Autor Wątek: miejsce na piekne wesele  (Przeczytany 11693 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
miejsce na piekne wesele
« dnia: 12 Stycznia 2011, 16:01 »
witam wszystki serdecznie !!! szukajac wyjatkowego miejsca na wesele trafilam tutaj i chetnie poznalabym wasze opinie.  zalezy mi na tym, aby bylo to miejsce nie tylko piekne wewntarz, ale rowniez na zewnatrz, chcialabym, zeby robilo wrazenie oczywiscie nie tylko samo miejsce, ale rowniez, zeby goscie byli zadowoleni, dobrze obsluzeni i zeby zjedli smacznie,a alkoholu,zeby im nie brakowalo.  najbardziej przypadly mi do gustu :

JF Duet, Dworek Hetmanski, U  Śnieżków, dom weselny Atria, ale w tym ostatnim nie ma zadnych informacji o ofercie weselnej, ale moze ktos cos wie na temat tych miejsc, czy w ogole warto?

ja bede wdzieczna za wszystkie informacje, minusem jest to,ze musze zorganizowac miejsca noclegowe, wiec wolalabym,zeby to bylo w tym samym budynku, nie chce wydawac majatku,ale tez nie chce zrobic tego najnizszym kosztem, jestem na etapie tworzenia listy takich miejsc wartych obejrzenia, co radzicie?

Offline przyszlazona
  • uzależniony
Odp: miejsce na piekne wesele
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Stycznia 2011, 21:32 »
wlasnie ustalam szczegoly z tymi miejscami na wesele, narazie najlepiej idzie z DUETEM, ale slyszalam, ze jedzenia moze byc malo no i trzeba zakupic dodatkowo alkohol, ale z alkoholem nie wiem jak bardzo moze wzrosnac cena od osoby, a jeszcze noclegi i moze poprawiny. . .  chcialabym bardzo poznac swieze opinie pozytywne i negatywne z tego miejsca, bardzo sie stresuje nie tylko samym dniem,ale goscmi, nie chce by wyszli glodni czy cos, myslicie,ze duze beda koszta w 2012?

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.05.2011
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Stycznia 2011, 11:10 »
Moje wesele odbedzie sie w DUECIE. Rowniez szukalam miejsca zarowno pieknego wewnatrz i na zewnatrz. Masz tam do wyboru 2 sale, kazda pomiesci do ok 160os.. Ale sa tam wyprawiane tez duzo mniejsze wesela. Kazda sala ma swoj ogrod. Jest hotel na ok. 100 miejsc wiec czego chciec wiecej;) Alkohol musisz kupic swoj, w menu po prostu go nie ma. Dla mnie to nawet lepiej bo zawsze mozna sobie zorganizowac taniej... Jest tam rowniez mozliwosc zalatwienia alkoholu w fajnej cenie przez wlascicieli, ale to juz zalezy od Ciebie;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Stycznia 2011, 14:10 »
a czy znasz kogos kto niedawno tam mial wesele? bo rozne sa opinie... podobno pieknie - o tym sie w najblizszym czasie przekonam, ale slyszalam tez,ze jedzenie jest pieknie udekorowane,ale zeby sie najesc to nie za bardzo - opinia osoby, ktora tam byla na weselu kolezanki... no i kiedy alkoholu nie ma w cenie to boje sie,ze cena moze na tyle wzrosnac,ze lepiej bedzie szukac czegos innego-moze Dworek Hetmanski wlasnie...choc narazie to wydaje sie dosc drogi,gdyby wziac pod uwage wszystkie szczegoly....hmmm mam nadzieje niedlugo wszystko mi sie rozjasni....ta opinia kolezanki mnie poprostu troche zaniepokoila...

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Stycznia 2011, 00:44 »
Moim zdaniem to troche przesada. Zalezy tez pewnie jakie wezmiesz sobie menu. Mozesz dobrac stol wiejski, rybny, stol z salatkami. Jest obiad, sa gorace dania podczas zabawy takze wydaje mi sie, ze wystarczajaco. Na stole jest ok 12 przystawek i procz obiadu 4 cieple dania wiec jak dla mnie wydaje sie to wystarczajace. ja dobieram stol wiejski wiec na bank bedzie sporo. Pamietaj, ze sa tacy ludzie, ktorym nigdy nie dopasujesz i chocby mieli sie nazrec jak swinie to i tak powiedza, ze malo jedzenia, slaba orkiestra albo brudne taleze;) Zalezy od podejsca;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Stycznia 2011, 01:07 »
no ja tez bym chciala stol wiejski,bo bardzo mi sie to podoba, to troche chyba lepiej mi sie widzi ten duet, juz niedlugo tam pojade i mam nadzieje,ze jesli wybiore to sie nie zawiode...

a gdybym tak zastanawiala sie miedzy duetem,a dworkiem hetmanskim, u sniezkow to ktore miejsce wedlug was byloby faworytem?

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Stycznia 2011, 01:46 »
Jeśli szukasz eleganckiej sali i pysznego jedzenia polecam CEREMONIĘ.
Z tych 3 lokali wybrałabym jednak dworek, co klasa to klasa.

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Stycznia 2011, 13:18 »
CEREMONIA owszem jest przepiekna, ale w srodku... Kolezanka napisala, ze poszukuje czegos zarowno ladnego wewnatrz i na zewnatrz. Szczerze w ceremoni mi sie bardzo podoba, bardzo elegancko i pieknie, ale jednak zalezy na ile osob jest wesele. Zazwyczaj tanczy sie na innej sali niz siedzi, a nie kazdemu to pasuje. Mimo wszytsko polecam obejzec Ceremonie bo rowniez bardzo mi sie tam podoba, pomijajac okolice. Dworek hetmanski jak i Duet maja to do siebie, ze otoczenie jest piekne. To wlansie w moim przypadku przewyzszylo nad Ceremonia, nad ktora rowniez sie zastanawialam. W Dworku tez bylam, ok pieknie- lubie miejsca urzadzone z klasa i piekne, ale od razu stwierdzilam, ze nie biore tego miejsca pod uwage. Dla mnie tam jest zbyt "sztywno" :) Moi serdeczni znajomi byli tam na weselu, sa bardzo rozrywkowi, ale ludzie na poziomie- stwierdzili, ze czuli sie mega spieci, ze obsluga ciagle zwracala uwage aby czegos zabardzo nie dotknac, nie uszkodzic itp... Ja to rozumiem, ale jednak wole sie czuc bardziej swobodnie. Oczywiscie moja opinia to tylko tylko moje zdanie, wydaje mi sie, ze wszedzie mozna zrobic fajne wesele, rowniez na ogrodkach dzialkowych, gdzie jesli sie odpowiedniu ustroi i towarzystwo bedzie fajne to tez bedzie cudnie;) Zalezy tez w jakim miesiacu jest wesele, bo jesli jesien-zima to wtedy nie tak wazne jest otoczenie, i wlansie ceremonia moglaby byc idealna.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Stycznia 2011, 01:51 »
dziekuje wam bardzo za cenne opinie! otuz ja planuje na 100% wakacyjna pora-nie wiem tylko czy lipiec czy sierpien,trudno mi zgadnac, w ktorym miesiacu i tygodniu bedzie prawdopodobnie piekna pogoda...tymbardziej,ze od kilku lat nie bylam w czasie wakacji w Polsce...

ceremonie rowniez przegladalam na internecie,ale jesli mowicie,ze na jednej sali sie siedzi,a na drugiej tanczy to od razu odpada... ostatnio natrafilam tez na fete na prawobrzezu,ale to chyba nie to samo,co duet czy dworek...

co do dworku to rzeczywiscie ogladajac zdjecia rowniez pomyslalam,ze to nie moje klimaty,bo tak wystawnie,jakby przepych,na bogato-nie wiem jak jeszcze okreslic,ale ogolnie ze zdjec mimo wszystko pieknie, ale za wesele sobie zycza niemalo-choc moze gdyby porownac oferty i dodac wszystkie ich szczegoly i extra koszty to nie byloby tak zle.

jesli znacie jeszcze jakies miejsca podobne do dworku czy duetu to chetnie obejrze. a po obejrzeniu wasze opinie mysle pomoga mi zdecydowac sie-zatem z gory dziekuje i jestem wdzieczna za kazde zdanie, kochane jestescie!

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Stycznia 2011, 04:35 »
O nie! W Ceremonii się tańczy i siedzi na jednej sali;)
Kto takie głupoty rozsiewa?

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Stycznia 2011, 19:36 »
Może miałaś tam wesele, nie wnikam, ale nie mów proszę, że rozsiewam głupoty.
Ja bardzo chciałam mieć wesele w ceremoni, ale jednak otoczenie a przede wszytskim to, że moi goście mieliby tańczyć na oddzielnej sali przewyższyło i nie zdecydowałam się mimo zauroczenia tą salą, podejściem właścicieli itp. Oczywiście sale te są ze sobą połączone, sa duże przejścia itp, ale uwierz, że skoro byłam prawie zdecydowana na ceremonie, to wiem co mi mowiono:) Oczywiscie tak jak juz napisalam wczesniej, wszytsko zalezy od ilości gości i na 1 sali rowniez mozna sie zmiescic.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Stycznia 2011, 22:13 »
znalazlam jeszcze z ciekawszych ATRIA w goleniowie,DWORSKI na przeclawiu i FETA na prawobrzezu,warto porownywac do poprzednich?

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Stycznia 2011, 22:49 »
Z tych 3 brałabym Dworski.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Stycznia 2011, 23:05 »
umowilam sie na spotkanie narazie z dworkiem, duetem i u sniezkow, teraz kwestia kolejnych, jeszcze mi sie przypomnialo villa park, a wiec podsumowujac:

piekne miejsce na wesele zarowno z pieknym ogrodem jak i piekna sala weselna to wedlug was wygrywa - DWOREK HETMANSKI, JF DUET, U SNIEZKOW, DWORSKI, FETA, ATRIA, VILLA PARK? ja zdam relacje jak wroce ze spotkania,

a tak przy okazji ile sal weselnych ogladalyscie przed wyborem?

czy tylko tyle,co wymienilam to malo???? slyszaalam,ze jedna dziewczyna miala liste 30-tu...

Offline lucynan
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Stycznia 2011, 23:25 »
A ja polecam zamek w Pęzinie koło stargardu.  Zamek piekny z zewnatrz i wewnatrz! Moja siostra robila tam wesele i bylismy wszyscy bardzo zadowoleni!!

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Stycznia 2011, 23:46 »
oo to moze tez wezme pod uwage i obejrze moze z 6 sal... teraz nie wiem czy to nie bedzie za malo...naprawde warto ogladac 30 sal weselnych?

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Stycznia 2011, 23:57 »
Na internecie to każda chyba oglądała wiele sal, jak ktos ma chęć to niech i tysiąc ogląda w realu.
Ja osobiście oglądałam 5 sal, może 6 i naprawdę wystarczyło.

Jak po 1, 2 oglądaniu sali stwierdzisz,ze nie chcesz tam wesela, to obejrzyj następne.
Jednak pomyśl może nad innymi aspektami, typu kolorystyka sal, alkohol czy można swój, czy tylko ichny, menu, ceny, na pewno to pomoże w sekekcji w podjęciu decyzji.
Mi np zależało by w menu były ciasta, tort, alkohol, wiejski stół,wystrój sali, no dosłownie wszystko,żebym nie zawracała sobie głowy takimi rzeczami w ten dzień.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Stycznia 2011, 00:07 »
dobrze to slyszec, ja poprostu po ogladaniu na internecie, kontakcie mejlowym i uczestnictwie w targach zdecydowalam sie na 4 moze 6 miejsc i wydaje mi sie,ze ktores z tych miejsc wybiore, a jesli nie to bede szukac dalej. rowniez zalezy mi na tym,aby niczym sie nie zajmowac w dniu wesela, wiem,ze i tak glowe bede miec pelna,wiec wole sie odciazyc chocby ze sprawy wlasnie alkoholu czy innych ... jeszcze dochodza spotkania z zespolami, narazie zapisalam 4 - blue song, key-band, combo, fair play, no i mysle,ze z polecenia wybiore fotografa foto gutek i mjb film - filmowanie, spodobal mi sie tez pomysl oprawy muzycznej-firma BBK,no i to narazie tyle-obym w lutym to zalatwila:)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Stycznia 2011, 01:35 »
Jeśli chodzi o lokale to zwróć uwagę na b.ważny aspekt.
Dużo lokali teraz proponuje menu z alkoholem bez ograniczeń.
Jest to ogromna wygoda dla PM, bo nie trzeba się martwić,że zabraknie.
Ja oprócz np. finlandii miałam jeszcze 2 rodzaje wina bez ograniczeń.
Tort też coraz częściej jest w cenie menu i co ważne możesz sobie wybrać kształt, smak itp, nikt Ci nic nie narzuca.
Dobre różnorodne menu to naprawdę połowa sukcesu;)
A wszystko można mieć niekiedy za mniej niż 200zł za os, uważam,że to naprawdę się opłaca.

O! Przy Combo bawiłam się kiedyś na weselu kuzynki i było to jedno z najlepszych wesel na jakich byłam.
Mogę śmiało polecić ich, bo od razu na wejściu śmiało zapraszali gości do toastu śmiesznym wierszykiem, potem do stołu i ciaglę było wesoło, ciągle muzyka grała.
A i co mi się bardzo w nich podobało to konkursy, było ich trochę i wszystkie były prześmieszne.
Ja osobiście wolałam dj'a, bo był sporo tańszy i do tego trafiłąm na człowieka orkiestrę, jak coś mogę również polecić;)

Offline katjuniek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Stycznia 2011, 07:54 »
Witam.  My z ukochanym planujemy wesele w wakacje 2012.  Jeśli chodzi o miejsce to na 99% bedzie to Dworek Hetmański.  Piękny lokal, nocleg dla gości na miejscu, bogate menu i przede wszystkim możliwość zorganizowania ceremonii w plenerze, planujemy ślub cywilny więc taka opcja bardzo nas cieszy, byłby to ślub naszych marzeń ;D Zastanawiamy się jeszcze nad dniem czy piątek czy sobota.  Rzeczywiście cena nie jest może niska ale alkohol jest w cenie bez ograniczeń a lokal wg mnie jest tak ładny, że wszelkie dodatkowe dekoracje są zbędne.  Także wolelibyśmy dj'a, więc jeśli ma ktoś namiar na człowieka orkiestre;) dowcipnego z wyczuciem co porwie towarzystwo do zabawy będe bardzo wdzięczna.  

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Stycznia 2011, 09:49 »
Andrzej Ulhurski;)

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Stycznia 2011, 10:28 »
Co do ilosci ogladanych sal, sama musisz sobie ustalic mniej wiecej ilu bedziesz miala gosci. jesli np 100os to spoko, jesli 150 to juz niestety nie kazdy lokal jest w stanie taka ilosc przyjac. Tak samo wlansie patrzec na menu oraz inne dodatkowe atrakcje w cenie. Szkoda np brac sale ktora ma bardzo drogo alkohol, a za wnoszenie wlasnego kasuja bardzo wysokie korkowe, to sie  nie oplaca. takze na takie apsekty zwroc uwage, i oczywiscie czy potrzebujesz nocleg dla gosci. Ja obejrzalam moze na zywo 5 sal i mi w supelnosci wystarczylo, zeby podjac decyzje. Co do Andrzeja Ulhurkiego rowniez slyszalam same dobre opinie.

Offline katjuniek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Stycznia 2011, 11:54 »
dziękuję za namiar:)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Stycznia 2011, 19:42 »
dworek hetmański.. bardzo dobry wybór
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Stycznia 2011, 22:54 »
juz dzieki forumowiczkom troche sie rozeznalam i zapisze sobie wszystkie szczegoly,na ktore warto zwrocic uwage, w dworku hetmanskim wszystko w cenie,w duecie zobaczymy na rozmowie,to samo z usniezkow i villa park,ale na pewno zapytam o wszystkie sprawy,dokladne koszty i wszystko wezme pod uwage,narazie szukam ewentualnie dodatkowych miejsc do obejrzenia i zespolow do przesluchania. teraz w zespolach faworytem jest combo-zachwalacie wy i znajoma:) jak rowniez mini band

gosci na pewno nie bede miala wiecj niz 100, nie moge sie doczekac spotkan i wrazen:)

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Stycznia 2011, 12:33 »
Ja tam też polecam Dworek Hetmański. Sama miałam tam wesele i było bosko. A goście, wspominając nasze wesele, mówili, że nigdy na tak wspaniałym weselu nie byli. Miejsce przepiękne, organizacja bez zastrzeżeń, kontakt z właścicielką rewelacyjny, wszystko w cenie więc nic nas nie interesowało i nie musieliśmy sobie zaprzątać głowy jakimiś dodatkowymi zakupami, czego chcieć więcej.  :)

Offline kamkam
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Stycznia 2011, 20:39 »
Witam "przyszla zone" ja moze za bardzo nie pomoge ci w wyborze gdyz wszystko jeszcze przed nami :) ale z wymienionych przez ciebie miejsc i zespolow to czesc sie pokrywa ponieważ jesli chodzi o sale to wybralismy wlasnie U śniezkow - miejsce wspaniale i wyjatkowe a także konktakt z wlascicielka (zreszta zobaczysz sama podczas spotkania z p.  Małgosia) my sie zakochalismy w tym miejscu od razu i jesli chodzi o ogladanie sal to byla to milosc od pierwszego wejrzenia:) a co do zespolu to zdecydowalismy sie na Mini Band gdyz jako nieliczni uwazam ze graja i cos dla mlodych i cos dla starszych, a i pan Andrzej jak trzeba to wcieli sie w role wodzireja wiec wszystko w jednym miejscu:)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Stycznia 2011, 00:33 »
witam Ciebie rowniez i dziekuje za wpisik:) nie wiem jeszcze,co ja poczuje podczas wizyty,mam jednak nadzieje,ze ktores miejsce bedzie tym wymarzonym, z zespolem tak samo sie waham jak juz pisalam-dzis nawet zalozylam nowy watek.

super by bylo poczuc milosc od pierwszego wejrzenia hehe-bo naprawde jestem niezdecydowana osoba i boje sie,ze wybor mnie przerosnie, wlasciwie zachwalacie wszystkie miejsca po czesci,oprocz VILLA PARK,wiec mysle,ze ten ostatni bedzie najmniej brany pod uwage,

zastanawialam sie nad NORDem,ale ceny sa wysokie bez alkoholu i napojow,a wiec w tym wypadku wolalabym na pewno DWOREK HETMANSKI,no coz narazie jestem zmuszona czekac,az nastapi dzien wizyt ech:(

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #28 dnia: 2 Marca 2011, 00:04 »
ostatecznie z tych miejsc,ktore obejrzalam wybrany zostal hotel DUET-w tym miejscu poczulam,ze to jest to,czego wlasnie szukam-piekna sala,piekny ogrod i duzo miejsc noclegowych,dobre jedzonko,brak narzucania czegokolwiek:)

w dworku owszem piekny ogrod i organizacja super-na pewno nie martwilabym sie o zaden szczegol-jestem pod wrazeniem jak o to dbaja,ale sala jakas nie w moim klimacie i droga do dworku nieciekawa,poza tym niestety wymagania,co do ilosci osob

w villa park wydaje mi sie,ze zbyt mala sala i niezbyt przestronna,a i ogrodu brak

u sniezkow,fontanna pewnie by pieknie wygladala,ale reszta jakby lezy odlogiem i ogrodu jako takiego pieknego nie ma,poza tym malo miejsc noclegowych-ale wlascicielka na pewno dba o kazdy szczegol imprezy,jedzenie bardzo dobre-sprobowalam,wiec naprawde ok

Offline katjuniek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2 Marca 2011, 09:36 »
Słyszałam wiele dobrych opinii na temat Duetu, więc jeśli miejsce tak Cie zachwyciło to na pewno dobry wybór i bedziecie mieć tam wspaniałe wesele.  Chyba w cenie jest też auto dla pary młodej i przy okreslonej liczbie gości pokaz sztucznych ogni. . . My ostatecznie zarezerwowaliśmy dworek, oczarował nas od samego początku i uznaliśmy, że to jest to:)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #30 dnia: 2 Marca 2011, 19:38 »
z dworku na pewno bedziesz zadowolona,nie znam zadnej negatywnej opinii,a ta pani naprawde wie,ze wazne sa szczegoly i nie zostawi wesela "samemu sobie", a co do duetu to rzeczywiscie jest auto,ale fajerwerkow przynajmniej narazie mowia,ze nie ma sensu puszczac, gdyz wszedl przepis z ta cisza nocna czy cos,a przed ta godzina jest zbyt jasno na puszczanie fajerwerkow,ale generalnie nie zalezalo mi jakos specjalnie na tym,wiec zamienilismy na bogatsza dekoracje i jest ok:)

Offline magda78
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.08
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Marca 2011, 19:35 »
jak poczekasz do września to będzie otwarty nowy dom weselny pod Goleniowem z miejscami do spania, kościół obok a w plenerze tez robią

Offline Dorothy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #32 dnia: 4 Lipca 2011, 00:41 »
My mieliśmy wesele "U Śnieżków" i było genialnie pod każdym względem.  Jeśli jeszcze nie podjeliście decyzji, służę bardziej szczegółową opinią :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 4 Lipca 2011, 09:21 »
Ja też do niedawna szukałam miejsca na wesele, zależało mi jednak, aby to było w Szczecinie, żeby na zewnątrz było choć "trochę zielonego",żeby goście mogli w razie potrzeby na chwilkę sobie wyjść, żeby odbywało się w jednej sali, żeby było ładnie, ale bez nadmiernego przepychu, żeby było "swojsko",dobre jedzenie i dobra zabawa. A najbardziej mi zależało na tym, żeby podpisać umowę z kimś, kto wesele zorganizuje, a nie sprzeda...
Ceremonia odpada - przy weselu na 100 osob,czyli takim jak moje, w jednej sali stoły i tańce nie mogą być, bo będzie zbyt ciasno - sama właścicielka to stwierdziła. Poza tym wywarła na mnie wrażenie osoby, która wesela "sprzedaje".
Zdecydowalismy się na Kubusia. To pomysł mojego narzeczonego. Na początku podeszlam do niego dosc sceptycznie, ale zmieniłam zdanie na tyle, ze dzis podpisujemy tam umowę z właścicielką, która wesele ORGANIZUJE, nie sprzedaje. Jej zaangażowanie, otwartość, elastyczność wywarły na mnie wrażenie. Wczęsniej kojarzyłam Kubusia z kiepskiej jakości klubem studenckim. Teraz jest to bardzo fajne, przyjemne miejsce. Właścicielka zaprosiła mnie, abym zobaczyła, jak wygląda sala przygotowana na wesele - byłam w poprzednią sobotę - elegancko, uroczyście, bez nadmiernego przepychu - super. Pani Renata od razu proponuje zespoły i dj w atrakcyjnych cenach - też zachęcając,aby przed decyzją przyjśc i samemu posłuchac jak grają, ma sporo pomysłów, jak wesele uatrakcyjnić, jest bardzo pomocna w chociażby szukaniu noclegów dla gości - u nas to ok.70 osób. Naprawdę się stara i jest zaangażowana. Poza tym kilkoro moich znajomych było na weselach w tym miejscu i wszyscy bardzo sobie chwalą.
Dlatego zdecydowalismy się na Kubusia :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline oczko82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18-06-2011r.
« Odpowiedź #34 dnia: 4 Lipca 2011, 20:03 »
Dlatego zdecydowalismy się na Kubusia :-)

Bardzo dobry wybór! Będziecie zadowoleni!

Offline pjuch
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Lipca 2011, 09:48 »
My polecilibyśmy lokal "U Śnieżków".  Mieliśmy okazję obsługiwać uroczystość weselną jako Zespół Muzyczny „Bal-Luz” zorganizowaną „U Śnieżków” 18. 06. 2011r.  Z uwagi na różne opinie na forum dotyczące tego lokalu chcielibyśmy podzielić się swoimi spostrzeżeniami. 
Naszym zdaniem, mając porównanie z innymi lokalami w województwie zachodniopomorskim, lokal mieści się w urokliwym miejscu, nieopodal Szczecina.  Został on zagospodarowany ze smakiem, bez zbędnych upiększeń dzięki czemu nie pozbawiono go otwartych przestrzeni (jest tu miejsce na spacer, jest możliwość posiedzenia w ciszy, jest również przestronna, nowoczesna sala).  Bardzo dużo uroku na zewnątrz dodaje podświetlana fontanna naprzeciw wejścia do lokalu.  Na zewnątrz ustawione są krzesła, które wyściełane są stylowymi poduchami (dla większej wygody gości).  Wieczorem na zewnątrz zapalane są małe lampiony, umieszczone na drzewkach, które dają dodają uroku nocy.   Dla miłośników fotografii plenerowej otoczenie lokalu pełne jest przepięknych miejsc do wykonywania sesji zdjęciowej, pełne rekwizytów (huśtawki, stary przepięknie odrestaurowany samochód marki Warszawa, dużo zieleni i malowniczych pejzaży).
Wnętrze lokalu urządzone zostało ze smakiem. 
W holu znajduje się stylowa sofa i fotele oraz stolik, przy którym nad ranem, po pożegnaniu gości,  Państwo Młodzi mogli napić się gorącej herbaty.  Nieopodal znajduje się miejsce, dyskretnie osłonięte delikatnymi, przeźroczystymi, zasłonami, gdzie ustawiony został stolik, który wykorzystywany jest w zależności od uzgodnień - dla dzieci, zespołu lub kamerzysty. 
Sala, dzięki pastelowym kolorom, daje pole do popisu dla dekoratorów.  Duża przestrzeń pozwala na zagospodarowanie jej w dowolny sposób (ustawienie stołów), co daje dużą swobodę poruszania się dla uczestników uroczystości.  Delikatne ozdobne wianki z kwiatami na ścianach idealnie wkomponowują się w całość.   Należy wspomnieć również o drobnym, ale jakże potrzebnym detalu jakim są drewniane parawany ustawiane w sposób dowolny, według potrzeby (maskujące np.  okablowanie, zaplecze sceniczne).
Posiłki, jak domowe, serwowane w estetycznych naczyniach, zresztą nakrycie stołów przygotowana na najwyższym poziomie z dbałością o każdy detal.  Obsługa miła, uśmiechnięta, życzliwa i pomocna w każdej sytuacji.
Toalety, wyposażone w nowoczesny sprzęt, przez cały czas uroczystości weselnej utrzymywane w dużej czystości i w dbałości o wszelkie wygody i niezbędne środki higieny (nawet osobistej dla pań i dzieci).  Miłym zaskoczeniem były umieszczone na lustrach świeże storczyki - pierwszy raz spotkaliśmy się z takim oryginalnym wystrojem w toalecie. 
Właścicielka pełna pomysłów, otwarta na nowe inspiracje, bardzo bezpośrednia z dużym poczuciem humoru, a przy tym dbająca o każdy szczegół.
Ze szczegółów technicznych, które rzuciły się nam w oczy, to chyba jako jedyny lokal posiadają oni własny, olbrzymi generator elektryczny, który w sytuacjach braku zasilania jest uruchamiany co pozwala na dalszą zabawę, bez żadnych zakłóceń.
Wszystkie te zalety powodują, że czas "U Śnieżków" upływa bardzo szybko i pozostają przemiłe wspomnienia z niezapomnianych chwil tam spędzonych. 

Offline ksrybka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.08.2011
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Sierpnia 2011, 11:07 »
Dnia 6 sierpnia 2011 roku w domu weselnym „ATRIA” w Goleniowie odbyło się nasze wesele.  Ze względu na fakt, iż jest to stosunkowo młody lokal chcielibyśmy wyrazić swoją opinię na jego temat.  Otóż naszym skromnym zdaniem „ATRIA” to mieszanka stylu i klasy! Piękny wystrój, a kolory złota, ecru i brązu sprawiają, że zdjęcia wykonane w środku są po prostu przepiękne! Wszystko na najwyższym poziomie, menu bardzo bogate, a przygotowane jedzenie przepyszne! Jestem pewna, że każdy znajdzie coś dla siebie!! Ponadto, właścicielka - Pani Ola Jelińska bardzo miła i kontaktowa osoba, przede wszystkim bardzo konkretna.  Nie rzuca słów na wiatr, a to co ustali to można być pewnym, że na pewno tak będzie! A przecież takich ludzi nam trzeba, prawda? W tego typu sytuacjach owijanie w tzw.  bawełnę nie będzie świadczyło o niczym dobrym…
Co więcej, przed lokalem znajduje się olbrzymi i pięknie zagospodarowany zielenią parking, a pokoje noclegowe znajdujące się na piętrze przyciągają swym urokiem i bardzo wysokim standardem.  Wszystko naprawdę piękne i bardzo nowoczesne! Dom weselny ATRIA sprawia, że każda Panna Młoda czuje się w tym dniu jak księżniczka! A profesjonalna obsługa dba, by goście mile spędzili czas i dobrze się bawili!!
W 100% polecamy dom weselny „ATRIA”, bo ATRIA to naprawdę najwyższa jakość i klasa! Naszym zdaniem to najlepszy lokal w okolicy świadczący usługi na najwyższym poziomie!! Jesteśmy bardzo zadowoleni i z pewnością jeszcze nie raz skorzystamy z usług ATRII podczas balów sylwestrowych czy też karnawałowych!!
Jeszcze raz serdecznie dziękujemy całej obsłudze na profesjonalizm świadczonych usług, a Pani Oli za przygotowanie najwspanialszego dnia w naszym życiu na najwyższym poziomie!

Pozdrawiamy;
Kasia i Maciek