Autor Wątek: NAJLEPSZY ZESPÓŁ NA WESELE 4-5 OS SZCZ  (Przeczytany 36088 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.05.2011
NAJLEPSZY ZESPÓŁ NA WESELE 4-5 OS SZCZ
« dnia: 5 Listopada 2010, 00:42 »
Witam Was!
Chciałabym odświeżyć temat,  usłyszeć opinie tych którzy są na bieżąco
Zależy mi na zespole 4-5 osobowym, w sumie cena nie ma znaczenia, ale bez przesady :)
Chciałabym aby zespół oczywiście grał na żywo, i nie tylko disco-polo wszytsko pod jeden takt :P
Pomóżcie bo mam czas do maja;)
Zastanawiałam się nad: Muzykanci, Music Flowers, Spontaniczni, San Sebastian. . .
Wszystkie opinie się przydadzą, o wszelkich zespołach
Ważne żeby zespół zabawił młodych i tych starszych i nie robił 40 minutowych przerw;)

Offline ivy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Odp: NAJLEPSZY ZESPÓŁ NA WESELE 4-5 OS SZCZ
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Listopada 2010, 14:30 »
Z tego co się orientowałam to "Muzykanci" są właśnie w tej kategorii "ale bez przesady" :) Słyszałam bardzo dobre opinie o zespole Feniks ze Stargardu, ale jak do nich dzwoniłam to facet miał jakiś znajomych na ten termin, ale coś się nie mogli dogadać i tak czekałam (raz prawie tak, raz raczej nie). . .  aż w końcu stanęło na nie :) Może warto się nimi zainteresować?
Pozdrawiam
Doceń to co masz,
Walcz o to, czego pragniesz.  .  .

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #2 dnia: 5 Listopada 2010, 18:21 »
Jeśli nie "Muzykanci" , warto pomyśleć o "Spontanicznych" - w jednym i drugim zespole grają świetni (oczywiście moim zdaniem) muzycy , jeśli chodzi o długość przerw , nie mam danych na ten temat   ;)

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 9 Listopada 2010, 15:10 »
Dzieki;)
Coraz bardziej sie przekonuje do Muzykantow;)
Jeszcze sie zastanawiam nad Music Flowers. . .
Mysle, ze miedzy tymi dwoma bede wybierac, ciezki orzech do zgryzienia;)
Ale jak wiadomo, zawsze komus bedzie sie nie podobac, co by sie nie robilo:)

Offline kaemka1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.05.2011
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Maja 2011, 21:40 »
Witam,
chyba to już "musztarda po obiedzie", bo zespół na pewno już wybrany,  ale zdecydowanie polecam  Music Flowers Orchestra.
Jest to zespół z górnej półki, zarówno jeśli chodzi o poziom osób występujących w zespole, jak i repertuar, a także profesjonalna konferansjerka.
Zespół obsługuje wyłącznie eleganckie imprezy, rzadko gra na weselach.
Nie zniża się do poziomu disco polo, ani nie organizuje żenujących i sprośnych "konkursów".   
Goście byli zachwyceni.  Nikt z nich nie spotkał się do tej pory z tak świetnym - pod każdym względem -  zespołem. 
Jestem świeżo po weselu (24. 04. 2011) - stąd "na gorąco" opinie.   
Wybór muzyki, profesjonalizm w każdym calu, soliści, muzycy, prowadzący - to numer 1 w regionie. 
Nie mała w tym zasługa szefa - pana Borkowskiego, którego klasa, takt,  poczucie humoru oraz  urok osobisty - powalają na kolana.
Jeżeli komuś zależy na weselu z klasą - to  tylko Music Flowers !!!

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Maja 2011, 23:51 »
Baaaaaardzo miło słyszeć bo to własnie Music Flowers zagra na moim weselu już za 3 tygodnie;)
Już z samych spotkań z Panem Zenosławem można wywnioskować, że to zesppół z klasą,
ale oczywiście wszytskiego dowiem się na moim weselu:) Jestem dobrej myśli:)
Czy możesz napisać tylko jak wygląda sprawa przerw między blokami muzycznymi, ile trwają czy nie za długo?

Offline bahus

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Maja 2011, 23:05 »
Tak czytam wypowiedzi poprzedników i nie wierze, jak mamy głuche społeczeństwo przecież wiele kapel dziś korzysta z gotowych aranżacji ,czy podkładów które później odtwarza kyboard a zespół do tego śpiewa,czytam sobie,że zespół Music Flowers  Orchestra to profesjonalni muzycy itp.  Pofatygowałem się na ich stronkę i co słyszę zdjęcia mnóstwo instrumentów kolorowych marynarek a demo zespołu z gotowego podkładu odtwarzanego przez keyboard :-\ .  I wychodzi później ,że na weselu stoją ludzie z kapeli są gitary,elektroniczna perkusja itp niestety instrumenty są wyłączone !!! a ludzie udają że na nich grają.  A za wesele trzeba słono zapłacić bo sześciu muzyków. Więc porównywanie taki zespołów a grających na żywo Muzykantów jest wielki NIEPOROZUMIENIEM !!!
Proszę nie traktować mojej wypowiedzi jako atak na grupę Music Flowers ale na przekłamanie jakim jest zamieszczanie na stronach internetowych utworów demo przez zespoły. Jeśli komuś  trochę przybliżyłem temat to jestem wdzięczny. . . .
Na dowód tego co napisałem mogę przesłać piosenkę która jest na stronie zespołu MFO. . .  a wykonana przez zespół dwu osobowy grający na moim weselu. . . są identyczne

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Maja 2011, 09:54 »
Głuche społeczeństwo???
Śmiać mi się chce... Wybór zespołu na wesele był dla mnie najważniejszą rzeczą, będe miała bardzo dużo gości i zależało mi na idealnej kapeli, dlatego uwierz, że takie gadanie na mnie nie działa, ponieważ ja Music Flowers słyszałam na żywo i zabrakło mi słów;) Nie jest to typowy weselny zespolik który puszcza gotowe podkłady, a poza tym prowadzi obrzydliwe tandetne konkursiki itp. To jest zespół z klasą, który gra na żywo, mają zarówno świetny wokal jak i profesjonalnych muzyków także jestem mega spokojna, tym bardziej, że słyszałam ich na żywo na imprezie na której było ok 250os. To, że mają demo na stronce to inna sprawa, teraz są takie czasy, że ludzie chcą mieć chociaż jakąś namiastke, bo "jak ktoś nie ma stronki lub kawałka do przesłuchania" to w 90% zostaje odrzucony na starcie. Możesz sobie przesyłać jak Twój zespół 2 osobowy śpiewał- gratuluje radości i udanej imprezy, ale to nie zawody i jeśli ja czuję, że dla mnie Music Flowers są warci swojej ceny to nie martw się, to nie Ty za nich płacisz. Aby krytykować nie wystarczy "pofatygować się na stronke zespołu" :)

Offline bahus

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Maja 2011, 17:41 »
No, tak to jest jak toś ma poważne problemy z interpretacją przeczytanego wcześniej tekstu!!! Czy ja w którymś momencie mojej wypowiedzi powiedziałem ,że wybrany przez Ciebie zespół źle gra lub źle śpiewa???? to mi to zacytuj i się nie wymądrzaj bo to co sie podoba Tobie nie musi się podobać innym to się nazywa kwestia gustu!!!!! Wchodząc na stronę w/w kapeli słucham ich demo i co słyszę gotowe podkłady lecą a wchodzę na zdjęcia i widzę zespół z gitarami z trąbkami saksofonami itp więc sobie zadaje pytanie po co. A Ty nie słysząc zespołu o którym wspomniałem już ich oceniłaś tak zachowują się kompletni IGNORANCI !!!! Temat z mojej strony uważam za wyczerpany.

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Maja 2011, 20:53 »
Powiedz mi jedno, skoro jesteś już po weselu to po co psuć komuś opinie, niesłusznie??
Jeśli ja mam problemy z interpretacją to powiedz kiedy ja niby oceniłam "Twój" zespół? Gratulując, że jesteś zadowolony z ich pracy? Tam nie było ironii.  Podkreśliłam, że to nie konkurs więc nie interesują mnie takie porównania skoro za 2 tyg biore ślub i jestem mega szczęśliwa z tego zespołu bo przeprowadziłam wielką selekcję, bo ogromnie ważna jest dla mnie orkiestra.
Tobie wystarczyły 2 osoby na weselu, ja będe miała 160 gości i szukałam zespołu dobrego ale i licznego, który ma saksofon, perkusję, gitarę itp. więc może taka różnica??
Jednym słowem, nie wiesz, nie słyszałes- nie wypowiadaj się. Każdy ma swoje zdanie, ale trzeba mieć ku temu argumenty.

Offline bahus

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Maja 2011, 23:15 »
Brak mi słów...jeśli tacy użytkownicy odwiedzają to forum to przepraszam zabłądziłem i już się wypisuje...Pozdrawiam wszystkich

Offline martek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31 lipca 2010
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Maja 2011, 23:01 »
Najlepszy zespół? MUZYKANCI! Bez dwóch zdań!!! :)

Offline porzeczka86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16-06-2012
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Maja 2011, 15:17 »
Witam:)
A słyszeliście coś o zespole ApLauz5 ze Szczecina?

Offline AnJa88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.08.2013 r.
« Odpowiedź #13 dnia: 8 Marca 2012, 08:48 »
Gdyby ktoś był zainteresowany to Muzykanci za 10-h występ na weselu w 2013 biorą 5500zł + za 5-h występ na poprawinach 2000zł.  Bardzo podoba mi się "próbka" ich możliwości i poziom jaki sobą reprezentują, ale 7500zł to sporo. . . :/

Offline natalka23

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #14 dnia: 8 Marca 2012, 13:02 »
u mnie będzie zespół PAB, Z choszczna. slyszałam wiele dobrych rzeczy o nich i dużo osób ich poleca, 3 panów, i biora ok 2500 zł za wesele lub nawet mniej. takze tanio

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #15 dnia: 8 Marca 2012, 22:56 »
ja też polecam Pab, gdzieś w mojej relacji jest fragment początku wesela w iich wykonaniu ;]
goście byli zachwyceni bo dają czadu, tylko dogadaj oczepiny bo ja im zakazałam robić jednego konkursu a oni i tak go zrobili...;/ i generalnie bywało chwilami  przeciętnie jeżeli chodzi o konkursy. że wydrukowałam im przykładowe...choć gościom się podobało ;]
warto to zapisać w umowie. ale i tak polecam na 100%, wszyscy byli zachwyceni. za poprawiny biorą 500zł ;]
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline natalka23

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #16 dnia: 9 Marca 2012, 06:31 »
dzięki za info, napewno zwrócę na to uwagę podczas omawiania szczegułów ;)

Offline Joanna27
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.10.2011
« Odpowiedź #17 dnia: 30 Marca 2012, 14:52 »
Ja osobiście polecam Muzykantów, fantastycznie dobierają repertuar do ludzi, kierują cała imprezą tak aby każdy bawił się do końca, u mnie na weselu byli Muzykanci i wiem że są warci swojej ceny :)

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Marca 2012, 18:55 »
SPONTANICZNI ze Szczecina, polecam

Offline hattori
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: maj2012
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Grudnia 2012, 10:59 »
Potwierdzam, Spontaniczni są bezkonkurencyjni.  Grali na naszym weselu w maju 2012, żywe instrumenty, świetne wokale, prowadzenie "z jajem" i ciętym żartem, rewelacja.  Zarówno my jak i goście byliśmy zachwyceni i nie mogliśmy się ze Spontanicznymi rozstać naciągając ich na coraz to nowe numery "po godzinach" :) Zdecydowanie i gorąco polecam!

Offline actrumpeter
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Grudnia 2012, 21:31 »
Najwyższy czas wyjaśnić pewną sprawę, chodzi mi o to granie na żywo i z playbacku.  Mam tu na myśli konwersację między bahus a zabuula.  Wyróżniamy 3 rodzaje prezentacji muzycznej:
1.  na żywo - czyli zespół gra wszystkie partie instrumentalne i wokalne faktycznie na żywo.  W takim zespole potrzebne są minimum 4-6 osób.  Gdy zespół gra na żywo potrzebna jest perkusja, bas (gitara basowa lub kontrabas), instrument wykonujący partię akordowe (klawisz, gitara, akordeon), wokal (jeden lub więcej) opcjonalnie instrument wzbogacający brzmienie (np.  skrzypce, instrumenty dęte). 
2.  z playbacku - zespół nagrywa utwory wcześniej, a na weselu udają, że grają, łącznie z wokalem
3.  z półplaybacku - zespół partię basu, perkusji i ewentualnie pewne partie akordowe puszcza z tzw.  podkładu, a wokal, instrumenty solowe (dęte, skrzypce) i czasami akordowe (klawisz, gitara, akordeon) dogrywają na żywo.  Można powiedzieć, że to opcja pomiędzy playbackiem, a graniem w zupełności na żywo. 

Osobiście uważam, że granie z półplaybacku jest w pewnym sensie graniem na żywo.  Zespół posiłkuje się podkładem najczęściej z przyczyn ekonomicznych, które tak naprawdę są problemem młodych bo muszą więcej płacić za zespoły z większym składem.  Jednak granie z półplaybacku nie jest pozbawione dynamiki tak jak to bywa z graniem z playbacku.  Zespół reaguje na to co się dzieje na sali.  Może utwór przedłużyć (podkłady z klawisza dają taką możliwość), zagrać ciszej lub głośniej.  Niejednokrotnie brzmienie jest bogatsze niż przy grze na żywo.  Uważam, że nic nie zastąpi muzyki wykonywanej na żywo, ale gra z półplaybacku nie jest taka znowu zła.  Jeżeli zespół ma dobre podkłady i sprzęt to wszystko brzmi elegancko, a dodatkowo w zespole można usłyszeć rzadziej spotykane instrumenty jak saksofon, trąbka, skrzypce itp.

Jeżeli chodzi o zespół "Music Flowers Orchestra" to jest to bardzo dobry zespół.  Grają w różnych składach - na żywo i z półplaybacku.  Grają i prowadzą imprezy z klasą.  Nie przeżywałbym tego tak bardzo kiedy okaże się, że grają z podkładu, bo na pewno cała reszta (sax, wokal i inne instrumenty stojące na scenie) wykonywane są na żywo.  To rozsądna opcja zarówno dla zespołu jaki i dla klientów dlatego jest tak popularna.  Pozdrawiam

Offline suselcia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.08.2012
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Stycznia 2013, 13:43 »
Polecam zespół DYNAMIT.
Moim gościom bardzo się podobał. 
Świetne wykonania piosenek ABBY przez panią Adę.
Nie mieli problemów w zagraniem fragmentów muzyki poważnej na życzenie jednego z moich gości.
Robili krótkie przerwy i kosztowali tylko 2400 zł.
  :D

Offline compaq0
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 31 Stycznia 2013, 09:43 »
Witajcie, szukamy orkiestry, po selekcji zostaly zespoly : COMBO, The Players, Silver Band.  Czy ktoś bawił się z nimi na weselu? Jakie są Wasze opinie i sugestie?

Offline actrumpeter
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 31 Stycznia 2013, 22:04 »
Zdecydowanie Silver Band. . .

Offline agnieszka_karol
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Lutego 2013, 17:33 »
Hi5, ale to osobiście polecam, natomiast warto przypomnieć, że oprócz Muzykantów w Szczecinie "live" grają także Spontaniczni oraz Sepupulebubu, ale na prawdę warto sprawdzić i osobiście poznać zespół Hi5 czyli "przybijaczy piątek" :)))

Offline Beata1888
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.07.2013
« Odpowiedź #25 dnia: 29 Marca 2013, 00:23 »
Najlepszy zepół który gra w Szczecinie, to zdecydowanie HI5 .  Chłopaki grają wyłącznie muzyke na żywo i ich poziom grania jest wyśmienity.  Wszyscy po szkołach muzycznych wraz z Wokalistą który również śpiewa tak, że Ciarki przechodzą.  Panista Megaa.  Grają z kontrabasem.  Naprawdę Super Zespół.  U mnie grają !! Polecam tomek@muzycydlaciebie. pl

Offline Paula2000
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.10.2013
« Odpowiedź #26 dnia: 31 Marca 2013, 11:51 »
Witam,
poszukuje dobrego zespołu ( grajacego na żywo ) pomocy!!! narazie biorę pod uwagę:
spontanicznych, sepupulebubu, The Pleyers
może coś doradzicie ? ciężko wybrać

Offline gosia_pawel_85

• forumowicz
  • 3.08.2013 Nasz Magiczny Ślub
  • data ślubu: 3.08.2013
« Odpowiedź #27 dnia: 31 Marca 2013, 21:59 »
Witam. Moge się podzielić opinią.  ;) Polecam zespół "DUO PLUS PAPCIO"!!! Zawsze ich wszedzie polecaliśmy, nasi znajomi wyprobowali i nie załuja! Osobiscie mialam okazje sluchac ich co sobote(o kresie letnim)-jak grywali w restauracji na wielu weselach,poniewaz razem pracowaliśmy(ja jako oblsluga  ;) ) Wiec obiektywnym okiem oraz to co inni goście opowiadali o Nich-moge Wam polecic. Sami bedziemy ich mieli na swoim weselu wiec strzałw 10tke  :D

Offline truelove
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #28 dnia: 1 Kwietnia 2013, 02:07 »
ja również polecam DUO PLUS PAPCIO!

Offline smoczyca008
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 8 Maja 2013, 22:04 »
hej jestem już PO weselu i mogę napisać opinię odnośnie kapeli Muzykanci których miałam a odczucia ... cóż poczytajcie same

Na spotkaniu z liderem wszystko zostało omówione wejście powitanie zabawy oczepiny kapela miała wznosić toasty gry integracyjne w stylu kto jest ze stycznia niech wstanie niech wstanie itp mieli nawiązywać kontakt z goścmi aby wychodzili na parkiet i się bawili zaznaczę iż wesele było małe więc podkreślałam że potrzebuję ich wysiłku aby zabawa była fajna, powiedziałałam że gdyby wesele skończyło się o 2 to dla mnie to była by porażka zwłaszcza  gdy kapela bierze niemal 5 tysięcy za granie od 19...

powitanie ok pierwszy taniec ok muzyka  fajna i goście dobrze się bawili ale do północy nie było żadnych gier i zabaw i żadnego nawiązywania kontaktu z weselnikami żadnego gorzko czy inne takie to robiła tylko moja rodzinka, a i tak sety były dość krótkie jak tylko ludzie się rozbawili to było a teraz idziemy na jednego....

o północy oczepiny przeprowadzone hurtowo potem od razu przerwai tak ok 1 w nocy zaczęło się granie na zabijanie....
pomijam  fakt że jeden utwór był grany 3 razy co set, bo ludzie się przy nim bawili....
ale uważajcie dziewczyny na piosenki życzenia... my poprosiliśmy o 3 piosenki spoza listy i zagrano tylko jedną po 2 w nocy...
a gdy jest się panną młodą nie ma czasu na pilnowanie takich rzeczy każdy chce z wami zatańczyć, pogadać, zrobić sobie zdjęcie,.....myślę że oni nawet ich się nie nauczyli grać... i śpiewać

inną równie ważną kwestią jest wokalistka, która w ogóle nie okazywała szacunku dla nas jako weselników bo była ubrana w jakieś szare coś ni to koc ni to sweter w każdym razie nie była to sukienka w której powinna pracować na weselu a czy pracowała? moim zdaniem raczej chałturzyła żeby nie nazwać tego miejscami wyciem i tu zaznaczę że wiele lat śpiewałam w chórze i wiem co piszę
szczytem chamstwa było to gdy zamiast śpiewaniem wyłącznie zajmowała się również grą w ..... kocie łapki z gitarzystą...podczas piosenki oczywiście
jednym słowem o 3 w nocy weselników już nie było bo przerwy orkiestry po oczepinach były liczne i długie a ja w swojej naiwności ciągle czekałam że lider zespołu weżmie się do roboty ale cóż....

jeśli chodzi o gości to nie narzekali  bo muzyka była grana na żywo ale gdy patrzę na to z perspektywy to wiem że moja rodzina w tym samym gronie  przy na prawdę zaangażowanej w swoją pracę kapeli potrafi przywitać na weselu świt to wiem że orkiestra to 80 % sukcesu na weselu a na moim go zabrakło....

może Muzykanci poczują się urażeni i będą tu się uzewnętrzniać w swojej obronie ale ja na tym weselu byłam z rodziną i  o ich odczuciach również  rozmawiałam i poczekałam trochę aby emocje opadły i aby  mój opis był jak najbarziej merytoryczny i rzeczowy, i ważam że mam prawo wyrazić moją PRYWATNĄ opinię o zespole który wziął dużo pieniędzy za wesele, którego nie poprowadził z zaangażowaniem i nic już tego niestety nie zmieni bo  własne wesele jest tylko jedno...

Offline wpaula
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1.06.2013
Odp: NAJLEPSZY ZESPÓŁ NA WESELE 4-5 OS SZCZECIN
« Odpowiedź #30 dnia: 6 Czerwca 2013, 18:41 »
My mielismy zespol Era Band i gosciom bardzo podobalo sie jak grali ,z czystym sumieniem polecam:)
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2015, 15:50 wysłana przez zibi »

Offline bahus

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 15 Czerwca 2013, 00:02 »
U nas też będą grali ERA BAND,z wielu opinii słyszeliśmy,że to świetny zespół.Mamy nadzieje,że będzie fajna zabawa :)

Offline Paula2000
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.10.2013
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Czerwca 2013, 22:45 »
Witam, ostatnio pisałam ponieważ miałam dylemat odnośnie wyboru zespołu, wraz z narzeczonym byliśmy na weselu w Policach w Doboszu gdzie grał zespół sepupulebubu ( trudna ta nazwa :p ) po tym weselu nie mam żadnych wątpliwośći, bierzemy ich na swoje wesele.  Reprezentują naprawdę wysoki pozniom, czuliśmy się jak na dobrym koncercie.  Polecam

Offline dagu_87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.06.2014
« Odpowiedź #33 dnia: 7 Lipca 2013, 14:19 »
A jak wychodzi Sepupulebubu prowadzenie zabaw i oczepin?
i czy ktoś może powiedzieć coś na temat zespołu KEY?

Offline paolla5
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 31 Lipca 2013, 17:54 »
Ludzie nie nabierajcie się na te opinie które tu są bo to sami o sobie piszą . Te zespoły które tu są wymieniane to akurat są najgorsze.  Granie na żywo w 100%  nic nie oznacza a właściwie tylko huk akustyczny który wcale nie powoduje że ludzie podrywają się do tańca.  Najlepsze zespoły to takie które podpierają się rytmiką z klawiszy i dogrywają instrumenty, dobrze prowadzą i grają utwory które rozbawiają ludzi do tańca o dobrej dynamice.  Widziałem zespoły które popisywały się solówkami a ludzie wcale się nie bawili, nawet nie chcieli im zapłacić bo ludzi to denerwowało.   Nie będę wymieniał zespoły które są najlepsze bo mogę być posądzony  o stronniczość.  W Szczecinie są ze trzy i w  Nowogardzie  też dwa.  Większość  to żenada o ordynarnych konkursach i przygłupawych  dowcipach.
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2013, 11:44 wysłana przez Maja »

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Sierpnia 2013, 15:22 »
Mysle, ze wszyscy dobrze zrozumieli i nie musisz nabijac sobie statystyk kopiowaniem tej samej wiadomosci

Offline paolla5
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Sierpnia 2013, 23:18 »
ZESPÓŁ ''AZET'' ze Szczecina -Super zespol. Przesympatyczna grupa,ktora grala na weselu mojego syna w Stargardzie-Restauracja LORD . Wszyscy goscie szaleli na parkiecie. Super repertuar,przeboj za przebojem. Dziekuje za wykonany specjalnie dla mnie utwor Na opolskim rynku. Wesele bylo naprawde udane. Zespol Azet to zespol godny polecenia. Mam nadzieje,ze spotkamy sie jeszcze i znow wytancze sie do bialego rana. Serdecznie pozdrawiam

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Sierpnia 2013, 14:48 »
chyba zapomniałaś zalogować się jako nowy użytkownik  ::)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline firanka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #38 dnia: 31 Sierpnia 2013, 12:00 »
ja mogę polecić MM Group.  Robili mało przerw, śpiewali na żywo, całkiem fajnie poprowadzili oczepiny.  Pełen parkiet o 4 rano mówi chyba sam za siebie:)

Offline Marcin S200
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.13.2014
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Września 2013, 17:33 »

KRYPTOREKLAMA
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpnia 2014, 13:58 wysłana przez Sylvi »

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 19 Września 2013, 14:42 »
Hahaha śmiech na sali...

paolla5  piszesz, że napisana przeze mnie opinia jest wymyślona???

Sama przez przypadek "zapomniałaś" zmienić nazwy użytkownika przy kolejnym logowaniu i się wydało, że to Ty próbujesz zrobić lewy interes.
Może zamiast zakłamania warto poćwiczyć nad jakością muzyki ??

Ostatecznie na moim weselu grał Music Flowers, goście bawili się prawie do 7 rano i byli zespołem zachwyceni!!!
Było ponad 150 osób i wszyscy zachwalali muzykę
Pełen profesjonalizm, zero tandetnych konkursów, wszystko z klasą a wokalista powalił na kolana!

a Ty jesteś żałosna/y

Offline sunmadame
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28IX2013
« Odpowiedź #41 dnia: 2 Października 2013, 23:28 »
Hej, u mnie grał Silver Band ze Szczecina. Są 4 osoby w zespole, a jak się chce to jest też perkusista i wtedy jest 5 osób, ale ja wybrałam tańszą wersję bez perkusji na żywo. Goście zachwyceni :) Pani Sylwia pięknie śpiewa i "wyciąga" gości na parkiet, jest też Pan grający podczas niektórych piosenek na saksofonie, goście byli nim zauroczeni oraz Pan śpiewający takim głosem, że Joe Cocker by się nie powstydził i Pan grający na organkach świetnie prowadzący oczepiny, a jak śpiewał wszyscy byli na parkiecie. I co wydaje mi się ważne... nie fałszowali, co czasami się zdarza zespołom weselnym. Oczepiny prowadzone ze smakiem i zabawnie, uśmiałam się. Jak powiedziała mi koleżanka "oczepiny miałaś superowe" :) Troszkę może za mało disco polo jak dla mnie, ale oczywiście było, ale to po prostu trzeba poprosić i powiedzieć podczas rozmowy z zespołem, jakiej muzyki się oczekuje. Grali bardzo zróżnicowaną muzykę: pop, rock, biesiądę i dosco polo, śpiewali po polsku jak i po angielsku. Także dla każdego gościa coś do potańczenia się znalazło. Wszyscy się wybawili, a ja tak, że dopiero na 3 dzień mi zakwasy przeszły. Byli naprawdę świetni.

Offline magda_137
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 10 Października 2013, 20:32 »
Polecam zapoznac sie z oferta szczecinskiego zespolu muzycznego Latte.  Graja na zywo w skladzie 5-osobowym. 

Offline Agaciasin
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 3 Stycznia 2014, 19:24 »
weszłam juz sporo po swoim weselu, bo miałam w 2012 roku, ale jakos mi ukmnęło, ze nie poleciłam mojego zespołu. U nas też grał Music Flowers i mamy identyczne odczucia. Powiem więcej, ze nawet postawilismy im flaszkę w trakcie wesela (na 5 osób) i kulturalnie pili, nie domagali się więcej, a zabawa wspaniała. Potrafili grać nawet godzinę bez przerwy. A skończyło się na tym, że gdy goście wyszli to my się nie mogliśmy z zespołem pożegnać i jeszcze prawie godzinę siedzieliśmy i znimi rozmawialiśmy. To był nasze bardzo dobrze wydane pieniądze. Szczerze polecam.

Offline Minka1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 19 Lutego 2014, 10:46 »
tak chodze sobie po tym forum. . . i postanowiłam dodać swoje 5-ć groszy;) U mnie na weselu grał zespół Dynamit i jestem na prawdę bardzo zadowolona choć ich nie znałam tylko słyszałam opinie od innych i na prawdę są świetnym zespołem, więc polecam.

Offline Julanka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2015
« Odpowiedź #45 dnia: 19 Lutego 2014, 23:52 »
Bawiłam się na weselu, gdzie grał MM Group. Sama rozważałam ich na swoje wesele, bo naprawdę fajnie grają i można się przy nich świetnie bawić. Przerwy nie są długie, oczepiny ciekawie poprowadzone :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Czerwca 2014, 16:05 »
Najlepszy zepół który gra w Szczecinie, to zdecydowanie HI5 .  Chłopaki grają wyłącznie muzyke na żywo i ich poziom grania jest wyśmienity.  Wszyscy po szkołach muzycznych wraz z Wokalistą który również śpiewa tak, że Ciarki przechodzą.  Panista Megaa.  Grają z kontrabasem.  Naprawdę Super Zespół.  U mnie grają !! Polecam tomek@muzycydlaciebie. pl

Szanowny Tomku (alias Beato) jako muzyk i członek innego zespołu  Hi5 nie powinieneś wypisywać takiej kryptoreklamy na forum.
Niestety Nie świadczy to o Tobie najlepiej.

Offline aambrozjaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 29 Lipca 2014, 10:01 »
Polecam zespół Silver Band! Wodzirejka - pani Sylwia jest świetna - niesamowity głos, energia, zawsze uśmiechnięta! Z zespołem można się dogadać co do muzyki - my nie chcieliśmy disco polo ani typowych kawałków biesiadnych, zależało nam na rock'n'rollach i latino.  I tak wlaśnie było.  Zespół świetni poradził z wyzwaniem, jakim były dla nich osobne sale do tańczenia i jedzenia.  Dzięki wskazówkom i pomysłom parkiet zawsze był pełny:) Dodatkowym plusem jest także cena - zespół bierze zdecydowanie mniej niż topowe zespoły weselne ze Szczecina.

Offline carmenek1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 29 Lipca 2014, 16:29 »
Bo zespół powinien się dostosować do potrzeb pary młodej.

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: lato.2015
« Odpowiedź #49 dnia: 5 Września 2014, 12:22 »
U mnie dalej brak zespolu....Kogo polecacie?

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #50 dnia: 5 Września 2014, 20:03 »
Oto lista moich faworytów jeżeli chodzi o zespoły z którymi miałam styczność i poleciłabym ich z czystym sumieniem:
- Sepulebubu
-Lukas Band
- Combo
-MM Group
- Majk Band

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 6 Września 2014, 16:08 »
wszystkie te zespoly maja juz zaklepane

Offline Agasaya
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #52 dnia: 6 Września 2014, 20:19 »
Ja polecam zespół Gepard z Gryfina, grali u mnie na weselu rok temu. Jednym słowem rewelacja. Znajdziesz ich na planujemy wesele.

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #53 dnia: 7 Września 2014, 03:17 »
Jeszcze Spontaniczni fajnie graja i zespół Be Free też daje radę nawet w 3 osobowym składzie

Offline mariczka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #54 dnia: 7 Września 2014, 21:28 »
Szczerze mówiąc nie rozumiem tych zachwytów nad graniem "na żywo".   Czy naprawdę tak bardzo odpowiada wam tłuczenie w gary na weselu?? Ludzie bawią się przy muzyce, a nie przy hałasie żywych instrumentów, które walą po uszach tak, że nie da się myśleć.  .  .   Dla mnie ważne są: dobre wokale, dobry, weselny repertuar i fajny kontakt z gośćmi.  No ale to moja opinia :)

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 7 Września 2014, 21:34 »
Dla mnie takze nie musze miec zespolu ktory gra na zywo....

Offline mariczka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #56 dnia: 19 Września 2014, 19:10 »
aurelka jak tam, wybrałaś już jakiś zespół czy nadal poszukujesz?:)

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 20 Września 2014, 01:36 »
juz wybralam :)

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 6 Października 2014, 17:18 »
Bosto Band opinie???

Offline dorotka_sf
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.05.2015
« Odpowiedź #59 dnia: 7 Listopada 2015, 22:43 »
Polecam Music Flowers Orchestra. Pan Zenek potrafi idealnie dobrać muzykę i prowadzenie wesela do jego stylu. U nas cała sala tańczyla a co niektorzy blagali bynie konczyli grac mimo ze po 3 grali jeszcze z plyt :) stworzyli piekny klimat, za co ślicznue dziekujemy :)

Offline alicjasonko
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2020
  • Ślub w: Warszawa
« Odpowiedź #60 dnia: 19 Marca 2017, 19:21 »
na moim weselu śpiewali oni Weekend Band jestem bardzo zadowolona z ich gry :)

« Ostatnia zmiana: 20 Marca 2017, 16:03 wysłana przez zibi »