Autor Wątek: uroczysty obiad zamiast wesela? gdzie i za ile?  (Przeczytany 2678 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline alxunia
  • nowicjusz
  • *
uroczysty obiad zamiast wesela? gdzie i za ile?
« dnia: 9 Czerwca 2011, 12:22 »
Witam,
chciałabym prosić aby pary, które miały zamiast wesela uroczysty obiad po ślubie przesłały mi przybliżoną cenę i miejsce takowego przyjęcia.

Z góry dziękuję :*

Offline magosiak11
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.04.2011
Odp: uroczysty obiad zamiast wesela? gdzie i za ile?
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Czerwca 2011, 09:50 »
hej,
ja po ślubie ogranizowałam małe przyjęcie w Katowicach tylko dla 28 osób od godziny 16:00 do 22:00.  Zaczęliśmy przystawką, potem zupa i drugie danie.  Był deser (tiramisu) i potem połozyli na stole zimną płytę.  O 20:00 mieliśmy tort.  O 21:00 strogonow.  Z perspektywy czasu powiem, że było tego jedzenia za dużo na tak krótki czas.  Spokojnie wystarczyłby obiad, zimna płyta i tort.  Płaciliśmy 120zł od osoby.  Do tego we własnym zakresie alkohol.
Restauracji Ci nie polecę, bo nikomu bym jej nie poleciła. . . . . . właściciele są arogranccy i nieuczciwi.  Chociaż jedzenie było dobre, więc goście byli zadowoleni.  Zadowoleni byli też z tego, że o normalnej godzinie byli spowrotem w domu :)

Offline TomaszKatowice

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Czerwca 2011, 23:32 »
Cena za osobę na 12to. godzinnym weselu to ok 140zł. Więc warto się zastanowić.

Offline magosiak11
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Czerwca 2011, 14:07 »
nie ma nad czym się zatanawiać, bo tutaj nie chodzi o cenę, tylko formę przyjęcia :) Jak ktoś nie jest zwolennikiem wesel (a ja niecierpię nocnych nasiadówko-potańcówek weselnych), to cena nie ma znaczenia. Wiadomo, że cena jest zbliżona do dłuższej imprezy, bo w zasadzie ilość jedzenia jest podobna - zimna płyta po prostu dłużej stoi na stole i tyle.