Autor Wątek: Pobyt zagranica - slub w Polsce  (Przeczytany 13321 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Pobyt zagranica - slub w Polsce
« Odpowiedź #30 dnia: 3 Grudnia 2006, 20:58 »
Najgorsze jest niestety to ze niektore sprawy trzeba zalatwic samemu a wtedy niestety "wycieczka" do Polski niesety nie weekendowa  :cry: jest konieczna

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #31 dnia: 31 Stycznia 2007, 16:39 »
Ja niestety będę zmuszona od czerwca właśnie tak organizowac ślub.Bedziemy z narzeczonym w Anglii. Trzeba bedzie przyjeżdżać raz na jakiś czas do Polski i załatwiać nastepne sprawy związane ze ślubem. Mam nadzieje że rodzice nam w tym pomogą..

Offline Beaataa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.07.2007
« Odpowiedź #32 dnia: 31 Stycznia 2007, 23:32 »
My tez mieszkamy za granica, a slub organizujemy w Polsce.
Nie jest to latwe zadanie, ale super trudne tez nie :)
Trzeba tylko wszystko zorganizowac i zaplanowac :)
Przed kazdym przyjazdem do Polski planujemy co mamy zrobic, danych szukamy w internecie albo przez znajomych - przyjezdzamy i zalatwiamy :D
Bardzo pomagaja nam tez rodzice  :uscisk:
W ten sposob mamy juz najwazniejsze rzeczy :)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #33 dnia: 1 Lutego 2007, 21:03 »
My też mieszkamy w Angli i jakby nie internet i momoc rodziców byłoby gorzej. Najpierw podczas pobytu tu zbieramy wszelkie informacje co nas interesuje i wogóle a przy okazji powrotu do Polski załatwiamy to osobiście. Narazie idzie nam dobrze. Są również sprawy które przez e-mail można załatwić tak jak to zrobił mój kochany z limuzyną :D
zapraszam do odliczanka

https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=5455

Offline wxala
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
Odp: Pobyt zagranica - slub w Polsce
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Grudnia 2010, 11:35 »
a czy są jakieś osoby które teraz też są w podobnej sytuacji? Ja z moim narzyczonym mieszkamy w Belgii i on jest Belgiem i zareczylismy sie dopiero tydzien temu, dlatego wszystko jest dla mnie nowe i nie wiem od czego mam zaczac.  Wydaje mi sie od sali ,zeby jak najszybciej ustalic date i powiadomić ludzi żeby mogli jak najszybciej wpisac sobie nasz termin do kalendarza :) prosze o pomoc i dobre rady od czego zacząć itd. .  A ślub planujemy w Szczecinie skad jestem.  Pozdrawiam wszystkie narzeczone :)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Stycznia 2011, 17:01 »
Ja obecnie jestem w takiej sytuacji :)
Internet to teraz moj najlepszy przyjaciel :)
Wszystko najpierw szukam na necie, robie liste i jak jestesmy w kraju, to realizujemy plany :)
Najpierw zalatwilismy sale (by to zalatwic, zrobilismy wstepna liste gosci, by wiedziec na ile osob) i poszlismy do kosciola zaklepac godzine :)
Pozniej podobnie zrobilam z fotografem i zespolem. Najpierw lista, pozniej wysylanie maili z zapytaniem czy maja wolny termin. W grudniu bylismy w Polsce, to podpisalismy wszystkie umowy :)
Teraz szukam zaproszen, tez przez internet :)
Czasem jest ciezko, ale daje rade :)
Powodzenia!!!

Offline asiunia26

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #36 dnia: 1 Lutego 2011, 16:29 »
Witajcie :)
My też obecniej jesteśmy za granicą, a ślub i wesele w Polsce.  Chyba mamy trochę utrudnione zadanie.  No cóż trzeba sobie jakoś radzić.  My ostatnio byliśmy w kraju w pazdzierniku i udało nam się załatwić kilka ważnych spraw tj.  Kościół, sala, suknia, obrączki, zespół i to chyba tyle.  Teraz za pomocą internetu i kochanych rodziców i rodzeństwa szukamy i załatwiamy dalej.  Do czerwca jeszcze jest trochę czasu, więc mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.  Szkoda, że nie mogę być na miejscu- nie można mieć wszystkiego :(
Do Polski prawdopodobnie wybieramy się w połwie marca, więc będziemy osobiście załatwiać, podpisywać itd. 
Przyjaźń poznaję po tym, że nic nie może jej zawieść, a prawdziwą miłość po tym, że nic nie może jej zniszczyć. 
— Antoine de Saint-Exupéry

Offline asiunia26

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #37 dnia: 1 Lutego 2011, 16:32 »
Dziewczyny!!!
Pomału i do przodu.
Musimy być dzielne, będzie dużo nerwów i różnych sytuacji. 
My sobie nie poradzimy?? Jak nie MY to kto? Będzie dobrze ;)
Przyjaźń poznaję po tym, że nic nie może jej zawieść, a prawdziwą miłość po tym, że nic nie może jej zniszczyć. 
— Antoine de Saint-Exupéry

Offline wxala
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Lutego 2011, 21:58 »
No dokładnie :) jesteśmy w takiej a nie innej sytuacji i i dzieki bogu ze zyjemy w czasach ze wiekszosc rzeczy mozna zalatwic przez internet :) Ja juz tez mam sale, dj, fotografa a niedlugo jade do szczecina ustalic wszystko w kosciele.  Mam tylko pytanie czy ktos moze przygotowywal ksiazeczki do kosciola dla gosci zagranicznych z tlumaczeniem, zeby oni tez mogli chociaz troche śledzić przebieg slubu? Pozdrawiam wszystkich w podobnej sytuacji!!

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Lutego 2011, 16:18 »
My chcemy takie ksiazeczki zrobic, zeby ludzie wiedzieli co sie dzieje ;D
Tylko kompletnie nie wiem, jak sie za to zabrac...