Autor Wątek: Akustyczny zespół na wesele na śląsku  (Przeczytany 1818 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Segor
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.09.2012
Akustyczny zespół na wesele na śląsku
« dnia: 10 Października 2011, 22:30 »
Witam wszystkich, mimo długich poszukiwań nie znaleźliśmy z narzeczoną zespołu, który w pełni by nam pasował.  Dlatego zakładam ten temat mając nadzieję, że ktoś akurat da nam namiary na ciekawy zespół, który zagra na weselu w Piekarach Śląskich. 
Podstawowe wymagania:
- nie mogą fałszować (narzeczona jest po szkole muzycznej - wokal, więc zakładamy że zespół nie może śpiewać gorzej niż ona :) )
- zespół akustyczny/ gra na żywo - najlepiej gitara / skrzypce / perkusja / saksofon / akordeon / (klawisze tylko przy wykorzystaniu jako pianino - a nie do "pseudo-orkiestrowego" tła)
- żadnego disco polo itp.

Może zrobię małe podsumowanie zespołów które nam się podobały, żeby przybliżyć nasze upodobania:

www. kapelabeskid. pl/ - śpiewają i grają bardzo fajnie, konkretnie można porozmawiać na temat organizacji, repertuar ciekawy, wywodzą się z kapeli góralskiej i robią specjalny set z tym związany - chcieliśmy ich brać niestety nie mają już dla nas terminu :/
zespol-intro. pl - znalazłem pozytywne opinie, brzmią nieźle, ale nie ma zbyt wielu kawałków do przesłuchania, a z ich kalendarza na stronie wynika, że nasz termin maja zarezerwowany :/
motifband. pl - z filmików (na żywo) i mp3 brzmią nieźle, ale znaleźliśmy zbyt wielu opini, może ktoś coś dopowie? (terminów jeszcze nie znamy)
www. beatbrothers. pl - dużo pozytywnych opini, dla mnie nie brzmią aż tak super, ale widać że potrafią poprowadzić wesele.  Gorzej że są z Warszawy, a więc pewnie sporo dodatkowo za dojazd wezmą.
www. swingthing. pl - ciekawie, żywo, drogo i z Warszawy.  Odpadają, bo graja tylko do 2 - potem DJ, a wesele zakładamy że do 5 potrwa. . .
www. zespolmagnes. pl - o nich słyszeliśmy dobra opinie od "ciotki dalekiego kuzyna brata wujka", a więc nic konkretnego, brzmią ok, ale bez fajerwerków, może ktoś też by mógł coś dopowiedzieć ?

To chyba tyle z tych co pamiętam.  Jak widać jesteśmy dość wybredni i może nie być łatwo z wyborem :) Bardzo Was proszę o namiary na inne zespoły na podobnym poziomie.  Z góry dzięki za wszelkie opinie!

Offline Segor
  • nowicjusz
  • *
Odp: Akustyczny zespół na wesele na śląsku
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Października 2011, 22:42 »
Z góry przepraszam za zdublowany post i linki do stron zespołów, ale nie znalazłem opcji do edycji posta!!! :(

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Października 2011, 10:31 »
Wymagania masz owszem, owszem ... ale może przedstawiłbyś namiastkę wokalu Twojej narzeczonej, tak dla porównania. Jak sam piszesz, zespół nie może śpiewać gorzej niż Ona ;D.

Offline Segor
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Października 2011, 11:34 »
Cytat: obserwator link=topic=25464. msg1596606#msg1596606 date=1318321910
Wymagania masz owszem, owszem . . .  ale może przedstawiłbyś namiastkę wokalu Twojej narzeczonej, tak dla porównania.  Jak sam piszesz, zespół nie może śpiewać gorzej niż Ona ;D
Myślę, że nie ma takiej potrzeby, do Mam Talent się nie wybiera :P Chodzi o to żeby nie fałszowali i śpiewali po prostu . . .  ładnie.  Whitney Houston nie szukamy :P

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Października 2011, 14:55 »
No i teraz przynajmniej wiemy na czym stoimy :)

Offline Segor
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Października 2011, 22:24 »
Wybór się zawężył do After Six albo Party Brothers.  Na weselu z drugim zespołem byliśmy, było ok, ale nie kojarzę żebym wykończył się na parkiecie.  Za to After Six to w pełni profesjonalny zespół o sztywnych zasadach, który chce trzymać poziom i tutaj boję się, że mogą przez to nie przypaść do gustu niektórym gościom.  Wiadomo, nigdy się nie dogodzi wszystkim, ale jak zespół jest elastyczny to można to jakoś wypośrodkować. . .

Nie chce też żeby z wesela zrobił się koncert!

Ktoś miał może okazję być na weselu z After Six i potwierdzi mi, że potrafią zabawić porządnie ludzi??