Autor Wątek: Wesele nad morzem - jakieś ciekawe miejsca?  (Przeczytany 11711 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pozecka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.09
Wesele nad morzem - jakieś ciekawe miejsca?
« dnia: 11 Maja 2008, 12:00 »
Witam serdecznie  :)
Planujemy ślub we wrześniu 2009, szukamy miejsca nad morzem - w grę wchodzi Dziwnów, Łukęcin, Pobierowo, Rewal. . .  odwiedziliśmy pare miejsc, spodobało nam się w "Wielkim Błękicie" w Łukęcinie - czy organizował tam może ktoś wesele? jakieś opinie na temat tego miejsca? Szukałam na forum ale nic nic nie mogłam znaleźć  :(
pozdrawiam

Offline palcia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2008r
Odp: Wesele nad morzem - jakieś ciekawe miejsca?
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Maja 2008, 19:48 »
Hej! Nie byłam tam na weselu ale na imperzie tanecznej zorganizaowanej dla dorosłych uczestniczących na taniec towarzyski. Było naprawde super dobre jedzenie, parkiet dość dobry( chociaż zaley na ile robicie wesele), impreza trwała do 5 rana i Panie były miłe i uśmiechniete naewt nad ranem.  ;D

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Maja 2008, 17:22 »
My robimy wesele w PISZ'u w POBIEROWIE :)
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline pozecka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Maja 2008, 20:38 »
Niestety w Piszu nie ma już miejsc na wrzesień 2009. . .  a jak byliśmy w Wielkim Błękicie to faktycznie - panie uśmiechnięte od ucha do ucha, pozatym bardzo profesjonalne podejście do samego tematu wesela, pani odpowiedzialna za organizacje oprowadziła nas po całym ośrodku, pokazała pokoje. . .  bardzo miła atmosfera, szkoda tylko, że cena idzie w góre od przyszłego roku ;-/ ale to chyba jak wszędzie :)

Offline latka84
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Czerwca 2008, 15:37 »
Zdecydowanie odradzam Wielki Błękit!!! Niepoważne podejście do sprawy! W ofercie podają inne ceny a w wycenie końcowej inne.  Totalne dno!

Cytat: pozecka link=topic=10672. msg577226#msg577226 date=1210617524
Niestety w Piszu nie ma już miejsc na wrzesień 2009.  .  .   a jak byliśmy w Wielkim Błękicie to faktycznie - panie uśmiechnięte od ucha do ucha, pozatym bardzo profesjonalne podejście do samego tematu wesela, pani odpowiedzialna za organizacje oprowadziła nas po całym ośrodku, pokazała pokoje.  .  .   bardzo miła atmosfera, szkoda tylko, że cena idzie w góre od przyszłego roku ;-/ ale to chyba jak wszędzie :)

Offline ewak
  • bywalec
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Czerwca 2008, 16:34 »
Warto zaplanowac wizyte w Osrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowaym "Las" w Pogorzelicy. Maja tam duza sale do tanca, sa elastyczni, dysponuja noclegiem w rozsadnych cenach. Z tego co sie orientuje, bardzo czesto urzadzane tam sa przyjecia weselne.
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline ann7
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #6 dnia: 1 Sierpnia 2008, 08:59 »
Zależy na ile osób to wesele.

My planujemy na ok.  100 osób.  Również szukaliśmy sal nad morzem wraz z noclegiem dla wszystkich gości.  Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Pałac w Trzęsaczu, zwłaszcza że zaraz obok jest piękny mały kościółek, w którym odbędzie się ceremonia zaślubin.  Nie wiem jak przebiegają tam wesela, relację mogę zdać dopiero w następnym roku.

W alternatywie mieliśmy jeszcze "lasy państwowe" w Pogorzelicy (mają fajną, dużą salę), uderzaliśmy również do ośrodka spa "Laola" w Pobierowie na Grunwaldzkiej (jednak kiedy już się właściwie na nich zdecydowaliśmy i miało dojść do podpisania umowy nagle okazało się że nie mogą zapewnić tylu noclegów; właściciele przy rozmowach sprawiali bardzo profesjonalne wrażenie, zapewniali że mają wolne miejsce itp. , jednak jak przyszło co do czego to się po prostu na nas "wypieli"; krótko mówiąc robią kasę na innych rzeczach niż wesela - kuracjusze - i zupełnie nie zależy im na klientach, nie polecam, choć może ktoś inny ma inne odczucia).

Jeśli chodzi o mniejsze wesela, to można zajrzeć jeszcze do ośrodka Solei w Rewalu - max.  80 osób (zrobił na mnie pozytywne wrażenie, jednak w szczegóły się nie zagłębiałam), Willa Hoff w Trzęsaczu - max.  50 osób (ale wysokie ceny).  Byliśmy również w ośrodku "Muszelka" w Łukęcinie, jednak nie było wtedy właścicieli i nie uzyskaliśmy żadnych informacji.

Wrzesień jest obleganym miesiącem, więc trzeba zakasać rękawy i rozpocząć intensywne poszukiwania.

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #7 dnia: 1 Września 2009, 15:26 »
My organizujemy wesele w 2010 w Wielkim Błękicie w Łukęcinie.  Ceny nie są złe, noclegi tym bardziej, można samemu skomponować menu.  Panie bardzo pomocne, umowa podpisywana jest kiedy ustalimy już wszystko, czyli całe menu i inne dodatkowe usługi jak np dekoracja sali.  Uważam że ceny u nich nie są bardzo wysokie, już słyszałam o wyższych, a sala jest po prostu przepiekna!

Offline Vienna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Września 2009, 19:09 »
Cytat: ewak link=topic=10672. msg613663#msg613663 date=1213799643
Warto zaplanowac wizyte w Osrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowaym "Las" w Pogorzelicy.  Maja tam duza sale do tanca, sa elastyczni, dysponuja noclegiem w rozsadnych cenach.  Z tego co sie orientuje, bardzo czesto urzadzane tam sa przyjecia weselne.
podłączam się do opinii o ośrodku"Las",byłam tam na weselu bliskiej kuzynki,ośrodek położony w lesie,ładne,schludne pokoje noclegowe,duża sala balowa,jedzenie pyyycha,no i nadmorski klimat i  te spacery po plaży. . . :D

Offline ennnes
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Grudnia 2009, 19:31 »
Witam! Początkowo planowaliśmy wesele nad morzem, ale ostatecznie wybraliśmy inne miejsce.  Przejechaliśmy sie wybrzeżem i widzieliśmy takie lokale jak: dworek nad regą w nowielicach k/trzebiezy(7km od morza, piękny), hotel residence w rewalu(nad samym morzem), soleil i panorama w rewalu, pałac w trzesaczu, pisz i laola w pobierowie, jest tez marena w miedzyzdrojach, prawdzic w niechorzu ale tam nie dotarlismy. niektóre tańsze, niektóre drozsze oferty miały, jednak każda warta uwagi.  pozdrawiam

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Grudnia 2009, 12:50 »
Dołączam do "fanklubu" " Wielkiego Błękitu ";) :) Co prawda byłam tam tylko gościem i to ze 2 lata temu , ale bardzo mi sie tam podobało ( i nie tylko mi ). Obsługa rzeczywiście uśmiechnięta i fachowa do końca , jedzenie bardzo smaczne. Nie wiem jak z organizacją , ale z tego  co wiem  to Młodzi też byli bardzo zadowoleni z całokształtu ( pamietam , że był mały problem z tortem , ale kto zawinił , to nie mam pojęcia ) :) Z perspektywy gościa wielki plus :)

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Września 2011, 21:17 »
Podbijam wątek...
Może któraś z forumek ślubowała ostatnio nad morzem i podzieli się swoją opinią...