Autor Wątek: " Alejki Ślubne" - dekoracje ślubne  (Przeczytany 14532 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Odp: " Alejki Ślubne" - dekoracje ślubne
« Odpowiedź #30 dnia: 29 Kwietnia 2010, 17:10 »
Ja wole troszkie wiecej zaplacic i miec pewnosc ze wszystko zrobia tak jak chce ...
Nie twierdze ze inne firmy zle robia ... ale jednak wole brac firme która ma dobre opinie i jest znana

Offline Bogna100
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Czerwca 2010, 23:16 »
Cytat: malpeczka. 1980 link=topic=19972. msg1195658#msg1195658 date=1268128185
Ich, czyli kogo? Bo jeżeli Alejki Ślubne to wporządku, natomiast jeśli wybrałaś Alejki-Ślubne to z kontekstu wypowiedzi pozostałych forumek wnioskuję, że nie ma nikogo poza Tobą kto by ich wybrał, tak więc użycie słowa też może wprowadzać w błąd.

Ja wybrałam alejki-slubne i jestem bardzo zadowolona! Nie wiem czego się czepiacie? Dekoracja była bardzo ładna, goście byli zachwyceni, ja także.  Dla mnie liczyła się dekoracja a nie nazwa firmy.

Offline Pablo and Lena
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Czerwca 2010, 23:38 »

Ja wybrałam alejki-slubne i jestem bardzo zadowolona! Nie wiem czego się czepiacie? Dekoracja była bardzo ładna, goście byli zachwyceni, ja także.  Dla mnie liczyła się dekoracja a nie nazwa firmy.

Dziwne, wchodzę na stronę alejki-slubne i strona nie działa.
Wydaje mi się, że ta firma słaba była, że nawet strona ich nie działa.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Offline orinokooo

• Marzenia trzeba spełniać.. same się nie spełnią:D
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10-07-2010
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Czerwca 2010, 16:50 »
Ja robię sama dekorację, bo niestety firma, którą chciałam wynająć mój termin miała zajęty.. A robią delikatne i niesztampowe wystroje. Ale mam trochę pojęcie na temat szycia i zacięcie do robótek manualnych :D

I takim sposobem wymysliłam bukiety z żywych kwiatów w rożkach sizalowych z pełnymi kokardami ozdobionymi zieloną perełką (kwiaty żywe ale bukieciki nieduże za to pełne i okrągłe też biało-zielone), jak tylko będę miała okazję dodam zdjęcie...

Zabrałam sie za to sama bo też uważam, że alejki ślubne były fajne kilka lat temu, bo było to coś nowego - myślę że teraz czas na żywe, pachnące kwiaty i gustowne przybrania kosciołów - widziałam już na kilku ślubach przeładowane ławki woalami i do tego wyświechtane sztuczne kwiaty - masakra!

Offline orinokooo

• Marzenia trzeba spełniać.. same się nie spełnią:D
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10-07-2010
« Odpowiedź #34 dnia: 24 Czerwca 2010, 15:48 »
Dziewczyny ale powiedzcie, czy nie rażą was troche sztuczne kwiaty... ja mam na nie alergię i będe miała dekoracje z żywych kwiatów - dopasowanych do mojego bukietu i kolorystyki całego wesela.

Nie przepadam też za mocno wybujałymi dekoracjami, wolę skromne ale eleganckie.
Może macie zdjęcia waszych dekracji?
Ja postaram się wkleić jak tylko będę miała stroiki gotowe.

Offline Bogna100
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 3 Lipca 2010, 00:22 »
Cytat: Pablo and Lena link=topic=19972. msg1288931#msg1288931 date=1276897092
Cytat: Bogna100 link=topic=19972. msg1288921#msg1288921 date=1276895790

Ja wybrałam alejki-slubne i jestem bardzo zadowolona! Nie wiem czego się czepiacie? Dekoracja była bardzo ładna, goście byli zachwyceni, ja także.   Dla mnie liczyła się dekoracja a nie nazwa firmy. 

Dziwne, wchodzę na stronę alejki-slubne i strona nie działa. 
Wydaje mi się, że ta firma słaba była, że nawet strona ich nie działa.

Strona działa! Chyba coś z komputerem macie nie tak:-)

Offline Justyna86bdg
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #36 dnia: 5 Lipca 2010, 10:56 »
Alejki ślubne pięknie udekorowały nam kościół na ślub POLECAM :)

Offline sopran
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 6 Lipca 2010, 04:20 »
Alejki ślubne trochę mi nie podpasiły ze względu na te ich stojaki- zawsze to samo :/ Poszukałam trochę więcej i znalazłam firmę, która udekorowała kościół i przy okazji salę weselną tak jak chciałam- świeżo i oryginalnie.  Czasem warto trochę poszukać.

Offline kotus77
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2009r.
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Lipca 2010, 23:09 »
Hej Dziewczyny! Ja miałam ślub rok temu i też zastanawiałam się nad Alejkami , ale znajoma poleciła mi firmę florisdecor i muszę powiedzieć , że są super!!!!!!!!!Moja siostra ślubuje za rok i już zarezerwowała termin.  W tej firmie ciężko z wolnymim terminami .  Ja trałiłam do niej dzięki mojej koleżance , ta firma wcale się nie promuje  ,bo ma tyle pracy ,wszystko idzie pocztą pantoflową. Na moim ślubie jak goście wchodzili do kościoła to płakali ,pytali się czy są w niebie :)polecam gorąco, bo warto!!!!!Mogę jeszcze dodać , że podchodzą profesjonalnie , m. in.  też trzeba pokazać fotkę sukni , a szkolą się za oceanem. Bądzcie szczęśliwe tak jak JA. Buziaki!

Offline aska25

• to my
  • użytkownik
  • **
  • ;))))
  • data ślubu: 4 WRZESIEŃ 2010
« Odpowiedź #39 dnia: 16 Lipca 2010, 00:06 »
kotus77 mam pytanie czy firme prowadzi justyna brukwicka jesli tak to wiemoi czym mowisz;)))))))))

Offline kotus77
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2009r.
« Odpowiedź #40 dnia: 16 Lipca 2010, 18:22 »
aska25 , witam tak , pani justyna mi robiła dekorację ,była super , zawsze dodatkowo stroi coś od siebie , ja miałam wejście na salę przystrojone - dodatkowo super koszami .  pozdr.

Offline aska25

• to my
  • użytkownik
  • **
  • ;))))
  • data ślubu: 4 WRZESIEŃ 2010
« Odpowiedź #41 dnia: 16 Lipca 2010, 20:46 »
wiem o czym mowisz koyus77 Justyna robi mi dekoracje na sale i do kosciola a do tego robi mi butonierki dla chlopakow i moj bukiet;))))))cena tez super za bylam  zaskoczona pozytywnie pozdrawiam

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #42 dnia: 27 Lipca 2010, 14:00 »
A my mielismy "ślub z alejkami" i bylismy bardzo zadowoleni, goscie równiez. Nie wzielismy standardowej oferty - stojaków, z inny pozycji pokombinowalismy i było przepieknie. Wspólpraca była znakomita. POLECAM :)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #43 dnia: 18 Sierpnia 2010, 21:21 »
ja otrzymałam od Pani Marty ofertę wraz ze zdjęciami ustrojonego Kościoła w którym biorę ślub. niestety nie podoba mi sie że dekoracja jest ze sztucznych kwiatów, wiem że można zazyczyć sobie z żywych ale koszt rośnie i to sporo. ostatecznie zdecydujemy się na znajomą kwiaciarkę, ktora dobierze nam kwiaty "do wszystkiego" - tzn. do kościoła, na samochód, bukiet ślubny, bukiet dla świadkowej, butonierki kwiaty na salę i dla rodziców ;)
ZNIKAM!

Offline OlaSzelag

• Już na zawsze razem !!!
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #44 dnia: 19 Sierpnia 2010, 08:02 »
Brałam ślub w starym Fordonie św Mikołaju. Proboszcz pytał czy może dać nr telefonów w sprawie wystroju innym parą  jak byliśmy spisywać protokół. Umówiłyśmy się w 4 osoby w kwiaciarni za kościołem Stokrotka ona współpracuje z tym kościołem. Powiedziałyśmy co byśmy hciały Pani zaproponowała jeszcze coś od siebie i podzieliłyśmy sie kosztami. Łączny koszt to 675 zł za:
  • 2 bukiety na estuarium
    1 bukiet na ołtarzu
    2 bukiety w takich długich wąskich wazonach( po skosie od Pary Młodej)
    6 świeczników w każdej 7 świec przyozdobionych kwiatami ( to się wypożycza z kwiaciarni)
    i 18 białych kokard zawiązanych na boku co drugą ławkę w kościele

Bukiety były to kompozycje z białych kwiatów i naprawdę były bardzo "bogate" w kwiaty !!

Polecam takie rozwiązanie bo koszty w podziale są nie duże a kościół wyglądał ślicznie, a kwiaciarnie za ozdabianie kościołów biorą mniej niż profesjonalne firmy !!

Offline incognito
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010r. :)
« Odpowiedź #45 dnia: 29 Sierpnia 2010, 18:01 »
Ja robię sama dekorację, bo niestety firma, którą chciałam wynająć mój termin miała zajęty.. A robią delikatne i niesztampowe wystroje. Ale mam trochę pojęcie na temat szycia i zacięcie do robótek manualnych :D

I takim sposobem wymysliłam bukiety z żywych kwiatów w rożkach sizalowych z pełnymi kokardami ozdobionymi zieloną perełką (kwiaty żywe ale bukieciki nieduże za to pełne i okrągłe też biało-zielone), jak tylko będę miała okazję dodam zdjęcie...

Orinokooo, wrzuć jakieś fotki, Twoja dekoracja brzmi imponująco :)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #46 dnia: 26 Lipca 2011, 23:48 »
Odświeżam dość stary temat, by wstawić link do nowego tematu, który założyłam w dziale Dekoracje. Ale jakoś nie cieszy się on zainteresowaniem  i udzielaniem odpowiedzi innych forumek :( Bydgoszczanki, może Wy mi pomożecie? ;)

Link:
Łączenie ławek tiulem w kościele = urażenie gości??