Autor Wątek: Gdzie wesele na 50 osób?  (Przeczytany 6222 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azzurra
  • maniak
Gdzie wesele na 50 osób?
« dnia: 16 Lutego 2006, 23:44 »
Byłabym bardzo wdzięczna za jakieś informacje na priva, żeby tutaj nie reklamowć żadnego lokalu, gdzie mogłabym z moim Lubym zorganizować we Wrocławiu przyjęcie weselne na max 50 osób. Chodzi nam o jakąś elegancką salę. Co byście mi polecili? A co odradzili, żebyśmy nie zaliczyli spektakularnej klęski... Wielkie dzięki!!
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Gdzie wesele na 50 osób?
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lutego 2006, 23:54 »
Bylam we Wroclawiu na weselu w Hotelu Bugatti. Miejsce bardzo ladne z tym ze tam jest sala do tanczenia bardzo mala.Na weselu bylo 55 osób, tanczylo ok 30 i bylo bardzo ciasno... Ale obsluga, jedzenie i sam hotel bardzo, bardzo w porządku. i bardzo elegancko..
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Ecia

• uzależniony
Gdzie wesele na 50 osób?
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Lutego 2006, 00:27 »
Możecie zapytać sie w Hotelu Tumskim (namiary wysłałam na priva) - tak jest sala na max 60 osób więc powinno być ok.
Wydaje mi się też, że Hotel Jasek ma jakąś mniejszą salę, ale głowy nie dam...

Ja robię wesele w Karczmie Kasieńka  na ok. 50 osób właśnie, ale jeśli szukasz eleganckiej sali to ta raczej odpada, bo tam klimat określiłabym raczej jakos "swojski" ;)

Offline azzurra
  • maniak
Gdzie wesele na 50 osób?
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Lutego 2006, 09:57 »
Wielkie dzięki. No to rozszerzę moje pytanie - pytam nie tylko o eleganckie sale, ale generanie o fajne, sprawdzone miejsca, gdzie byliście, dobrze się bawiliście. Zaręczyłam się w Walentynki, chcielibyśmy pobrać się we wrzesniu, ale nie wiedzieliśmy, że znalezienie fajnej sali, to taki problem, a terminy rezerwowane są z takim wyprzedzeniem  :(

Dodam tylko jeszcze, że planujemy nasze wesele w nieco okrojonej formie, do północy maksymalnie  8) .

Offline Ecia

• uzależniony
Gdzie wesele na 50 osób?
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Lutego 2006, 10:47 »
azzurra jeśli chcielibyśmie wrzesień, to musicie się ostro wziąść do poszukiwań... Ja sali na wrzesień szukałam w styczniu, zaraz po Nowym Roku i już nie było łatwo...

Dorzucam jeszcze na priv moje miejsce na wesele :)

Offline azzurra
  • maniak
Gdzie wesele na 50 osób?
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Lutego 2006, 11:25 »
Dzięki :) Już się bardzo ostro wzięliśmy do przygotowań... Myślimy o sali teatralnej w Hotelu Art, bo tam mają interesujący nas termin. Tylko martwi mnie jedna rzecz: ich menu prezentuje się okazale, ceny porównywalne z innymi miejscami, a hotel jest 4-gwiazkowy. W związku z tym zastanawiam się, czy tego jedzenia jest wystarczająco dużo? Gdzieś na tym forum przeczytałam, że ktoś miał do tego zastrzeżenia. Wiecie coś może na ten temat?

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Gdzie wesele na 50 osób?
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Lutego 2006, 13:30 »
azurra, a byłaś może w Sanktpetersburgu (knajpa w rynku)?

Offline azzurra
  • maniak
Gdzie wesele na 50 osób?
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Lutego 2006, 14:16 »
Cytat: "Agnieszka32"
azurra, a byłaś może w Sanktpetersburgu (knajpa w rynku)?

Nie, nie byłam... nie wiem, czy mnie na nią stać  :wink:  Ale zapytać zawsze można. To dobry pomysł.

Offline *Dorotka*
  • nowicjusz
  • *
Gdzie wesele na 50 osób?
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Maja 2006, 19:02 »
Azzurra Tobie niestety nie pomogę, ponieważ masz ślub tego samego dnia, co ja, ale jak ktoś inny będzie poszukiwał to ja na przykład mam weselicho w Karczmie Michelle pod Wrocławiem, a dokładnie w Jankowicach (trasa Wrocław-Oława). Jest tam mniejsza sala tak do 100 osób i dużo większa tak chyba do ok. 200. Jak ktoś będzie zainteresowany chętnie podam namiary na priva. :)

Offline donia

• entuzjasta
Gdzie wesele na 50 osób?
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Maja 2006, 19:19 »
Cytat: "Ecia"
Możecie zapytać sie w Hotelu Tumskim (namiary wysłałam na priva) - tak jest sala na max 60 osób więc powinno być ok.

moja kuzynka była tam na weselu jako gość, podobno jest ok

innych sal to raczej nie znam niestety więc nie wiem
Cytat: "azzurra"

Dodam tylko jeszcze, że planujemy nasze wesele w nieco okrojonej formie, do północy maksymalnie

a mogę spytać czemu?
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline azzurra
  • maniak
Gdzie wesele na 50 osób?
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Maja 2006, 19:53 »
To stary post... Napisałam go 2 dni po zaręczynach.

Miejsce na wesele jest już (jak podpiszemy umowę to napiszę w wątku odliczeniowym jakie), wesle trwać będzie normalnie, nie skończy się o północy na pewno  :twisted:

Offline donia

• entuzjasta
Gdzie wesele na 50 osób?
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Maja 2006, 20:10 »
A no to dobrze bo ja już zgłupiałam

:D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie