Autor Wątek: Przesądy dotyczące świadków, czyli właściwy ich dobór  (Przeczytany 34292 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Odp: Przesądy dotyczące świadków, czyli właściwy ich dobór
« Odpowiedź #60 dnia: 18 Listopada 2010, 22:35 »
Wiesz co krysiAK, jesli musi bo tak, Twojemu P. to wisi, a Ciebie to wkurza, to ja bym sie uparła, ale ja ogólnie jestem taki osioł uparty.
a robi Ci to  czy to bedzie ta siostra? nie lubisz jej, podpadła?

ja strasznie nie lubie takiego "bo tak" i zawsze mam  ochotę robić wtedy na złość :P

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #61 dnia: 22 Listopada 2010, 21:07 »
Zazwyczaj, na 'bo tak' tez robie calkiem na odwrot ;) , ale w tej kwesti chyba dam sobie spokoj. . .
Pozniej cale zycie bede miala przechlapane u tesciowej ;D

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #62 dnia: 30 Listopada 2010, 11:57 »
to zróbcie tak, żeby jego świadkową była siostra a Twój będzie świadek:D tylko najlepiej gej - tylko taki facet najlepiej Ci doradzi fason sukienki i pomoże wybrać korygującą bieliznę;) ale tak na serio to jak nie chcesz siostry  narzeczonego to postaw na swoim, zwłaszcza jeśli masz jakąś osobę, którą widzisz w tej roli. jak już wcześniej było pisane to ma być Wasz dzień i Twoje oczekiwania co do świadkowej są najważniejsze:) poza tym nie można dać sobie wejść teściowej na głowę jeszcze przed ślubem :P

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 19 Maja 2011, 23:37 »
skoro nie ma przesądów to po co je na siłę tworzyć :) nie ma przesądów w związku ze świadkami - mamy się po prostu wszyscy dobrze czuć, a to czy są parą czy może w ciąży to chyba najmniej ważne :)

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #64 dnia: 23 Maja 2011, 21:13 »
no właśnie też zaczęłam się zastanawiać nad świadkami dla PM nie ma problemu bo ma tylko młodszą siostrę więc wybierać będzie z dwóch kolegów. A ja mam super extra psiapsiółkę z którą świetnie się rozumiemy i która jest wydaje mi się idealną kandydatką ale mam też siostrę (która ma dwójkę maluszków) i obawiam się że bardziej stresowałaby się dzieciaczkami niż całą otoczką ślubu a wiadomo, że tym dniu piwnna byc niezastąpiona. I jak tu powiedzieć siostrze, że chyba wezmę koleżankę? I czy w ogóle koleżanka się zgodzi skoro wie, że mam siostrę?!
ehhh

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #65 dnia: 23 Maja 2011, 22:50 »
aniulka, porozmawiaj może z siostrą i zapytaj czy by chciała... czy wolałaby być z dziećmi ? siostra pewnie sama miała slub i wie, że świadkowa jednak jest potrzebna, może niech siostra sama zadecyduje.

a koleżanka to pewnie się zgodzi, najwyżej zpayta, czy nie chciałaś siostry. Ważneijsze jest to, czy Ty jesteś pewna tej koleżanki ... że się nie obrazi albo nie obruszy jak w nerwach na nią np wrzaśniesz? Tak do tego podejdź. Ja zmieniałam świadkową pół roku przed ślubem, własnie z dobrej koleżanki na kuzynkę ... jednak co rodzina to rodzina. Od małego przyzwyczajona do moich hunorów :P

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline ata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: !!  23.06.2012r.  !!
« Odpowiedź #66 dnia: 24 Maja 2011, 23:55 »
Jako, że nie mam siostry, to z mojej strony świadkiem będzie mój młodszy brat (zreszta mam tylko 1 ;) ), a ze strony PM będzie jego siostrzenica, bo mój M. jest najmłodszy i wszystkie jego siostry już dawno są dzieciate (najstarszy jego siostrzeniec ma 19 lat), a siostrzenica, ta co będzie świadkową 17.

Offline Jane

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.08.2012
« Odpowiedź #67 dnia: 26 Lipca 2011, 21:34 »
A czemu świadkowie nie mogą być parą? My planowaliśmy żeby z ojej strony świadkową była moja siostra a świadkiem był jej chłopak...

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 27 Lipca 2011, 17:07 »
mogą być parą przynajmniej w kwestiach formalnych, chyba, że znów ktoś wymyślił jakiś przesąd :D

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #69 dnia: 28 Lipca 2011, 08:55 »
ja słyszałam, że jak ktoś w parze świadkuje to sam nie ślubuje ... więc to raczej dla nich jest kiepski przesąd :)
ale to tylko przesąd...
tak jak z tym, niebieskim, starym, pożyczonym, stluczonym kieliszkiem itd...
nie dajmy się zwariować :D
jak dobrze się czujecie z takimi świadkami to ich bierzcie :D