Autor Wątek: "Spotykasz kogoś przez przypadek,a okazuje się,że czekałeś na niego całe życie"  (Przeczytany 17967 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
każdy ma swoje racje i o to chodzi  ;D

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
38
[/size][/b]

Uuu...jak miło Was tyle tutaj widzieć znów :)

JoanMo - witaj w moich skromnych progach

Powiem Wam szczerze, że my też lubimy, gdy coś się dzieje a nie tylko taniec i taniec do znudzenia :/
Pierwszy - pokaz break dance'a zaproponował nam właściciel sali, bo zawsze się u nich tego typu pokazy świetnie sprawdzały. Byliśmy już zdecydowani, ale panowie mają swojego menagera i bardzo dużo sobie życzą za występ. Ale wszyscy byli bardzo zdecydowani na taki występ i zaczęłam szukać. Wbrew pozorom - pani życzy sobie niesamowicie nie dużo w porównaniu ze wszystkim innym. I dlatego zdecydowałam się na nią. Ponadto - nie myślcie sobie, że to będzie pokaz kilku godzinny! W jednej z przerw zespołu pani wyjdzie, zatańczy jedną choreografię przez 4 minuty, później drugą i trzecią i pójdzie do domu. Z przebieraniem się zajmie jej to około 20 minut!
Więc goście na pewno na tym nie stracą. Będą się bawić tyle ile mieli, a jedyna różnica polega na tym, że zamiast te 15-20 minut przerwy zespołu siedzieć i patrzeć na siebie, na stół i w ogóle - obejrzą taki pokaz :D

Myślę, że taka opcja jest bardzo rozsądna i ciekawa. A jeśli ktoś nie będzie miał ochoty oglądać - zawsze może wyjść na papierosa, lub do holu, gdzie jest telewizor i duża kanapa ;) na te 15 minut to wytrzyma ;)

Byliśmy dziś u Księdza (byłam na zmianie opatrunku w szpitalu, więc przy okazji zajrzeliśmy do parafii) i zgodził się na występ naszej Agatki :D:D:D Jesteśmy absolutnie zachwyceni :D

Wiecie co? Może i jestem dziwna - ale ja naprawdę nie mogę się już doczekać :P

Byłam też po drodze u naszej stałej fryzjerki - naprawdę fajna babka. No i ustalałyśmy coś. Oczywiście patrząc na to coś, co mam na głowie i dowiadując się jaka suknia nie bardzo wiedziała co ze mną zrobić... Ustaliłyśmy jednak, że mam umyć włosy i podejść do niej na te 10 minut to na palcach je kontrolowanie podkręci i uniesie trochę u nasady na górze... No zobaczymy jak to wyjdzie :/

Jeszcze tylko nigdzie nie byłam w sprawie bukietu :/

Wszystko jest mocno utrudnione przez moją nogę :(

Ale będzie dobrze ;)

Buziaki moje kochane Czytaczki ;)

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline kaassia

• Chuck Norris
38
znów nie poszło :(
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
A kto to ta Agatka o której wszyscy piszą  ??? ??? ??? ::)
Sprawy nabierają tempa i dobrze.
A skoro zdecydowałaś się na ten pokaz to napewno będzie się podobać :). Najwazniejsze, ze Wy macie taki pomysł i realizujcie go sobie po swojemu:)
A nie myslałas o zrobieniu "probnej fryzury" ? Bo w dzien slubu niewiele jak czasu na ewentualne poprawki, a tak to zawsze mialabys pojecie o tym jak to bedzie i czy sie faktycznie podoba, czy jednak cos bys zmienila....

Offline marena84

• entuzjasta
a u kogo sie czeszesz i gdzie?
i w której parafi masz ślub? bo chyba to ominęlam  ::)

Offline kaassia

• Chuck Norris
37

s_erduszko Agatka też będzie niebawem brała ślub i jest naszą forumowiczką. A do tego zajmuje się oprawą muzyczną ślubów :)

Co do próbnej fryzurki - owszem, myślałam. Ale z moimi włosami nie jest tak prosto i muszę je najpierw na świeżo umyć i z wilgotnymi szybko do fryzjerki. Wtedy ona zrobi mi fryzurkę na próbę. I tak szczerze mówiąc to chciałabym zrobić fryzurkę i pognać na ostatnią przymiarkę, żeby sprawdzić jak to się komponuje :D Taki miałam pomysł - zobaczymy czy mi wyjdzie

Marena - Ślub w Parafii Matki Boskiej Szkaplerznej - u mnie na osiedlu. Tutaj miałam komunię i bierzmowanie...chcę i ślub tutaj wziąć - czuję się po prostu swobodniej tutaj niż gdziekolwiek indziej.
A czeszę się u p.Anety w salonie PATRYCJA w Milowicach. Świetna fryzjerka, salon ma od wieeelu lat i mnóstwo klientów - bardzo duże doświadczenie. W końcu zdecydowałam, że pójdę do niej :P

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline marena84

• entuzjasta
nie kojarze ani tego ani tego  ::) ale to nic :P

JoanMo
  • Gość
Cytat: kaassia
Ale z moimi włosami nie jest tak prosto i muszę je najpierw na świeżo umyć i z wilgotnymi szybko do fryzjerki. Wtedy ona zrobi mi fryzurkę na próbę.
A fryzjerka nie może umyć Ci włosów?  ???

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
Cytat: kaassia
Ale z moimi włosami nie jest tak prosto i muszę je najpierw na świeżo umyć i z wilgotnymi szybko do fryzjerki. Wtedy ona zrobi mi fryzurkę na próbę.
A fryzjerka nie może umyć Ci włosów?  ???

Właśnie po jakiego czorta masz w jesien/zime leciec z mokrymi włosami do fryzjera ???

Offline kaassia

• Chuck Norris
No i widzicie? A Wy się dziwicie, że ja narzekam na swoje włosy. Jeśli ona mi je umyje - to mam jakieś 4-5 godzin siedzenia w salonie i czekania aż wyschną...Włącznie z tym, że dopiero po jakichś 2h można je będzie układać.
Suszarka?
Nie, niestety.
Absolutnie u mnie odpada! Nie na moje włosy... Od razu się puszą, są jedną wielką szopą, kruszą się i łamią - i plączą jak szalone :( Nie tolerują suszarki... I dlatego muszę je umyć i po jakichś 2 h od umycia iść na stylizację ich - choć chyba wolałabym, żeby to ona przyszła do mnie w tą ostateczną czesaninę ;) Zobaczymy, co uradzimy.

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Mi włosy cały dzień potrafią schnąć a szopa to norma i też zawsze pukam się w głowę jak mi fryzjerka każe włosy rano umyć bo potem ich okiełznać nie może :D

Offline kaassia

• Chuck Norris
36

No dokładnie... Eh, ale to już jednak jej problem będzie ;)
Na szczęście kobitka ma duże doświadczenie, jej salon działa u nas już chyba z 15 lat albo dłużej i nie jedną Pannę Młoda czesała - więc jakoś sobie poradzi ;)

U nas zaczęło się układać (tfu tfu tfu)
Mój PM jedzie dziś podpisać umowę i od poniedziałku do pracy :D
Wyrzucili go z powodu L4 :(
Szukał pracy przez 3 tygodnie no i tydzień na bezrobociu posiedział - a z powodu braku ciągłości pracy w Polsce rocznej - nie ma zasiłku :(
No, ale znalazł już coś fajnego i oby było dobrze :D
Pytanie tylko, czy ja po moim L4 nie stracę roboty :(

Tak więc on jedzie podpisać umowę i zrobić badania - a ja z babcią do szpitala na zmianę opatrunku :)
Później do rodziców - bo na 4 piętro o kulach średnia radość wchodzić - a o 17 spotkanie w poradni życia rodzinnego - nauki musimy dokończyć...

Mam ochotę prześwietlić sobie tą nogę i zobaczyć, czy wszystko ok i czy nic nie zostało... :( jak mi tego nie zrobią to namówię w pracy dziewczyny :P Trochę się martwię. Za tydzień w piątek miałam mieć ostatnią przymiarkę :( ale nie dam rady iść, bo na pewno nie wystoję w szpilkach nie wiercąc się kilku minut :( ja na płasko ledwie staję na tą nogę i w żadne buty jej nie mieszczę...

Wiem, że narzekam, ale komuś muszę :P

Ale już kończę...
Miłego dzionka Kochane :)

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline ciriness

• Chuck Norris
hmm rozumiem że miał umowę na czas określony? Ahh jak ja nienawidze polskiego prawa pracy, ono jest tylko w teorii piękne!
Fajnie że znalazł inną pracę!
Trzymam kciuki za wyzdrowienie!

Offline kaassia

• Chuck Norris
Dziękuję Ciri :)
Tak, na czas określony już drugą, po tej miał dostać na stałe :(
No, ale może tutaj będzie mu lepiej... I podobno ma być lepiej płatna - oby :)

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline ciriness

• Chuck Norris
Czyli niech się sprawdzi teoria - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)  ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Uuuu ze stopą współczuję!Wiem co to za ból bo miałam coś podobnego!!!
 :'( :-*

Offline kaassia

• Chuck Norris
Ciri - niech się sprawdzi :)

Patrycja -   :hello:
Ale nie życzę nikomu takich cudów tuż przed ślubem :/ Bo może się skończyć nie ciekawie

Ale mam już plan idealny - w Kościele jakoś może wytrzymam w sandałkach - innego wyjścia nie ma, bo raczej nie wytrzymam w niczym co ma zakryte palce, a jak mi ten palec zmarznie - to tylko lepiej, bo znieczulenie przez zamrożenie ;) :hahaha:
No chyba, że coś się jeszcze zmieni i będę mogła normalnie  :tupot:

A na sali będę miała jedną krawcową z zawodu i drugą ciocię, która minęła się z powołaniem, bo jet genialna w krawiectwie. Mama weźmie nici i klapki i w razie gigantycznego kryzysu - na szybko złapią mi dół sukienki żeby skrócić i będę latać w klapkach ;)

No jakoś to będzie. Wolę już teraz wszystkie scenariusze przemyśleć i wybrnąć z nich teraz, żeby później nie siedzieć i płakać, myśląc "CO TERAZ???!!!" ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline marena84

• entuzjasta
i tak trzymać, bo lepiej pomyśleć zawczasu niż potem się martwić  ::)

Offline kaassia

• Chuck Norris
35

Kochane...
Wczoraj dosłownie wyszłam z siebie...
Pojechałam na zmianę opatrunku, a później z PM na nauki przedmałżeńskie - spotkanie w poradni życia rodzinnego, wybraliśmy się na skautów, naprzeciwko basenu i lodowiska w Sosnowcu. SZCZERZE ODRADZAM!!!

Przyszliśmy na umówioną godzinę 17.00 i przywitaliśmy się z paniami tam, po czym zapytaliśmy gdzie mamy pójść, bo nie wiemy do którego pokoju. "My nie wiemy proszę czekać"
Po 30 minutach zaczęłam się kręcić o tych moich kulach i denerwować. Poszłam do tych babek i pytam, gdzie ta pani, czy mają jakiś kontakt itp itd... Nie, one nic nie mają, proszę siedzieć i czekać. Oboje marzniemy...mnie noga boli jak sto diabłów! Gdy była 17.50 jedna z kobitek przyszła i zapytała, czy my na coś czekamy  :szczeka:  :glowa_w_mur:  (nie, skądże. Przyszliśmy sobie posiedzieć bo domu nie mamy!)
No więc mówię, że na to spotkanie. Ojej! Ona się nigdy nie spóźnia - zadzwonię do niej ???  :mdleje:
No i wraca i mówi, że tamtej nikt nie przekazał, że ma to spotkanie i ona będzie dopiero po 18 bo jest umówiona! I jeszcze po mnie krzyczy przez ten telefon!
I proponuje mi, żeby w poniedziałek na 17, bo ona tylko wtedy może. No sorry, ale ja mam szpital o tej godzinie i wyniki badań i wszystko! No to jej przykro i do widzenia!!! :klnie:

No i tak oto po godzinie czekania wyszliśmy stamtąd ściekli...a w domu okazało się, że mi opatrunek przemókł...no po prostu GENIALNIE!!!

No, swoje żale już wypłakałam - czas na milsze sprawy ;)

Zastanawiam się nad fryzurką...
Czy robić blond pasemka czy nie?
Na zdjęciu mam już trzy warstwy, więc znacznie więcej blondu niż planuję, ale tak dla porównania, żebyście wiedziały jak mi we włosach blond...

Zdjęcie staare!

No i jednak będę szukać innej fryzjerki. Chcę, żeby przyszła do mnie do domu, a nie że ja będę z mokra głową latać wszędzie :/
Czy możecie kogoś polecić?

P.S. Dołączam Wam jedno z naszych wrześniowych zdjęć :)

Buziaki Kochane :)

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
dla mnie chyba ładniej w ciemniejszych :D niech Ci ładnie upnie włosy i wczepi ładnego kwiata z boku i będzie ślicznie. Masz świetne loczki :D
Ta babka od tych nauk jakaś niepoważna choć te kobitki też nie lepsze...
Trzymam kciuki z palucha  :D będzie dobrze..musi być :D
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
Też bym się wkurzyła na Twoim miejscu, co za wredna baba.
A co do włosków to ja obstawiam za ciemnymi teraz są naprawdę genialne. Fajny kok ale taki nie za bardzo przylizany i będziesz wyglądać pierwsza klasa.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline kaassia

• Chuck Norris
Ha! No i z kokiem właśnie jest problem... Bo źle wyglądam w tej sukni z włosami do góry. Raczej pozostanę przy rozpuszczonych, bo tak po prostu mi lepiej i dobrze się czuję...

No więc kolor może rzeczywiście zostawię. Zwłaszcza, że ja ogólnie blada...więc niech mnie chociaż włosy wyróżniają... ;)

Ale teraz mam większy problem...szukam bukietu. Będę szła w tym tygodniu na próbny makijaż i Sylwia musi wiedzieć jaki kolor i jaki bukiet, żeby mi dobrać makijaż...Pomóżcie mi!!! :(
Moje wymagania - musi być dość skromny, nie duży i rzucić mnie ma na kolana, a do tego pasować do mojej sukni w kolorze ecru, koronki w złocie i szarości garnituru PM...

Oto kilka moich typów, część z tego forum, a część sama znalazłam... No i nie wiem, czy na któryś z tych się decydować czy macie jakieś inne propozycje?
Zaczynam :)

Jest jakiś taki uroczy :)

No coś w sobie ma

To pierwszy na jaki się zdecydowałam i skopiowałam na swój komputer - coś mnie w nim powala :D

Potrzebuję Waszych opinii...

Ja to się w ogóle zastanawiam, czy ja blada i w ecru, mój ukochany blady i w szarościach...czy ten fiolet to w ogóle będzie z sensem?

Czekam na Wasze opinie :D

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
No dotarłam ;D
Przeczytałam.
Oczywiście życzę zdrówka :-*
Bosz, jak się cieszę,że nie jestem jedyna walnięta, która chce sesje ślubną w śniegu :P
Po 1 pasemka na 100%
Po 2 rozpuszczone to super pomysł, ja miałam i nie żałuję.
Po 3 bukiet ;D
Kochana, wszędzie piszesz ,że tyle tego ecru będzie,a gdzie kontrast?
Wyglądasz na delikatna kobietę, ale z lekkim pazurem.
Myślę,że fajnie byłoby gdybyś miała bukiet w kolorze super kontrastującym niż Twoja ecru suknia.
To może być róż, fiolet, czerwień.
Na pewno nie widzę u Ciebie białego i pomarańczy!!!
Jeśli chodzi o kształt to skoro jesteś drobna  nie możesz mieć długiego, spływającego, wijącego się bukietu.
Te propozycje "do raczki" są ok.
Jakie kwiaty??
Hmmm, a jakie uwielbiasz??
Ja zawsze powtarzam,żeby dziewczyny brały do bukietu te , które uwielbiają.
Osobiście uważam,że lepiej gdyby to był bukiet tylko z 1 rodzaju kwiatów, np. z samych róż lub z samych kalii.
Ten 1 bukiet jest super, ale bez tej wstążeczki-falbanki.
Ciekawe propozycje  jeszcze to 3 i 4.

Offline kaassia

• Chuck Norris
34

Dziękuję Kochana, że tu przybyłaś :D
Bardzo zależało mi na Twojej opinii :D

Dlatego powtarzam, że ecru, żeby pamiętając o tym szukać kontrastu :)
Myślałam właśnie o fiolecie, czerwieni i złoto mi się podoba (ten jeden bukiecik złoty jest uroczy)
Jaki rodzaj kwiatów najbardziej lubię? Róże wydają mi się w tych wszystkich bukietach bardzo eleganckie i wdzięczne....
A że jestem drobna, a suknia gigantyczna to właśnie szukam jakiegoś maleństwa do łapki...

Ten pierwszy coś w sobie ma...
Trzeci to mój faworyt, ale pewności jeszcze nie mam...
No a czwarty - też ciekawy....

Wczoraj jeszcze troszke szukała i pokażę Wam, co jeszcze wydawało mi się coś w sobie mieć...

Trochę dziwny, ale chyba nie najgorszy. Tylko to coś białego u góry bym wyrzuciła - takie tandetne, jak serwetka jednorazowa na weselnym stole...

Podbił moje serce... Taki słodki i elegancki jednocześnie..z lekko trącającą nutką tandety ;)

Ach te piórka. Tylko czy jeśli zmienię kolor róż - czy nadal będzie tak ładnie?

Mocniejszy akcent, który coś w sobie ma :)

A ten mi się spodobał, bo wieje od niego tak zimowo...
Ale tego nie jestem pewna w ogóle!

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
Piękne te bukiety, które pokazałaś. Nie dziwię się, że masz problem z wyborem. Mi najbardziej z pokazanych podobają się ten z piórami zwłaszcza ten kremowy bukiet, czyli trzeci.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline kaassia

• Chuck Norris
Mi właśnie też bardzo się ten spodobał. I ten z piórami fioletowy też - ten drugi od góry.
I myślę, jak będzie wyglądać fioletowy ze złotymi piórkami...ze względu na złotą koronkę w sukni, albo ten kremowy, gdyby zrobić go czerwonym ze złotymi piórkami...
Dziś się chyba PM będzie musiał pobawić w PhotoShop'ie i może wtedy coś zdecyduję ;)

Co sądzicie?

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
2 z filetem idealny :)

Offline marena84

• entuzjasta
włoski, hmmm nie mam pojęcia  ::) więc nie pomoge, a bukieciki podobają mi się te:

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
 :hello: jak zwykle spozniona,ale jestem  :D śliczna sukienka...i ogolnie śliczna z Was para

Offline kaassia

• Chuck Norris
33

epox witaj :)

lolalola - tak sadzisz? ten fioletowy z piórkami?

Już sama nie wiem co wybrać :( :P

Zaraz ide ustalaś menu :D
Już nie oge się doczekac :D
Wieczorkiem dam znac co ustaliliśmy :)

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo