Autor Wątek: Co sądzicie o ESTE?  (Przeczytany 16210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mayuko

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.07.2009
Odp: Co sądzicie o ESTE?
« Odpowiedź #90 dnia: 9 Października 2009, 19:41 »
Chcialabym podzielic zdanie poprzednich forumowiczek...dawno tutaj nikt nie zagladal...a szkoda.

moja sesje slubna wykonal Pan Slawek za studia Este a pomagal mu Pan Lukasz. Atmosfera jaka panowala podczas zdjec przekroczyla zarowno moje jak i meza oczekiwania.Bylo niesamowicie,pelen luz,fantastyczny kontakt z fotografem...To zaowocowalo przepieknym albumem ktory podziwiamy nie tylko my ale cala rodzina i znajomi.Wlasciwie nie ma sensu wiele pisac bo ich zdjecia mowia same za siebie.Ja wybierajac studio kierowalam sie tym co widze,czyli zdjeciami innych par wykonanymi przez studio Este,ale chcialabym dodac jesli ktos nie jest pewny,atmosfera podczas zdjec prawdziwie rodzinna,obaj Panowie maja wyjatkowe poczucie humoru co wprowadza wyjatkowo mily nastroj.I pelen profesjonalizm:)

Na potwierdzenie moich slow

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #91 dnia: 16 Października 2009, 19:39 »
Rewelacyjne fotki. My będziemy się nimi chwalić za rok. Mamy wykupioną sesję w plenerze i reportaż od przygotowań do oczepin. Zastanawiam się tylko nad plenerem... Nie wiem gdzie by go zrobić...

Offline heyoo
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 9 Listopada 2009, 21:41 »
Orientujecie sie moze w cenach na 2010r.  bo za nim sie do nich wybiore to moze szybciej od was sie dowiem:)?

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #93 dnia: 20 Grudnia 2010, 22:39 »
No i jestesmy po wszystkim... Szkoda, bo było super. Z reportażu jestesmy bardzo zadowoleni. Fotograf był na czas, zrobił świetne ujęcia, był otwarty na nasze propozycje, ale również sam miał fajne pomysły. Wcześniej wysłalismy naszą listę z prośbami i wszystko zostało dotrzymane. Zdjęcia wyszły przypiękne, takie jak sobie wymarzylismy.
A co do pleneru to jestesmy również mega zadowoleni. Odwiedziliśmy mnóstwo miejsc, pan Sławek był otwarty na nasze pomysły, ale także podsunął kilka swoich. Sesja jest przepiękna, taka jaką sobie wymarzyłam. Fajne jest to że jest różnorodna i przebiegła w miłej atmosferze. Jakość zdjęć bna najwyższym poziomie.
Myślę, że jeszcze niejeden raz tam trafimy ;). POLECAM :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 16 Stycznia 2011, 21:44 »
Witam!
Chciałabym pochwalić Studio Este, za świetny reportaż, cudowne studio i powalający plener - ogromne doświadczenie robi swoje!
Sławek i jego ekipa, mają rewelacyjne podejście do ludzi, które wywołuje uśmiech i rozluźnienie, nawet u największego wstydziocha! :P
...co oczywiście owocuje, niezapomnianymi przeżyciami i nadzwyczajnymi, wręcz magicznymi zdjęciami...!!!

Każdy kto ogląda nasze zdjęcia, nie może się nachwalić. Jesteśmy z nich dumni i na maxa w nich zakochani... ;D :P

Studio Este będziemy polecać wszystkim parom, a sami na pewno jeszcze ich odwiedzimy!

Offline biała orchidea
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 20 Stycznia 2011, 22:45 »
Este robi zdjęcia ładne.  Jednak mam pewną jedną wątpliwość. . .  a mianowicie to, ze każda sesja jest prawie taka sama. . . :) Nie zrozumcie mnie źle, uważam, że studio est profesjonalne a fotograf pomysłowy, ale ja nie jestem jednak pewna Este.  Choć sama myśle o nich, jestem na etapie szukania fotografa.
Ale czy nie przeszkadza Wam, ze kilkadziesiąt par w szczecinie ma zdjęcia na tym samym łożu, w samochodzie rozwiane włosy.
Bo ja włąsnie co do tego mam wątpliwość.  Bo niby chce się mieć niepowytwarzane zdjęcia. . .

Widziałam, że tyle zdjec, ze mam mętlik, a właśnie takie argumenty ostatnio nasuneła mi na myśl znajoma. . .

poradźcie.  szukam dobrego fotografa, który pięknie pokaze ten wyjątkowy dzień.

a ja mam wątpliwości co do Pani intencji na tym forum
tak się składa, że mam wgląd do "wyrzuconych" postów
namiętnie reklamuje pani pewnego fotografa...kilka tendencyjnie pochwalnych postów na jego temat leży sobie w forumowym śmietniku

naprawdę trzeba nisko upaść, żeby posuwać się do tego typu reklamy....

« Ostatnia zmiana: 21 Stycznia 2011, 17:10 wysłana przez liliann »

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 21 Stycznia 2011, 13:27 »
Biała Orchideo, podobne sesje są jedynie studyjnie. Jeżeli nie chcesz mieć zdjęć jak inne pary, to po prostu zrezygnuj ze studia.
Sesja w plenerze może być taka, jaką sobie tylko zamarzysz i wymyślisz...
Sławek jest pomysłowy i na pewno zrobi Wam coś oryginalnego ;)

Możecie wybrać się do ich biura i obgadać szczegóły, zanim zdecydujecie się na podpisanie umowy.

Jeszcze do powtarzalności zdjęć... Myślę, że podobne sesje znajdziesz nie tylko w Studiu Este, ale i u innych, konkurencyjnych fotografów.
Teraz gdziekolwiek nie pójdziesz, to zrobią Ci podobne zdjęcia.
Wydaje mi się, że ważne jest również podejście do pary i atmosfera 'pracy' a to w Este jest na najwyższym poziomie :)
Pozdrawiam!

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #97 dnia: 21 Stycznia 2011, 14:52 »
Popieram zdanie aagatki. My mieliśmy pomysł na swoja sesję i Sławek chetnie na nia przystał u jeszcze nam podpowiedział własne pomysły. My nie mieliśmy studnia, bo latem wydawało nam się to bez sensu. Poza tym te zdjecia maja sie podobać TOBIE i tak naprawdę mnie nie obchodzi to ile osób ma fotki w tych samych miejscach.
Poza tym liczy się atmosfera podczas sesji. Sławek tworzy rewelacyjny klimat i to jest ważne. Można się wtedy rozluźnić i dzięki temu zdjęcia wychodzą naturalne.
Także myślę, że pomogłyśmy Ci w orientacji w temacie ;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #98 dnia: 21 Stycznia 2011, 16:19 »
wlasnie waham sie miedzy ESTE,a FOTOGUTEK, jak myslicie, ktore studio lepiej wybrac ?

Offline biała orchidea
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: 21 Stycznia 2011, 17:13 »
ok.  także mylalam nad podobnym rozwiazaniem, jednak sesje w stiudiu chyba chcialabym miec, rozumiem takze, ze jest to alternatywa dla sesji plenerowej.

Nie rozumiem tego czerwonego wpisu?!

Kogo ja reklamuje?! Nikogo. . . luuuudzieeee! Zapisalam sie na te forum bo mam dylemat miedzy 2-3 fotografami.  M. in.  ESTE i PEWIEN pan fotograf. . .
jaki ja mam warsztat szkolić? Nie mam zamiaru nikogo reklamowac, chcialam jedynie sie poradzic, bo wlasnie od tego myslalam, że jest to forum. . .
możliwe, że się pomyliłam.

Wiec mam pytanie? jesli mam UPATRZONEGO fotografa (lub kilku), jak mam się poruszać po tym forum, by dsac porade a nie pisać jego imienia i nazwiska?!

pozdrowionka dla wszystkich mlodych!

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #100 dnia: 21 Stycznia 2011, 19:38 »
wlasnie waham sie miedzy ESTE,a FOTOGUTEK, jak myslicie, ktore studio lepiej wybrac ?
Znasz moje zdanie o ESTE, z Fotogutkiem nie mam doswiadczeń. A może Marcin Szwarc? My mieliśmy u niego sesję i też jesteśmy baaaardzo zadowoleni. Poczytaj sobie o nim. Robi bardzo ciekawe zdjęcia.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #101 dnia: 21 Stycznia 2011, 23:45 »
Znasz moje zdanie o ESTE, z Fotogutkiem nie mam doswiadczeń. A może Marcin Szwarc? My mieliśmy u niego sesję i też jesteśmy baaaardzo zadowoleni. Poczytaj sobie o nim. Robi bardzo ciekawe zdjęcia.

a gdybys miala wybierac miedzy panem Marcinem,a Este na slub i wesele to kogo bys wybrala?

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #102 dnia: 22 Stycznia 2011, 02:24 »
taaaaa.. i interesuje  mnie , na całym forum,   wyłacznie dział foto/video...  fakt.. typowa panna młoda  ;D
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline biała orchidea
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 22 Stycznia 2011, 02:32 »
tak PANNA MŁODA.  a czy typowa, to pewnie Ty sama najlepiej wiesz. . .

ze swojej strony kończę dyskusje, bo jest bez sensu.   Zanim to zrobię,  napiszę, że jedyne czego nie mam to właśnie fotografa.  
wiec w jakim dziale mam szukać: dekoracje? a może sukienka?

(...)

Stosowny wątek o Twoim wybranym fotografie został założony
może tam zaczną wpisywać się zadowolone pary i będziesz mieć swoje upragnione wiadomości o tym panu.
Tak min zaczyna się pytania na tym forum odnośnie nowych fotografów, a nie przypinaniem łatek innym.
Są wątki dedykowane lub wątki ogólnie o foto i do czegoś służą.
Nie podaje się także linków do stron www (a to zrobiłaś w swoim pierwszym poście napisanym na tym forum), jest o tym stosowny wpis w regulaminie, a Ty jako forumowicz masz obowiązek się nim zapoznać.  

« Ostatnia zmiana: 22 Stycznia 2011, 15:08 wysłana przez liliann »

Offline angelicious

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 31.12.2011
« Odpowiedź #104 dnia: 27 Stycznia 2011, 21:46 »
Mam pytanie do dziewczyn, które miały robiony reportaż w este :)otóż już prawie wybraliśmy este na studio i plener ale cały czas zastanawiamy się nad zdjęciami reportażowymi ze względu na duże koszty...powiedzcie, czy warto wydać tyle pieniędzy na te zdjęcia?czy ktoś z dobrym aparatem byłby w stanie zrobić podobne? czy jesteście zadowolone ze zdjęć reportażowych? pomóżcie, bo ja co 5 minut zmieniam zdanie;p

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #105 dnia: 28 Stycznia 2011, 09:53 »
Angelicious wydaje mi się, że tu nie chodzi tylko o aparat, tylko o uchwycenie odpowiednich momentów. Trzeba mić też wyczucie i oko do tego, aby te zdjęcia wyszły fajnie. To tak samo jak z kręceniem filmu podczas ślubu i wesela. Niby mając kamerę uchwycisz uroczystość, ale to nigdy nie będzie takie fajne jakby zrobił to profesjonalista. Jeśli jednak masz kogoś takaiego kto robi zdjęcia z pasją i zna sie na tym to można zrezygnować, jednak ja myśle, ze warto zdecydować sie na profesjonalną obsługę ;). To będzie fajna pamiątka na całe życie.

Offline Nizia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 9 Marca 2011, 12:43 »
Witam,

Dziewczyny mam zapytanie, od kilku już dni staram się dodzwonić do studia ESTE, niestety numer podany na ich stronie www albo nie odpowiada, albo jest błąd połączenia. . .  . Czy macie może jakiś inny namiar (prócz mailowy - bo na maila nie odpisują) na kogokolwiek z ESTE ponieważ chce ich na swoim weselu i zależy mi na czasie, żeby ich "zaklepać" :)

Z góry dzięki!!!  ::)

Pozdrawiam

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #107 dnia: 9 Marca 2011, 19:50 »
angelicious ja wprawdzie nie mialam jeszcze zdjec,ale osobiscie wybralam juz este i na reportaz i na plener i uwazam,ze warto - jesli chcesz zaoszczedzic to lepiej na filmie,ktory oglada sie zazwyczaj raz i pozniej odklada na polke,a zdjecia mozna powiesic,wstawic w ramke,dac znajomym odbitki,a album zawsze pod reka i milo popatrzec na fajnie zrobione fotki,czesto widze zdjecia slubne u kogos na polce-pary,ktore mialy juz slub nie zaluja,ze na reportaz wziely profesjonaliste-jednak oni wiedza,co i jak,mozesz zaryzykowac,ale jak cos nie bedzie tak jak tego oczekiwalas to czasu nie cofniesz,na plener zawsze wybierzesz inny dzien,a na reportaz?

nizia nie wiem dlaczego masz takie problemy,gdyz ja niedawno sie kontaktowalam i na meile odpisuja bardzo szybko, kontakt jest naprawde super,ale ogolnie wiem tez,ze mozna do nich przyjsc w godzinach otwarcia biura bez umawiania sie i na pewno poswieca ci czas i zaklepiesz termin oraz ustalisz co i jak,bo przez telefon to watpie,ze ci zarezerwuja,z reszta przy podpisaniu umowy i zaliczce zapisuja,co chcesz konkretnie-jaki pakiet,miejsce itd itp

Offline angelicious

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 31.12.2011
« Odpowiedź #108 dnia: 9 Marca 2011, 22:46 »
Zdecydowaliśmy się na cały pakiet w este i nie żaluję tej decyzji,oglądałam mnóstwo zdjęć w studio i jestem zachwycona.Nasze zdjęcia też na pewno będą piękne;p
Kontaktowałam się z nimi telefonicznie całkiem niedawno i telefon podany na stronie działał.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #109 dnia: 9 Marca 2011, 23:00 »
no to super-mysle,ze obie bedziemy zadowolone,i ze nie szkoda na ten cel ani zlotowki-daj znac po sesji jakie masz wrazania:) pozdrawiam!