Autor Wątek: parafia Św. Rodziny ul. Królowej Korony Polskiej  (Przeczytany 4280 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline m@dziuni@

• forumowicz
  • data ślubu: 31.07.2010
parafia Św. Rodziny ul. Królowej Korony Polskiej
« dnia: 15 Czerwca 2010, 20:07 »
Bierzemy ślub w tej parafii i chciałabym się dowiedzieć

1) ile się daje ja mszę ślubną bo nie odważyłam się spytać Proboszcza wprost :oops:

2) czy Kościół stroiły Siostry?

3)  jak wyglądały ustalenia dotyczące przebiegu mszy - mieliście wpływ na czytania lub repertuar organisty???

Offline Paaulinkaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2011
Odp: parafia Św. Rodziny ul. Królowej Korony Polskiej
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Czerwca 2010, 08:51 »
Też jestem ciekawa tego wszystkiego, gdyż sama mam tam ślub w przyszłym roku :) Co do pieniędzy na mszę to w tamtym roku moja koleżanka dawała tam jakoś 500 zł :)

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Czerwca 2010, 14:50 »
Ja też biorę ślub w tym kościele i zamierzam wybrac się tam po weekendzie, zeby wypytac proboszcza o "cennik". Jeśli chodzi o wystrój kościoła to wiem, ze zajmują sie tym siostry. Bylam ostatnio porozmawiac z jedną z nich i powiedziala mi, ze tydzien przed slubem powinnam przyniesc pieniadze na kwiaty i powiedziec co sobie zyczę, a one zajmą się resztą. W sobote wpadlam tam na chwile, bo byl slub o 16. Zajrzalam o 15 i ręce mi opadły - staly cztery krzesla przed oltarzem - w bialych poikrowcach oczywiscie, ale kosciol poza tym nie byl przystrojony w ogole! Tylko biała wstązka wzdluz ław po jednej i drugiej stronie! Nie wiem czy ktos moze sobie nie zyczyl wiecej kwiatow niz jedna wiazanka przy oltarzu czy po prostu siostry dekorują w ten sposob. Wiem, ze przejdę sie tam jeszcze raz i spytam czy mozna wziac firme do dekoracji tego koscioła. Jesli chodzi o ustalenia dot. mszy to niestety nie wiem nic na ten temat, ale jak sie dowiem to na pewno sie tutaj wypowiem.

Offline m@dziuni@

• forumowicz
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Czerwca 2010, 17:46 »
Paaulinkaaa ,jolanga bardzo dziękuję za odpowiedź:)

jeżeli chodzi o kwiaty w kościele to zastanawiałam się czy można zamówić bukiety w kwiaciarni i dostarczyć je siostrom do przystrojenia??

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Czerwca 2010, 18:04 »
Myślę, że jak pogadasz z siostrami tam to się zgodzą. m@dziuni@ rozmawiałaś już z proboszczem tej parafii? Ja nawet nie wiem jak ten proboszcz wygląda i kiedy go można złapać :(

Offline m@dziuni@

• forumowicz
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Czerwca 2010, 19:10 »
Myślę, że jak pogadasz z siostrami tam to się zgodzą. m@dziuni@ rozmawiałaś już z proboszczem tej parafii? Ja nawet nie wiem jak ten proboszcz wygląda i kiedy go można złapać :(

z Proboszczem widzieliśmy się przy podpisaniu protokołu
podobno przez wakacje ma być tylko Proboszcz i jeszcze jeden ksiądz więc masz 50% że trafisz na właściwego ;D

musiałabyś zobaczyć kiedy jest otwarta kancelaria lub zaczepić go po mszy i umówić się na jakiś konkretny termin
albo zadzwoń  - numer jest na stronie kurii lub jak chcesz mogę ci przesłać na priv

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Czerwca 2010, 19:30 »
m@dziuni@ mam telefon do kurii to zadzwonie :) Mam tylko nadzieje, ze proboszcz należy do tych przyjemnych i nieproblemowych...  ::)
Słyszałaś może też o tzw "próbie" w kościele? W niektórych miejscach w Szczecinie odbywa się cos takiego - fajnie by bylo jakby w tym kościele coś takiego zorganizowali - uspokoiłoby to moje nerwy  :P

Offline Nika_19

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Czerwca 2010, 21:25 »
 ;D gwarantuje że proboszcz tej parafii jest najbardziej bezproblemowym i zariąbiastym księdzem pod słońcem....że tak się wyrażę....;P

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Czerwca 2010, 21:29 »
Nika_19 wow dzieki, uspokoiłaś mnie :D Widze, ze slubujemy tego samego dnia. Czyżby w tym samym kosciele? ;)

Offline Nika_19

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Czerwca 2010, 21:36 »
Zgadza się- w tym samym;)Ja ślubuje o 16.00;)

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Czerwca 2010, 10:34 »
Nika_19 ja o 15  :brawo_2: Świetnie - możemy zatem podzielić koszty dekoracji kościoła, dogadać się i wspólnie iść do zakonnic. Co Ty na to?

Offline Nika_19

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Czerwca 2010, 16:51 »
dobry pomysł, jestem za;)

Offline aniaa10

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3.09.2011
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Kwietnia 2011, 12:44 »
mam pytanie, czy ktoś się orientuje kiedy zaczynają się nauki w tym kościele? wiem, że są w środy ale nie wiem kiedy się zaczyna nowy kurs. mam ślub we wrześniu i chyba najwyższa pora:)