Autor Wątek: Zespół na wesele dla bardzo wymagających  (Przeczytany 10727 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fikuska
  • nowicjusz
  • *
Zespół na wesele dla bardzo wymagających
« dnia: 30 Stycznia 2012, 11:09 »
Witam.  Poszukuję zespołu na jednodniowe wesele w 2013 roku na śląsku ( okolice Katowic).  Przesłuchałam już wiele ale niestety jesteśmy bardzo wymagający, nie mamy również możliwości pojechania i posłuchania na żywo więc bardzo prosiłabym o sprawdzone propozycje i opinie.

Poszukujemy zespołu:
- o wokalu wyłącznie męskim ( najlepiej minimum dwóch wokalistów)
- grającego na żywo, wymagam minimum trzech różnych instrumentów
- o zróżnicowanym repertuarze ( jeśli utwory są anglojęzyczne, zwracamy uwagę na wymowę )
- prowadzącego kulturalne i oryginalne zabawy tj niebulwersujące babci :-)
- z własnym oświetleniem, wytwornicą dymu lub/i baniek.

Jedyny zespół, który spełnia powyższe kryteria, akurat ma zajęty nasz termin, więc. . .  HELP ;(

Offline sabikolasinka
  • nowicjusz
  • *
Odp: Zespół na wesele dla bardzo wymagających
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Stycznia 2012, 16:27 »
,
wejdź na neta i wpisz zespół IDOL z Katowic ,
są na prawdę dobrzy i skład mają do wyboru

Offline Vimeiro
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.07.2012
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Stycznia 2012, 16:30 »
Witam

Ja polecam zespół Adria bardzo mi się podoba jak graja na necie bez problemu znajdziesz filmiki i na stronce :)

Offline Angels

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #3 dnia: 1 Lutego 2012, 17:19 »
Polecam zespól "takie trio" z sosnowca:) Bylam ostatnio na weselu na ktorym grali. Sa swietni

Offline polemika_schola

• zapaleniec
  • data ślubu: 01.10.11r.
« Odpowiedź #4 dnia: 1 Lutego 2012, 21:04 »
TAKIE TRIO też znam i są OK ale osobiście gorąco polecam KING SIZE z Jaworzna (grali na moim weselu i wszyscy goście byli zachwyceni)

:koncert:

Offline fikuska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Lutego 2012, 11:55 »
Dziękuję dziewczynki :) niestety  pierwsze dwa zespoły odpadają bo jest damski vocal. . . nie wiem czemu ale mam wrażenie , że kobiety mają większe predyspozycje do fałszowania  :P

Znalazłam jeszcze niedawno taki zespół: Party Brothers, ale nie wiem co o nim myśleć  ???

Offline momoko

• forumowicz
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #6 dnia: 2 Lutego 2012, 13:32 »
To może Karaluchy z Żywca??? Naprawdę konkretny zespół na poziomie  :)

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Lutego 2012, 13:45 »
Polecam telex z okolic krakowa.
Nie mają strony, bo mają wystarczająco dużo klientów... spełniają wszystkie kryteria, ale nie jestem pewna tego ostatniego dotyczącego dymu :) musiałabyś się spytać :)

tu jest kilka ich piosenek , ale jakość jest słaba bo zgrywana z wesela.
http://strazidg.wrzuta.pl/audio/0R3Pfqqm8RL/kw_telex_-_przemek_sie_zeni

grali u mnie, teraz będą grać u mojej siostry :) bardzo polecam :)
miłych poszukiwań :)

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Lutego 2012, 13:52 »
Ja bardzo lubię tą piosenkę :) na weselu byłe meega szaleństwo na niej :)

http://strazidg.wrzuta.pl/audio/4D8KSCK15L7/kw_telex_-_wiazanka_goralska

tylko jest też telex z okolic krakowa, który ma stronę internetową... nie o niego chodzi... ten o którym ja mówię jest podpisany jako telex kw :)

Offline aiyyo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.09.2012
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Lutego 2012, 12:55 »
Ja polecam z całego serca zespół Rivieras Show Band - miałam okazję posłuchać ich na żywo na weselach, na których byłam, będą również grali na moim i w ogóle innego nie brałam pod uwagę. Wiem, że upierasz się na zespół bez damskiego wokalu, tutaj śpiewa zarówno mężczyzna jak i kobieta, ale naprawdę są świetni. Zespół jest z Czech, w skład wchodzi 3 mężczyzn i babeczka, grają na wielu instrumentach, są pod każdym względem profesjonalistami. Ich strona www niestety jest trochę przestarzała, obecnie mają dużo nowszy repertuar. Są wykształconymi muzykami i co dla mnie było jedną ze spraw priorytetowych - nie wymyślają żadnych "dziwnych" zabaw - może dlatego, że na weselach, na których byłam rodzina się rewelacyjnie bawiła, nie chciała zejść z parkietu, więc może nie musieli dodatkowo urozmaicać czasu zabawami :) Jeżeli chcesz więcej informacji, pisz śmiało na priv - odpowiem na pytania :) Dodam tylko, że nie są tani, ale w moim przypadku wolałam zrezygnować z innych "atrakcji" wesela, a mieć u siebie ten zespół :)

Offline kofik102
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Maja 2012, 23:21 »
hej czy mozna prosic o kilka informacji na priv na temat zespolu waszego ??   

Offline pauksa

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Maja 2012, 14:03 »
Polecam zespół The Beat Brother ale musicie mieć bardzo wysokie wymagania ;) wpiszcie w youtube nazwę zespołu i można popatrzeć co tworzą na weselach:) my mieliśmy ich wybrać ale nie grają disco polo a tak się składa że większość rodziny tylko taką muzykę akceptuje... Jeśli masz jakieś pytania pytaj bardzo dużo z nimi rozmawialiśmy więc wiem prawie wszystko ;) aaaa i w ich składzie jest wokalista z The Voice of Poland to też zawsze jakaś atrakcja :)

Offline zuza90
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.06.2013
« Odpowiedź #12 dnia: 7 Czerwca 2012, 16:30 »
Witam
Może macie jakieś zespół do polecenia z okolicy Zawiercia ??
Bardzo proszę o informacje!

Moje gg : 7476247

Offline angelika0103
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2012
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Czerwca 2012, 18:40 »
Witam Ja proponuje zespół Kostar jest świetny w tym co robi, potrafią zaspokoić każde ucho;] Polecam

Offline pauksa

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Czerwca 2012, 15:28 »
Jak z okolic Zawiercia to genialny zespół Babilon tylko na pewno mają masę wesel ja dzwoniłam do nich dwa lata temu i do września wszystko było zarezerwowane:(

Offline kawainka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 5 Lipca 2012, 12:45 »
jeśli zespół dla wymagających - to z czystym sumieniem mogę polecić zespół EASY BAND.  Panowie są z Tychów, Bierunia itp. ; hxxp: www. easyband. pl/ - to ich strona z danymi.    Niezwykle profesjonalny, nie gra disco polo i muzyki biesiadnej na szczęście (jak dla mnie) ale repertuar na prawdę bardzo dobrze dopasowany żeby się bawić.  Fantastyczny wokalista i lider Pan Krzysztof.  Panowie grają na żywo, na bardzo profesjonalnym sprzęcie i słychać ich super.  Zespół dojeżdza jak potrzeba także dalej.  Moje wesele dzięki EASY BAND było super i z klasą, a goście nie mogli się nadziwić ich jakości.  Bawili się świetnie.  Na prawdę gorąco polecam!

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Lipca 2012, 22:59 »
Zespół dla wymagających to pojęcie względne. Wszystko zależy od tego co kto lubi.  :)

Offline anielkab
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.07.2012
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Lipca 2012, 17:23 »
Ja mogę polecić zespół Takiż z Olsztyna pod Częstochową.  Skład pięcioosobowy: perkusja, gitara basowa, elektryczna, klawisze, wokal (na życzenie również saksofonista).  Wokal jest co prawda męski i żeński, ale wokalistka rewelacyjna, piękny głos i zero fałszu (też jestem przewrażliwiona na tym punkcie, bo sama w przeszłości trochę zajmowałam się muzyką).  Grają dużo muzyki współczesnej, hity nawet z ostatnich tygodni, ale również weselne standardy czy góralskie przyśpiewki.  Mają profesjonalny sprzęt.  W zeszłym roku byłam jako gość na weselu, gdzie grali, a w ubiegłą sobotę grali na moim weselu.  Goście byli zachwyceni :)

Offline the_cors

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.08.2013 :)
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Lipca 2012, 08:34 »
Ha, zdaje się że mamy podobne wymagania :) nam też zależy na zespole z konkretnym składem i męskim wokalem... świetny jest zespół Route 66 z Krakowa, byłam na weselu na którym grali i uwierz że to co mają na stronie nie oddaje tego co robią na żywo... śpiewa głównie koleś, laska tylko czasem, z resztą myślę że można to ustalić. Poza tym fajny jest zespół Sound Machine - przynajmniej tak się wydaje na demo, bo na żywo nie słyszałam.
W najbliższym czasie będę wiedziała coś więcej na temat jeszcze kilku zespołów, bo będziemy jeździć i przesłuchiwać, więc jak coś mi się spodoba to napiszę;)

Offline the_cors

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.08.2013 :)
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Lipca 2012, 08:37 »
ooo.. i jeszcze zespół Nietacybyli - z Mszany Dolnej, no i ja również polecam zespół Karaluchy... rewelacja, tylko z terminami i kosztami już gorzej:)

Offline dwukropek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 2 Sierpnia 2012, 15:40 »
Podbije temat.

Szukam dobrego zespołu o funkowo/jazzowym zacięciu.  Minimum 4 osoby.   Bardzo mile widziany saksofon, koniecznie perkusja.  Nie musi być z męskim wokal :)

Repertuar:
  • rock'n'roll,
  • funk,
  • trochę jazzu,
  • standardowe polskie, weselne nuty, ale z jak najmniejsza ilością disco polo.

Znalazłem ciekawe zespoły w Szczecinie (choć nie do końca pasujące do opisu: spontaniczni. com i muzykanci. pl).  Wolałbym jednak zapłacić za muzykę, a nie za dojazd.

Z góry dzięki!