Autor Wątek: Pedicure leczniczy - Szczecin  (Przeczytany 3993 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Pedicure leczniczy - Szczecin
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Czerwca 2010, 16:32 »
40zł. Zadzwoń, może właśnie p. Justyna ma jakiś wolny termin.
No właśnie, stwierdziła, że z miękkimi jest łatwiej, bo nie powodują dużego bólu. No ale moje jak podrosną to zaraz się rozwarstwiają, pękają bo opuszek na nie nachodzi. Kurde, przypominam sobie, że miałam kiedyś twardziochy  :-\

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #31 dnia: 11 Czerwca 2010, 16:38 »
A czemu Ci tej klamry nie założyła? W poniedziałek od razu dzwonię...

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 11 Czerwca 2010, 16:57 »
Bo nie są tragiczne, dadzą radę bez klamry. Oby ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #33 dnia: 11 Czerwca 2010, 19:14 »
No to super, że obejdzie się bez klamry :) Ja miałam i już samo zakładanie jest tak bolesne że szok...

U p. Justyny nigdy nie byłam, ale jak nie ma p. Eli to trzeba iść do kogo się da.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Czerwca 2010, 13:55 »
To mnie Patrycja teraz lekko zaniepokoiłaś, że to tak boli....

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Czerwca 2010, 17:53 »
Dla mnie było bolesne bo ja naprawdę miałam masakrę z tym pazokciem... A dla Ciebie nie musi takie być :) Może się okazać, że klamra u Ciebie wcale nie będzie potrzebna :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Czerwca 2010, 18:54 »
A od czego to Ci się w ogóle zaczęło?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Czerwca 2010, 21:48 »
Wrastał mi paznokieć i jako, że nie wiedziałam, że można iść z tym do kosmetyczki to poszłam do chirurga. Do Medicusa.
Lekarz zaakceptował mój przypadek do zabiegu (nie wiem jak to się fachowo nazywa) obcięcia brzegu paznokcia. Na koniec jeszcze były uzyte szwy, aby ta skóra przylegała do paznokcia.
Po jakimś miesiącu czy dwóch jak wszystko było już zagojone nagle zaczęło mnie boleć, ale to było na tyle dziwne, że bolało mnie tak głęboko jak wyrasta paznokieć. Okazało się, że gościu obciął mi brzeg paznokcia, ale powinien zrobić to do samego końca, czyli do samej kości a on tego nie zrobił... To co zostawił zaczęło rosnąć a nie miało gdzie, bo przecież zszył tą skórę...
To co się działo to była istna męka i masakra...
To, co zaczynało rosnąć wbijało się w skórę, a nawet nie było tego widać nic...
Wziełam się więc za dokładne przeczesanie internetu no i właśnie wtedy natknełam się na informację o klamrach no i właśnie na stronę internetową, gdzie była wymieniona p. Ela.
Jak poszłam do niej i ona zobaczyła to... To mi się chciało płakać widząc jej minę, a ona stwierdziła, że takiemu lekarzowi za źle wykonaną pracę powinno się robić to samo co on zrobił źle...
Ona nawet na początku nie wiedziała jak się do tego zabrać, bo nawet nie było jak...
W końcu jakoś krok po kroczku dało się to miejsce, gdzie skóra była zaciągnięta na szwie tak jakby ubić tym wacikiem aby ten paznokieć miał miejsce do wyrośnięcie...
Było kupę bólu i płaczu, zaciskałam zęby ale opłaciło się i teraz mam normalnego paznokcia...
Acha, jeszcze tylko dodam, że ten pieprz*** konował (bo normalnie nie mam innego przydomku dla niego) tam mi pocharatał ten paznokieć, że on nie był prosty tylko paznokieć wyglądał jak góry i doliny... Tak jakby tą końcówkę szarpał na wszystkie strony a nie uciął...
Było koszmarnie ale udało się.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Czerwca 2010, 23:34 »
Boże, jak sobie to wyobraziłam to aż mnie w stopach zabolało... Masakra! Współczuję. Super, że paznokieć wrócił do normalnego stanu.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Czerwca 2010, 12:39 »
To naprawdę hardcore....
Ja poszłam do chirurga, który wyciął mi dzikie mięso a później lapisował tę skórę, a z paznokciem nic nie zrobił... teraz muszę naprawić jego błąd.... ale to wszystko moja wina, bo jak zrobił mi się zastrzał. to zaczęłam tam tak wycinać, tak podważać, że teraz ciągle bym musiała tam wycinać to wtedy by nic nie wrastało, a ja chcę normalnego paznokcia.... i zrobił mi się taki rowek obok paznokcia i z tego co się naczytałam, pozostaje tylko klamra, ale strasznie się boję....

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 13 Czerwca 2010, 22:01 »
Ten ból to i tak przy bólach porodowych jakie ja miałam to pikuś ;) hehehe, ale ja mam chyba do takich rzeczy po prostu pecha i zawsze przytrafia mi się to, co najgorsze...

Anjuszka nie wiem tak naprawdę o czym Ty do mnie piszesz :) Wytłumacz mi co znaczy "lapisował" i "zastrzał" ? Bo nie kumam :) I jaki rowek? Nie mam pojęcia jak to może wyglądać, ale proszę mi wybaczyc bo o tej porze już ciężko kumam :)