Autor Wątek: czy goście mogą stawiać warunki??  (Przeczytany 8946 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Myszuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 30.04.2011
Odp: czy goście mogą stawiać warunki??
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Kwietnia 2010, 09:03 »
kezza
jeśli chodzi o to,żeby ona zapłaciła sama za dzieciaki...... to też nam nie pasuje.......
jesteśmy tego zdania, że to nie jest koncert życzeń i każdy moze robić co chce bo zapłacił za to.......
to znaczy że mój szwagier, który woli whiskey zamiast wódki może postawic sobie ją na stole i pić a inni goście to co jest z naszej strony bo on sobie za to zapłacił???? moim zdaniem to nie ładnie......

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
  • data ślubu: cywilny - 26.06.2009             koscielny - 26.06.2010
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Kwietnia 2010, 09:14 »
Masz racje...co to nasze wesele czy koncert życzeń??
Kurde Ciekawe jak było u nich na weselach czy tak pozwalali każdemu na wszystko bo miał taka zachciankę??
Albo poczekajmy aż oni będą robić swoje wesela i wtedy my zaczniemy im stawiać warunki albo przypominać jak się zachowywali u nas....
aaahhhh...przez takich ludzi i takie sytuacje chciałabym już mieć to za sobą...
Ta twoja koleżanka przynajmniej ci powiedziała ze chce wziąć dzieciaki a nasza kuzynka nic nam nie mówi a dowiedzieliśmy się od rodziny ze przyjedzie z dzieciakami...masakra

Offline kezza

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Kwietnia 2010, 10:28 »
Myszuś wiem, ze placenie za siebie odpada :)

To byl tylko pomysl jak mozna uzmyslowic kolezance, ze ograniczasz zaproszenia z jakiegos powodu, a nie dlatego, ze na przyklad nie lubisz jej dzieci (chociaz tez masz do tego prawo ;))

Ja ostatnio roznosilam zaproszenia: dalam zaproszenia starszemu kuzynostwo z osobami towarzyszacymi, a 14-letniego kuzyna zaprosilam razem z jego rodzicami, na co ciocia z usmiechem, ze jej syn ma dziewczyne i chyba fajnie byloby jakby ja wzial, nam kopara opadla, odpowiedzialam, ze niestety, ale ograniczaja nas finanse i przestrzen na sali. Takze wykluczylam od razu pomysl placenia za dodatkowa osobe ;) Ludzie to maja pomysly, 14-letni dzieciak z dziewczyna........

Najsmieszniejsze jest to, ze to my czujemy sie niekomfortowo odmawiajac, a osoby, ktore maja tak niepowazne roszczenia, nie widza w tym problemu.

Myszuś po prostu odmow i tyle, nie ma co sobie krwi psuc.
Małżeństwo, jak każda sztuka, nie może się obejść bez scen. 
                                                             — Jerzy Jurandot

Offline Myszuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Kwietnia 2010, 15:51 »
kezza
ja już jej tłumaczyłam od a do z dlaczego podjelismy taką decyzje a nie inną (poczytaj od początku, tam jest wszystko opisane co jej już mówiłam i co ona na to  ;) ) a co do tego, że nie lubie jej dzieci - wręcz przeciwnie! jej mały jest moim chrześniakiem, ale to moim zdaniem jeszcze nie jest powód żeby koniecznie prosić 4 letniego chłopca na wesele...... mój PM też prosi swojego przyjaciela beż dziecka mimo to, że jego syn jest jego chrześniakiem. tylko tezż wiem, że on nie lubi takich imprez i o 21 najpóźniej będzie marudził że chce do domu i będzie musiała z nim iść do pokoju i zostać tam aż do rana...... to wyjdzie na to, że zapłacimy za nią i niego a ostatecznie ich nie będzie na weselu..... to sie mija z celem  :-\