Zgadzam się z Agniesiak - restauracja Przystań (u Kicermana) jest pięknie położona ma dużą salę ale minusem jest z jednej strony to, że mogą tam być dwa wesela naraz, po drugie raczej preferują szwedzki stół co moim zdaniem na weselach się niesprawdza a po trzecie u mojej koleżanki lokal nie był zamknięty podczas wesela i wczasowicze mogli sobie wejść na salę (na górę)
Mieliśmy tam zorganizować swoje wesele ale byliśmy świadkiem awantury - przyszedł jakiś facet bo rachunek mu się nie zgadzał, musiał dopłacić 2,5 tyś. nie wiadomo do końca za co
Jeżeli chodzi o Pirata to myślę tak samo - ta sala w piwnicy.... nie dzięki a podejście tej właścicielki do klientów jest żenujące.
Przepiękne miejsce - Przystań Kortowska (szczególnie latem) ale to na mniejsze wesela tak do 60 osób no i są 2 sale - taneczna i konsumpcyjna oddzielnie - u nas odpada.
Po długich poszukiwaniach koleżanka podpowiedziała mi restaurację ''Pod Żaglami'' na ul. M.Zientary - Malewskiej - wcześniej nawet nie wiedziałam, że istnieje takowa. Otoczenie nie za szczególne z zewnątrz też średnio (w porównaniu np. do Kicermana) ale sala ładna - dosyć duża i przytulna no i super jedzonko

Restauracja ta jest znana z wesel z dj'em przy okazji bardzo dobrym - oglądałam kasetę znajomej super zabawa, wszystko jest zorganizowane. My zamówiliśmy właśnie dj'a chociaż na początku planowaliśmy zespół - żadnego dj'a czy wodzireja.
Ośrodki za miastem:
Nie polecam ''Leśnych Wrót'' - Klewki
Hotel Dadaj - moja koleżanka ma tam ślub w październiku podobno też jest fajnie.