milcia, mnie ten artykuł nie przekonał

oczywiście, każdy robi jak uważa

znam 6-latka, który, jeżdżac na rowerku biegowym NIGDY nie unosił nóg, zawsze jedną się podtrzymywał i jeszcze w zeszłym sezonie nie potrafił jeździć na normalnym rowerze, a takie duże dziecko już wygląda po prostu śmiesznie na biegówce

córka usiadła na rowerku mojego syna i naprawdę to nie wyglądąło ani nie było wygodne

Z całego artykułu jest jeden niepodważalny fakt- dzieci chodząc bardziej się męczą, rowerkiem pokonają większą odległość i taki był powód mojego zakupu

Jednak z moich ogólnych obserwacji wynika, że dziecko ucząc się na rowerku z bocznymi kółkami szybciej opanowuje sztukę jazdy na rowerze niż dziecko wychowane na rowerku biegowym (jak zawsze, zdarzają się wyjątki).
Taka jest moja postawa w tej kwestii

ale w momencie, gdy dziecko już potrafi pedałować, warto przenieść je na normalny rower, bo na biegówce może znów zapomnieć pedałowac, na przykład, a dziecko szybko zapomina różne rzeczy, w tym niektóre umiejętności;)
Tak, tak, to moje, własne, osobiste zdanie i nikogo nie krytykuję, wyrażam swoją opinię podpartą obserwacjami we własnym środowisku, niech każdy robi jak chce

wiele zależy od samego dziecka i jego predyspozycji do nauki jazdy; niektóre dzieci na pewno potrzebują więcej czasu.