Autor Wątek: "Nieważne co w życiu osiągniesz...ważne kogo będziesz miał u Swego boku" 9.07.11  (Przeczytany 39408 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
A jesteś pewna że buty musisz mieć tak szybko? Wiesz mnie też tak straszyli straszyli, ale dopiero na przedostatniej przymiarce suknie skracali z długości tak więc buty musiałam mieć najpóźniej 2 tygodnie przed ślubem :D Może podpytaj, bo wtedy będziesz miała czas żeby trafić w swój gust.
Do butów kolorowych musisz być przekonana a jeśli szukasz po białych to chyba nie jesteś :D
Co to sukni to buty było widać rzadko, tylko jak się je eksponowało na sesji etc. a moja suknia nie była delikatna mi się wydaje, wywalone mnóstwo aplikacji, zakładek, na dole tiul i z tyłu podczepienia a do tego tiul :D
Myślę że buty kolorowe nie będą się gryźć z suknią żadną tylko ty musisz być wewnętrznie przekonana do nich no i fajnie by było wtedy inny akcent dodać kolorystyczny do całego stroju :)
A może zrób jak elemelka? Ona po północy zmieniła buty na bordo i przepasała suknie bordowym szalem :)

To się nagadałam!

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
Na forum wrzucam tylko białe i ecru ale wszędzie po sklepach szukam bordowych :P Ale powiem Ci że Ciężko znaleźć bordowe buty na niskim obcasie :P bardzo dużo jest platform a ja niestety nie mogę tak wysokich mieć a jak są niskie to przeważnie balerinki.

Te co wysyłam tu na forum to chce abyście mi pomogły wybrać przede wszystkim kształt, czy właśnie takie czółenka czy z odkrytymi palcami czy raczej w szpic a co do koloru to bardzo bym chciała właśnie bordo albo jakiś odcień czerwieni bo w takich kolorach będzie mój ślub i do tego dodatki właśnie do sukni i do garnituru PM byłyby czerwone.. więc kolor można potem zmienić :P
W sumie też fajny pomysł żeby potem sobie założyć czerwone ...
A co do przymiarki. Babka powiedziała że najlepiej jak by były już w styczniu buty bo najpierw na początku stycznia weźmie ze mnie wymiary a potem przymiarka. Suknia nie ma osobno gorsetu wiec w razie czego nie będę mogła jej opuścić albo podciągnąć. Dlatego mam mieć buty. Ewentualnie mogę zrobić tak że wezmę ze sobą jakieś stare buty patrząc tylko po obcasie i w nich pójdę. Dobra śmigam po świadkową i jedziemy poszukać czegoś :P buziaki :-*

Offline Daisy87
  • uzależniony
ja kupiłam sobie do ślubu fioletowe buty na allegro... i mimo, że są troche ciasne to jestem zadowolona bo są piękne :) moze na allegro poszukaj czerwonych albo bordowych butów i zamów, ceny nie są takie tragiczne więc można zaryzykować ;) ale tak jak ciriness napisała, musisz być do tego przekonana na tyle mocno, ze nie bedziesz sie pozniej przejmować co bedzie mowić mama albo teściowa na takie "ekscentryczne" buty ;)

Offline neta88sc

• maniak
o mamę się nie martwię :P teściowa- gorzej - tradycjonalistka :) ale to mój ślub i będę wyglądać jak chce :P oglądałam buty na allegro ale wszystkie zbyt wysokie... a właśnie wracam z shoppingu no i  były jedne ciekawe fajnie na nodze mi leżały zrobiłam jedno zdjęcie potem wkleje ...no ale jeden duży minus... Obcas za wysoki :( :'(

no nic będę jeszcze szukać :) ale po dzisiejszym dniu bardzo ale to bardzo chce czerwone :P siedzę cały czas na allegro i na googlach i szukam :P

Może dziś do księdza się wybiorę ??  ::) ehh nie chce mi się :P
buziaki :-*

Offline neta88sc

• maniak

Offline Daisy87
  • uzależniony
a takie?  ;D

Uploaded with ImageShack.us

ja mam takie fioletowe, obcas 7,5cm to wcale nie jest duzo! i koszują 49zł ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
Ale oni i tak szyją zawsze na zapas, uwierz mi, ja podałam buty o obcasie 7 a znalazłam 11, matko jak ja się psychicznie namęczyłam że suknia będzie za krótka! A tu się okazało że i tak większą uszyli i już i tak musieli ją skracać, była gorsetowa ale jednoczęściowa także też nie byłoby jak podciągnąć :D

Oj wiem ja Ci to jaki to problem znaleźć buty w kolorze bordo! Ale ja szukałam zakrytych bo zrobiłam sondę i dziewczyny zakryte polecały (wiesz, paluszki i te sprawy!)

będę pamiętała o Tobie, jak się coś rzuci w oczy to podeślę :)
Może warto poczekać na kolekcję wiosenną i coś się znajdzie!

Offline neta88sc

• maniak
No właśnie dziś przymierzałam zakryte całe, podobne do tych co wkleiła Daisy tylko zamiast kfiotka miały kokardkę :P Jeszcze raz może się tam wybiorę już z PM żeby zobaczyć czy nie są za wysokie. Wkleję je jak najszybciej ale muszę znaleźć adapter do karty z telefonu żeby na kompa zrzucić :P

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Jak chcesz bordowe to takie miej  ;D Twój ślub -Ty rządzisz  ;D

Offline neta88sc

• maniak
Buziaki środowe :-* byliśmy u Księdza po pozwolenie, mamy przyjść w lutym :P wiec chociaż to załatwione. Nie było tak źle. W S-c trochę zaczął prószyć śnieżek :P wiec może najwyższy czas jechać zmienić opony na zimowe :P kompletnie nie mam na to czasu :P hehe :) Z PM postanowiliśmy, dodatki do ubioru będą albo czerwone albo bordowe :) wiec teraz tylko szuuukać :P hehe buziakiii jesio raz gorące bo zimniachno się zapowiada :P

AAA... odnośnie targów ślubnych czytałam dziś wielkie ogłoszenie :) są w Niedziele w Dorianie tak jak było to wcześniej napisane a zaczynają sie od 10 do 17 :) o 12 i 15 mają być jakieś pokazy mody ślubnej :) wiec Sosnowiczanki i wszystkie sąsiednie przyszłe Panny Młode - łączcie się :P :hopsa: 

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
Mnie też się baardzo podobają te co wkleiła Daisy :D
Powinnaś mieć właśnie takie :D
Czerwień to super pomysł :D
A ja na śnieg nie mogę się już doczekać! Bo chcemy sesję zdjęciową właśnie w scenerii zimowej :D
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline ciriness

• Chuck Norris
Targi są fajne, wybierzcie się :)

Neta a ty chcesz buty całkowicie bordo, nie ciemnoczerwone nie?
http://allegro.pl/baldowski-bordowe-z-cyrkoniami-swarovski-r-39-i1307898024.html te byłyby znośne jakby jednokolorowe...
Czerwone łatwiej znaleźć, wiem to po sobie :D

Offline neta88sc

• maniak
bordo albo czerwone :P ogólnie jakiś odcień czerwonego jednokolorowe:) No te co przesłałaś Ciri mogły by być znośne jakby były jednokolorowe ale w tym wariancie niezbyt mnie sie widzą :P takie jak Daisy wkleiła były byłyby super :P A myślicie że na takich targach ślubnych będą np takie czerwone bucisze ?

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Nigdy nie byłam na targach ślubnych , ale chyba takie buty powinni mieć ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
Ja byłam dwa razy na targach i z kolorowymi butami się nie spotkałam :D

Offline neta88sc

• maniak
No właśnie też jakoś tak myślę że pewnie kolorowych nie będzie ...

A teraz mam bardzo łatwe pytanie dla Wszystkich którzy są już po tego typu rozmowach :P

Mianowicie powiedzcie mi o czym pamiętać podczas rozmowy z orkiestrą i z foto-video?? Tzn chodzi mi już o takie sprawy które będą dogrywane z tymi oto ludźmi.... bo powiem szczerze że nie mam pojęcia co mam im powiedzieć? Na razie myślałam żeby nie zapomnieć o:
jeśli chodzi o orkiestrę - co mają zagrać na pierwszy taniec, potem piosenka dla rodziców, w jakiej formie oczepiny, no i jak ma wyglądać zakończenie wesela (bo w mojej rodzinie jest taki zwyczaj ze na koniec wesela gra się piosenkę znaną z kościoła "kiedy ranne stają zorza" wiec uprzedziłam ich o tym że możliwe że bedą musieli to zagrać :P problem mam jeszcze z zabawami :) bo nie wiem jakie chcemy :P ale moze tu zdamy się na doświadczenie Orkiestry :) czy coś jeszcze? aa.. no i nie wiem jak z tym wyprowadzaniem :P co mają grać żeby nie ryczeć ;]

jeśli chodzi o foto-video - gościu mówił mi że niby jedna osoba będzie i robić foto i video.. wiec jakoś mi sie to nie widzi wiec nie wiem czy nie po proszę o dwie osoby. W końcu płacę to i mam prawo wymagać. Chcę ogólnie zmienić wizję filmu ponieważ mają oni takie niezbyt fajne wstawki a ja bym bardziej chciała coś w stylu video jak u Ciri w relacji. ( tak jakby film itp.) nowocześnie ale tak z wyczuciem. Najbardziej boje się o film ponieważ zrobił na mnie mieszane wrażenie ale mam nadzieję że uda mi się faceta przekonać żeby trochę pozmieniał to wszystko. No i chciałam zgrać na płytkę nasze ulubione piosenki i dać mu żeby je użył w filmie np w czołówce no i pod podkład na zdjęcia. Bardzo też chciałabym żeby na filmie umieścić nasze zdjęcia z młodości i dzieciństwa. No i nasze wspólne. Czy musze je skanować i dać na płytkę czy raczej wystarczy wybrac i dac mu i on sam to zrobi?

Ale się rozpisałam :P piszcie :P

Offline ciriness

• Chuck Norris
Jej kobieto ty masz mnóstwo czasu, po co Ci teraz rozmawiać z zespołem?

Ja proponuję zrobić im listę lub napisać maila na 2 tygodnie przed weselem, teraz ewentualnie skoro już zespół masz wybrany (bo o co innego pyta sie zespoły jak się je wybiera) to możesz ich poprosić żeby się nauczyli jakiegoś ważnego dla was utworu etc.
Całą rozpiskę to dasz im jakiś czas przed weselem, moja zajęła dwie strony A4, bo ja im napisałam o której jakie mam posiłki, to ważne żeby zespół zgrywał się z kuchnią, kiedy jakie mają być konkursy, jakie będą podziękowania dla rodziców etc. Mamy z miśkiem utwory których w żadnym wypadku nie chcieliśmy usłyszeć w naszym dniu więc to im napisałam, oraz takie które bardzo chcieliśmy,dodatkowo jakieś małe wskazówki ale to Ci się zbierze im bliżej będzie wesela - to raz...

Dwa ehh foto video w jednym...Nie wiem jaki poziom zdjęć i video Cię satysfakcjonuje ale ja 2w1 mówię stanowcze nie. Nie da rady żeby jedna osoba jedną ręką kręciła a drugą pstrykała fotki i zrobiła to dobrze, zawsze coś gdzieś umknie.
Co do jakości filmów które ja pokazałam to raczej nie bardzo sobie możesz tego życzyć bo firma która to robi musi mieć takie umiejętności, doświadczenie i sprzęt (aby osiągnąć wiele elementów z takiego filmu trzeba mieć np. rybie oko, szynę czy steady cam'a), poza tym to trzeba czuć i mieć talent, no i dodajmy do tego dwie kamery...
Nie chcę stereotypować ale raczej firma która robi zlecenia 2w1 nie zrobi Ci czegoś takiego jak widziałaś w ccvs...
Możesz poprosić jakich wstawek nie chcesz etc. ale raczej cudów kochana nie oczekuj, zobacz ich filmy i sprawdź co Ci się podoba a co nie.
Co do zdjęć to Ci powiedzą w jakiej formie masz je dostarczyć :)

Offline neta88sc

• maniak
Wiem że jeszcze dużo czasu ale tak sobie zapisuje pewne rzeczy żeby o nich potem pamiętać i tak myślę że kto mi lepiej podpowie jak nie Wy :)
Właśnie przez to moje foto video bardzo dużo rozmyślam i spac nie moge:P. Zdjęcia mieli naprawdę piękne. Reportaż, plener itp. Jeśli chodzi o filmik to jakość nagrania fajna obraz stabilny. Ale właśnie chodzi mi o samo zmontowanie. Tzn wstawki no i wszystko było przeplatane muzyką dyskotekową wstawki były typu jakieś tło i lasery. Gościu mówił że niby wszystko do uzgodnienia , muzykę można przynieść swoją. A film przez nich puszczany to mix różnych wesel..
No i po podpisaniu umowy pytałam po prostu ile osób mam liczyć to powiedział ze dwie ale lipiec to miesiąc wakacji wiec możliwe że będzie tylko jedna i że da znać. No ale chyba podjadę kiedyś do niego po nowym roku i poproszę żeby jednak były dwie osoby.No i tak myślę jak on chce to zrobić wszystko np sam ? No chyba że z filmu będzie potem robił zdjęcia....A mówiąc o filmie umieszczonym w relacji chodziło mi konkretnie o zmontowanie tego i np o podkłady. Że są takie dostosowane do tej uroczystości. Nie są za Nowoczesne typu właśnie jakieś techno w tle i lasery, no i nie są takie starodawne typu gołąbki i obrączki i chodzące serduszko.
No nie wiem mam nadzieję że jakoś to wyjdzie choć troszkę po mojej myśli.
A chciałabym żeby było coś takiego w formie tak jakby filmu...tylko z pokazem zdjęć z młodości itp
     coś podobnego :) najwyżej zmontować jakieś nasze filmiki nagrane przez nas amatorską kamerą :)

Offline graziella
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: i już po
No, jak będziesz na Targach w niedzielę to napewno będziesz mogła z nimi pogadać i wyjaśnić im co chcesz mieć, tak więc głowa do góry

Offline neta88sc

• maniak
No i jesteśmy po targach :) Było super :D Wybraliśmy cukiernie w której najprawdopodobniej będziemy zamawiać Tort :D Cukiernia Michaś :) Obejrzeliśmy pokaz mody ślubnej :D były naprawdę piękne sukienki :D Podostawałam bardzo dużo rabatów na suknie na foto na video... sporo tego :P Ale mnie w ogóle już nie potrzebne :D wiec jak coś mogę komuś odstąpić jeśli ktoś chce :D Kupiliśmy świece wodne taki bajer może wykorzystamy na weselu :D tu macie opis http://www.swiecewodne.com.pl/swiece-wodne :D Buty były ale tylko oczywiście ecru i białe :) Był nawet nasz Foto- Wideo.... no i okazało się że tylko jedna osoba będzie i robiła foto i video :/ no nie powiem popsuło mi to humor ale daliśmy 500 zł zaliczki wiec już nie za bardzo chce mi się rezygnować z tego.. wiec będzie jak ma być. No i znalazłam pokrowce za 2,50 wiec jest ok :) Buziaki wieczorne :*

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Neta, my w Michasiu najprawdopodobniej zamówimy ciasta  ;D
 Naprawdę dobre są , a widziałaś te mini deserki??? :Serduszka:  Bombowe są !!  ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
Fajne te świece wodne :)

Ja bym się jeszcze zastanowiła nad tym kamerzystą ;) Sama miałam podobnego i zmieniłam go 2msce przed weselem bo stwierdziliśmy że zdjęcia i film to naprawdę największe pamiątki i chcemy żeby były zrobione tak w 100% jak nam się podoba :) Choć rozumiem że to pewnie duża różnica kosztów...

Offline neta88sc

• maniak
Widziałam :D i nawet na targach otrzymaliśmy mini kuferek od nich z Ciastem :) pyszzzne :D Dostaliśmy też od Gryca ale tam nie zabardzo nam zasmakowały ciasta :P
Jeśli chodzi o te foto-video no różnica w kosztach jest za wszystko zapłacimy ok. 2500 tys. A jak szukaliśmy osobno to najtańszy dobry foto 1800 no i video drugie tyle... Powiem szczerze gdyby zaliczka wynosiła nas do 200 zł to jeszcze byśmy przeżyli zmianę... ale jest wpłacone 500 na dodatek ja na razie mam prace tylko dorywczą wiec nie jest stabilnie z kasą. PM ma umowę do końca listopada...nie wiadomo czy przedłużą bo na święta powinni dawać im wypłatę "13-stkę" więc żeby zaoszczędzić mogą zwolnić kilku ludzi. Nie będę już kombinować... Dobrze że znajomy od PM ma wspaniały sprzęt foto wiec jak coś to on nam na sali i w kościele będzie jeszcze pstrykał foty. A film... zobaczymy jak to wyjdzie. Może lepiej nie będę się martwić na zapas.

Zdjęcia robią naprawdę super. No i są 3 foto książki: 2 małe dla rodziców i jedna wielka skórzana. Do tego 30 zdjęć dla gości: takich grupowych, 2 zdjęcia w ramkach (mogą również być dla rodziców) zdjęcia w 3D, wszystkie zdjęcia na płycie (tzw. foto-matryca gotowe do wydruku) , i płyta z prezentacją zdjęć tych najładniejszych +plener. W cenie mamy 2 plenery.
Jeśli chodzi o film to 5 płyt dostaniemy. No i chcę żeby Nie nagrywał całej mszy tylko najważniejsze jej elementy. Na sali oczywiście początek pierwszy taniec trochę tańczenia gości oczepiny i zabawy. Na wszelki wypadek znajomy bierze także kamerę.

No nie... musi być dobrze :D

A świece są naprawdę super! Od wczoraj pali nam się w kieliszku świeca zrobiona za centymetrze oleju i nadal nic nie ubyło! Super wynalazek :D

Offline neta88sc

• maniak
Oj bardzo cicho w tym moim wątku :) No to coś naskrobę :)
Z moim Łukaszem mamy teraz małe rozterki co do mieszkania ... po ślubie najprawdopodobniej mamy zamieszkać z jego rodzicami (mieszkanie jest wieksze) po kilku latach mieli by się wyprowadzić na wieś gdzie wybudowali dom.
Oboje jednak wolelibyśmy od razu mieć jakiś swój mały chociaż kąt...i dziś tak oglądaliśmy mieszkanka w S-c... i znaleźliśmy mieszkania w wyremontowanej od podstaw kamienicy na zamkniętym osiedlu 53 m za 130 tys. Przygotowane już do zamieszkania wystarczy wnieść meble... No i mamy dylemat... czy warto się pakować w kredyt czy może jednak czekać aż za kilka lat rodzice się wyprowadzą i zostawią nam mieszkanie.
Dodam jeszcze że jeśli zdecydujemy się pozostać z rodzicami to po 1. musimy zrobić generalny remont zaczynając od nowej elektryki....potem tynki, nowe sanitaria no i meble. a po 2. będziemy musieli spłacić Brata Łukasza więc około 90 tys. dla niego. no i po 3. będziemy musieli mieszkać z rodzicami PM'a i jego bratem.

Ehh... byliśmy dziś oglądać to mieszkanie :) jest super! Piękne panele wszędzie ładne wykończenie nowe sanitaria płytki... No i teraz myślimy :P Jutro już grudzień... czas leci do przodu :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
130 tys za 53 m o jej, ja to za tyle kupiłabym w P. co najwyżej 20 m :D

Hmm wiesz co, 130tys to nie jest kosmiczny kredyt, jezeli macie prace i wiecie ze was bedzie stac to jednak obstawiałabym za waszym, z rodzicami rożnie bywa, nawet najlepsze stosunki mogą się popsuć, poza tym zawsze to mimo wszystko będziesz u kogoś, a u siebie urządzisz i postawisz wszystko tak jak chcesz. Dochodzi jeszcze wasza wspólna intymność np. bieganie po domu na golaska czy zapraszanie znajomych etc :D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Ja też jestem za tym,by mieszkać osobno ;D
a skoro mieszkanko się wam podoba to czemu nie? ;)

Offline neta88sc

• maniak
to że byśmy w końcu mogli być sami bardzo nas do tego namawia :P tylko ten kredyt... praca dziś jest a jutro jej moze nie być... Na szczęście Łukaszowi przedłużyli umowę do lipca przyszłego roku. Z moja pracą to nie jest tak kolorowo. Na razie pracuje do grudnia a potem nie wiadomo.... i to nas niezbyt zachęca. Ale tak namawiam PM że jak się teraz nie zdecydujemy to nigdy tego nie zrobimy.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Wszystko zależy od Waszych możliwości finansowych.
Cenowo to mieszkanie to spora okazja.
Jeśli dacie radę je spłacić, to ja bym pewnie zdecydowała się na kredyt zwłaszcza, że i tak musicie spłacić brata.
Mieszkać z bratem i jeszcze dać mu 90 tys. a mieszkać samemu i spłacić 130 tys. - dla mnie wybór jest prosty ;)
Wolę spłacić 40 tys. wiecej a być od razu na swoim.
Ale do Was należy decyzja, bo to Wy spłacacie :)

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
Ale chyba kredyt wziąść w Waszym przypadku to będzie nie lada problem, skoro Ty pracujesz jak pracujesz, a PM ma umowe tylko do przyszłego roku to jaki bank da Wam 130 tyś  ???
Najpierw zorientowałabym się w tej sprawie i to szybko,a potem szybko podjąć decyzje WSPÓLNIE. Bo skoro to mieszkania takie cacy i za taką kwotę i podejrzewam, że już go może nie być, jakie perełki szybko znikają....
POWODZENIA

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
Tak, jak pisze Serduszko, w Waszym przypadku będzie raczej ciężko dostać kredyt, no chyba że macie jeszcze jakieś oszczędności... Ale moze jakoś to wykombinujecie. Takie mieszkanie w takiej cenie to świetna okazja, Nigdy bym nie pomyślała, ż mieszkanie w Sosnowcu może być takie tanie  :o :o Gdzieś Ty je znalazła...  ???