Autor Wątek: "Nagle los mi dał wszystko co chciałam mieć..." - relacja ze ślubu Ani i Pawła  (Przeczytany 69016 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
no bez przesady, u mnie nie było i żadnego problemu nie było;-)

Offline patik

• entuzjasta
  • Dziś już wiem że zawsze jesteś blisko mnie..
  • data ślubu: 15.05.2010
ja sobie tylko ta bieganinę za miejscem mogę wyobrazić..
ale to i tak wszystko zalezy od ludzi.. ja dawno temu bylam na weselu gdzie byly karteczki a ludzie  (goscie) je przestawiali.. to juz rece opadaja..

Offline madziara07

• uzależniony
ad 1 to znaczy ze macie juz na oku jakies mieszkanko? opowiadaj!
ad 6 ja tam bardzo lubilam byc kura domowa, ale ja polowy zajec jak ty nie mialam i mi sie czasem nudzilo
winietki to podstawa, ostatnio bylam na weselu podobnych rozmiarow i faktycznie, zamiast spiewac "sto lat" goscie latali i zajmowali miejsca (tylko marynarki i torebki lataly w powietrzu ;) )
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
No to czemu nie mówisz że mamy mocno kciuki trzymać za szukanie pracy? Nasze kciuki może pomogą :D

Fajnie z tym angielskim, mi się jakoś ciężko zabrać, kursy tańca też już przegapiliśmy. Oby formalności kredytowe poszły szybko i owocnie i będziecie mieć swój kącik :)

Może jednak będzie żonkowy :D ?

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
a w ajkiej szkole robisz ten kurs angielskiego? ja szukam jakiejś szkoły z polecenia ;d i jak moge zapytać ile taka przyjemność kosztuje? tez mam zamiar sie wybrać po obronie w lutym ;d
ZNIKAM!

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
ja tez nie mialam winietek na 100 osob i nikt sie nie klocil ani nie rzucal.

Offline ada1988

• Chuck Norris
no bo to zależy od ludzi... ja też u siebi enie miałam winietek i każdy siedział tak jak chcial i kazdy był zadowolony!

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Powiem Wam jak to wyglądało z naszej perspektywy. Na weselu byłam z P. i z rodzicami, więc kiedy zorientowaliśmy się, że nie ma winietek, szybko zajęliśmy pierwsze lepsze 4 miejsca przy stole, który był jeszcze cały pusty. Ale nie usiedliśmy od razu, tylko staliśmy przy wybranych krzesłach, licząc na to, że ktoś z naszej rodziny nas zauważy i się dosiądzie. Po chwili na przeciwko nas siadają jacyś młodzi obcy ludzie i jedna laska, widząc że stoimy i się rozglądamy, mówi: "Dwa miejsca na przeciwko nas są zajęte". Więc ja na to, widząc że na inne 4 krzesła obok siebie nie ma już co liczyć, odpowiedziałam: "Sorry, my byliśmy tu pierwsi". Nie awanturowała się, ale atmosfera zrobiła się nieprzyjemna i już do końca wesela nie zamieniliśmy z tą dziewczyną ani słowa :-\ Oczywiście młoda para niczego nie zauważyła, więc pewnie z ich perspektywy wszystko było OK. Choć generalnie na sali był kocioł, znajomi Młodych siedzieli pomiędzy ich ciotkami i też nie wyglądali na zachwyconych z tego powodu... Ale oczywiście nikt się nie skarżył :P

Dużo pytań mi zadałyście... Postaram się na każde odpisać ;)

Agulek79
, w końcu staramy się o kredyt z dopłatami. Składamy wnioski do Pekao SA i PKO BP.

czigra, idzie dobrze, bo zdobywanie wiedzy o psach jest dla mnie bardzo pasjonujące i ta wiedza sama wchodzi mi do głowy ;) Choć przyznam, że mam trochę zamęt w głowie, bo autorzy kursu z jednej strony każą czytać książkę, która opiera się na teorii dominacji a w swoich materiałach przekonują, że ta teoria jest błędna. Oczywiście nie powołują się przy tym na żadne publikacje naukowe (podobnie zresztą, jak autor zalecanej lektury), więc nie wiadomo komu wierzyć :P

mkarolinka, studiuję technologię żywności.

ciriness, na razie za rzadko się udzielam, żeby zakładać żonkowy ;)

asiula_hh, na Callana będę chodzić do 3way w Toruniu. Koszt to 190 zł miesięcznie (4 godz. tygodniowo). Drogo, ale nie znalazłam innej szkoły, gdzie uczą tą metodą... :-\

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
My bez dopłat i te same banki. ;D W PKO SA decyzja jest po 5 dniach a w PKO BP..po ...3-4 tyg!! Ale zazwyczaj na 99% daje (PKO BP) odpowiedz na TAK!! Czego Wam bardzo życzę!! ;D
Trzymam za Was (i za nas) MOCNO KCIUKI!! ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Trzymam kciuki za kredyt :) :) :)

Offline Nemezis

• maniak
Mamy wpłacone 10 tysiaków zadatku, więc nie ma wyjścia - musi się udać :razz: Na szczęście właściciele mieszkania dali nam czas do końca roku na uzyskanie kredytu :) Znalazłam w necie kilka zdjęć mieszkania, które kupujemy. Teraz wygląda ono tak:

pokój

schody prowadzą na antresolę, gdzie można spać

aneks kuchenny

no i łazienka ;)

Mieszkanie jest nieduże (50 m kw. bez antresoli), ale dość przestronne i przytulne jednocześnie :) Myślę, że dla nas i dla pieska spokojnie wystarczy ;)

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
A mogę tak po cichu spytać ile Was kosztuje takie gniazdko?
Bo ja ostatnio też kupiłam (znaczy się...moi rodzice,ale dla nas ;) ) i jestem ciekawa jak tam sie gdzie indziej kształtują ceny :)

Wy będziecie mieli umeblowany czy jak? ;)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Piękne :skacza: ta antresola, jest najlepsza. Tylko jak Ty psy wprowadzić na górę :drapanie: :p

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
My w tamtym roku straciliśmy 9 tys i nie mamy mieszkania. W tym roku podeszliśmy do sprawy ZUPEŁNIE inaczej...z większymi zabezpieczeniami - np. daliśmy zaliczkę zwrotną.
Mieszkanie fajne. Na pewno zrobicie po swojemu i bedzie wam jak "w niebie"! ;D

ps. Nemezis pamietajcie o opłatach około kredytowych!! Średnio ok 11 tyś płatne gotówką przed uruchomieniem kredytu (w tym opłaty notarialne). Pytaliście w banku ile wam wychodzi?

Offline madziara07

• uzależniony
ale cuudne skosy! pieekne! zawsze marzylam zeby mieszkac na poddaszu!
ale widze e wasz czeka chyba maly remont.. no chyba ze wam sie podoba ta tapeta w domki w salonie?;)
ale podloga  na antresoli piekna
trzymam kciuki za pozystywne zalatwienie spraw bnkowych
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Fajnie się mieszkanko zapowiada :) Mam nadzieje że się uda!

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Bardzo fajne gniazdko się zapowiada  :D Kiedyś moja kumpela miała mieszkanko na poddaszu i zawsze z koleżankami odwiedzając ją byłyśmy zachwycone jego przytulnością...Trzymam kciuki za kredyt

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
50m2 bez antresoli to uważam SUPER :) Trzymam kciuki żeby poszło wszystko po Waszej myśli :)

Offline Nemezis

• maniak
shar3ware, odpisałam na PW. Zostanie umeblowanie kuchni i łazienki, meble z pokoju będą zabrane.

czigra
, psiak oczywiście nie będzie miał wstępu na antresolę, jestem przeciwniczką spania z psami w łóżku a nawet w tym samym pomieszczeniu :razz:

Agulek, współczuję tej straty :-\ Niestety w naszym przypadku właściciele uparli się na zadatek a nie zaliczkę. Dlatego upewniliśmy się u dwóch niezależnych doradców, czy na pewno dostaniemy kredyt! O kosztach już wiemy i pogodziliśmy się z faktem, że co najmniej 10 tysiaków trzeba będzie wyrzucić :P Ciężko będzie, ale jakoś damy radę ;)

madziara07, tak, mały remoncik, zwłaszcza w obecnym kąciku dziecięcym, bardzo się przyda ;) Ale jeśli zrobimy tam kącik dla szczeniaka, to podejrzewam, że on sam błyskawicznie usunie tę tapetę ze ściany :p

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
bardzo przytulne mieszkanko
Nemi skuś się wreszcie na żonkowy  :blagam:

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
mam nadzieję,że uda Wam się zrealizować plany zakupu tego mieszkanka;-) zrobicie po swojemu i będzie cud ,miód;-) a to jest gdzies w jakiejś kamienicy,czy jakims bloku ???

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
mieszkanie bardzo ładne - oczywiście jak sie po swojemu zrobi bedzie jeszcze lepsze ;) a ile taka przyjemność kosztuje jak mozna wiedziec? ;)też bym chciała pietrowe i sypialnie i pokój dla Maluszka i salon. i.i... i dużo bym jeszcze chciała ;d
ZNIKAM!

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Mi sie bardzo podoba mieszkanko , a jeszcze po swojemu jak sie zrobi rewelacja.
Najbardziej mi sie wanna podoba :P.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
antresola to musi być super sprawa ;Da tam jest jeden duuuży pokój, czy jest przedzielony?fajnie, teraz będziecie się urządzać:)
trzymam kcuki za kredyt :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Fajne mieszkanko :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
super to mieszkanko!!!!

Offline madziara07

• uzależniony
madziara07, tak, mały remoncik, zwłaszcza w obecnym kąciku dziecięcym, bardzo się przyda ;) Ale jeśli zrobimy tam kącik dla szczeniaka, to podejrzewam, że on sam błyskawicznie usunie tę tapetę ze ściany :p
tiaaa razem z tynkiem.... :p
trzymam kciuki za pozytywe rozpatrzenie wnioskow
a tak nawiasem to zawsze podziwiam te zdjecia umieszczone w internecie... dlaczego Ci ludzie ktorym (chyba) zalezy na znalezieniu klienta nie posprzataja tego domu przed zrobieniem zdjec. Nie wyniosa w inny kat czesci sprzetu zeby mieszkanie wygladalo na wieksze, ladniejsze... a nie, prezentuja taka graciarnie a prawdziwe piekno mieszkanka jest gleboko ukryte pod warstwami ubran, zabawek, bibelotow, sterta brudnych naczyn w zlewie i tonami kosmetykow w lazience...

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
madziara07 - z ust mi to wyjełaś!! ;) ;D Też uwazam że mozna troszkę oglarnąc mieszkanie nim sie cyknie fotkę która później bedzie w internecie!! ::) ;D

Offline Nemezis

• maniak
Już odpowiadam :)

a to jest gdzies w jakiejś kamienicy,czy jakims bloku ???

W nowym bloku, ładnym, docieplonym... tyle że na 4 piętrze bez windy :-\ No ale trudno, może już nie będę musiała na aerobik chodzić, bo będę go miała na co dzień ;)

a tam jest jeden duuuży pokój, czy jest przedzielony?

Cały dół to jedna duża przestrzeń, tylko łazienka jest wydzielona ;)

Najbardziej mi sie wanna podoba :P.
Mi też, mi też!!! Takie mini jacuzzi :skacza:

a ile taka przyjemność kosztuje jak mozna wiedziec?

Jakoś mam opory przed publicznym pisaniem, ile zapłacimy za mieszkanie ::) Jak bardzo chcesz wiedzieć, to napiszę na PW ;) Ogólnie cena jest standardowa - ani drogo ani tanio. Negocjować za bardzo nie mogliśmy, bo byli inni chętni na to mieszkanko. Ale mąż jest budowlańcem i twierdzi, że mieszkanie jest warte swojej ceny, więc muszę mu zaufać ;)

a tak nawiasem to zawsze podziwiam te zdjecia umieszczone w internecie... dlaczego Ci ludzie ktorym (chyba) zalezy na znalezieniu klienta nie posprzataja tego domu przed zrobieniem zdjec

Powiem Ci, że też się nad tym zastanawiałam... Może chcą, żeby klient zobaczył, jak będzie wyglądać mieszkanie, kiedy już w nim zamieszka? :p

A tak z innej beczki... Mam możliwość pracowania jako doradca finansowy. Co o tym myślicie? Znacie kogoś, kto tak pracuje? ??? Wynagrodzenie jest czysto prowizyjne i trzeba zrobić kurs (bezpłatny), poświęcić trochę czasu... Ale jak się siedzi rok na bezrobociu i nie ma się wiele do stracenia, to może warto spróbować? :drapanie:

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
Odp: "Nagle los mi dał wszystko co chciałam mieć..." - relacja ze ślubu Ani i Pa
« Odpowiedź #779 dnia: 1 Października 2010, 20:22 »
pewnie że warto sprobować! zawsze bedą lepiej w banku chociażby do kredytu patrzeć ;) ogólnie nie znam osoby ktora pracuje w tej branży ale przecież nie masz nic do stracenia ;) życzę powodzenia :):)
ZNIKAM!