Autor Wątek: Bialo- Zlota suknia Jaki bukiet ????  (Przeczytany 9760 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline steelmi
  • nowicjusz
  • *
Bialo- Zlota suknia Jaki bukiet ????
« dnia: 1 Kwietnia 2006, 12:14 »
Witam
Moja slubna suknie bedzie bialo-zlota I to jedno jest pewne Reszta juz niekoniecznie  :oops: Nie wiem jaki bukiet do niej wybrac Czy moze pod kolor sukni bialo-zolte kwiatki Czy moze dodac do tego jeszcze jakis kolor (niebieski, rozowy) zeby ozywic ta kreacje Dziewczyny POMOZCIE Moze ktoras z Was miala podobna kiecke i jakos rozwiazala ten problem
Pozdrawiam
Steelmi

Offline magdżor
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1 dnia: 1 Kwietnia 2006, 18:52 »
Witam! tak naprawdę chyba żadna z nas nie jest wstanie dobrze Ci doradzić, bo tu nie tylko o kolor Twojej sukni chodzi, ale i o włosy, kolor garnituru Pana Młodego, ale i o fason sukienki. Ja osobiście polecam Tobie znalezienie dobrago florysty lub florystki. Jeżeli potrzebujesz kogoś ze Szczecina to daj znać. Pozdrawiam

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #2 dnia: 1 Kwietnia 2006, 20:20 »
Cytat: "martini"
Do bieli i zlota pieknie pasuje czerwien... mysle, ze wzielabym bukiet czerownych roz

też bym tak doradziła... myślę, że musi to być mocny akcent ten bukiecik bo biało - złote kwiatki zleją się z suknią... ale niebieskie czy różowe też raczej nie bo te dwa kolory niezbyt mi się ze złotem komponują...

zastanów się nad kolorami które dobrze ze złotem wyglądają np. ta ciemna czerwień tak jak proponuje Martini...

:D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #3 dnia: 1 Kwietnia 2006, 22:55 »
Hmmm..... ja nie lubię kontrastów kolorystycznych,,,,gdybym miała coś dobrać do sukni ze złotem , wybrałabym kolor herbaciany, albo mocny pomarańcz.........czerwony jakoś mi nie pasuje do ślubu..... ale doradzać każdy może niekoniecznie dobrze..........
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline steelmi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Kwietnia 2006, 09:49 »
DZIEKI WIELKI Dziewczyny
Szczerze mowiac wczoraj tez podla od mojeje swiadkowej propozycja zeby dodac do bukietu kolor bordowy (czerwony) I ja chyba tez bede sie sklaniala ku temu Jestem czarna o ciemniej karnacji wydaje mi sie ze potrzeba mi jakiegos mocniejszego akcentu do kompletu
Moniko mf tez myslalam o herbacianym Jednak mam tenperamencik i ze czerwien do zaakcentuje BEDZIE DO MNIE PASOWALO i mam nadzieje BEDZIE DOBRZE
Pozdrawiam :id_juz:
Steelmi

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Kwietnia 2006, 10:45 »
Cytat: "steelmi"
Moniko mf tez myslalam o herbacianym Jednak mam tenperamencik i ze czerwien do zaakcentuje BEDZIE DO MNIE PASOWALO i mam nadzieje BEDZIE DOBRZE

Aaaa to z pewnością będzie dobrze...jeśli kolor kwiatów pasuje do Twojego temperamentu i jeszcze go podkreśli, to na pewno będzie pięknie...... ja jakoś siebie nie widzę z takimi mocnymi akcentami :)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 3 Kwietnia 2006, 15:39 »
TEŻ jestem za czerwienią :) jest śliczna oznacza iłość i ozywi Was trachę :) możesz jednocześnie pomyśleć o jakiś dodatkach w tym kolorze dla młodego np. musznik i buronierke :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline AniaX
  • forumowicz
« Odpowiedź #7 dnia: 3 Kwietnia 2006, 16:52 »
Ja chyba wybrałabym coś kremowego - bardziej pod złoto, - albo całkowicie biale kwiaty z akcentami złotymi w bukiecie tzn. złotymi ozdobami, wstążką itp. Bardziej mi leży wszystko w jednej tonacji, dlatego wydaje mi się, że to byłby strzał w 10. :)
Buziaczki  :)

Offline złotko

• entuzjasta
« Odpowiedź #8 dnia: 3 Kwietnia 2006, 22:58 »
też jestem za biela!!!
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline steelmi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 4 Kwietnia 2006, 14:05 »
Nad ta opcja tez sie zastanawialam Szczerze powiem nie mam pojecia Moja miejscowosc nie nalezy do najwiekszych i nie ma tu florystki z prawdziwego zdarzaenia dlatego tak sie pytam wszedzie gdezie moge Opcja tej samej kolorystki tez mi w sumie lezy Do mojego bukietu chcialabym dobrac dodatki do wystroju sali kosciola itp boje sie ze jak nie wprowadze jakiegos kontrastu wszystko sie ze mna zleje
Mysle i mysle i NIC
Steelmi

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 4 Kwietnia 2006, 19:37 »
Zgadzam sie z przedmówczynią - biały sie zleje i nie będzie dawał efektu.Moz eto nawet mdło wygladac. Bordo to jest to - nie bedziesz taka "jednolita" a i kwiaty w tym kolorze sa sliczne i takie romantyczne :)

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 4 Kwietnia 2006, 22:42 »
A ja chętnie zobaczyłabym Twoją sukienkę, a już najchętniej Ciebie w sukience - zdecydowanie łatwiej byłoby Ci doradzić :D

Offline steelmi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 5 Kwietnia 2006, 09:29 »
Droga julio
Sukienki to ja sama nawet nie widzialam gdyz szyje ja na zamowienie Moj projekt jest zlozony z 3 sukienek jakie mi sie podobaly i naprawde nie wiem czego mam sie spodziewac Dopiero 12-ego maja ide na przymiarke gorsetu wiec bede miala jakie rozeznanie
Ale pomysl z bordem coraz bardziej mi lezy TO chyba bedzie TO!!
Steelmi

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #13 dnia: 5 Kwietnia 2006, 15:08 »
uwazam podobnie jak moje przedmowczynie
im bardziej wyrazny kolor bukietu tym lepiej
jezeli chodzi o czerwony bukiet to moze cos w tym stylu ale nie wiem jaka masz sukienke wiec nie koniecznie musi pasowam taka forma bukietu

albo czerwony z bialymi akcentami

a jezeli uprzesz sie jednak na bukiet w kolorze sukni to moze cos takiego

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Kwietnia 2006, 11:33 »
Skoro suknia jest ze złotem to może, kuzyna żonka taki miała, tylko, że zamiast złotych miała bordowe (do sukni)-mnie się spodobał

Offline steelmi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Kwietnia 2006, 14:35 »
Nie nie powiem dziewczyny Jestescie skarbnica wiedzy i pomyslow
DZIEKI
Steelmi

Offline miauka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Kwietnia 2006, 18:25 »
do takiego zestawu kolorystycznego nie byłoby dobrze dołożyć aż taki mocny kontrast jak czerwone lub bordowe różę. Jeśli już bardzo chcesz mieć bordowe róże w bukiecie to trzeba do tego koloru dojść przejściami kolorystycznymi. pomarańcz> ciemniejszy>czerwień> bordo. Ty i Twój bukiet musicicie wygląc harmonijnie. Bukiet z jasnych kwiatków wcale by nie zginął na tle jasnej sukni wystarczy odpowiednia gra zielenią w bukiecie. Fajnie by wyglądały przejścia właśnie w zieleni (liście z odcieniem bordo)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Maja 2006, 00:08 »
a coś takiego

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Maja 2006, 00:10 »
albo klasycznie , a do trgo np. złoty drucik

Offline mała
  • nowicjusz
  • *
Moja tez zlota!!!!:)
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Maja 2006, 15:47 »
Witam wszystkie po i przed slubem. Szukalam, szukalam informacji i chyba tu ktos mi szybko podpowie, ewentualnie zweryfikuje moje wyobrazenie. Sukienkaw kolorze  cappucino, ale jak to jest cappuciono, to ja jestem brunetka:) Mocne ecru przetykane zlota nitka. No i sobie wymyslilam mozmy pomaranczony  bukiet w formie maczygi - calla najchetniej lub samej zieleni;) Ale okazalo sie, ze z calla moze byc problem, bo pryzchodza co tydzien dostawy tych kwiatow, ale nigdy ie wiadomo jaki kolor przyjdzie, no a z czarna, czy czekoladowa nie pojde pod oltarz;) dajcie znac, czy znacie miejsce lub osobe, ktora tanio zrobi dwa bukiety;) wdzieczna za informacje bede niezmiernie;
Calusy dla wszystkichty, co przed slubem, a dla tych co po gratulacje!

Offline miauka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Maja 2006, 09:47 »
witaj, jesteś z warszawy? Znamtam kwiaciarnie nie bardzo tanią ale Pani właścicielka i jej dziewczyny są wykształacone florystycznie i pięknie robią kwiaty. Pódź porozmawiaj napewno Ci doradzi kwiaciarnia ta studio bukieciarskie na ulicy Ludnej 5. Tam nie będzie problemu ze sprowadzeniem calli w odpowiednim kolorze

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Maja 2006, 10:47 »
Mała słuchaj Miauki, ta wie, co prawi :P

Offline mała
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Maja 2006, 21:19 »
Wielkie dzieki dziewczyny! przejade sie na Ludna;) tam jeszcze nie bylam...ech moje biedne obolale nozki...16 czerwca mam przymiarke dlugosci, a butow jak nie bylo tak nadal nie ma....ale to zupelnie inna bajka juz..jezeli znacie sklep gdzie tanio - litosci za buty na jeden wieczor nie bede placic trzech stow! - to chetnie skorzystam z namiaru. pozdrawiam i ide preparowac zaproszenia na slub i weselicho;) \pozdroofka dla all

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Maja 2006, 21:51 »
Cytat: "mała"
16 czerwca mam przymiarke dlugosci, a butow jak nie bylo tak nadal nie ma....

Spokojnie! Dasz radę, to jeszcze 30 dni, na ostatnią chwilę coś znajdziesz, zobaczysz. Sprawdź w Bacie, ja tam kupiłam, co prawda w Szczecinie, no ale w stolicy też musi być ich sklep :P