Autor Wątek: POMOCY - płacz w aucie!!  (Przeczytany 3507 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rybkawiedenka
  • Gość
Odp: POMOCY - płacz w aucie!!
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Października 2010, 22:24 »
Ale my nie mówimy że TY cośzrobiłaś tylko że mąż ma niezłę pomysły. Ja bym sie obawiała że gyby jechał sam z kimś innym toby dzieciaka wyjął.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #31 dnia: 29 Października 2010, 21:15 »
niestety nietylko twój mąż ma takie "chore" pomysły....

Mariola dziewczynki nie są przyzwyczajone by jeździć w pasach w fotelikach. Może kup im jakąś zabawkę na szybę/oparcie, by miały się czym zająć.  one są już duże i z czasem zrozumieją ze darcie nic im nie da...

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Października 2010, 21:45 »
Ja mam juz tyle zabawek a aucie, ale one rzucają mi tym po całym samochodzie
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Kinga_2008
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 9 Listopada 2010, 23:24 »
ostatnio usłyszałam opinię, że na płacz w samochodzie pomaga zaklejenie dziecku pępka plasterkiem.
Sama tego nie próbowałam, bo u nas po zmianie fotelika na większy była bardzo duża poprawa - choć tylko na krótkich dystansach, no ale w dłuższe podróże rzadko się wybieramy z synkiem.
Odwracanie uwagi też się sprawdza :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Stycznia 2011, 23:07 »
Od jakiegoś miesiaca jest super, moje dziecko przestało plakac w aucie, dodam, ze jeszcze nie zmienilismy fotelika dalej jeździ w "nosidełku" tylem do kierunku jazdy. Conajwyżej gdy troszke marudzic zaczyna puszczamy muzykę. To jest prawdziwa ulga.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Stycznia 2011, 23:15 »
ostatnio usłyszałam opinię, że na płacz w samochodzie pomaga zaklejenie dziecku pępka plasterkiem.
Sama tego nie próbowałam, bo u nas po zmianie fotelika na większy była bardzo duża poprawa - choć tylko na krótkich dystansach, no ale w dłuższe podróże rzadko się wybieramy z synkiem.
Odwracanie uwagi też się sprawdza :)
zaklejanie pępka plasterkiem ostatnio słyszałam jest na wymioty w czasie jazdy
chyba,że to złoty środek na wszystko? ;D ;)
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Stycznia 2011, 20:59 »
a tak..zaklejanie pępka to jeden ze sposobów na chorobe lokomocyjną.

mikoala - to świetnie.

a moja mała gwizda do podrózników nie należy. Ostatnio zauważylismy, że nie znosi jeździć jak jest ciemno. Ostatnio jak wracalismy od teściów to w czasie drogi (wiem ze to mało bezpieczne) na chybcika, przesiadałam się do tyłu, pomiedzy dwa foteliki....jak mnie zobaczyła to pomarudziła, popłakaała trodszke i uciszyła się...

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Stycznia 2011, 22:14 »
Oj chyba za duzo miejsca to Ty tam nie miałaś, chyba że macie auto z trzema pełnowymiarowymi fotelami z tyłu.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Stycznia 2011, 00:45 »
nie, nie mamy takowego auta. mamy tylko trzy pasy trzypunktowe ale to środkowe siedzenie to taki łącznik. I masz racje duzo miejsca to tam nie  ma.... ;D