Autor Wątek: Testy ciążowe  (Przeczytany 7652 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monia_piotr
  • bywalec
Testy ciążowe
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Marca 2006, 20:52 »
Najlepiej robić rano z pierwszego po nocy moczu.
Czekam na efekty.  :D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Testy ciążowe
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Marca 2006, 21:55 »
Ojeju :D jestem taka ciekawa co ci wyjdzie :D Mozesz tez zmieryc temperature , zazwyczaj w ciazy jest podwyzszona czyli ok 37 .
Ciązee mozna juz wykryc ok tydzien po zapłodnieniu :d czekamy na wyniki :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
Testy ciążowe
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Marca 2006, 22:13 »
nie zmierze temperatury, bo nie mam czym...
jutro rano skoczę do apteki po test, chyba tylko po to, zeby sie uspokoić, ze wszystko jest ok, tzn. ze nie jestem w ciązy. Owulacje powinnam miec 23 lutego, kochalismy sie 19 lutego... wiec niby jest prawdopodobieństwo... Ale z drugiej strony, to nie chce mi sie wierzyc, ze w taki sposób jak my to wtedy robilismy :) :) można zajsć w ciaze...
jeny, juz sama nie wiem czego chce... Bo jesli to nie ciaza, to boję sie, ze to moze być poczatek jakis komplikacji... a tego też nie chcę bardzo!
ale zaczne sie martwic jutro, jak zobacze wynik

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Marca 2006, 22:20 »
Juz się nie moge doczekać . Jeżeli będziesz w ciązy to zobaczysz , że jak już urodzić to nie będziesz zalować ani jednej chwili z ciązy ani z narodzin :D
Zawsze jest obawa przed zajściem w ciąże...czy damy rade finansowo ? tyle mam spraw do załatwienia ! jestem z amłoda !! Nie mam jeszcze ślubu !!! itd itd
Dzieci są naprawde najwazniejsze . Chociaż ja też najpierw planowałam ze otworze interes , kupimy mieszkanko poślubimy się :d i do roboty :D
Ale nie ważne jest w jakiej kolejnoiści to się robi i tak zawsze wychoidzi dobrze .
Chyba nie ma az takiej różnicy kiedy przyjdzie dzidzia , i tak kiedyś będzie :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Aniołek

• uzależniony
Testy ciążowe
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Marca 2006, 22:26 »
hm... wiem Elu, ze masz racje...Ale i tak sie boje. Nie zdazyłam "zadbać o siebie"- zadnych badań, zdrowego odżywiania... czytałam, ze mialaś okres 6 lutego...Mi sie skończyl 5 lutego...
pewnie tylko histeryzuje, a jutro dostane okres i okaze sie, ze niepotrzebnie robię sobie nerwówke...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Marca 2006, 22:30 »
Czyli już dawno temu powinnas dostać . Moze ostatnio poprostu sie wiecej denerwowałaś , gdzies wyjeżdzałaś albo coś tam jeszcze...lub w brzuszku mieszka dzidzia :D
Zycze aby testy poszły po twojej myśli i nie denerwuj sie co będzie to będzie , ale zawsze będzie dobrze .
Jeżeli to nie jest ciąża to pewnie chociaż przez chwilke pomyślisz....szkoda

Offline Aniołek

• uzależniony
Testy ciążowe
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Marca 2006, 22:33 »
Cytat: "ela"
Jeżeli to nie jest ciąża to pewnie chociaż przez chwilke pomyślisz....szkoda

he he i chyba znów masz racje :). jednak baby to dziwne stworzenia- tak źle i tak niedobrze! :twisted:
A ty elu, do łóżeczka i spać! nie przemęczać mi tu swojej córeczki lub synusia! :evil:

Offline Aniołek

• uzależniony
Testy ciążowe
« Odpowiedź #37 dnia: 14 Marca 2006, 09:02 »
zrobiłam test. i nie jestem w ciazy...okres spóźnia mi sie 6 dzień...ale jestem zła... Ale, ze nie jestem w ciąży to dobrze... nastepnym razem, jak pojawia sie jakies ciaze na forum, to się przyłącze... :D  :D  :D  :D Teraz tylko wizyta u ginekologa w czwartek i zobaczymy co mi jest.

Offline groszek
  • maniak
Testy ciążowe
« Odpowiedź #38 dnia: 14 Marca 2006, 23:29 »
Aniołku, zdaje się, pisałaś, że odstawiłas pigułki- to wiele tłumaczy. Ja po odstawieniu nie mogłam się doczekac na okres półtora miesiąca!! Też z duszą na ramieniu robiłam test- wyszedł negatywny. Aż ginio przepisał mi zastrzyki na wywołanie miesiączki. Brałam ich kilka i po 2 tygodniach wreszcie miałam okres. Potem następne miesiączki były coraz bardziej regularne. Obecnie od prawie 2 lat znów jestem non stop na pigułach i zastanawiam się, co to będzie, jak odstawię...
Myślę, że Twoje opóxnienie wynika z odstawienia... trochę trwa, zanim organizm wróci do normy.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Testy ciążowe
« Odpowiedź #39 dnia: 15 Marca 2006, 01:37 »
ja jak przestałam brać tabletki to mój organizm zapomniał że jestem kobietą i nie miałam okresu przez 4 miesiące ( może też i dlatego że wyjechałam wtedy do stanów tam też się dziwne rzeczy z dziewczynami dzieją) jak już dostałam okres to nie mógł się skończyć i lekarz dał mi coś żeby było dobrze
teraż mam jak w zegarku co miesiąc tego samego dnia :) i to bez tabletek

Offline Aniołek

• uzależniony
Testy ciążowe
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Marca 2006, 10:07 »
uff, dzięki dziewczyny! to pocieszające! ja myślałam, ze po odstawieniu tabletek właśnie powinno być jak w zegarku... :|

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Testy ciążowe
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Marca 2006, 12:19 »
Kiedys brałam tabletki przez pół roku...odstawiłam je i problemu z @ nie było... Teraz tez brałam tabletki, odstawiłam niecały miesiąc temu i czekam na @ mam nadzieję, że przyjdzie normalnie, albo nie przyjdzie wcale bo o dzidzię się staramy :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Aniołek

• uzależniony
Testy ciążowe
« Odpowiedź #42 dnia: 15 Marca 2006, 14:58 »
Teraz tez brałam tabletki, odstawiłam niecały miesiąc temu i czekam na @ mam nadzieję, że przyjdzie normalnie, albo nie przyjdzie wcale bo o dzidzię się staramy

lepiej teraz sie nie starajcie...Dajcie sobie troche czasu, bo to tak niedobrze zaraz po tabletkach...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #43 dnia: 15 Marca 2006, 19:33 »
Widzisz aniołku wszystko poszło po twojej myśli . Nie martw się wszystko napewno jest ok z twoim organizmem ! Ja też po odstawieniu nie miałam okresujakieś 1,5 miesiąca chociaż wziełam tylko 1,5 opakowania .
Widocznie wasze malenstwo nie ma jeszcze potrezby ujawnioenia sie i przyjdzie w odpowiednim dla was momencie :D

Offline demka

• Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #44 dnia: 16 Marca 2006, 11:32 »
lepiej teraz sie nie starajcie...Dajcie sobie troche czasu, bo to tak niedobrze zaraz po tabletkach...

moja szwagierka tak właśnie zaszła w ciążę i urodziła śliczną, zdrową dziewczynkę...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline demka

• Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #45 dnia: 19 Marca 2006, 09:43 »
znalazłam fajny kalkulator ciąży... Przyszłe mamusie możecie dowiedzieć się co dzieje się z Waszym maleństwem tydzień po tygodniu...

kalkulator ciąży :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #46 dnia: 19 Marca 2006, 13:47 »
Super :D Dzięki! będe sobie codziennie go czytać :D
Super jest też mój liczniczek , bo też można poczytać co się dzieje danego tygodnia :D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #47 dnia: 20 Stycznia 2007, 00:57 »
A teraz to juz mam liczniczek urodzin Dominika :D