Autor Wątek: Kościół Św. Marka (Salezjanie) w Fordonie  (Przeczytany 6818 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Kościół Św. Marka (Salezjanie) w Fordonie
« dnia: 20 Lipca 2010, 14:46 »
Mam pytanie o kościół jak w temacie.
Czy ktoś z Wam miał tam ślub? Czy wiecie jakie są ceny, jak z organistą, ustrojeniem? i czy można mieć ślub w dużym kościele zamiast w kaplicy?
za wszelkie informacje z góry dziękuję :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Grzybola

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2011
Odp: Kościół Św. Marka (Salezjanie) w Fordonie
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Lipca 2010, 19:48 »
Ja mam tam slub w przyszlym roku i mamy wlasnie w kosciele o godz 16.30 pozniej nie mozna np bo maja msze niedzielna juz w sobote, takze jak ktos chce bardzo kosciol to mysle ze mozna jakos tam sie z nimi dogadac :). Strojenie mozna brac z zewnatrz bo oni nie chca sie w to bawic i glowy sobie tym zawracac, za msze daje sie co laska :) reszty nie wiem. Jak ktos cos jeszcze wie, to piszcze :P

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Lipca 2010, 01:00 »
Grzybola a kiedy masz ślub ? chodzi mi o datę :)
a byliście juz na naukach? Nie wiesz moze kiedy sa?
dzięki za wszelkie info :)

Offline Grzybola

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Lipca 2010, 19:46 »
My mamy 25 czerwca. A na nauki wlasnie dzis sie zapisalismy :D, sa w Bazylice weekendowe 4 i 5 wrzesnia potem jakos w pazdzierniku chyba, ogolnie czesto tam sa one i sie placi 60 zl - za pare :)

Offline Grzybola

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Lipca 2010, 19:51 »
A powiedz mi jeszcze czy znasz moze jakiegos fajnego ksiedza z tego kosciola, takiego co by fajnie msze przeprowadzil, taka ze by sie az chcialo go sluchac, bo my z innej parafii jestesmy i nikogo ze Salezjan nie znamy, a nie chcemy miec slubu przeprowadzonego jak pogrzeb ( a na takich juz bylam i to nie raz) :(

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Lipca 2010, 20:24 »
Wiesz co, w Salezjanach jest wielu fajnych księży, ale tak żeby lepiej znać ktoregoś albo polecić to nie potrafię. Może jak się uda to pójdziemy w poniedziałek zaklepać termin, ale nie wiem.
a tam zawsze są na godzinę :30, czy na pełne tez mozna ?

Offline Grzybola

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Lipca 2010, 11:56 »
To jak sie dowiesz co do ksiedza ktory jest naj to daj znac jak mozesz :P.
A co do godziny, jak bedziesz chciala miec na 17 to pewnie sie nie zgodza bo tez tak chcielismy ale o 18 jest msza niedzielna i ksiadz mowil ze o 17.30 juz babcie beda sie nam schodzic do kosciola i ze sie ksiadz nie zdazy przygotowac do nastepnej mszy dlatego pozwolil nam na 16.30 pozniej powiedzial ze nie da rady. Ale moze Wam sie uda jakos naklonic ksiedza do tej pelnej godziny :P, nam sie nie udalo  ::)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Lipca 2010, 16:57 »
ja myslalam o 16 albo 15, ale zobaczymy jak wyjdzie.
a czy rozmawialiscie o organiscie albo o jakiejs muzyce??

Offline Grzybola

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Lipca 2010, 23:19 »
A widzisz kurcze nie :), zapomnielismy o tym :|, to jak mozesz sie dopytaj dokladnie jak to z nimi wyglada i napisz :). Acha a daje sie co laska, ale ksiadz powiedzial ze mniej jak 300 zl nie daja ;) i dajesz kase tak ok 3 miesiace przed slubem nie teraz.
A jezeli chodzi o Twoje godz slubowania, to nie wiem, to moze beda mieli wolne, moze akurat zadnej mszy nie ma o tej godz :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Lipca 2010, 23:20 »
Udało się załatwić mszę na 16 :) także jesteśmy zadowoleni.
Grzybola czy Ty rozmawiałaś z Proboszczem? bo ocenie go nie ma i chyba jeszcze raz się przejdziemy jak wróci, bo ksiądz który był teraz niewiele nam powiedział, tyle tylko, że datę i godzinę ustalił.
zamierzacie się kontaktować z innymi parami, które będą tego dnia ślubować?

Offline Grzybola

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 31 Lipca 2010, 18:58 »
To ladnie ze sobie juz date i godzine zaklepaliscie :). Ja z proboszczem jeszcze nie rozmawialam, jak ja bylam rezerwowac kosciol to tez z jakims ksiedzem, takim starszawym, ale fajnym. No i on tez nam nic nie powiedzial wiecej, no procz tego ze sie zglosic 3 mies przed slubem i wtedy z proboszczem bedziemy ustalac wszystko  ;). A szukac par tez bede zeby na strojenie sie zlozyc, ale to mysle ze jeszcze czas jest :P

Offline goniulka83
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #11 dnia: 5 Sierpnia 2010, 12:37 »
Biore slub w tym kościele za 2 tygodnie :) sluby sa zazwyczaj zawsze w kosciele, niestety są tylko 2 godziny 15 i 16 :/ Kosciół stroji sie samemu ksiadz daje namiary na druga pare i tzreba sie dogadac ;) organista bierze jakies 200 zl ;/ mozna spokojnie sobie zamowic jeszcze kogos jakies skrzypki chor solistke czy co tam sie chce.  Księża ogolnie wszyscy sa fajni ale  ciezko wczesnie stwierdzic kto udzieli slubu bo u nas kaurat zostaje tylko w tym czasie chyab probosz bo reszta jest na urlopie :) oni dopiero na 2 tygodnie wczesniej wiedza kto ma te msze w grafiku :)Ogolnie najlepszy jest ksiadz Stanisław taki starszy wesoły :)  My ksiedzu jeszcze nie placilismy placi sie na ostatnim spotkaniu ale my nie mielismy kasy przy sobie bo zapomnielismy i zaplacimy tydzien przed slubem :)
pozdrowionka

Offline Grarem
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2010
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Sierpnia 2010, 13:42 »
Witam wszystkich serdecznie
my bierzemy ślub we wrzesniu 2010r. jestesmy bardzo zadowoleni z wizyt w kancelari, to prawda ksiądz Stanislaw pomimo swojego wieku jest bardzo przyjazny w kontaktach z młodymi czasami zartował jak to trudni sie ozenic ile to kosztuje formalności itp. Przed nami spotkanie z Proboszczem myslę, że nie bedzie źle, no i ustalenia z organistą.
Pozdrawiam wszystkich