Autor Wątek: lokale w Wa-wie i okolicy?  (Przeczytany 89508 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stewe_griffin

• bywalec
  • data ślubu: 28.09.2007
lokale w Wa-wie i okolicy?
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Maja 2007, 21:04 »
Dziewczyny, czy któraś może coś więdzej powiedzieć o hoteku Hrabskim??

we wrześniu bedziemy mieli tam weselicho, ale nigdy tam nie byliśmy i jesteśmy ciekawi co mają do powiedzenia osoby, które tam się bawiły lub urządzały przyjęcie..

Offline Aniela
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.01.2008
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Maja 2007, 11:55 »
Niby zdania są podzielone, ale znam trzy pary, który miały tam wesele i byli baaardzo zadowoleni.

Mi osobiście nie przypadł do gustu właściciel no i sala za mała.  :afro:

Mam nadzieję, że dołączycie do grona zadowolonych par w moim rankingu :-)

Offline Malwina
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Maja 2007, 18:29 »
byłam w tym hotelu hrabskim i mi się podobało, ale z perspektywy gościa to zawsze co innego niż z perspektywy pary młodej.

obecnie ja czegoś szukam - czy znacie jakies opinnie o Bellisima albo Art Impression??

Offline milady84

• entuzjasta
  • *Ja i Ty to My*
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Maja 2007, 20:16 »
właśnie ja też się zastanawiam nad Hrabskim, ponieważ sala mnie po prostu zauroczyła (byłam dzisiaj oglądać) i chyba się zdecydujemy :skacza:

Offline Malwina
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Maja 2007, 21:35 »
a na ile osób chcesz zrobić w tym hrabskim i jak to wygląda finansowo? sale mają rzeczywiście piękną

Offline Aniela
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.01.2008
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Maja 2007, 17:57 »
ceny w hrabskim 175zł piątek, niedziela, 180zł sobota.
 (od talerzyka)

Ps. Pamiętajcie proszę,że imprezy mogą trwać tam tylko do 5 rano. Potem "goście mogą zostać brutalnie wyproszeni" (cytuję recepcjonistkę)

Offline Malwina
  • nowicjusz
  • *
Odp: lokale w Wa-wie i okolicy?
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Maja 2007, 17:20 »
a kto zna salę akant i może podzielić się opinią??
strony www. proszę podawać na priv
« Ostatnia zmiana: 23 Maja 2007, 16:08 wysłana przez anetka161 »

Offline milady84

• entuzjasta
  • *Ja i Ty to My*
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #37 dnia: 4 Lipca 2007, 19:20 »
zrezygnowaliśmy z Hrabskiego, bardzo rozczarował nas właściciel i jego głupie gadki o tym, że jego hotel i sala są najpiękniejsze a reszta to cyt. "badziewia", po prostu ten człowiek to cham i prostak, zresztą szkoda słów bo się tylko niepotrzebnie zdenerwuję :nerwus:

za to znaleźliśmy i zarezerwowaliśmy cudowną wręcz bajkową salę w hotelu "Baron" w Nadarzynie,
a oto i ona:

Offline zhuzia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.04.2009
« Odpowiedź #38 dnia: 5 Lipca 2007, 10:32 »
czy wiecie moze cos wiecej o Dworku Villa Julianna w Piasecznie?

Offline stewe_griffin

• bywalec
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Lipca 2007, 10:36 »
właścicle hrabskiego jest fatycznie mało przyjemny.. ale trudno się mówi, mam nadzieję, że nie bedzie sprawiał nam kłopotów.. szczególnie, że z nim jest kontakt do podpisania umowy, później sprawami organizacji zajmuje sie pani meneger, która jest bardzo miła i absolutnie nie pryzpomina swojego szefa  :)
a co do cen, to chyba wzrosły od zeszłego roku.. my rezerwowaliśmy salke w październiku 2006 i za piątek płacimy 165 PLN..

jeżeli chodzi o Villę Juliana, to ceny podobno są ponad 200 pln za osobę, dodatkowo chyba płaci sie korkowe i za obs ługę kelnerów.. nie jestem pewna tych informacji, więc poszukaj na gronie, w wątku 'panna młoda, ślub, wesele'.. tak jest chyba więcej info i wypowidają się dziewczyny, które albo mają tam wesela, albo dzowniły i mają info od nich..

Offline karola***
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 10 Października 2007, 13:00 »
Witam Wszystkich :)
My także zastanawiamy sie nad salą.  Pierwszym miejscem jakie obejrzeliśmy był Hotel Admirał w jankach.  Wszystko fajnie, tylko własciciel bardzo niemiły.  Na chwilkę przed podpisaniem umowy podniósł wartość zaliczki.  Wkurzyliśmy sie bardzo i zaczeliśmy szukać czegoś innego jedak nic nam nie wpadł o oko.  Ja znowu myśle o tym miejscu.  Czy któraś z Was miała coś do czynienia z właścicielem Admirała i Hrabskiego.  Podobno z nim ma się tylko kontakt do momentu podpisanie umowy, czy to prawda? Jeżeli to prawda to można to przełknąć ale nie wyobrażam sobie z nim dyskusji o wyborze kwiatów, dekoracji, kokardkach i świeczkach. . . . .
Czekam na opinie,
Pozdrawiam

Offline evita12
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Października 2007, 20:59 »
to ja polecę jeszcze kilka lokali:
- Croaria-ul. nie pamiętam, przy wyjeździe z Warszawy przed Łomiankami
- w Markach-Magnolia
a teraz druga strona Warszawy:
- Stare Babice-Sevilla albo "Hotel" przy Poznańskiej
- Klaudyn "Stawisko"
- Borzęcin Nowy- tam jest kilka sal, my wybraliśmy "Błękitną" przy ul. Kosmowskiej ,ale wiem, że na 2008 mają zajęte już wszystkie terminy... warto pytać-może ktoś zwolnił salę?...

Offline stewe_griffin

• bywalec
« Odpowiedź #42 dnia: 31 Października 2007, 10:19 »
piszę do osób, które zastanawiają się nad wyborem sali, a wśród typowanych jest hotel hrabski
pod koniec września mieliśmy tam wesele i uważam, że wybór tego miejsca był strzałem w dziesiątkę :)..
zaskoczyli nas, ponieważ jak wchodziliśmy, to grali wynajęci muzycy - gitara i skrzypce, postrezlaliśmy sobie z armat, chociaż nie zdecydowalismy się na wykupienie strzałów, obsłyga była fajna, jedzonko podobno super (ja niestety nie miałam przyjenmości popróbować - nie było an to czasu ::)), miejsce bardzo podobało się naszym gościom..
z właścicielem nie mieliśmy do czyneinia, co było dla nas na rękę  ;)

Offline katarzyna1979
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 29 Stycznia 2008, 10:15 »
Witam wszystkich,
Ja miałam swoje wesele w Hotelu Batory ( Tłuszcz K/Warszawy), serdecznie polecam ten lokal, nie dość że ceny w porównaniu z Warszawą rewelaacyjne, to standard nieporównywalny.  Hotel jest *** gwiazdkowy, super pokoje z klimą, przepiękne sale.  A wracając do mojego wesela to goście byli zachwyceni, my zresztą też.  jedzenia tyle że chyba siedząc przez tydzień byśmy tego nie zjedli, obsługa super , ogólnie dostaliśmy dużo więcej niz od tego lokalu oczekiwaliśmy.  Polecam wszystkim to miejsce napewno nie pożałujecie. 

Offline Madzia85

• zapaleniec
  • data ślubu: 19-07-2008
« Odpowiedź #44 dnia: 25 Listopada 2008, 09:52 »
Polecam dom weselny Siedem Życzeń w Stanisławowie 2 koło Legionowa. Cena 165 od osoby z alkoholem( wszystkim-wino i wodka na stołach a z tyłu barek) Super jedzenie i obsługa. Bardzo mili właściciele, bez zgrzytów.

szczęśliwa żona

Offline olunia2000
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Czerwca 2009, 14:09 »
Hej wszystkim

wznowię temat i dodam miejsce, które mnie oczarowało.  Absolutnie!

Miejscowość nazywa się Górki/k Dębe Wielkie, jakieś 20km od Warszawy.  Byłam tam na weselu kuzynki, w maju i muszę powiedzieć że miejsce jest odjazdowe, oczywiście to kwestia gustu, mnie jednak urzekło.  dwie duże sale, wszystko w drewnie, pośrodku piękny komin, w którym płonący ogień dodawał klimatu.  Ach! i Och!

a całość otoczona pięknym ogrodem, jest stawik, jest mostek, na którym by the way kuzynka miała extra sesje zdjęciową, jest lasek brzozowy.  naprawdę zachwyca!

najlepiej zobaczyć samemu regulamin!
i cena całkiem do rzeczy.  a co fajne to mają wolne terminy.  ja się już prawie zdecydowałam bo postanowiłam z chlopakiem przyspieszyc bo chcemy kredyt w promocji dostać mieszkaniowy.  hihihi

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 2 Sierpnia 2009, 23:11 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline Malinka16_12
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03-10-2009
« Odpowiedź #46 dnia: 22 Lipca 2009, 00:09 »
Z moich poszukiwań  i odweiedzin sal weselnych:
1. Magnacka - Nieporęt - Mój wybor ceny ok 200 (zeszły rok) rewelacyjni właściciele i prześliczna sala i położona nad samą wodą
2.Królewska - sala bankietowa Legionowo - pyszne jedzonko nowocześnie urządzoną (m.in. okrągłe stoły) jedyny minus jak dla mnie za mały parkiet. Cena ok 200 (taką cene podano nam w zeszłym roku) :D
3. Julia Legionowo osobiście nie bylam ale podobno fajnie - napewno spora sala
4. Marina Diana - Bałobrzegi??? - moim zdaniem pomykla. Trzeba placić za wszystko począwszy od sztućców i obrusów a kończąc na wódce za 60 zł bądź opłacie korkowego ( w tej chwili nie pamietam ale butelka+korkowe wychodzi tylle co butelka w hotelu czyzli ok 60 pln) :o
5. GrandHOTEL - Nieporęt bardzo fajna sala spora dużz parkiet i jedzonko też dobre

Offline marcinnno
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 13 Lutego 2010, 17:19 »
A my się zdecydowaliśmy z narzeczoną na salę Zagroda REGULAMIN!koło Nadarzyna pod Warszawą.

Byliśmy tam na weselu znajomych i tak nam się podobało, że jeszcze na weselu umówiliśmy się z właścicielami na spotkanie w sprawie naszego wesela.  Jedynym minusem jest to, że sala jest na 130 osób max.  No ale już wiemy, że naszych gości będzie około 120-125.

A sala ładna - w stylu staropolskiej chaty.  W jakiejś gazecie ostatnio moja druga połówka znalazła stamtąd zdjęcia (chyba reportaż z właścicielami).  No i jedzenie. . .  Dla nas to ważne kryterium.  Nam bardzo smakowało. .  4 dania gorące, rewelacyjny tort (w kształcie serca a na górze figurka Panny Młodej goniącej Młodego;).

Ciekawe jak będzie u nas, ale nastawiamy się pozytywnie :)

Marcinno
« Ostatnia zmiana: 13 Lutego 2010, 22:57 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline miska1982

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #48 dnia: 23 Lutego 2010, 14:40 »
Witam
Ja będę miała wesele w sali Przybyszówka w Kobyłce,
byłam już wcześniej na dwóch weselach i na Sylwestra w tej sali i bardzo mi się podobało

Offline czarny_motyl7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 2 Sierpnia 2010, 22:34 »
Witam wszystkich!
Właśnie wróciliśmy z podróży poślubnej i możemy na spokojnie podzielić się  wrażeniami z naszego wesela.
Przyjęcie weselne odbyło się 19 czerwca 2010 r.  w restauracji Villa Bellissima w Wołominie przy ul.  Kurkowej 39 .  Bardzo długo szukaliśmy sali na przyjęcie weselne .  W internecie czytaliśmy dużo opinii i ogadaliśmy kilka  sal  i restauracji.
Pomimo iż ślub był w Warszawie zdecydowaliśmy się na restaurację  Villa Bellissima  w Wołominie.   Nie znalazłam o niej ani jednej negatywnej opinii w necie, wydawało się to mało wiarygodne ale z perspektywy czasu sami dopisujemy kolejnego pozytywa.
 Pierwsze spotkanie z managerem  Panem  Jarkiem zrobiło na nas bardzo dobre wrażenie, wyjątkowo miły i cierpliwy, wysłuchał  dokładnie naszych życzeń co do organizacji wesela i podzielił się z nami kilkoma fajnymi pomysłami, które wykorzystaliśmy na weselu.
   Sala jest urządzona we włoskm stylu, bardzo gustownie i w zasadzie nie wymaga dodatkowego przystrojenia, oczywiście w pełni klimatyzowana.  Na weselu stoły były bardzo elegancko nakryte i udekorowane prawdziwymi kwiatami (dekoracja w cenie).   Kelnerzy spisali się na medal, chętni do pomocy i uśmiechnięci przez całe wesele.
Niektóre dania podawane były z wielką fantazją kucharza: np.  szynka pieczona, która w fajerwerkach wjechała na środek sali i tam kucharz kroił ją a kelnerzy podawali  gościom z młodą kapustą i kaszą gryczaną .  Wszystkie gorące potrawy , a także zimne przystawki  były bardzo świeże i smaczne.  Gościom bardzo smakowało.  Na uwagę zasługuje pięknie wystawiony dodatkowy bufet z ciastami (babeczki własnej roboty palce lizac!)owocami oraz gorącą kawą i herbatą.   Alkohol kupowaliśmy sami, nie płaciliśmy żadnego absurdalnego korkowego, który podobno jest pobierany w większości sal weselnych.
Zaparło nam dech w piersiach kiedy zobaczyliśmy jak na salę wjeżdża tort z fajerwerkami i  lodowym dymem.  Poza  tym, że zrobił na gościach ogromne wrażenie to był bardzo smaczny. 
Przez całą noc mieliśmy do dyspozycji apartament z toaleta(co jest bardzo ważne dla Młodej :))
Bardzo baliśmy się czy wszystko  się uda i czy goście będą zadowoleni, zupełnie niepotrzebnie, bo nad wszystkim bardzo dyskretnie czuwał pan Jarek. 
Zabawa trwała do białego rana a wesele było dokładnie takie jak sobie zaplanowaliśmy :)

Offline Wiollla
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #50 dnia: 12 Listopada 2010, 21:34 »
Witam, ja polecam salę Prosper na Białołęce przy ul.  Modlińskiej 190a.  Mieliśmy tam wesele w sierpniu br.  i byliśmy zadowoleni.
Sala weselna elegancka i ładnie przydekorowana.

Offline martaomej
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.05.2011
« Odpowiedź #51 dnia: 17 Czerwca 2011, 03:49 »
Mnie się bardzo podobało ostatnio u znajomych na weselu w hotelu Cyprus

Offline aniapol
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 19 Czerwca 2011, 18:35 »
Ładne miejsce to fakt sama tam byłam ale na mnie największe wrażenie jak do tej pory zrobił dworek zlotopolska dolina w Zakroczym.  Dla mnie miejsce jak z bajki. 

Offline martak2
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.06.2007
« Odpowiedź #53 dnia: 21 Października 2011, 10:22 »
ciekawym miejscem na weselej jest też Zeppelin Cafe z Bemowa.  Jak sie nie myle to jest to chyba ulica Kaliskiego.  Spokojnie można zorganizować wesele na 60 osób, jedzenie dobre, obsługa też no i miejsce takie clasico jak dla mnie:). 

Offline moniczka1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.2013
« Odpowiedź #54 dnia: 12 Listopada 2013, 09:45 »
ja swoj mialam w Dworze Konstancin :) o nic nie musialam sie martwic, od talerzyka placilam 200zl :) zaproszeni goscie mowili, ze dawno sie tak nie wybawili jak na moim weselu, wiec chyba na plus :)

Offline Angela9
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.09.2015
« Odpowiedź #55 dnia: 10 Lutego 2014, 22:14 »
gdy ja pomagałam szukac mojej kuzynce sali , bardzo spodobała mi się sala w tym hotelu hxxp: www. hotelponiatowski. pl/ .  Według mnie pięknie się prezentuje i sprawia wrażenie naprawdę eleganzkiej. 

Offline marta.fu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.10.2013
« Odpowiedź #56 dnia: 22 Marca 2014, 02:22 »
hej, ja z mojej strony mogę polecić Willa Zagórze.  obiekt sprawia naprawdę niesamowite wrażenie-z resztą wystarczy obejrzeć zdjęcia bądź filmiki na youtubie z tego miejsca ;) jedzenie przepyszne! sala jest bardzo duża, więc na parkiecie ścisku nie ma.  właściciele lokalu sympatyczni-otwarci na wszelkie propozycje i sugestie ;) do obsługi nie miałam żadnych zastrzeżeń.
gorąco polecam i pozdrawiam, Marta

Offline Karolina90
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 10 Lipca 2014, 09:22 »
Zapraszam do kontaktu z naszym działem marketingu. Reklama kosztuje.
« Ostatnia zmiana: 12 Sierpnia 2014, 16:49 wysłana przez Sylvi »

Offline pastor
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 30 Lipca 2014, 10:29 »
Jeśli chodzi o tort ślubny to warto jest zamówić go w cukierni Batida - naprawdę smaczne ciasta i torty.  Zresztą mają w Wawie kilka swoich cukierni to można się wybrać i popróbować ( my z żoną wybraliśmy cukiernię przy ulicy Królewskiej 2 bo akurat tam mieliśmy najbliżej).
Tort estetyczny, ładnie przybrany.
Na pewno wart był swojej ceny ponieważ wcale tak dużo nie kosztował a jednak goście sobie chwalili.

Offline kabed
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014-08-07
« Odpowiedź #59 dnia: 22 Września 2014, 14:30 »
Cytat: marta. fu link=topic=214. msg2064452#msg2064452 date=1395451365
hej, ja z mojej strony mogę polecić Willa Zagórze.   obiekt sprawia naprawdę niesamowite wrażenie-z resztą wystarczy obejrzeć zdjęcia bądź filmiki na youtubie z tego miejsca ;) jedzenie przepyszne! sala jest bardzo duża, więc na parkiecie ścisku nie ma.   właściciele lokalu sympatyczni-otwarci na wszelkie propozycje i sugestie ;) do obsługi nie miałam żadnych zastrzeżeń. 
gorąco polecam i pozdrawiam, Marta

Tylko szkoda ze za talerzyk sobie tyle zycza :/