Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1053814 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #6900 dnia: 5 Stycznia 2007, 21:09 »
Cytat: "sandrunia"
A dziewczynki o ile macie zdjęcia w plenerze to kiedy się u was odbywają??? Mi proponowali w poniedziałek po ślubie ale np. jak bym chciała zdjątka przy limuzynie którą będziemy wynajmować to co drugi raz ją wypożyczać???

U nas nie będzie problemu, bo ślub na 17 więc zdjęcia planujemy w plenerze w parku i na Długiej przed ślubem. Z sesji "domowej" u fotografa zrezygnowalismy.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #6901 dnia: 5 Stycznia 2007, 21:31 »
jezuuuuu jak mnie tu dawno nie bylo :) niebawem przyjdzie pora na własne odliczanie. nie wiem w co rece wsadzic...juz tylko 5 miesiecy i 3 tygodnie. szok, strasznie czas ucieka.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #6902 dnia: 6 Stycznia 2007, 02:08 »
:hello: witam nowa forumke
mysie ze starczy 14 na slub :skacza:
my bedziemy miec plener tego samego dnia przed slubem bo amay go na 17
ja nie wiem czy bede ine sluby ale patzrac na moja date to mysle ze tak :mdleje: i wiem ze jak u nas msze prowadzi proboszcz to mugodzina niestarczy...alemy chcemy mojego ulubionego ksiedza i on odprawia msze slubne w 40-45 minut wiec nie pwoinno byc problemu z wyjsciem ani dekoracja najwyzej poczekamy troszke z pani dekoracje zalozy a pozniej nas nie interesi czy i kiedy sciagnie my wtedy bedziemy stali z goscmi przed kosciolkiem :skacza:  :taktak: wiec bedzie dobrze my mamy tylko dekoracje z zewnatrz takze nie wiem czy inna para bedzie miala z tej samej firmy...a wiecie co jest najlepsze ze 1 rzecza jaka zamowilismy na slub byla dekoracja koscila wlacznie z godzina...a bylo to jakos w kwietniu :skacza:
buzka

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #6903 dnia: 6 Stycznia 2007, 10:51 »
A jak planujemy ślub na 14 to też będe w stanie plener zrobić przed ślubem ??? Jak się wyrobić z tym???

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #6904 dnia: 6 Stycznia 2007, 12:28 »
sandrunia a nie zamawiacie fotografa w dzien slubu? nie macie reoprtażu? to chyba nie jest problemem zrobic zdjecia przy limuzynie po mszy lub przed pdróza do sali? a jesli macie reportaz to fotopgraf z Wami pojedzie na sale i tam mozecie robic foty!
My mamy slub na 16 i fotografa z reportazem, plenerem i studiem( tylko 5 ujec)  a plenewrek zrobimy troche koło naszej sali bo mamy naprawde super osrodek nad jeziorem a jak nieczdazymy to reszte w poniedz na zamku w Bedzinie! A zdjecia przy autku zrobimy w dzien wesela?
Jakos te seske przed slubem do mnie nie przemawiaja!I co Pan Młody przyjedzie na sesje a potem znowu uroczyste wejscie, błogosławienstewo itp?
a wponiedziałek reszta plenerku moze juz bec taka luxniejsza!
A mi dalej spedza sen z powiek ta dekoracja! i Jeszcze mama w. zła ,ze za póxno ten slub.U nich sa 10,11 lub 12!  Ale u nas odwrotnie tak dopiero od 15!

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6905 dnia: 6 Stycznia 2007, 12:48 »
I ja chyba tak zrobie że fotograf który będzie robił nam zdjęcia w kosciele to zrobi nam i przy samochodzie a plener na poniedziałek. Dziękuje za dobra rade. :D :skacza:

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #6906 dnia: 6 Stycznia 2007, 14:02 »
my też plenerek mamy w poniedziałek a tak to zdjęcia w kościele, po co nie potrzebnie się jeszcze stresować zdjęciami w tak ważnym dniu, chyba nawet lepiej wychodzą te zdjęcia pare dni po bo mija ten największy stresik :)

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6907 dnia: 6 Stycznia 2007, 14:17 »
sandrunia to jest dobry pomysl :skacza: tak trzymac
ja natomiast nie wyobrazam sobie sesji zdjeciowej po slubie miedzy weselem...bo tedy wesele sie rozbija kazdy chodzi z kata w kat czekajac na mlodych :dno: mysllam ze tego juz sie nie praktykuje ale jak pojechalam obejrzec lokali jak byl jakis slub...to pani kierowniczka mowi ze zastoj akurat bo mlodzi pojechali a sesje a goscie nie maja co ze soba zrobic nawet bawic sie nie chca...szkoda wesela na takie cos :brewki:
buzka

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #6908 dnia: 6 Stycznia 2007, 14:30 »
:skacza: Tlunia racja-pozostaje kwestia na ile znikają..(ostatnio byliśmy na slubie gdzie Młodych nie było prawie3h!!!)
Ja mam taką koncepcje-ok.14 w dzien ślubu nasze zdjęcia w starym zamczysku(tu powinny dość ciekawie wyjść w sepi )potem g.17 slub,a w oklicy wtorku plener całej reszty.Mam nadzieje że nam pogoda planów nie poplącze :popija:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6909 dnia: 6 Stycznia 2007, 15:26 »
ja też mam nadzieje na dobrą pogodę no ale nie może być inaczej :D i wam też życze jak najlepszej pogody :D

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6910 dnia: 6 Stycznia 2007, 15:31 »
Cytat: "tete"
Mam nadzieje że nam pogoda planów nie poplącze

uch ja tez to byloby chyba najgorsze z mozliwych :dno:  ale mysle ze wkacje to przewaga slonca :skacza:  no i nasze slubiki to tez co nie :skacza:
my sprobujemy mini plener przed slubem  :taktak:

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6911 dnia: 6 Stycznia 2007, 15:33 »
tzn jak??? w sukni??? ciekawy pomysł :D

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #6912 dnia: 6 Stycznia 2007, 17:39 »
Cytat: "tylunia"
i wiem ze jak u nas msze prowadzi proboszcz to mugodzina niestarczy...

tylunia ale ja myślę, że na mszy ślubnej wyrobi się w mniej niż godzinę ... u mnie też jest taki proboszcz ... ale na ślubach wyrabia się w 45 minut ... i to najczęściej On udziela ślubów ...  chyba, że ktoś sobie wybierze innego księdza ... my się właśnie nad tym zastanawiamy ... ale ja nie znam tych nowych księży ... za duża u mnie w parafii jest rotacja ... i już się cieszyłam, że ślubu będzie udzielał mi znajomy ksiądz z oazy ... a tu się okazało, że w grudniu przenieśli Go do innej parafii ... a ciągnąć Go na ślub ponad 200km to tak mi się jakoś nie za bardzo podoba ;-)

Cytat: "Aniutek83"
i Jeszcze mama w. zła ,ze za póxno ten slub.U nich sa 10,11 lub 12! Ale u nas odwrotnie tak dopiero od 15!

Aniutek A mi się wydaje, że o 16 to jest dobra godzina!!! U nas np. nikt nie chce mieć ślubu o np. 12 ... 13 też nie jest jeszcze zbyt chodliwa ... załapują się na nią ci, którzy się spóźnili z rezerwowaniem daty ;-) najlepsze są godziny 15, 16 ... 17 u mnie w parafii zdarza się, ale nie za często ... Ja jeszcze nigdy nie byłam na weselu, które kończyło się o północy ;-) o północy to wszystkie zabawy weselne trwały w najlepsze i wcale nie zamierzały się kończyć ;-)
Ja np. nie wyobrażam sobie żeby jeść obiad o np. godzinie 12 ... po ślubie w kościele ... musiałabym chyba głodna pójść na to wesele, mój żołądek pracę na większą porcję jedzenia zaczyna dopiero koło 13-14 ... a tak to tylko bułeczka albo ze dwie kromeczki rano;-) ze mną zaoszczędziliby młodzi na weselu ;-) hehehe
Nie przejmuj się tak, bo dostaniesz wrzodów, albo osiwiejesz przed weselem i co będzie ?? A przyszłej teściowej powiedz że co dom to obyczaj ... u Ciebie w parafii są o tej i o tej godzinie ... i musi się do tego dostosować.

Co do ślubu i przygotowań ... mój Tomek chyba dzisiaj wszystko pozdawał i pozaliczał (znaczy z jednego egzaminu wyniki w czwartek) i zostanie Mu skończenie pisania pracy i obrona ... także myślę, że będzie już troszkę wolniejszy i będzie mógł częściej być u mnie i ruszą pełną parą przygotowania do ślubu ;-) ale się cieszę!!! A po obronie prawdopodobnie przyjedzie już do mnie i będzie już szukał pracy, żeby po ślubie nie musiał ;-)

ja natomiast nie wyobrazam sobie sesji zdjeciowej po slubie miedzy weselem

tylunia ja też sobie nie wyobrażam ... byłam we wrześniu na takim weselu ... trzeba było na młodych czekać 1,5h (nawet nie uprzedzili, że jadą na sesję fotograficzną a zaprosili na wesele) ... ślub był o 16 ... a młodzi pojawili się przed 19 ... ludzie głodni stali pod lokalem ... jak dla mnie kicha ;-)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #6913 dnia: 6 Stycznia 2007, 17:47 »
au nas zawsze tak jest i było ,że młodzi wym,ykaja sie z wesela na 2 godzinki i nikomu to nie przeszkadza ludzie sie normalnie bawia, sa konkursy itp. Nigdy nie było tak aby byłzastój!A my znikniemy najwyzej na godzinke na te 5 ujęć w studio! Bo nasz ośrodek ma super otyoczenie- i tam tez mozna porobic fotki!

[ Dodano: Sob Sty 06, 2007 5:55 pm ]
a tak w ogóle dzis sie dowiedziałam ,ze nici z dekoratorki tylko teraz muisi nam zwrócić nasza zaliczkę !
no trudno- albo nie bedzie zadnej w kosciele albo ta od ksiedza!
I jeszcze kilka widoków z naszego osrodka do plenerku co myślicie??

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6914 dnia: 6 Stycznia 2007, 18:07 »
pięknie :-) a innej dekoratorki nie znajdziesz już???

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #6915 dnia: 6 Stycznia 2007, 18:11 »
Gosiaaa, co kraj to obyczaj :smile:  Już kiedys to omiawialismy ze w różnych regionach Polski sa rózne kodziny slubow i róznie przebiegaja wesela.

Na Śląskiu jest tak że wesela sa do 14 najpózniej, przynajmniej w moim regionie Śląska. Tak jak mówiAniutek83, nikt się nie boczy że młodzi jada na sesje fotograficzną i nie ma ich na sali te 1,5 godziny. Wesele nie jest zostawione same sobie,ludzie bawią sie tańczą i czekaja na Młodzych. Na typowym ślaśkim weselu młodzi koło 1 w nocy są żegnani przez gości, bo jadą na noc poslubną :twisted: Są nawet fajne zabawy żeby pożegnac Młodych :grin: Młodzi jada pobaraszkowac :twisted:  a reszta gości bawi sie dalej :grin:

Do mnie nie przemawia np.zwyczaj jaki jest w Poznaniu że ciasta i tort weselny daje sie po północy :dno:

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6916 dnia: 6 Stycznia 2007, 18:18 »
a znacie może jakieś fajne miejsca na piękne zdjęcia w plenerze koło Wrocławia chociaż jak bym sie zdecydowała na plener w poniedziałek po ślubie to myśle o zamku w Mosznej.
A przy okazji zapraszam do mojego odliczanka :D https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=5455

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #6917 dnia: 6 Stycznia 2007, 18:48 »
Cytat: "ilka2"
Gosiaaa, co kraj to obyczaj :smile: Już kiedys to omiawialismy ze w różnych regionach Polski sa rózne kodziny slubow i róznie przebiegaja wesela.

No właśnie ... i o to chodzi ... i w sumie każdy musi się dostosować ...
Do mnie nie przemawia np.zwyczaj jaki jest w Poznaniu że ciasta i tort weselny daje sie po północy :dno:

Do mnie też ... ale w regionie różnie się spotykałam ... a to po obiedzie, a to koło 20, a to o północy ... różnie ...

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #6918 dnia: 6 Stycznia 2007, 18:57 »
ja miałam mkec dekoracje tylko w kosciele, a ksiadz kategorycznie nie zezwala na dekoracje zewnetrznej firmy i koniec! I teraz ta nasza wybrana musi nam zwrócić zaliczkę!
Tak dokładnie jak mówi Ilonka u nas to jest normalne! Ja jestem ze Ślaska ale z innego rejonu niz Ilonka( nomen omen tego samego co mój W.) i u nas sluby sa od 15 do 17! I wesele jest do białego rana! A torta ze wzgledu na W. i jego rodzone nie damy późno! Damy tak po obiadku  moze jeszcze przed wyjsciem albo zaraz po!

Offline cmonia

• forumowicz
  • data ślubu: 27.07.2007
« Odpowiedź #6919 dnia: 6 Stycznia 2007, 18:58 »
hej,my ze wzgędu że mamy ślub w piątek to sesje plenerową mamy w niedziele.może pojedziemy do zamku w Brzegu albo w inne miejsce które zaproponuje fotograf.A oprocz tego pare zdjęc bedziemy miec przed salą bo tez mamy piekne krajobrazy.ale na długo nie znikniemy z wesela bo wolimy sie bawić.  :tupot:

Offline anelle82

• uzależniony
  • data ślubu: 13.10.2007r, godz.16
« Odpowiedź #6920 dnia: 6 Stycznia 2007, 22:02 »
A ja też ostatnio mam doła, że mi się nie uda wszystkiego zorganizować na czas przez to, że nie mogę być na miejscu:(
Potrzebuję czegoś, żeby wziąć się w garść...

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6921 dnia: 7 Stycznia 2007, 00:32 »
no u nas jest tort kolo polnocy :przytul: przed oczepinami mlodzi kroja tort...i powiem szczerze ze przyzwyczajona ze tak jest u mojego kuzyna w Rzeszowie dali po obiedzie i nawet tego nie zauwazylam...pozniej dopiero na fotkach ze ooo tort byl w calosci myslelismy ze tylko od razu w kawalkach nosza :taktak:
a u mojej kuzynki w Tychach jak przyjechali goscie podali obiad a po nim od razu tort i kawa  :drapanie: goscie z Wloch mysleli ze to jest juz koniec wesela bo u nich kawe i tort podaje sie na koncu...kazdej imprezy :skacza:  
a u mnie bedzie ciasto od razu na stole :skacza:  tort przed polnoca  :skacza: a Wlosi beda sie bawic do rana :skacza: bo u nich sie nie tanczy na weselach tylko je :brewki:  :brewki:  :brewki:
buzka :los:

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6922 dnia: 7 Stycznia 2007, 01:53 »
anella82 dasz rade nie można załamywać sie przed wszyskim. Jeszcze jest czas do załatwienia wielu spraw a dokładnie o które chodzi???

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #6923 dnia: 7 Stycznia 2007, 09:49 »
Na typowym ślaśkim weselu młodzi koło 1 w nocy są żegnani przez gości, bo jadą na noc poslubną  Są nawet fajne zabawy żeby pożegnac Młodych  Młodzi jada pobaraszkowac  a reszta gości bawi sie dalej  

Pierwszy raz o czymś takim słyszę.... a tort na weselach, na których byłam, podawano koło północy i to jest chyba najlepsze rozwiązanie. U nas młodzi tak jak Ania napisała, znikają na sesję po obiadku, pierwszym tańcu na trochę, a goście się normalnie bawią, my wyskoczymy, tylko na pół godzinną sesję, bo salę mamy koło zamku w Będzienie prawie, więc bliziutko, a prawdziwą sesję odłożymy do niedzieli, lub poniedziałku.

anelle82
, nie martw się, napewno wszytsko się uda zorganizować, dużo dziewczyn przygotowuje ślub na odległość :przytul:

Aniu, teściowej powiedz do słuchu, że U CIEBIE jest inaczej i z okazji tego, że ślub jest tutaj tak właśnie będzie i już :!: Nie przejmuj się nią, bo nie warto, może po prostu musi sobie kobieta pogadać...

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #6924 dnia: 7 Stycznia 2007, 11:17 »
Cytat: "anelle82"
A ja też ostatnio mam doła, że mi się nie uda wszystkiego zorganizować na czas przez to, że nie mogę być na miejscu:(
Potrzebuję czegoś, żeby wziąć się w garść...

anelle uda Ci się, napewno. Po prostu jak będziesz na miejscu to będziesz wszystko załatwiać w ekspresowym tempie. Nie pamiętam gdzie teraz jesteś ... ale przecież niektóre sprawy możesz załatwiać tam ... a tu na miejscu mogą Wam przecież rodzice pomóc. Głowa do góry. Macie jeszcze mnóstwo czasu.  :uscisk:
a u mnie bedzie ciasto od razu na stole

tylunia u mnie też ciasto będzie na stole od razu ... tylko jeszcze nie wiemy kiedy tort ;-)
Cytat: "katarzyna_84"
Aniu, teściowej powiedz do słuchu, że U CIEBIE jest inaczej i z okazji tego, że ślub jest tutaj tak właśnie będzie i już :!: Nie przejmuj się nią, bo nie warto, może po prostu musi sobie kobieta pogadać...

Aniutek Kasia ma racje! MOja przyszła teściowa stwierdziła, że nasze wesele będzie gorsze niż Jej młodszego syna. I że bez sensu, że w lokalu nie ma od razu noclegów ... i tylko zrzędzi, że nie będzie się miała gdzie po podróży odświeżyć i tym podobne, a nie dopuszcza do siebie myśli, że mogłaby to zrobić u mnie w domku (bo to wstyd-a dla mnie wstyd to kraść!!!). My cały czas szukamy noclegów ... nie wiemy jeszcze dokładnie gdzie będą, musimy się dokładnie dowiedzieć ... czy w Stalowej (tu bierzemy ślub) czy w Nisku (tam będzie przyjęcie weselne-10km odległości dzieli obie miejscowości).
Może teściowa pozrzędzi i Jej przejdzie ... a jak nie, to olej Ją. Nie pozwól mieć Jej satysfakcji, że wyprowadza Cie z równowagi!!!  :uscisk:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #6925 dnia: 7 Stycznia 2007, 11:27 »
Cytat: "Gosiaaa"
Nie pozwól mieć Jej satysfakcji, że wyprowadza Cie z równowagi!!!

Oooo właśnie, tymbardziej, że czasem brak słów...

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #6926 dnia: 7 Stycznia 2007, 11:46 »
Aniutku83 fajnie ze juz macie ustaloną godzinkę ślubu! 16 to bardzo fajna godzina:) wiem ze na śląsku tak wcześnie są sluby ale one wtedy krócej trwają!
my mamy o 15:30 wiec mysle ze tez tak spoko!
Jeśli chodzi o tort to u nas tez tak zawsze jest kolo północy ale my zlamiemy ten zwyczaj bo uwazamy ze lepiej jak bedzie cieasto kawka noi do tego torcik!! więc będzie pewnie po obiedzie albo jak wrócimy z sesji w plenerze (zamek w będzinie):) mamy tam bliziutko :)

Offline anelle82

• uzależniony
  • data ślubu: 13.10.2007r, godz.16
« Odpowiedź #6927 dnia: 7 Stycznia 2007, 12:32 »
Dzięki dziewczynki, ju mi trochę lepiej:)
A martwię się tymi w-kimi formalnościami,jednak nie tracę nadziei:)
My też mamy ślub o 16, wydaje mi się, że to taka optymalna godzina. Wysłałam mamę jescze w grudniu do księdza, więc mogłam zaklepać godzinę, którą chciałam, bez problemów.
Nad tortem jeszcze się nie zastanawiałam, ale wydaje mi się, że chyba najlepiej podać go po  
północy. :drapanie:

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #6928 dnia: 7 Stycznia 2007, 12:36 »
Co do sposobów żegnania młodych przez gości po pólnocy to np. wszystcy goście robią tunel z rąk aż do drzwi, nawet kidyś robiliśmy do samego samochodu a młodzi przechodza pod tym tunelem....i dla utrudnienia żeby młodzi tak szybko nie ucielki goście zniżaja tunel az do samej ziemi i podnosze ręce dopiero jak Młoda ucałuje Pana Gościa a Młody Panią Gość. Pożegnanie z Młodymi w tym czasie może być wielokrotne :skacza: Bardzo sympatyczna zabawa :tupot:

Offline kitki82

• uzależniony
« Odpowiedź #6929 dnia: 7 Stycznia 2007, 15:11 »
Aniutek83 piękne wyjdą wam zdjęcia w plenerku cudowna okolica