Autor Wątek: Spichlerz - Stargard  (Przeczytany 3756 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JoanMo
  • Gość
Spichlerz - Stargard
« dnia: 6 Kwietnia 2009, 18:50 »
Pojawiłam się na tym forum dopiero dzisiaj i już narobiłam rabanu. Bo tak mnie forumowiczki nastraszyły, że nigdzie nie będzie już wolnych terminów na mój wymarzony sierpień 2010, że mogę zapomnieć o fajnej sali. Spanikowałam, zakasałam rękawy no i proszę, pierwsze odwiedzone miejsce i pierwszy sukces: Spichlerz.

Restauracja w samym centrum Stargardu, powstała niedawno. Wygląda elegancko. 120 miejsc, ciekawe menu, zaprzyjaźnione dwa zespoły do wyboru (ale nie narzucone), tort w cenie, pokój dla młodych w cenie, zniżka na noclegi dla gości... jedyne 150 zł/os.
Jednak nigdy tam nie byłam na imprezie i dlatego proszę Was o opinie - jak wyglądają tam wesela? Czy obsługa jest profesjonalna? Jak współpraca z właścicielem? Ogólnie - jak wrażenia?

/nie znalazłam nigdzie wątku o tej sali, jeśli się mylę, przepraszam i proszę skasować ;) /

Offline Kinga_2008
  • użytkownik
  • **
Odp: Spichlerz - Stargard
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Czerwca 2009, 22:22 »
Właśnie tam odbywało się nasze wesele :))

Offline Kinga_2008
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Czerwca 2009, 23:15 »
Byliśmy pierwszą parą jaka miała tam wesele, więc trochę się bałam jak to wyjdzie, ale okazało się, że wesele było bardzo udane :))
Musieliśmy wszystko załatwiać na ostatnią chwilę, bo zmienialiśmy salę po przebojach w Polonusie, ale współpraca była świetna!
Jeśli jeszcze pracuje tam Pani Edytka - możesz być pewna, że dopilnuje, aby wszystko było pięknie przygotowane, ustrojone, a goście przywitani i przyjęci do hotelu choćby o 3 w nocy! To przemiła osoba, na której można polegać!

Sama sala jest również bardzo elegancka, choć u nas było 126 gości i przy takiej ilości było dość ciasno (szczególnie na parkiecie, a muzyka była tak świetna, że nogi same się rwały do tańca :))
Stoły musiały być tak połączone, że aby wyjść musieliśmy obejść prawie wszystkie (co ma swoje plusy i minusy).  Prawdę mówiąc jednak, tylko 2 razy w czasie wesela usiedliśmy do stołu przy swoich miejscach, więc ma to niewielkie znaczenie.   

Nie wiem jak teraz wygląda sprawa z obsługą, bo jak wspomniałam, nasze wesele było tam zorganizowane w tempie ekspresowym, przez co ucierpiało ono od tej strony (dziewczyny były powolne, nie donosiły na bieżąco jedzenia - dostaliśmy go mnóstwo po imprezie!!!, jedna niegrzecznie odzywała się do gości, kazała samemu sobie przynosić herbatę czy wino!!!). 

Mimo to, moje wrażenia są bardzo pozytywne.  Spotkaliśmy się z profesjonalnym podejściem, a w trakcie tych ostatnich dni przed weselem omawialiśmy tam z Właścicielem lub Panią Edytką praktycznie wszystko! Do każdej naszej propozycji w jakiś sposób się ustosunkowali.  Większość tego co chcieliśmy uwzględnić się udało.  O sprawach, do których my nie mieliśmy głowy, albo o których zapomnieliśmy, pamiętała P. Edyta (np.  naczynia na kwiaty - były naszykowane misy, wazony, wiaderka, w których kwiaty się później pięknie prezentowały przy samym wejściu na salę!).  Brakowało mi w czasie imprezy informacji o tym kiedy wjedzie tort (znów niedociągnięcie obsługi), ale w sumie wyszło bardzo spontanicznie (światła zostały zgaszone i efektownie wjechał torcik :)) - tego dopilnował Właściciel, który był obecny od początku do końca przyjęcia).

Ogólnie:
- sala bardzo ładna i elegancko przystrojona w czasie wesela,
- z Właścicielem można uzgodnić wszystko przed uroczystością,
- wszystko będzie dopięte na ostatni guzik,
- jedzonko pyszne (Szefowa Kuchni też nam wiele doradziła),
- goście zadowoleni z noclegów.

U nas zawiodła obsługa, więc myślę że pracują tam już inne osoby. 

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie podzielę się wrażeniami :)

Kurczę! To taka reklama, że powinni mi za to zapłacić ;))

Offline karla_stokrotka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11 wrzesień 2010
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Kwietnia 2010, 10:52 »
Tak ślicznie opisałaś Spichlerz na Czarnieckiego czy Spichrz na Spichrzowej??:P Pewnie chodziło o to pierwsze, ale wolałam się upewnić ;)

Offline Kinga_2008
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Maja 2010, 18:04 »
Opisałam Spichlerz na Czarnieckiego.
Robiliśmy duże wesele, więc Spichrz nawet nie wchodził w grę.
Z tego co się orientuję to w Spichlerzu ceny są wysokie, ale nam zależało na zmianie sali i byliśmy bardzo zadowoleni :)

Offline alia01
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: -
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Września 2010, 10:29 »
Byłam wczoraj pytać o termin i maja jedynie jedna datę w sierpniu zarezerwowaną i cos jest na rzeczy że nie mają terminów zajętych.  Też się zastanawiam nad Spichlerzem.  Ktoś może napisze co miewał tam wesele. . .  zawsze kilka opinii jest bardziej miarodajnych. 

Offline Karolina_K
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.07.2011
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Września 2010, 11:55 »
W zasadzie właściciele chyba nie są nastawieni konkretnie na wesela, a bardziej na gości hotelowych, głównie z Niemiec.  Ciężko chyba będzie o opinię bo tak jak sama zauważyłaś wiele wesel tam się nie odbywa ale to nie znaczy, że coś jest nie tak.   Właścicielami są te same osoby, które "po części" prowadzą hotel Mały Młyn.   Nie wiem czy to jakkolwiek ułatwiająca informacja:)

Offline alia01
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: -
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Września 2010, 12:54 »
To prawda z opinią ciężko :)