Zależy na ile osób to wesele.
My planujemy na ok. 100 osób. Również szukaliśmy sal nad morzem wraz z noclegiem dla wszystkich gości. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Pałac w Trzęsaczu, zwłaszcza że zaraz obok jest piękny mały kościółek, w którym odbędzie się ceremonia zaślubin. Nie wiem jak przebiegają tam wesela, relację mogę zdać dopiero w następnym roku.
W alternatywie mieliśmy jeszcze "lasy państwowe" w Pogorzelicy (mają fajną, dużą salę), uderzaliśmy również do ośrodka spa "Laola" w Pobierowie na Grunwaldzkiej (jednak kiedy już się właściwie na nich zdecydowaliśmy i miało dojść do podpisania umowy nagle okazało się że nie mogą zapewnić tylu noclegów; właściciele przy rozmowach sprawiali bardzo profesjonalne wrażenie, zapewniali że mają wolne miejsce itp. , jednak jak przyszło co do czego to się po prostu na nas "wypieli"; krótko mówiąc robią kasę na innych rzeczach niż wesela - kuracjusze - i zupełnie nie zależy im na klientach, nie polecam, choć może ktoś inny ma inne odczucia).
Jeśli chodzi o mniejsze wesela, to można zajrzeć jeszcze do ośrodka Solei w Rewalu - max. 80 osób (zrobił na mnie pozytywne wrażenie, jednak w szczegóły się nie zagłębiałam), Willa Hoff w Trzęsaczu - max. 50 osób (ale wysokie ceny). Byliśmy również w ośrodku "Muszelka" w Łukęcinie, jednak nie było wtedy właścicieli i nie uzyskaliśmy żadnych informacji.
Wrzesień jest obleganym miesiącem, więc trzeba zakasać rękawy i rozpocząć intensywne poszukiwania.