Autor Wątek: Nietypowe pytanie dotyczące księdza  (Przeczytany 2263 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
Nietypowe pytanie dotyczące księdza
« dnia: 9 Kwietnia 2006, 22:01 »
Cześć dziewczyny,
mam pytanie do Was, a nuż ktoś się orientuje..

Mam znajomych księży, którrych znam od wielu wielu lat, chciałabym aby któryś z Nich udzielił mi ślubu.

Problem jest w tym, że ślub weźmiemy najprawdopodobniej w mojej parafii , a
 :arrow: jeden z księży- ks. Ireneusz - jest proboszczem w parafii na drugim końcu Szczecina
 :arrow: drugi :( ks. Tadeusz -jest proboszczem gdzieś w Koninie

Czy jest jakakolwiek możliwość "ściągnięcia" któregoś do mojej parafii? Kolejną kłodą jest proboszcz - dosyć krzykliwy i specyficzny (negatywnie).

Ewentualnie, to może jest myśl...Jest parafia, w której pracowali oboje... I tam księża zawsze byli cudownie mili, może coś mi się uda wykombonować..

Moja siostra młodsza działa właśnie w tej parafii w - jak to moja mam mówi - świętym kółku ...

Przepraszam jeśli namieszałam i się powtórzyłam...

Buziaki :*
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline annfas

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.09
« Odpowiedź #1 dnia: 9 Kwietnia 2006, 22:52 »
przeciez to nie ma najmniejszego problemu (przynjamniej teoretycznie) zeby udzielał wam ślubu ksiądz z innej parafi niż bedzie ślub, wystarczy porozmawiac z tym znajomym księdzem czy się zgodzi no i oczywiście z proboszczem tej parafii, czesto jest tak ze ślubu udziela ktoś znajomy, zdarza sie ze jest tez wtedy na maszy probosz lub inny siadz z parafii ale nie jest to reguła, ale każdy człowiek jest inny wiec nie wiem jak do tego podejdzie wasz proboszcz, najlepiej zapytajcie sie go czy nie byloby problemu zeby ślubu udzielił wam ktoś inny i bedziecie wiedzieć na czym stoicie

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #2 dnia: 9 Kwietnia 2006, 23:33 »
eeeeeeeeeeeeeeenie powinno być problema..

mnie miał dawać ślub ksiądz , który zna mnie od podstawówki i mieszka w świnoujściu...

niestety przyrzekł już innej pannie młodej ,ze poprowadzi jej mszę więc ja musiałąm zostać przy tym co miałam na miejscu w szczecinie...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"