Dziewczyny, a odnośnie ortopedy, to mam pytanko, my się konsultowaliśmy w Polsce , bo młody ma płaskostopie widoczne gołym okiem, zresztą jest bardzo łatwy sposób aby to ocenić, młody od pierwszych kroków nosił buciki ok, pierwsze do nauki chodzenia z Clarksa, potem adidasy usztywniane, trampki tez z wyższej półki, zawsze zwracalam na to uwagę, ale w zeszłym roku pozwoliłam mu na to,aby lato przebiegał w gównianych croksach i co?

i noga wtedy zaczęła lecieć niestety......
Ortopeda z Polski ( starej daty) kazała korygować to bucikami ortopedycznymi ,no i tak rok się kulamy z bucikami fachowymi, ale żadnej poprawy jakby nie widzę.....kiedyś Hania wklejała tu program jak inny ortopeda, który często jest w Dzień Dobry TVN mówił,że teraz odchodzi się już od korygowania wad stopy bucikami ortopedycznymi......i teraz co mam robić?

??
Teraz na lato kupiłam mu z Bartka buty, nie są sztywne, tylko mają tą wkładeczkę w środku, do niektórych butów- teraz do kapci domowych mamy włożoną wkładkę ortopedyczną, są to usztywnione kapcie ( najlepsze jakie udało nam się dostać w Ire, z ta wkładką) ,jakie macie podejście do sprawy?

któremu lekarzowi ufać?

? przyznam szczerze,że w Polsce widziałam mnóstwo dzieci w bucikach ortopedycznych , a tu w Ire ani jednego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakie mogą być konsekwencje tego,że na płaskostopie nie założy się bucika ortopedycznego????zbliża się lato, w letni bucik typu sandał ciężko mi będzie włożyć wkładkę.......kurcze nie wiem......doradźcie plisssssss