Autor Wątek: Szczecin 02.06.2012r.  (Przeczytany 2838 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vivien

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.06.2012
Szczecin 02.06.2012r.
« dnia: 14 Stycznia 2012, 18:36 »
Witam wszystkich serdecznie :)

Jestem nowicjuszką na tym forum, ale Wasze wpisy zauroczyły mnie i postanowiłam się przyłączyć do wspólnego odliczania czasu do tej fantastycznej chwili jaką jest dzień ślubu ;)
   Mam na imię Karolina i mieszkam w Szczecinie.  Wraz z narzeczonym wybraliśmy czerwiec na dzień naszych zaślubin, i akurat tak się stanie,że 30 lat skończę już jako mężatka ;) ;)
   Muszę szczerze przyznać, że mimo iż zaręczeni jesteśmy od ponad dwóch lat to termin wybraliśmy tuż przed wigilią 2011r.  i oczywiście od razu rzuciliśmy się w wir przygotowań. . . Dziś mam wrażenie, że przez te kilka dni cały mój świat przewrócił się do góry nogami, chyba nawet nie będę musiała iść na żaden fitness bo zwyczajnie schudnę z nerwów ::)
Pozdrawiam serdecznie :D

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
Odp: Szczecin 02.06.2012r.
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Stycznia 2012, 18:55 »
Witamy ;) i czekamy na relacje z przygotowań ;)

Offline marta1405

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.06.2012
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Stycznia 2012, 21:20 »
Vivien to tak prawie tak jak ja z narzeczonym hihi Ogólnie znamy się już ponad 8 lat, zaręczyliśmy się ponad dwa lata temu a na ślub zdecydowaliśmy się w końcu w listopadzie 2011 roku ( to troszkę wcześniej niż Wy ) i też czerwiec, ale 16 :) Jak tam przygotowania idą ?

Offline Vivien

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Stycznia 2012, 12:46 »
Cześć dziewczyny :D :D
Marta1405 , to z tak długim stażem w związku, Wy pewnie też mieliście wątpliwą "przyjemność" wysłuchiwać teorii, że jak się długo ze sobą jest przed ślubem to nic z tego nie wychodzi itp. . . . My swego czasu nasłuchaliśmy się mnóstwa tego typu wypowiedzi i "dobrych rad"np.  żeby nie czekać ze ślubem, bo się przechodzi związek itp. ehhhh.  W każdym razie to już jest za nami - wszelkie uwagi puszczaliśmy mimo uszu zgodnie z zasadą "moje życie, moja sprawa" :)
Jeżeli chodzi o przygotowania. . hmmmm. . . ja nie wiem czy to jest reguła, ale wydaje mi się, że ja przeżywam wszystko za nas dwoje. . mój szanowny Przyszły Mąż, jest ostoją spokoju - ja natomiast panikuje za siebie i za niego.
 Ale do rzeczy - najważniejsze, że mam już suknię :D :D :D
Jestem mega szczęśliwa, że udało mi się tak szybko trafić tę jedyną - wymarzoną - i faktycznie jak ją przymierzałam miałam motylki w brzuchu - nawet wielu przeróbek nie będzie potrzeba, więc jakby na mnie czekała ::)
  Mamy już zarezerwowany lokal, ale nie zajęliśmy się jeszcze doborem menu - mamy kilka propozycji, ale skłaniamy się raczej ku połączeniu wszystkich w jedno idealne tj.  smaczne i w miarę niedrogie. . .
  Jutro mamy spotkanie z dj-em, więc napiszę jak poszło.  Kiedyś marzyliśmy o zespole - ale jak zobaczyliśmy jakie są stawki to nas wmurowało. . . a, że stwierdziliśmy, że lepiej wziąć porządny zespół niż byle jaki (taki, żeby tylko był :-\) - ostatecznie postawiliśmy na dj-a - wodzireja :) Bawiliśmy się już na weselu które prowadził i było to najlepsze wesele na którym byłam.  Ceny też ma rozsądne (przynajmniej rok temu były), więc mamy nadzieję, że ta sprawę uda się rozwiązać pomyślnie. . . .

Najbardziej boję się o fotografa - ceny które większość proponuje są po prostu KOSMICZNE!!! Może macie jakieś namiary na dobrego ale i niedrogiego fotografa (zależy nam przede wszystkim na plenerze i ceremonii).

Tyle o mnie. . na tą chwilę. . .

Jak u Was idą przygotowania??? SarCia, Marta - dużo przygotowań jeszcze przed Wami czy część już "odhaczona" na liście ??? Napiszcie proszę jak radzicie sobie ze stresem i czy stosujecie jakieś diety/ćwiczenia - co by jeszcze wypięknieć przed Wielkim Dniem ??:)

Offline marta1405

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Stycznia 2012, 13:24 »
Vivien, tak też się tyle tego nasłuchaliśmy, że hej... Tak jak napisałaś "moje życie, moja sprawa" i tak do tego trzeba podchodzić ;D  

Ja też panikuje jak cholera  :-[ aż rodzice czasami z drogi mi schodzą, bo widzą że jestem tak nerwowa... to jest silniejsze ode mnie  :-\  Mój misiek, natomiast jest spokojny - tak jak w Twoim przypadku  :D i powtarza, że wszystko będzie dobrze, żebym się nie martwiła, nie stresowała - ale łatwo mówić...

No ja się na przymierzałam tych sukien, że aż głowa mnie bolała jak były podawane kolejne i kolejne suknie  :( ale w zeszłym tygodniu podpisałam umowę, także czekam już na moja suknię ( dostanę ja akurat w dniu moich urodzin ;D )  W sumie u mnie tez nie będzie dużo poprawek ( skrócenie, lekkie zwężenie i inny kształt dekoltu ).  Kolor oczywiście biały  :)  A jak suknie będziesz miała jeżeli mogę zapytać ?

No to trzymam kciuki za jutrzejsze spotkanie z Dj-em :)

My jedzenie mamy wybrać w najlepiej pod koniec kwietnia ( Dom Weselny VIVAT ), więc jeszcze jest czas  :D

Jak chcesz to podam Ci namiary na fotografa, którego my będziemy mieli. W domu spojrzeć ile wziął od nas i dam Ci znać dzisiaj :) Powiem tyle, że jestem nim zauroczona ( zdjęciami oczywiście hihi ) Nie jest bardzo znany, ale zdjęcia robi świetne :) Natknęliśmy się na niego przypadkiem na necie. A jaką kwotę chcecie przeznaczyć na fotografa ?

Ja z kolei boje się najbardziej Księdza ( tych nauk przedmałżeńskich... ) Moj misiek jest poza granicami kraju, więc nie wiem jak nam to wypali  :(

Ja jak się stresuję to dużo jem aaaaaaa :'( na żadne ćwiczenia nie chodzę, diety żadnej też nie stosuje - przyjdzie pewnie za jakiś czas taki dzień, że będziemy się bardzo stresować i będziemy chudnąc ;D

Offline Vivien

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Stycznia 2012, 08:58 »
    Jeżeli chodzi o fotografa to jak faktycznie masz namiary na jakiegoś fajnego i niedrogiego to bardzo bym prosiła ;) Jeżeli chodzi o kwotę jaką chcemy przeznaczyć to sprawa jest jeszcze nie dogadana - tzn. jesteśmy otwarci na negocjacje, aczkolwiek odpadają te wszystkie firmy oferujące pakiety powyżej 1500 zł.... Jak byliśmy na Gali Ślubnej i nazbieraliśmy tych ofert - pakietów w cenach wahających się od 2000 zł do 3000 zł, to szczęka nam opadła :o. Nie wiem po co nam strona www ze zdjęciami, albumu też nie potrzebujemy (sama go zrobię ;D) - najważniejsze są dla nas zdjęcia z samej ceremonii, jakaś sesja z gośćmi powiedzmy przez 2 -3 godziny wesela i oczywiście zdjęcia w plenerze po ślubie. Na samym weselu (do rana w sensie) fotograf nam nie jest potrzebny - i tak goście będą mieli swoje aparaty i jak się je pozbiera to na pewno będzie z czego wybierać na pamiątkę.
    Jeżeli chodzi o księdza to nic Ci nie doradzę - oprócz spokoju  ;) ;) My bierzemy ślub cywilny, więc nas to omija, ale od znajomych wiem, że z księżmi to różnie bywa - są i tacy wyluzowani, normalni, rozumiejący to, że przed ślubem mieszkacie razem, że seks przed ślubem itp...ale są też tacy, którzy chyba czerpią przyjemność z mieszania z błotem Młodej Pary. No i te nauki - moi znajomi byli normalnie terroryzowani przez księdza - Musieli prowadzić zeszyt dotyczący kalendarzyka płodności, mierzyli temperaturę, chłopak musiał wiedzieć wszystko na temat płynów w intymnych częściach ciała swojej przyszłej żony( żeby umiał rozpoznawać kiedy jest płodna, kiedy nie) - kosmos po prostu - trauma na całe życie :(
  Ale wydaje mi się, że to był jednostkowy przypadek - czasami stary ksiądz jest bardziej wyluzowany niż młody - więc nie ma reguły. Podejdźcie  do tego na spokojnie i tak musicie przez to przejść i tak, więc po co sobie stresów dokładać :) ps. A w którym kościele bierzecie ślub ??

Jeżeli chodzi o suknię, to nie jest biała  ::) Wygląda jak żywcem wyjęta z filmu "Przeminęło z wiatrem" ( a właśnie o czymś takim marzyłam) - Na stornie salonu, gdzie ją kupowałam już jej nie ma, ale mam zdjęcie na innym komputerze, więc jak chcesz to mogę jutro wrzucić i się pochwalić :) Chętnie obejrzałbym Twoją, więc jak masz jakiegoś linka lub fotkę to wrzucaj :)

Ps. Jeżeli myślisz o jakimś nakryciu głowy, to mogę dać Ci namiary na pracownię w Szczecinie, gdzie robią mega piękne rzeczy na zamówienie (toczki, woalki, kapelusiki - wszystko co chcesz i we wszystkich kolorach)

Pozdrawiam  :D :D :D

Offline marta1405

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Stycznia 2012, 20:24 »
hejka,

nie ma problemu... wiec fotograf, który będzie u nas robił zdjęcia to p.Maciej - dane do p. Macieja proszę podawac zainteresowanym na priv!!!. Idzie się z nim naprawdę dogadać, a jeżeli nie chcecie mieć go cały czas to pewnie i z ceny zejdzie ;) od nas bierze poniżej 2ooo tyś, co chyba jest na plus  ;D jak zobaczyłam jego portfolio, to nie mogłam oczu oderwać, tak mi się podobały te zdjęcia. Zawsze możesz się umówić na spotkanie, omówicie sprawy, zobaczycie i zdecydujecie. Spotkanie do niczego nie zobowiązuje  :)

Co do kościoła, no zobaczymy jak to będzie. Na szczęście ślubu będzie udzielam nam sam proboszcz parafii i jest naprawdę spoko. Ślub bierzemy w Parafii Najświętszego Odkupiciela w Szczecinie.

Moja suknie to http://salonslubnybianka.pl/wp-content/gallery/verisebridal/RITA%20sm.jpeg - skromna, ale ma to coś w sobie no i ma koronkę która chciałam mieć  :) Będzie troszkę skracana, zwężana w bioderkach - tak trochę jakby wpadała w "rybke" no i kształt dekoltu będę zmieniać na serduszko. Mam nadzieje, że wyjdzie to tak jakbym chciała :D Pewnie, że daj namiary, zawsze coś się przyda  :D no i pokaż swoją suknię, z miłą chęcią ja obejrzę  :)
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2012, 21:58 wysłana przez asia »

Offline Vivien

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Stycznia 2012, 11:51 »
   Witam serdecznie - nie odzywałam się troszku, bo miałam masę pracy...w pracy. :P

Dzięki za namiary do fotografa - na pewno skorzystamy - a może się uda ;) Wczoraj byliśmy na spotkaniu z DJ-em i też dał nam namiary na studio, o którym już wcześniej słyszeliśmy sporo dobrego - więc przed nami negocjacje w świecie fotografii  ;D ;D
   Kochana - suknia śliczna - i bardzo kobieca - wcale nie uważam, żeby była skromna - a gorset jest sznurowany czy na zameczek ? Myślałaś już o dodatkach - tj. jakiejś biżuterii, okryciu na ramiona (bolerko ??). Powiem szczerze, że kształt tego dekoltu mi się podoba, ale to zależy też od wielkości biustu - taki jak na modelce jak dla mnie pomniejsza i zniekształca biust - więc uważam, że przerobienie go na kształt serca to dobre posunięcie (ja zresztą też mam podobnie).
   Poniżej wrzucam moją suknię - tu oczywiście na modelce (ja wyglądam lepiej hehe ::) ::))
  http://igar.pl/uploads/galleries/thumbs/65/67/82//667.jpg_299x426_5_0.jpg
   Wiem, że jest raczej niekonwencjonalna, ale taka zawsze mi się marzyła, więc ja czuję się spełniona i szczęśliwa, że właśnie taką udało mi się znaleźć i dopasować :D Biżuterię mam z głowy, bo przy zakupie udało mi się wynegocjować komplet biżuterii który mogę sobie wybrać z asortymentu salonu ( a, że biżuterię mają naprawdę piękną - problem mam z głowy)

Offline marta1405

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Stycznia 2012, 13:06 »
cześć,

To rozumiem, że DJ-a już macie na wesele ?

Dziękuje bardzo :) Szczerze powiem, że na 100% nie jestem pewna, ale chyba jest zamek  ;) Co do dotaków to poczekam, aż odbiore suknię. W salonie w którym kupowałam suknie dostałam pewną kwotę na dodatki - buty, welon, biżuteria. Nakrycie na bank bede miala, bo wiadomo róznie to bywa w koscile... poza tym może być mi trszke zimno, wiec okrycie bedzie  :D Serduszko wzięło się z innej sukni jaką mierzyłam. Serduszko najbatdziej do mnie pasowało ( ja jestm drobna, a wszystkie inne ksztalty mnie troszke skracaly ) jednym slowek nie było tego efektu jaki bym chciala  :)

Twoja suknie też jest bardzo piekna, jestem pewna na 100% że wyglądasz w niej pieknie  :) Najwazniejsze, żebys Ty czuła się w niej jak księzniczka i tyle  :)
Czy Ty tej suknie nie kupowałaś może w Pretty Woman ? Bo cos mi się kojarzy, że mieli taka ( albo to była podobna byla ) suknie jak ostatnio tam byłam...

Ja teraz jestem na etapie zaproszeń, kupuje kilka próbek które mi sie podobaja a mój przyszly małżonek wyrazi opinie, chodz jemu też częśc się podobala  ;D ale wiadomo, że kobieta ma ostatnie zdanie haha  :D

pozdrawiam i do usłyszonka papa