Autor Wątek: Kościoły w Szczecinie - co,jak,za ile...  (Przeczytany 2304 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Kościoły w Szczecinie - co,jak,za ile...
« dnia: 3 Lipca 2011, 21:11 »
Przeglądając forum, zauważyłam,że pojawiają się pytania i opinie o różnych kościołach, w których można wziąć ślub. Proponuję założenie wątku, w którym będzie można dzielić się wrażeniami i wiedzą, ile w jakim kościele wynosi "co łaska", jak jest z dekoracją itp. Chyba ze taki wątek już istnieje,a ja go przeoczyłam. Póki co zachęcam do dzielenia się opiniami.
Jutro podpisujemy umowę z restauracją, natomiast nie zdecydowaliśmy jeszcze, jaki kościół wybierzemy. Chętnie się dowiemy, który polecacie :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline k8libby

• forumowicz
  • data ślubu: 17.07.2010
Odp: Kościoły w Szczecinie - co,jak,za ile...
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Lipca 2011, 10:43 »
Kościół w Bezrzeczu, ksiądz bezproblemowy, jakiś taki mało "kościelny".
ile dasz, będzie zadowolony. No i jest pani co stroi kościół. Chce, żeby wrzucić parę groszy do skrzyneczki Caritasu, a kwiaty kupujesz sama, oczywiście mówi jakie się nadają (za 300 zł masz kwiaty do kościoła, na wiązankę i strojenie auta) ...

Offline szyszka
  • nowicjusz
  • *
Odp: Kościoły w Szczecinie - co,jak,za ile...
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Lipca 2011, 14:11 »
Kościół na Przecławiu  ksiądz niestandardowy, ale dzięki temu wszyscy zapamiętają mszę :D mianowicie zaczął podczas kazania zadawać nam pytania z cyklu co to jest miłość, dlaczego kochasz przyszłą żonę, gdzie się poznaliście.  Było dużo śmiechu i rozluźniło to atmosferę ;] daliśmy 500 zł i było ok plus organistka 200.  Naprawdę ładnie babeczka gra i śpiewa, a nie pieje .  Nawet narzucona przez parafię kwiaciarnia dekorująca kościół, to strzał w w dziesiątkę.  Ostatecznie także bukiet tam zamówiliśmy i dekoracje sali też byśmy brali, gdyby nie umowa z dekoratorką - wyszłoby wtedy d taniej;]