Jeśli robie z samej soli inicjacje, to praktycznie nigdy z tych żółtych ampułek które mają małe stężenie soli. Używam tych większych zielonych, nie wiem dokładnie ile one tej soli mają, ale lekarka poradziła robić w sumie 5 ml, ale 1.5 ml tej właśnie soli i reszte uzupełnić woda
Dwa razy dziennie, jeden raz trwa około 30 minut
Na rynku pojawiły się gotowe ampułki bodajże 3% soli ale nie jestem pewna! Nazwa to coś podobnego do nebud ale to jest bez recepty normalnie dostępne. W aptece najlepiej zapytać, mieliśmy to ale nie pamiętam dokładnie nazwy
Teraz gdy robimy inhalacje z nebbuda to dajemy całą ampułke 2 ml na raz. Dwa razy dziennie.
Takie zwykle inhalacje z soli to tak naprawdę nawet i 4 razy dziennie można robić.
Moje pytanie, bo nie pamiętam... Mały dostaje bactrim w tabletkach i właśnie nebbud do inhalacji. Czy wskazane jest podać mu np Flavamed żeby ten kaszel dobrze wykrztuszal? Lekarka nie wspomniała(mogła zapomnieć znając ją) a ja nie pamiętam czy przy nebbudzie podaje się coś na wykrztuszenie czy nie... na razie ma ten kaszel właśnie taki bez wykrztuszania...