Karolina_kkk, jeśli chodzi o ceny obrączek, to wszystko zależy od tego, ile macie złota, od prób tego złota i jaki model obrączek Was interesuje. Wasze złoto jest wycenione w zależności od jego wagi i próby i kwota ta odejmowana jest od wartości Waszych obrączek.
Jeśli macie więcej złota niż potrzebne jest do Waszych obrączek, to odejmuje się 65 zł za 1g od ceny robocizny, natomiast
jeśli potrzebujecie więcej złota do Waszych obrączek, niż macie "złomu", to dopłacacie za 1g 145zł i kwotę dodaje się do ogólnej ceny obrączek (do robocizny). Ogółem płaci się za robociznę - od 150zł, to oczywiście cena za gładkie i najprostsze obrączki.
Wszystkie podane tu ceny są z lipca br., jubiler- Błonie. U każdego jubilera/złotnika ceny się różnią-bardziej lub mniej, ale całość jest wyceniana na tej samej zasadzie.
My prawdopodobnie będziemy robić obrączki u Janickiego (nie mówię o Głębockim, Janicki parę miesięcy temu ponownie otworzył swój nowy zakład złotniczy, też na Cieszkowskiego, dwie kamienice dalej od Głębockiego

Z tego co wiem, to stwierdził, że jeszcze trochę brakuje mu lat do emerytury, dlatego nie chce rozstawać się jeszcze ze swoją branżą.)
Lebara, co do daty rozesłania zaproszeń... My mamy ślub i wesele w piątek. Wiadomo - dzień powszedni, ludzie idą do pracy, więc mamy w planach na początku roku powiadomić wszystkich gości, by w razie konieczności zarezerwowali sobie dni wolne w pracy, urlopy itd. Zwłaszcza dotyczy to osób spoza Bydgoszczy. Jeszcze się wahamy, jaką opcję wybrać - telefony czy rozesłanie "przedzaproszeniowych" zawiadomień...

Natomiast same zaproszenia chcemy rozwieźć/rozesłać w marcu, czyli około 3 miesiące przed ślubem. Myślę, że to dobry czas.