Autor Wątek: podziękowania dla rodziców  (Przeczytany 18455 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Odp: podziękowania dla rodziców
« Odpowiedź #30 dnia: 3 Marca 2012, 21:16 »
My dla naszych rodziców przygotowaliśmy fotoksiążki. Zdjęcia z różnych etapów naszego życia. Najpierw zdjęcia ślubne naszych rodziców, potem nasze chrzciny, komunia, pierwszy dzień w szkole, nasze randki, zaręczyny. Rodzice byli bardzo zadowoleni :)

Offline Azucena

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.07.2012
« Odpowiedź #31 dnia: 11 Marca 2012, 12:43 »
Hej,

A jaki podkład muzyczny dacie przy podziękowaniach, bo ja już jestem zdegustowana do  piosenki "Cudownych rodziców mam. . . . . " I szukam innego utworu z motywem rodzicielskim, ale niestety nie znam nic.  Koniec końców chyba wybiorę jakąś miłą nutkę tak żeby coś tam brzęczało

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #32 dnia: 11 Marca 2012, 14:14 »
my wybralismy what a wonderful world ;D...rowniez nie chcielismy cudownych rodizcow - mam jakas awersje do tej piosenki - choc pewnie rodzice chcieliby to uslyszec :P ale nasza wersja podobala sie wszystkim ;)...

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #33 dnia: 11 Marca 2012, 14:55 »
ja tez nie chciałam Cudownych,mieliśmy skoczną piosenkę co by nikt nie ryczał- jakiś Walczyk dla Rodziców ,dokładnie ten: i potem śląską piosenkę Dziakuja Ci mamo dla mamy mojego męża;-)

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14-04-2012
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Marca 2012, 20:45 »
wiem,że niektorzy wybierają sobie mix "co powie tata" "a ja wolę moją mamę" "co się stało z mamą" oraz "zabrali mi tatusia" Moim zdaniem fajny pomysł jeśli nie chce się wylewać hektolitrów łez:D

Offline Azucena

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Marca 2012, 18:55 »
Waszymi radami znalazłam coś wzruszającego, ale pewnie fortunę kosztuje hxxp: www. youtube. com/watch?v=Vp5I-SjaIqI&feature=related, już zapytałam się na maila czekam na odpowiedź.  Ale nadziei nie mam bo to drugi koniec Polski

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Marca 2012, 19:08 »
teraz to kazdy kamerzysta cos takiego Wam zmontuje, nawet podrzuci lepsze pomysly ;)...nie musicie sie wybierac na dtugi koniec kraju, a wcale tak duzo nie kosztuje :P...popytajcie na miejscu, a na pewno sie uda - trzymam kciuki ;D...!!! czesto mlodzi puszczaja taki filmik dla rodzicow podczas podziekowan w trakcie wesela lub daja plytke rodzicom co by sobie w domku na spokojnie obejrzeli...

Offline Azucena

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Marca 2012, 19:38 »
Tak sobie myślałam aby to puścić w środku wesela, ukryć się z narzeczonym i na finale wyjść i wręczyć kwiaty i wazony lub sobie tak wymarzyłam figurkę szklanego serca  ;D

Uniwersytecka ma taką dodatkową usługę że za darmo filmują parkiet i zabawę później wydają to parze młodej, również goście siedzący na bieżąco mogą sprawdzić na telebimach co dzieje się na parkiecie

Na razie jest dobrze w planach zmieściłam się w budżecie 21 tys. /na 63 osoby, jeszcze 500 zł mam na czarną godzinę.  Wybrałam wszystko co chciałam.  Ale zobaczymy jak to w praktyce się ziści.

Offline Moniskaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #38 dnia: 14 Marca 2012, 11:13 »
My w podziękowaniu dla rodziców zrobiliśmy kosze rozmaitości - wiklinowy koszy, ozdobiliśmy takim płótnem do kwiatów kolorowym, a do środka włożyliśmy czekoladki, wino, kawę i inne rarytaski. Inny był koszyk damski, inny męski (wódka, zakąski do wódki). Rodzice zadowoleni - przynajmniej tak mówili :) Takie koszyki zrobiliśmy również w podziękowaniu dla dziadków.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #39 dnia: 22 Marca 2012, 06:55 »
ja ostatnio natrafiłam na tak piekny tekst podziekowań, ze az lezka sie zakreciła w oku - nie do recytowania tylko taki zyciowy - sadze, ze wykorzystam go u nas  ;)

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2012
« Odpowiedź #40 dnia: 4 Czerwca 2012, 21:21 »
my zrobilismy cos takiego:
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=161578

i zachwyceni byli nie tylko rodzice ale i goscie!:)

Offline kinia87
  • forumowicz
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #41 dnia: 30 Sierpnia 2012, 15:13 »
my z kolei poszliśmy w trochę innym kierunku. Znaczy pójdziemy, bo wesele przed nami ;) za tydzień :]
Dla naszych Rodziców będą przyszykowane kosze z kwiatami + eleganckie podziękowania w środku i postanowiliśmy ufundować im vouchery na wycieczkę egzotyczną:) mamy już takie metrowe plansze, pięknie graficznie obrobione. Zdecydowaliśmy się na ten motyw, ponieważ ani moi Rodzice, ani Rodzice mojego męża nie byli nigdy na wycieczce zagranicznej.. więc będzie to chyba najlepszy prezent jaki moglibyśmy im dać...

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2012
« Odpowiedź #42 dnia: 30 Sierpnia 2012, 20:09 »
co do piosenek to my rowniez nie chcielismy "Cudownych" i nasi rodzice tez wczesniej prosili, by byl inny utwor

przekopalismy wiec net i rozne fora w poszukiwaniu inspiracji i znalezlismy kilka lepszych utworow:

1. Radosc najpiekniejszych lat
2. Niebo z moich stron
3. Rodzina, ach rodzina

Wybralismy te pierwsza i wyszlo super. Nikt nie plakal (choc nasi rodzice sa bardzo wrazliwi..), trzymalismy sie za rece i spiewalismy refren:)

A 2 tygodnie pozniej bylismy na weselu u przyjaciol i tam na podziekowaniach na telebimie pojawil sie tekst piesni, ktora gorale spiewali kiedys dla Ojca Swietego:
http://www. youtube. com/watch?v=umXhV_g-Amk
DJ wlaczyl utwor i wszyscy goscie spiewali. Wyszlo super!
Zadziwiajace, ze Pan Mlody jest niewierzacy, a sam wybieral piosenke:)

Offline ewabraun
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.2012
« Odpowiedź #43 dnia: 11 Września 2012, 22:15 »
My razem z mężem zrobiliśmy rodzicom albumy z naszymi zdjęciami od narodzin do okresu narzeczeństwa i zostawiliśmy jeszcze trochę wolnego miejsca do wklejania następnych naszych zdjęć, ślubnych, potem z wnukami itd.  Albumy zrobil nam nasz fotograf.  My dostarczylismy mu tylko zdjęcia a on zajął się calą resztą, skanowaniem starych zdjęć, drukowaniem wklejaniem itd.  Albumy wyszły rewelacyjnie!  :) A co do tekstu podziekowan, nie kupilismy zadnych dyplomów, gotowców itp. , po prostu wznieslismy toast i wlasnymi slowami podziekowalismy im za wszystko.  Było bardzo wzruszająco, ale szczerze i prosto z serca, to co czulismy.

Offline natalii
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 9.08.2014
« Odpowiedź #44 dnia: 7 Kwietnia 2013, 21:35 »
fajną wersją podziękowań na weselu -rodzicom  jest wyświetlenie zdjęć waszych z rodzicami z dzieciństwa lat gimnazjalnych licealnych itd.  bardzo fajny pomysł ja osobiście chciałabym takie coś zrobić . + oczywiście do tego kwiaty i coś od siebie (podziękowania)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #45 dnia: 9 Kwietnia 2014, 10:01 »
Mam pytanie co do podziękowań dla rodziców. Sama niestety nie mam już Mamy z Mojej strony będzie Tata i Babcia a ze strony PM rodzice. Chciałabym wiedziec czy w takim wypadku mam zrobić prezent Matce chrzestnej choć nie mamy dobrego kontaktu i nie zbyt udziela się w życiu rodzinnym. Mógłby ktos doradzić?

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #46 dnia: 9 Kwietnia 2014, 10:34 »
Eve - skoro nie masz dobrego kontaktu z matką chrzestną to odradzam, bo po co jej dziękować i za co? Jeśli jesteś związana ze swoją babcią, to możecie ją poprosić na środek. A jeżeli nie, to sam tata wystarczy  :) Ale ja do końca nie jestem kompetentna osobą  do udzielania rad, bo jestem przeciwniczką podziękowań na weselu - odziera to tę chwilę z intymności i wydaje mi się takie "na pokaz" i sztuczne. Wolę podziękować i wręczyć upominek/kwiaty w zaciszu domowym bez tłumu wstawionych gości. Takie są moje odczucia. No i do tego piosenka "Cudownych rodziców mam".  :mdleje: Ja z tego rezygnuję, ale jeśli ktoś się decyduje to radze, by robił tak, jak mu serce podpowiada, nic na siłę i nic "bo tak wypada".

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #47 dnia: 9 Kwietnia 2014, 10:46 »
blankowa piosenka "cudownych rodziców mam" odpada  w ogóle nie wiem po co komu ten utwór :D
my będziemy dziękowac rodzica utwór inny znalazłam ;)

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
« Odpowiedź #48 dnia: 13 Kwietnia 2014, 19:39 »
Mi się tradycyjne podziękowania wcale nie podobają tańce w kółeczku i płacze przy "wspaniałych rodziców mam" odpadają hehe ale nasze mamy chcą podziękowań więc myślałam bardziej o przeczytaniu ładnych podziękowań dla rodziców i wręczeniu bukietów z zaproszeniem do restauracji

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #49 dnia: 14 Kwietnia 2014, 11:50 »
ja mam alergie na tą piosenkę :P :P :P :P jak ją słyszę to mam ochotę wyjść  ::) ::) ::) ::)

Eve myślę ze powinnaś podziękować osobą którym rzeczywiście chcesz i masz za co dziękować, takie na pokaz to bez sensu ::)

u nas będą podziękowania ale jeszcze nie znam szczegółów - jesteśmy na etapie szukania odpowiedniej piosenki, Eve podziel się znaleziskiem  :P

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #50 dnia: 14 Kwietnia 2014, 11:52 »
A ja lubie ta piosenkę ;-) slyszalam ja ze 4 razy w życiu, naduzywana wiec u nas nie jest....a doprowadziłaby wszystkich do łez ;-) a potem...a ja wole moja mamę i co powie tata :-P to byłby czad :-D

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 14 Kwietnia 2014, 11:54 »
mi tez się podoba ten mix doksik, albo słyszałam tez refren "we are the champions" jak rodzice byli zapraszani na środek  :P tez czadowo wyszło  ;)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 14 Kwietnia 2014, 11:55 »
W temacie mamy to uwielbiam Mamo Villas,ale na ślub chyba jakoś tak nie pasuje ;-) poza tym to tylko o mamie a gdzie tatuś? :-)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #53 dnia: 14 Kwietnia 2014, 14:38 »
my mieliśmy cudownych rodziców mam.

nam sie piosenka podoba . mało na weselach bywamy, nie osłuchała nam sie.

w sumie u nas parę chwil wszyscy w kole tańczyliśmy a goście wokoło nas, a na koniec staneliśmy przed nimi i biliśmy im brawo.

wyszło wzruszająco, ryczeli Ci nasi rodzice;) w sumie sama nie lubię tego chodzenia w kole itp itd. ale chciałam aby rodzice poczuli sie wazni , a to im sie podobało.

potem mój tata gadał że łaził jak debil w kole, ale uśmiechał sie od ucha do ucha przy tym ;)

najważniejsze żeby rodzice sie wzruszyli  i pamiętali to wydarzenie jak najlepiej.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 14 Kwietnia 2014, 14:43 »
Alicja- to z tą piosenką jak my- nie osłuchała nam się, a ma swój urok. Trudno o coś równie dobitnego, wzruszającego, prawdziwego i...pasującego.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 14 Kwietnia 2014, 14:44 »
z tym pasującym jest naprawdę problem  ::) ::) ::)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 14 Kwietnia 2014, 14:45 »
Alis, dlaczego problem?

ja tam sie ciągle wzruszam jak to słyszę.

poza tym to tylko symbol nie? nasi rodzice płakali już przy wręczaniu prezentów.   

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 14 Kwietnia 2014, 14:49 »
Alis chyba chodziło o to, że trudno znaleźć coś równie pasującego ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 14 Kwietnia 2014, 14:53 »
a no tak. blondynka z zamiłowania ze mnie :D :glupek: :glupek: :glupek: :glupek:

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 14 Kwietnia 2014, 14:54 »
dokładnie tak, ciężko znaleźć cos co pasowałoby równie bardzo na podziękowanie jak "cudownych rodziców mam" ;)