności od użytych kosmetyków , taki makijaż może się utrzymać bez szwanku nawet 2-3 dni , ale nie polecam go tak długo trzymać na twarzy ;)

Hmmm......z tym dojazdem to faktycznie przerąbane.........pewnie taką cenę sobie ustaliła bez względu na odległość , żeby się nie mieszać z liczeniem kilometrów :)

Martwi mnie tylko całowanie podczas życzeń, te ślady szminek.
   :) :) :)

tu pozostaje tylko liczyć na dobroduszność ciotek , koleżanek etc. :) Może wcześniej pomyślą , zanim złożą całuska czerwoną szminką na środku policzka ;)................będzie dobrze !!!!!! :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 28 Kwietnia 2008, 11:05 »
Dziękuję ;) Teraz jestem spokojniejsza ;)

Nawet by mi do głowy nie wpadło, aby go trzymać dłużej niż do końca wesela ;D

Offline kami_ii
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2007.09.21
« Odpowiedź #79 dnia: 30 Kwietnia 2008, 14:47 »
ja płąciłam za makijaż 80zł i byłam bardzo zadowolona z efektu

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #80 dnia: 30 Kwietnia 2008, 16:22 »
Mój makijaż próbny kosztował 100 zł, robiłam go 2 tyg. temu i był rewelacyjny. Byliśmy na weselu znajomych i przetrwał całą noc nienaruszony. Dlatego też już zapisałam się na ślubny i nie żałuję tych 100 zł.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #81 dnia: 30 Kwietnia 2008, 18:00 »
Mój makijarz próny kosztował 30 zł, a włąściwy 70 zł i w tym miałam przyklejane kępki rzęs oraz stosowane utrwalacze - makijaż trzymał sie cału noc super, a cerę mam mieszaną, błyszczącą... A ani razu nie użyłam ani bibułek matujących ani pudru :) A kosmetyki którymi byłam pomalowana to kryolan :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #82 dnia: 30 Kwietnia 2008, 18:01 »
Miało być makijaż :) oczywiście

Na próbny miałam przyjechać do makijarzystki a na właściwy w dniu ślubu ona przyjeżdza.

Offline aniasz
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14 luty 2009
« Odpowiedź #83 dnia: 26 Października 2008, 13:00 »

Na próbny miałam przyjechać do makijarzystki a na właściwy w dniu ślubu ona przyjeżdza.
[/quote]

ricardo a mogła byś podać namiary na priva na tą makijażystkę? Bo poszukuje właśnie takiej, która przyjechała by do mnie do domku zrobić makijaż ślubny.

Offline aniasz
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14 luty 2009
« Odpowiedź #84 dnia: 26 Października 2008, 13:02 »
O kurcze coś mi cytowanie wypowiedzi nie wyszło, SORRY ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #85 dnia: 26 Października 2008, 13:07 »
ja płaciłam za makijaż 70zł i w tej cenie mogłam sobie jeszcze wybrać kosmetyki, a malowałam się w Douglasie  :D

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 24 Marca 2009, 08:43 »
Ja za ślubny płacę 70zl a za próbny 20zl :)

Offline m@rtuśka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #87 dnia: 25 Marca 2009, 13:43 »
Ja za makijaż ślubny płacę 50 zł.  Według mnie to nie jest wygórowana cena a salon jest sprawdzony przez moje koleżanki   :)

Offline aga.kwa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #88 dnia: 26 Marca 2009, 13:37 »
m@rtuśka a mozesz podac namiary na ten salon? ulice chociaz ;) bo to rzeczywiscie dobra cena. pozdrawiam

Offline ska
  • forumowicz
  • data ślubu: 25-04-2009
« Odpowiedź #89 dnia: 26 Marca 2009, 14:38 »
Moim zdaniem nie wiele co różni się makijaż dzienny od ślubnego, może ten ostatni jest trochę delikatniejszy,a zarazem gładszy-tak aby zdjęcia dobrze wychodziły. Ja płacę 80zł bez próbnego, bo w tym wydawaniu kasy przed ślubem nauczyłam się jednego-jeszcze się ona przyda. Wolę mniej zapłacić-nie brać fryzjerów, buciszków, kosmetyczki najdroższej-bo wolę sobie kupić np. nowy stelaż z materacem dla Nas :)) albo wykupić vouchery na wakacjach :)- a ja nie mam takiej dobre sytuacji, aby mieć wszystko. Jak ktoś ma, to ma :)