Jeżeli chodzi o fotografa to jak faktycznie masz namiary na jakiegoś fajnego i niedrogiego to bardzo bym prosiła

Jeżeli chodzi o kwotę jaką chcemy przeznaczyć to sprawa jest jeszcze nie dogadana - tzn. jesteśmy otwarci na negocjacje, aczkolwiek odpadają te wszystkie firmy oferujące pakiety powyżej 1500 zł.... Jak byliśmy na Gali Ślubnej i nazbieraliśmy tych ofert - pakietów w cenach wahających się od 2000 zł do 3000 zł, to szczęka nam opadła

. Nie wiem po co nam strona www ze zdjęciami, albumu też nie potrzebujemy (sama go zrobię

) - najważniejsze są dla nas zdjęcia z samej ceremonii, jakaś sesja z gośćmi powiedzmy przez 2 -3 godziny wesela i oczywiście zdjęcia w plenerze po ślubie. Na samym weselu (do rana w sensie) fotograf nam nie jest potrzebny - i tak goście będą mieli swoje aparaty i jak się je pozbiera to na pewno będzie z czego wybierać na pamiątkę.
Jeżeli chodzi o księdza to nic Ci nie doradzę - oprócz spokoju

My bierzemy ślub cywilny, więc nas to omija, ale od znajomych wiem, że z księżmi to różnie bywa - są i tacy wyluzowani, normalni, rozumiejący to, że przed ślubem mieszkacie razem, że seks przed ślubem itp...ale są też tacy, którzy chyba czerpią przyjemność z mieszania z błotem Młodej Pary. No i te nauki - moi znajomi byli normalnie terroryzowani przez księdza - Musieli prowadzić zeszyt dotyczący kalendarzyka płodności, mierzyli temperaturę, chłopak musiał wiedzieć wszystko na temat płynów w intymnych częściach ciała swojej przyszłej żony( żeby umiał rozpoznawać kiedy jest płodna, kiedy nie) - kosmos po prostu - trauma na całe życie

Ale wydaje mi się, że to był jednostkowy przypadek - czasami stary ksiądz jest bardziej wyluzowany niż młody - więc nie ma reguły. Podejdźcie do tego na spokojnie i tak musicie przez to przejść i tak, więc po co sobie stresów dokładać

ps. A w którym kościele bierzecie ślub ??
Jeżeli chodzi o suknię, to nie jest biała

Wygląda jak żywcem wyjęta z filmu "Przeminęło z wiatrem" ( a właśnie o czymś takim marzyłam) - Na stornie salonu, gdzie ją kupowałam już jej nie ma, ale mam zdjęcie na innym komputerze, więc jak chcesz to mogę jutro wrzucić i się pochwalić

Chętnie obejrzałbym Twoją, więc jak masz jakiegoś linka lub fotkę to wrzucaj

Ps. Jeżeli myślisz o jakimś nakryciu głowy, to mogę dać Ci namiary na pracownię w Szczecinie, gdzie robią mega piękne rzeczy na zamówienie (toczki, woalki, kapelusiki - wszystko co chcesz i we wszystkich kolorach)
Pozdrawiam